Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Μύκονος Επόμενη Μέρα στό Γυαλό



Την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Μύκονος Επόμενη Μέρα έκανε ο κ. Α. Φιορεντίνος εχθές (Παρασκευή2/5) στον γυαλό στό Αη Νικολάκη. Πριν την προσφώνηση των υποψηφίων είπε τα εξής :

Έίμαστε σήμερα εδώ όλοι γιατί έχουμε πάρει μια απόφαση.
 Να αλλάξουμε το νησί μας. Να αλλάξουμε την Μύκονό μας. Nα αλλάξουμε την ζωή μας.
Να ξημερώσει η Επόμενη Μέρα.
 Να ανατείλει η καλύτερη Μέρα. Να φέρουμε μία νέα νοοτροπία στη διοίκηση του νησιού μας. Οι  αντιλήψεις δεκαετιών,  κρατούν πίσω την Μύκονο. Να αφήσουμε πίσω το έλλειμα διοίκησης που ζούμε σήμερα. Τα  οικονομικά  σκάνδαλα, η αδιαφάνεια, ο αυταρχισμός και η ομηρεία ανήκουν στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου. Για όσους σήμερα θέλουν να πρεσβεύουν τις φρέσκες ιδέες ως επιχείρημα τους απαντάμε ότι δεν μπορούν να έχουν φρέσκια πνοή μέσα στο ομιχλώδες τοπίο του συνδυασμού τους. Είμαι πολύ ευτυχής που μετά από συλλογική απόφαση όλου του Συνδυασμού μας αρνηθήκαμε την  στέγη στους πολιτικούς γυρολόγους της τοπικής πολιτικής σκηνής και δεν ανταλλάξαμε ψήφους με ΑΞΙΕΣ. Η απάντηση θα δοθεί στις 18 Μαΐου και οι οι παραγοντίσκοι, και οι παντός καιρού και συμφέροντος «διαθέσιμοι», θα πάνε σπίτι τους μαζί με αυτούς που οδήγησαν ένα ολόκληρο δήμο σε απαξίωση.
 Βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους απογοητευμένους. Βλέπουμε την εγκατάλειψη. Την ανικανότητα. Βλέπουμε την Μύκονο να είναι σκοτεινή γιατί δεν υπάρχουν λάμπες. Να έχει χάσει όμως και το φως της. Την λάμψη της. Το νησί μας έχει παραδοθεί στην εγκατάλειψη.  Αλλά πιο πολύ βλέπουμε την σκοτεινιά και την απαισιοδοξία στις καρδιές των ανθρώπων. Από τις 18 Μαΐου αλλάζουμε μέρα. Πάμε στην ΕΠΟΜΕΝΗ . Προχωράμε μπροστά και θα φθάσουμε μέχρι τη νίκη στις 18 Μαΐου. Με τη νίκη της παράταξής μας στις δημοτικές εκλογές, ξεκινάει μία νέα εποχή. Στο κέντρο των επιλογών μας μπαίνουμε πλέον όλοι εμείς, οι άνθρωποι της Μυκόνου.
Είμαστε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσω την ομάδα νίκης. Μια ομάδα δυναμική και αποφασισμένη που αποτελείται από 69 Μυκονιάτες. Με ικανότητες θέληση και μεράκι. Χτίσαμε μια πλατιά συμμαχία ανθρώπων. Χτίζουμε την επόμενη μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και τους 69 υποψηφίους μας συμβούλους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε όλοι μαχητές της ζωής. Οι άνθρωποι που κάθονται δίπλα σας έχουν μάθει να μάχονται για την ΠΡΩΤΙΑ. Ολοι μαζι για μια Μύκονο ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. Ο Συνδυασμός μας απαρτίζεται από άτομα ηλικίας από 18-35 ετών σε ποσοστό 36%.  Είναι απόφοιτοι  Ιδρυμάτων Ανώτατης εκπαίδευσης σε ποσοστό 56%. Το  ποσοστό ανανέωσης  της ομάδας μας φτάνει  το 75% .
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΗ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Τό σκίτσο τού Χατζόπουλου

