Η αντιπολίτευση της υπονόμευσης
Η αποκάλυψη ότι ο αρχηγός της ΝΔ επιχειρούσε την παραμονή της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου, να αποτρέψει σε μυστική συνάντηση τον Αρχιεπίσκοπο από το αποφασιστικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας, ήταν το τελευταίο επεισόδιο μιας πρωτόγνωρης αντιπολίτευσης που δεν εκφράζει πολιτική θέση, δεν κάνει κριτική σε επιλογές της κυβέρνησης, αλλά προσπαθεί στο παρασκήνιο να την υπονομεύσει για  να μην πετυχαίνει, ώστε να υπηρετήσει το αντιπολιτευτικό της αφήγημα.
Όπως αποκαλύπτεται ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε στον Αρχιεπίσκοπο, μόλις η ΝΔ αντιλήφθηκε ότι υπάρχει συμφωνία, και υποσχόταν «γη και ύδωρ» για να μην προχωρήσει ο Ιερώνυμος στο σημαντικό βήμα, με το απίθανο επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός και ο Πρωθυπουργός άθεος! Μετά την αποτυχία του, ανέλαβε η ακροδεξιά ομάδα της ΝΔ να στήσει πραξικόπημα μέσα στην Ιεραρχία με τους ακραίους Μητροπολίτες, ως ύστατο μέσο για να σταματήσει η συμφωνία. Αυτή που ο Κ. Μητσοτάκης επικρότησε αρχικά, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ήταν προτάσεις της ΝΔ αυτές που συμφωνήθηκαν, για να ισχυριστεί αργότερα ότι το έκανε… ειρωνικά!
Σε πολλές περιπτώσεις σοβαρών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές είχαν αποκαλυφθεί παρασκηνιακές παρεμβάσεις του αρχηγού της ΝΔ εναντίον της χώρας. Μεταξύ άλλων...