Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

"Εγένοντο ...κουλουβάχατα"! (κοινώς : "ξεκατινιάζονται"...)

Μύλος με το σκίτσο της «Κ» και τα κουΐζ του Ν. Χατζηνικολάου
                                                                                                 από το zougla.gr
Μύλος μεταξύ «πρωτοκλασάτων» δημοσιογράφων και συγκροτημάτων ΜΜΕ, που διάκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση μετά τη δημόσια ανταλλαγή κατηγοριών.
Όλα ξεκίνησαν από ένα σκίτσο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην εφημερίδα Καθημερινή, που διευθύνει ο Αλέξης Παπαχελάς, ιδιαίτερα επικριτικό για την πολυσυζητημένη τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού..
στο Νίκο Χατζηνικολάου. Παρόλο που η ιστορική εφημερίδα στηρίζει σθεναρά την κυβέρνηση, η γελοιογραφία απεικονίζει τον εκδότη της Real, να γλύφει το χέρι του Kυρ. Μητσοτάκη...
Η αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν εξίσου σκληρή, καθώς με ένα tweet, που αναπαρήγαγε τη γελοιογραφία του Ηλία Μακρή στην «Κ», σχολίασε:
«Κουίζ για προχωρημένους: Ποιος διευθυντής καθημερινής εφημερίδας μετέχει στον πρωινό καφέ ισχυρής πρεσβείας και γλύφει το χέρι του πρέσβη κατά την έναρξη και κατά τη λήξη της συνεδρίασης;».
O Χατζηνικολάου επανήλθε με νέο tweet: «Αύριο νέο κουίζ! Για διευθυντή εφημερίδας που παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη του αφεντικού του, εξυπηρετώντας... αφιλοκερδώς τα συμφέροντα εταιρείας συμφερόντων συγγενούς υπουργού!».
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αποκλιμακωθεί η ένταση και για αυτό ίσως δεν μπορεί κάποιος να βρει τα επίμαχα tweet στο λογαριασμό του Ν. Χατζηνικολάου σε αντίθεση με το σκίτσο του Ηλία Μακρή που μπορεί κάποιος να το βρεί και στην ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής».











ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"