                                                                                                                                                                        ΤΑΝΕΑ 2/5/14
Αφιερωμένο, εξαιρετικά, απο τήέα Μύκονο" σέ όσους καί όσες -συστηματικά- αποφεύγουν, γιά ευνόητους λόγους, νά παίρνουν -δημόσια- θέση γιά τά σπουδαία, στήν προσπάθεια τους νά εκλεγούν χωρίς κανείς νά ξέρει : 
ΓΙΑΤΙ?..
                                                                                                                                                             

"Μετά τήν απομάκρυνση εκ τής κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"

                                                                                     Σημείωμα τού εκδότη
Eν όψει τών Δημοτικών εκλογών η "Νέα Μύκονος", γιά λόγους ίσης μεταχείρισης, θά δημοσιεύει όλες τίς ανακοινώσεις τών συνδυασμών πού θά λαμβάνει μέσω τού ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. 
Δέν θά δημοσιεύει ανακοινώσεις αυτοπροβολής υποψηφίων συμβούλων ή προπαγανδιστικό-διαφημιστικό υλικό μέ τή στενή έννοια τού όρου. 
Ενέργειες ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως π.χ. προεκλογικές συγκεντρώσεις,  σύνθεση τών ψηφοδελτίων, ομιλίες κλπ. πού "πέφτουν" (καί εφ'όσον πέσουν) στήν αντίληψη μας θά δημοσιοποιούνται, ούτως ή άλλως. Όποιος δέν κοινοποιήσει έγκαιρα τό υλικό του άς μήν παραπονεθεί -μετεκλογικά- γιά ό,τι τού συμβεί τήν ημέρα καί -ιδίως- τή νύχτα τών εκλογών. Καί αυτό διότι :
"Μετά τήν απομάκρυνση εκ τής κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"
Δ.Ν.Α. 

Υ.Γ. : Στό κάτω-κάτω (καί τής παρούσης) γραφής δικαιούμαστε καί εμείς, όπως όλος ο κόσμος, νά έχουμε άποψη γιά τό καλό ή τό κακό αυτού τού τόπου. 
Τό απαράδεκτο, κατακριτέο καί καταδικαστέο γεγονός, τών ημερών, είναι η λασπολογία πού όπως συνήθως, έτσι καί τώρα, κατά τήν προεκλογική περίοδο γιγαντώνεται καί απευθύνεται αδιακρίτως πρός κάθε κατεύθυνση. Γι'αυτό :

 Απομονώστε τούς λασπολόγους

Όμοίως καί όσους -μέ τό πρόσχημα ότι δέν "απαντάνε στους λασπολόγους"-  αποφεύγουν νά πάρουν -δημόσια- θέση γιά τίς ευθύνες καί τούς πρωταίτιους τής κατάντιας τού Δήμου. 

 Επίσης, μιά άλλη "πληγή" καί ένα άλλο "σπόρ" στό οποίο επιδίδονται κάποιες "παλιοσειρές" τής πιάτσας (αλλά "φρέσκοι" στήν "πολιτική κονίστρα" τού νησιού) είναι νά προσδίδουν ανύπαρκτα ή φανταστικά προσόντα στούς υποψηφίους πού συμπαθούν καί νά διηγούνται γι' αυτούς (μέ ...άπειρο θαυμασμό) τά "curriculum vitae" τους ενισχυμένα μέ ..."διογκωμένη πολυουρεθάνη" όπως ονομάζουνε αυτού τού είδους τά "βιογραφικά", υπομειδιώντας,  οι προσωπάρχες τών εταιριών πού -λόγω τού αντικειμένου τής εργασίας τους- συναπαντούν, ολοχρονίς, τέτοια ...φρούτα κατά χιλιάδες! 
...Μέχρι καί ...διπλωματικές -τρόπος τού λέγειν- καριέρες θυσιάστηκαν (στό κουβεντιαστό!) γιά νά "μή μείνουμε ...ακυβέρνητοι"!..
ο ίδιος

Δύο εκατ. οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ...


