Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Γιατί δημιουργήθηκαν η πασιέντζα και ο ναρκαλιευτής στα Windows

Από το Analitis.gr

tvxs.gr 23:58 | 18 Απρ. 2016
Ανήκετε στη γενιά που γεύτηκε τα παιχνίδια των Windows στον υπολογιστή, πασιέντζα, ναρκαλιευτή κτλ; Τότε σίγουρα αυτό θα σας ενδιαφέρει, καθώς τα παιχνίδια αυτά όχι μόνο ήταν η αιτία να χαθούν αρκετές εργατοώρες, αλλά σύμφωνα με το mentalfloss.com, ο πραγματικός λόγος που δημιουργήθηκαν δεν ήταν η ψυχαγωγία.
Για παράδειγμα η πασιέντζα προστέθηκε για πρώτη φορά στα Windows 3.0, το 1990, ωστόσο σαν παιχνίδι υπήρχε από το 1700. Ο πραγματικός λόγος που δημιουργήθηκε η ψηφιακή του έκδοση, ήταν για να μπορέσουν οι χρήστες να εξοικειωθούν με το «ποντίκι» και από ότι φαίνεται λειτούργησε αρκετά καλά ως προς αυτό το κομμάτι.
Ο ναρκαλιευτής προστέθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για παρόμοιο λόγο. Ποιος ήταν αυτός; Να μπορούν οι χρήστες να εξοικειωθούν με το αριστερό και το δεξί κλικ να μπορέσουν να προσδώσουν ακρίβεια στις κινήσεις του «ποντικιού».
Το τρίτο παιχνίδι, οι «κυψέλες» ήταν ένα ακόμη δημοφιλές παιχνίδι των Windows, το οποίο προστέθηκε στο πρόγραμμα, προκειμένου να δοκιμαστεί το «32-bit thunking», ένα υπόστρωμα επεξεργασίας δεδομένων, το οποίος είχε εισαχθεί ως μέρος των Windows.
Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον πραγματικό λόγο που δημιουργήθηκαν αυτά τα παιχνίδια, η αλήθεια είναι ότι αγαπήθηκαν πολύ από τους χρήστες οι οποίοι ξόδεψαν αμέτρητες ώρες προκειμένου να σπάσουν κάθε ρεκόρ.
Πηγή: Analitis.gr

Έχουμε μπλέξει με πετυχημένους!

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήλεψε το success story του Αντώνη Σαμαρά και παρουσίασε το δικό του

Η επικοινωνιακή σύλληψη του «success story» ήταν μια από τις γελοιότερες του επιτελείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας την ζήλεψε και θέλει να την οικειοποιηθεί.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο άνθρωπος που επί των ημερών του έκλεισαν οι τράπεζες και τα σύνορα της χώρας, μεταξύ άλλων εξωφρενικών δήλωσε:
Φτιάξατε, λοιπόν, έναν χρόνο τώρα, έναν ωραίο μύθο, ότι εσείς είχατε success story, ενώ η διαπραγμάτευση κατέστρεψε την οικονομία. Αύριο, όμως, κύριε Μητσοτάκη, ανακοινώνονται τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για την ελληνική οικονομία.
Αν, λοιπόν, -λέω «αν»- τα επίσημα αυτά στοιχεία αποδείξουν ότι εσείς μας αφήσατε άδεια ταμεία, αλλά εμείς, παρά τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, καταφέραμε να κρατήσουμε την οικονομία σε υψηλή απόδοση, πολλαπλάσια απόδοση, υπερτριπλάσια των στόχων, τι θα κάνετε;
Θα ζητήσετε μια συγγνώμη για την υποκριτική σας στάση τόσον καιρό ή θα επιμείνετε να ζητάτε και εξεταστική από πάνω, διότι καταστρέψαμε την οικονομία; Θα συνεχίσετε τον μύθο της καταστροφής ή θα παραδεχτείτε, επιτέλους, ότι τα στοιχεία και τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά;
Έχουμε μπλέξει με πετυχημένους.
parapolitiki.com

Κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές

Τα βρίσκουν

tvxs.gr 17:51 | 21 Απρ. 2016
Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συζητήσεων.
 Βγήκε σχεδόν «λευκός καπνός», είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι στο ασφαλιστικό υπάρχουν ακόμη μικρές διαφορές.
Οι δυο πλευρές βρέθηκαν κοντά και στο θέμα των «κόκκινων δανείων», ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αποστάσεις στο θέμα του αφορολογήτου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή να μην μειωθεί κάτω από τα 9.090 ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητά να περιοριστεί στις 8.182 ευρώ.
Οι Ευρωπαίοι πρότειναν συμβιβαστική πρόταση για την μείωσή του σταδιακά σε μια τριετία, ωστόσο, η κυβέρνηση απορρίπτει τη συμβιβαστική αυτή πρόταση.
Κατρούγκαλος: Κλείσαμε το ασφαλιστικό
«Έκλεισε το ασφαλιστικό» είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος αργά το μεσημέρι από το Χίλτον, μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια και μισή μονάδα για τα επόμενα τρία και τους χωρίζει διαφορά μόλις 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα αναζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο.
Όπως ανέφερε, τα άρθρα που αφορούν στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, θα είναι εκτός νομοσχεδίου.
Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εργασίας, είχε πει ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων πέραν αυτών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο. Η πρότασή μας καλύπτει όλο το έλλειμμα χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη λεγογισμένη αύξηση των εισφορών».
Το οικονομικό επιτελείο -Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης-  αναχωρεί για την Ολλανδία εν όψει του αυριανού Eurogroup στο Άμστερνταμ, ενώ στην Αθήνα παραμένουν τα τεχνικά κλιμάκια.

Πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% και (νέα) διάψευση του ΔΝΤ

Τι λένε οι αριθμοί

tvxs.gr 14:13 | 21 Απρ. 2016
πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, ή 1,1 δις ευρώ, έκλεισε το 2015 σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat – μια έκθεση, που διαψεύδει ξανά τις προβλέψεις του ΔΝΤ.
 
Οπως αναμενόταν, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερη από την προβλεπόμενη με το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφώνεται στο 0,7% του ΑΕΠ έναντι 0,25% που εκτιμούσε, με βάση τον προϋπολογισμό, η ελληνική κυβέρνηση και έναντι ελλείμματος 0,6% που προδίκαζε το ΔΝΤ. Η «μετάφραση» αυτών των ποσοστών, δε, σε απόλυτους αριθμούς δείχνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε έξω (ξανά) στις προβλέψεις του κατά 2,3 δις ευρώ.
Εξαιρείται η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Σημειώνεται, πάντως, ότι ο υπολογισμός αυτού του πλεονάσματος γίνεται με βάση το Μνημόνιο και αφού εξαιρεθεί η επίπτωση της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών (7,1 δις ευρώ). Από το Μνημόνιο προβλέπεται ότι οι δαπάνες για τις τράπεζες δεν προσμετρώνται στο πρωτογενές ισοζύγιο, εξ ου προκύπτει και το πλεόνασμα. Αντιθέτως, με βάση το ευρωπαϊκό λογιστικό σύστημα ΕΖΑ, που ακολουθούν η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat – χωρίς εξαίρεση του κόστους ανακεφαλαιοποίησης – προκύπτει πρωτογενές έλλειμμα 6 δις ευρώ.
Το διαπραγματευτικό «χαρτί»
Σε πολιτικό επίπεδο, η υπέρβαση των μνημονιακών στόχων για το πλεόνασμα δίνει ένα διαπραγματευτικό χαρτί στην κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς να περάσουν τα πρόσθετα μέτρα που ζητεί ο σκληρός άξονας των δανειστών. Η ελληνική πλευρά σκοπεύει να αναδείξει τα στοιχεία της Eurostat ως απόδειξη των επισφαλών προβλέψεων του Ταμείου – προβλέψεων, με βάση της οποίες το ΔΝΤ αξιώνει πιο επίπονη προσαρμογή για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2018.
Ωστόσο, με βάση τα τελευταία μηνύματα από Βερολίνο φαίνεται πως δύσκολα η έκθεση της Eurostat θα επηρρεάσει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει σε σκληρή γραμμή για να γεφυρώσει τις διαφορές με το Ταμείο και να διασφαλίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Πιο ήπια θέση κρατά η Κομισιόν με τον πρόεδρό της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να διαμηνύει χθες ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα, ωστόσο μέχρι στιγμής η ζυγαριά μεταξύ των δανειστών δείχνει να γέρνει – και πάλι – προς την σκληρή πλευρά.
Σαφέστερο στίγμα προθέσεων αναμένεται στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στο Αμστερνταμ, ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν και η διαπραγμάτευση θα παραταθεί και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Το ΑΕΠ και το χρέος
Από τη σημερινή έκθεση της Eurostat προκύπτει επίσης ότι η ελληνική οικονομικία υπε΄στη πέρσι ύφεση),8% με το ΑΕΠ να διαμορφώνεται στα 176 δισ. ευρώ από 177, 5 δισ. ευρώ που ήταν το 2014.
Επίσης, το δημόσιο χρέος ανήλθε στα 311,4 δισ. ευρώ το 2015 από 319,7 δισ. ευρώ το 2014 και διαμορφώθηκε στο 176,9% από 180,1% του ΑΕΠ.
Μαξίμου: Πιάσαμε τους στόχους του 2018
Σχετικά με τα αποτελέσματα της έκθεση της Eurostat, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «τα στοιχεία αυτά βάζουν οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία. Επίσης, το αποτέλεσμα αυτό εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018».
«Τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν έλλειμμα 0,6%. Με δυο λόγια έχουμε διαφορά από το στόχο 0,95% του ΑΕΠ, δηλ. 1,6 δισ. ευρώ ενώ το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλ. 2,3 δισ. ευρώ» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν:
«το αποτέλεσμα αυτό παρά τις δυσκολίες των capital controls αλλά και της προσφυγικής κρίσης δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε με σκληρή προσπάθεια, οργανωμένο σχέδιο, και εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους»

Ντράγκι: Η ΕΚΤ υπακούει στους νόμους και όχι στους πολιτικούς...