Και τα ΚΤΕΟ έκοψαν οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Αυτή τη στιγμή, στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα, στα οποία δεν έχει διενεργηθεί κανένας τεχνικός έλεγχος.

Γεγονός που ...
όχι μόνο δημιουργεί συνθήκες μειωμένης οδικής ασφάλειας, αλλά και που μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων για το κράτος, της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, μόνο 10 από τα συνολικά 57 δημόσια ΚΤΕΟ έχουν πιστοποιηθεί και λειτουργούν εκ νέου.

Περικοπές γίνονται και σε επίπεδο ασφάλισης.

Υπολογίζεται ότι 800.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, ενώ για το 2014 περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας.


KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η συμμετοχή στο… έγκλημα των φαρμάκων...


Το colpo grosso, που αυξάνει την επιβάρυνση των ασφαλισμένων, ενώ μειώνεται η λιανική τιμή, λέγεται claw back. Οι φαρμακοβιομηχανίες φέρονται να αρνούνται να αποδώσουν το ποσό και η κυβέρνηση το...
μετακυλίει στους πολίτες. Ολοι κερδισμένοι, εκτός από τους ασθενείς.
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση συμμετοχής. Οποιος επιλέγει, όταν πηγαίνει στο φαρμακείο του, το φάρμακοπου θα γράφει από κάτω την ηλεκτρονική του συνταγή, θα πληρώνει λιγότερα χρήματα από πριν. Ούτως ή άλλως, οι τιμές των φαρμάκων έχουν πέσει πάρα πολύ»
Αδ. Γεωργιάδης,
Πώς γίνεται η λιανική τιμή των φαρμάκων να μειώνεται, αλλά οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν περισσότερα; Ποιο είναι το κρυφό χαράτσι, για το οποίο τα περισσότερα ΜΜΕ δεν μιλούν; Γιατί ο υπουργός Υγείας ψεύδεται, λέγοντας πως η τιμή μειώνεται για τον ασφαλισμένο και ποιος είναι ο ρόλος των φαρμακοβιομηχανιών; Εναν μήνα μετά το τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων, η «Εφ.Συν.», που είχε αναφερθεί έγκαιρα στις επερχόμενες αυξήσεις (11/04/2014), καταγράφει περιπτώσεις, όπου η συμμετοχή των ασφαλισμένων φτάνει στο 88%, σημειώνοντας αύξηση έως και 63% μέσα σε 3 μόλις μήνες!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Στην σειρά, για λίγα λαχανικά...

ΦΩΤΟ-Ατελείωτη ουρά για λίγα λαχανικά
ΦΩΤΟ...
 Ατελείωτες ηταν και σήμερα οι ουρές, για μια σακούλα λαχανικά. Εκατοντάδες πολίτες στον Περισσό,  περίμεναν υπομονετικά στην σειρα, με μερικούς να έχουν πάρει...
θεση, από τις 6.30 το πρωί!
Δειτε τις φωτο...
 

Θυμούνται το χρέος ενόψει εκλογικής συντριβής...

 
Το βασικό όπλο έναντι της εκλογικής συντριβής, τη μείωση του χρέους, θα εμφανίσει την Δευτέρα στο Eurogroup η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα
Ο Γ. Στουρνάρας φέρεται έτοιμος να ... ζητήσει και επίσημα από τους ομολόγους του αφενός την επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης των δανείων διάσωσης μέχρι και 50 χρόνια από 30 που είναι σήμερα, αφετέρου τη μείωση των επιτοκίων ή τη μετατροπή τους από κυμαινόμενα σε σταθερά ή και τα δύο.
Πρόθεση της Ν.Δ. είναι να δώσει την προεκλογική μάχη στο πεδίο της οικονομίας, θεωρώντας ότι εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις αμφισημίες του, αδυνατεί να αντιπαρατεθεί πειστικά...
 

Σαν σημερα "εφυγε" ο "καλός μας άνθρωπος"...





BINTEO...
Ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για...
το ήθος και τη σεμνότητά του.

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Ήταν μοναχοπαίδι του Βασίλη και της Ευδοκίας Βέγγου. Ο πατέρας του ήταν υπάλληλος στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο εκδιώχθηκε από τη δουλειά του, εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Έτσι, ο Θανάσης άρχισε να εργάζεται από μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την επεξεργασία δερμάτων, ενώ παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του.

Κατά τα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του, τον Νίκο Κούνδουρο. Το 1954 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στην ταινία του σκηνοθέτη Μαγική Πόλις και για τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε μικρούς ρόλους σε ταινίες που άφησαν εποχή, δείχνοντας το μεγάλο και έμφυτο ταλέντο του.

Ο Θανάσης Βέγγος δεν σπούδασε υποκριτική...

"Μετά τήν απομάκρυνση εκ τής κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"

                                                                                      Σημείωμα τού εκδότη
Eν όψει τών Δημοτικών εκλογών η "Νέα Μύκονος", γιά λόγους ίσης μεταχείρισης, θά δημοσιεύει όλες τίς ανακοινώσεις τών συνδυασμών πού θά λαμβάνει μέσω τού ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. 
Δέν θά δημοσιεύει ανακοινώσεις αυτοπροβολής υποψηφίων συμβούλων ή προπαγανδιστικό-διαφημιστικό υλικό μέ τή στενή έννοια τού όρου. 
Ενέργειες ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως π.χ. προεκλογικές συγκεντρώσεις,  σύνθεση τών ψηφοδελτίων, ομιλίες κλπ. πού "πέφτουν" (καί εφ'όσον πέσουν) στήν αντίληψη μας θά δημοσιοποιούνται, ούτως ή άλλως. Όποιος δέν κοινοποιήσει έγκαιρα τό υλικό του άς μήν παραπονεθεί -μετεκλογικά- γιά ό,τι τού συμβεί τήν ημέρα καί -ιδίως- τή νύχτα τών εκλογών. Καί αυτό διότι :
"Μετά τήν απομάκρυνση εκ τής κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"
Δ.Ν.Α. 

Υ.Γ. : Σέ κάθε περίπτωση δικαιούμαστε καί εμείς, όπως όλος ο κόσμος, νά έχουμε άποψη γιά τό καλό ή τό κακό αυτού τού τόπου. 
Τό απαράδεκτο, κατακριτέο καί καταδικαστέο γεγονός, τών ημερών, είναι η λασπολογία πού όπως συνήθως, έτσι καί τώρα, κατά τήν προεκλογική περίοδο γιγαντώνεται καί απευθύνεται αδιακρίτως πρός κάθε κατεύθυνση. Απομονώστε τούς λασπολόγους

Αλλά καί όσους -μέ τό πρόσχημα ότι δέν "απαντάμε στους λασπολόγους"- αποφεύγουν νά πάρουν -δημόσια- θέση γιά τίς ευθύνες καί τούς πρωταίτιους τής κατάντιας τού Δήμου. 

 Επίσης, μιά άλλη "πληγή" καί ένα άλλο "σπόρ" στό οποίο επιδίδονται κάποιες "παλιοσειρές" τής πιάτσας (αλλά "φρέσκοι" στήν "πολιτική κονίστρα" τού νησιού) είναι νά προσδίδουν ανύπαρκτα προσόντα στούς υποψηφίους πού συμπαθούν καί νά διηγούνται γι' αυτούς (μέ ...άπειρο θαυμασμό) curriculum vitae μέ ..."διογκωμένη πολυουρεθάνη" όπως ονομάζουνε -χαμογελώντας- αυτού τού είδους τά βιογραφικά οι αρμόδιοι τών εταιριών πού -κατά τήν εκτέλεση τών καθηκόντων τους- συναπαντούν τέτοια ...φρούτα κατά χιλιάδες! 
....Μέχρι καί ...διπλωματικές καριέρες θυσιάστηκαν (στό κουβεντιαστό!) γιά νά "μή μείνουμε ακυβέρνητοι"!..
ο ίδιος

Ηλεκτροσόκ για τα εξοχικά...

Ηλεκτροσόκ για τα εξοχικά
Μόνο όσα εξοχικά λειτουργούν πλέον ως πρώτη κατοικία θα εξαιρεθούν από τις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ως και 25%, που φέρνει η κατάργηση των λεγόμενων σταυροειδών επιδοτήσεων, όπως...
αναφέρει η "Δημοκρατία".
Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, από 1ης Ιουλίου 2014 η ΔΕΗ πρέπει να εφαρμόσει νεά δομή στα τιμολόγιά της με κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων.
Σταυροειδής επιδότηση θεωρείται η διατήρηση χαμηλών τιμολογίων για καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και για αγρότες έναντι επιβάρυνσης για τις εμπορικές καταναλώσεις (μικρά και μεσαία καταστήματα).
Επειδή στην κατηγορία 0-800 κιλοβατώρες, δεν ανήκουν μόνο εξοχικά (που επειδή είναι κλειστά για μεγάλο διάστημα έχουν χαμηλή κατανάλωση) αλλά και πολλά φτωχά νοικοκυριά, στο υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν αποφασίσει ότι θα εξαιρεθεί από τις αυξήσεις η πρώτη κατοικία.
 

Πιπιλή: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό...

Φ.Πιπιλή: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό
Νέα διαφοροποίηση...
Την πρόθεσή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό ανακοίνωσε μέσω του Βήμα 99,5 η  Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ).
Η  Πιπιλή υποστήριξε ότι...
το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και δεν επιβραβεύει μόνο τους παρανομούντες με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αλλά και με τις υπόλοιπες διατάξεις του περί εμπορικής εκμετάλλευσης ανοίγει το δρόμο για την καταστροφή των παραλιών...

Ντιμπέιτ από τον Σαμαρά, ζήτησε ο Τσίπρας...



Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Αναμένεται...
η αντίδραση της ΝΔ στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...
 

Αναμένει μία υπόσχεση για να μοιράσει πολλές…


Σε μια ρητή υπόσχεση ελάφρυνσης του χρέους από το Eurogroup τη Δευτέρα προσβλέπει η κυβέρνηση και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει και επισήμως την...
προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας. Mέχρι τώρα ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει να κρατηθεί μακριά από τη μάχη για τις τοπικές εκλογές, ωστόσο οι ευρωεκλογές παίρνουν πλέον χαρακτήρα δοκιμασίας για την αντοχή του κυβερνητικού σχήματος.
Στο μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν πολιτικά στην οικονομία, κατά κύριο λόγο στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί ότι η χώρα θα βγει από τη στενή επιτήρηση της τρόικας με τη νέα συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο. Γι' αυτό και ο κ. Σαμαράς, στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του, για την ενέργεια και τον τουρισμό, προσπάθησε να καλλιεργήσει την εντύπωση πως τα χειρότερα έχουν περάσει. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθεί η κυβερνητική ισορροπία…

Στο μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν πολιτικά στην οικονομία, κατά κύριο λόγο στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί ότι η χώρα θα βγει από τη στενή επιτήρηση της τρόικας με τη νέα συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο.

"Εφημερίδα των Συντακτων"

Το photoshop στην υπηρεσία των υποψηφίων...



kalpes14.gr

Σάρωσε το Κορινθιακό ίντερνετ η συγκεκριμένη φωτογραφία που σε πρώτη ματιά δείχνει λαοθάλασσα. Το θέμα είναι ότι με τη δεύτερη ματιά βλέπεις ότι ...
τα ψάρια είναι όμοια αφού τα ίδια πρόσωπα επαναλαμβάνονται πάνω από τέσσερεις φορές.
Η επιθυμία του υποψηφίου ναι είναι γεμάτη η πλατεία ήταν μεγάλη και όταν αυτό δεν έγινε μπήκε το Photoshop σε δράση. Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες, όπως καταγράφει το e-korinthos, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου υποψήφιου δημάρχου της πόλης.

46 έγιναν τα κόμματα που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές...

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014 ολοκληρώθηκε, και συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, καθώς και...
ένας μεμονωμένος κατέθεσαν, στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει στις 11 Μαΐου 2014.

Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι (σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης):

Ουφ, ο Θεοδωράκης!..

Οι Ευρωπαίοι επιτέλους, βρήκαν – σύμφωνα τουλάχιστον, μ’ όσα λέει ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης - έναν σοβαρό άνθρωπο στην Ελλάδα…

Αυτόν!..

Έχουν αρχίσει και του κάνουν πλάκα. Το παλικάρι λέει απίστευτα πράγματα.

Ακούστε πως περιγράφει ο ίδιος την εμπειρία που είχε στην Ευρώπη: Το αποτέλεσμα όλων αυτών των…
συζητήσεων και των επαφών ήταν οι Ευρωπαίοι να πουν «ουφ, βρήκαμε επιτέλους σοβαρούς ανθρώπους στην Ελλάδα!»

Να γελάνε δηλαδή και τα τσιμέντα - που λέει κι ο Αλέφαντος…

Τομαή, η κυρία «τίποτα»…

Καημένε Κωνσταντόπουλε, τι σου ‘μελε να πάθεις…

Και συ ρε Αντώνη δεν ήξερες, δεν ρώταγες;..

Μιλάμε για αστέρι. Η Άννα Μισέλ, δεν πιάνει μία μπροστά της. Το πρωί έδωσε ρέστα στην εκπομπή των Οικονομέα – Καμπουράκη.

Ο Κριτσωτάκης (ΣΥΡΙΖΑ) την ρώτησε: Καλά, εσείς πριν μπείτε στην πολιτική σε…
ποιο πολιτικό χώρο ανήκατε. Τι ήσασταν;

Η απάντηση τους άφησε κάγκελο όλους: Τίποτα!

Η Φωτεινή Τομαή (που για λόγους σκοπιμότητας και ως μη ώφειλε, χρησιμοποιεί το όνομα του πρώην συζύγου της, Νίκου Κωνσταντόπουλου – καημένε Κωνσταντόπουλε τι σου ‘μελε να πάθεις), είπε πως άφησε την καθηγητική της καριέρα, προς χάριν της πολιτικής.

«Περνούσα τα πιο γλυκά χρόνια της καριέρας μου», είπε προκαλώντας τον Κριτσωτάκη, να της ρίξει το καρφί: Κυρία μου, τα πιο γλυκά σας χρόνια, είναι τα χρόνια του μνημονίου;

Μιλάμε για περίπτωση – που ακόμη δεν έχει επιδείξει όλες τις «δυνατότητές» της…

Ο σοσιαλιστής Σαμαράς και ο φιλελεύθερος Βενιζέλος...

Φώτης Παπούλιας
Τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους. «Η Ν.Δ είναι ουρά του ΠΑΣΟΚ γιατί έχει υιοθετήσει το πρόγραμμά μας» είπε στη...
συνέντευξή του στο THETOC.gr.

H δήλωση αυτή πέρα απο τον γέλωτα που προκαλεί σε κάθε καλόπιστο ακροατή – αναγνώστη, δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ζήτημα για την συγκυβέρνηση των κ. Σαμαρά – Βενιζέλου. Και τούτο γιατί αν η Ν.Δ. έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τότε ο Α. Σαμαράς είναι σοσιαλιστής χωρίς να το γνωρίζει, αφου εφαρμόζει το πρόγραμμα ενός σοσιαλιστή αντιπροέδρου. Απο την άλλη πλευρά αν το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σε νεοφιλεύθερη κυβέρνηση τότε σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος ηγείται ενός φιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν ορρωδεί προ ουδενός, αρκεί να βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, το κόμμα του βρίσκεται μεταξύ εκλογικής φθοράς και αφθαρσίας, δέχεται επιθέσεις απο τον πρώην πρόεδρο Γ.Α.Π., η πολιτική του αμφισβήτηση βαίνει διαρκώς διογκούμενη και αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανόν να μην τον βρεί στη θέση του προέδρου του κόμματος.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος είναι σαφές ότι δίνει τον υπερ πάντων αγώνα για να διασωθεί ο ίδιος και δευτερευόντως να διασώσει απο εκλογικό «πατατράκ» το κόμμα του, είναι εξίσου σαφές ότι χρησιμοποιώντας λεκτικούς ακροβατισμούς, δυστυχώς στα όρια της γελοιότητας, προσπαθεί την ύστατη ώρα να εμφανισθεί ως παράγοντας σταθερότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συγκρατήσει ένα κρίσιμο ποσοστό που θα του πειτρέψει να επιβιώσει την επόμενη μέρα, όμως με τέτοιου είδους ρητορείες, αφενός καθίσται γραφικός και αφετέρου δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση αφου εμφανίζει τον Α. Σαμαρά ως τουλάχιστον «σοσιαλφιλελεύθερο». Ο Ευαγ. Βενιζέλος φαίνεται να αγνοεί τη λαϊκή φράση ότι «δεν χωράνε δύο καρπύζια στην ίδια μασχάλη» ή ακόμα χειρότερα το «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ». Αν ήθελε να προσφέρει υπηρεσίες στο τόπο ο τρόπς είναι ένας: παραιτείται απο την κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα ενός άλλοτε ευφυούς πολιτικού που υπέταξε την ευφυία του στον πολιτικό καιροσκοπισμό.
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ



Κιμ Γιονκ Μπένι


Παραπολιτική

Μέσα στη μαυρίλα των καιρών που ζούμε, αξίζει κανείς να αναδεικνύει που και που τις ευχάριστες ειδήσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές τυχαίνει να αποτελούν παράλληλα και παραδείγματα ζωής για τους πολίτες.

Όπως διαβάζω στο ΣΚΑΙ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι αν αυτό συντριβεί εκλογικά. Πρόκειται για μια σπουδαία απόφαση ενός σπουδαίου πολιτικού άνδρα.

Δεν μπορεί τώρα να πηγαίνει τώρα ο κάθε άσχετος στην κάλπη, να τον καταψηφίζει, να του ζητάει να πάει σπίτι του κι αυτός να τον ακούει. Τι το περάσατε; Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ό,τι και να ψηφίσετε, ό,τι κι αν κάνετε, ο Βενιζέλος δεν φεύγει.

Μην τον αναγκάσετε στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να κατοχυρώσει τον εαυτό του ως ισόβιο βουλευτή-συνομιλητή της Ιστορίας. Απλά, αποδεχθείτε το.

Όπως Αφγανιστάν; Χειρότερα!


Τη δεκαετία του 1990, οι πιθανότητες σας να συναντήσετε έστω και μια γυναίκα στους δρόμους του Αφγανιστάν ήταν ελάχιστες. Αν σήμερα επισκεφθείτε το κοινοβούλιο της χώρας έχετε 27,7% πιθανότητες να πέσετε πάνω σε κάποια γυναίκα βουλευτή. Έχουν εκλεγεί 69 σε σύνολο 249 εδρών.
Η Huffigton Post τις φωτογραφίζει και τις αποθεώνει. Ποιος να το περίμενε από μια κοινωνία από την οποία μέχρι πρόσφατα οι Ταλιμπάν απαιτούσαν οι γυναίκες να μένουν κλεισμένες στα σπίτια τους; Μια αντίστοιχη ιστορία από το Πακιστάν, αυτή της μικρής Μαλάλα, είναι πρόσφατη και συγκλονιστική.
Μην βιαστείτε να πιστέψετε ότι ένα ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην κεντρική πολιτική σκηνή της τάξεως του 27,7% είναι χαμηλό για το έτος 2014. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 21,8% και σίγουρα πάντως στη Καμπούλ τα καταφέρνουν καλύτερα από ότι στην Αθήνα.
Η χώρα μας είναι μια από τις τελευταίες του δυτικού κόσμου στη σχετική κατάταξη καθώς η σημερινή Βουλή διαθέτει μόλις 63 γυναίκες βουλευτές (21%) ενώ μόλις 4 γυναίκες συμμετέχουν στη 43μελη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρόλο που λίγα χρόνια πριν, στην αρχική σύνθεση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου (2009) συμμετείχαν 8 γυναίκες, αριθμός-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ίσως ο μόνος Έλληνας πολιτικός τέτοιου βεληνεκούς που επέβαλε, συχνά με το ζόρι, τη συμμετοχή όλο και περισσότερων γυναικών σε κομματικά όργανα και θέσεις ευθύνης.
Στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του 2010, επί 99 υποψηφίων γυναικών δημάρχων εξελέγησαν μόνο 8, αριθμός που αντιστοιχεί...

Προσβάλει η ποσόστωση τις γυναίκες;

Βάσω Κιντή: Ασυναρτησίες και προσβολές

Photo: Παναγιώτης Τζάμαρος@fosphotos.com (Μια απάντηση στον Θάνο Τζήμερο για την ποσόστωση στα ψηφοδέλτια)

Φαίνεται ότι το κόμμα του Θ. Τζήμερου δυσκολεύεται να βρει γυναίκες για τα ψηφοδέλτια που συμμετέχει και ανέλαβε ο ίδιος να γράψει ένα κείμενο (Athens Voice 28/4/2014) ιδιαίτερα προσβλητικό.
Τι μας λέει στο κείμενό του; Ότι η πολιτική είναι δυσώδης και κενή περιεχομένου οπότε πολύ καλά κάνουν οι γυναίκες και δεν ασχολούνται με αυτή. Δηλαδή, ας αφήσουν τη δουλειά στους άντρες που ξέρουν από αυτά και ας μείνουν αυτές στον «ρόλο τους» που είναι να ασχολούνται με πιο πρακτικά θέματα της ζωής. Δηλαδή ας μαγειρεύουν για να μας ταΐζουν, να μεγαλώνουν τα παιδιά, να φροντίζουν τους ηλικιωμένους, να σιδερώνουν τα πουκάμισα του αφέντη τους ώστε αυτός να ασχολείται με τα θεωρητικά και όχι πρακτικά θέματα της ζωής. Να γράφει κείμενα, να βγάζει λόγους, να σώζει την παγκόσμια ειρήνη και να βοηθάει την ανάπτυξη. Έτσι φαίνεται αντιλαμβάνεται την πολιτική ο Θ. Τζήμερος. Ως κάτι θεωρητικό και ανούσιο, χωρίς συνέπειες πρακτικές.
Ύστερα, μάς λέει, μια γυναίκα με καριέρα και οικογένεια έχει πολύ περισσότερα πράγματα στο μυαλό της από έναν άντρα για να ασχολείται με την πολιτική. Φαίνεται ότι κατά τον Θ. Τζήμερο, ο άντρας έχει μόνο καριέρα και δεν έχει οικογένεια, εκτός εάν έχει φορτώσει την οικογένεια στα συνήθη υποζύγια, τις γυναίκες, τη σύζυγο, τη μάνα του και την πεθερά του.
«Μπορεί να αλλάξει αυτό;»...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ τού συνδυασμού "Μύκονος - Επόμενη Μέρα"