Ντράγκι: Η ΕΚΤ υπακούει στους νόμους και όχι στους πολιτικούςΗχηρή απάντηση σε Σόιμπλε από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας... 
«Η ΕΚΤ υπακούει το νόμο και όχι τους πολιτικούς καθώς είναι ανεξάρτητη», τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι δίνοντας τη δική του απάντηση...
στις δηλώσεις Σόιμπλε.

«Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες και τους πολιτικούς. Επίσης, το Δ.Σ. είναι ομόφωνο στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ και της καταλληλότητας της τρέχουσας πολιτικής», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αύξησε παράλληλα την πίεση στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να βοηθήσουν στην τόνωση της ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται να δρομολογήσουν πολιτικές που θα είναι πιο φιλικές στην ανάπτυξη. «Για να επωφεληθούν πλήρως από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής, άλλες περιοχές της πολιτικής θα πρέπει επίσης να συμβάλουν με πολύ μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».
newsbeast.gr

Το τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη...

Το τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια – Το παρών έδωσαν πλήθος πολιτικών και καλλιτεχνών...
Το τελευταίο αντίο είπαν η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στον Γεράσιμο Αρσένη. Η εξόδιος ακολουθία...
τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του Λούκα Κατσέλη και τα παιδιά του.

Στην κηδεία του έδωσε το παρών πλήθος κόσμου τόσο από την πολιτική όσο και την από καλλιτεχνική ελίτ της χώρας. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εκφώνησε επικήδειο, όπως ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγέρος και ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Μεταξύ άλλων στο τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη βρέθηκαν ο Κώστας Σημίτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Φώφη Γεννηματά και πολλά μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
newsbeast.gr

Ο Παπαμιμίκος δηλώνει παρών στις εξελίξεις της ΝΔ...

Ο Ανδρ. Παπαμιμίκος δηλώνει παρών στις εξελίξεις της Νέας Δημοκρατίας

Με επιστολή του παραιτείται από Γραμματέας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, αλλά όχι και από το κόμμα... 
Νέα δεδομένα ενδέχεται να προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η πληροφορία ότι ενδέχεται να παρευρεθεί στο...
10ο συνέδριο του κόμματος ο μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα γραμματέας της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Πως θα γίνει αυτό; Όπως προκύπτει από την επιστολή του κ. Παπαμιμίκου προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος παραιτήθηκε από γραμματέας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και όχι από μέλος του κόμματος.

Αυτό σημαίνει ότι, ως σύνεδρος λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του, μπορεί και να συμμετάσχει και να μιλήσει με ότι αυτό σημαίνει.

Η αρχική εντύπωση ήταν ότι παραιτήθηκε και από μέλος της ΝΔ και όλοι είχαν μείνει με αυτή την εντύπωση, ακόμα και κεντρικά στελέχη.

Στη σκιά αυτής της πληροφορίας, είναι έντονες ο ι«γαλάζιες» παρασκηνιακές ζυμώσεις λίγες ώρες πριν αρχίσει το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ήδη κυκλοφορεί επιστολή 9 μελών της Πολιτικής Επιτροπής.στη σκιά των αντιδράσεων για τη μη 
συμμετοχή των 400 συνέδρων της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο και γενικά για τη μη εκπροσώπηση της νεολαίας του κόμματος.

Η επιστολή Παπαμιμίκου

«Προς : Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Σας υποβάλλω την παραίτησή μου  από Γραμματέας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ανδρέας Ι. Παπαμιμίκος»
tovima.gr

Ο Κυριάκος «αλλάζει τη ΝΔ» εν μέσω... θυέλλης

00:02 | 21 Απρ. 2016
Tvxs Ρεπορτάζ
Στη σκιά παραιτήσεων, διαγραφών, νέου γύρου υπόγειων ζυμώσεων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, o Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί μέσα στο επόμενο τριήμερο την «φυγή προς τα εμπρός» για τη Νέα Δημοκρατία – μια φυγή όμως, που δείχνει καταδικασμένη να περάσει μέσα από τις βαθιές παθογένειες του γαλάζιου παρελθόντος.

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά αύριο το απόγευμα με επίσημο στόχο τις καταστατικές και οργανωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ένα πιο σύγχρονο, ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα. Μετά το νέο εκλογικό φιάσκο, όμως, στην ΟΝΝΕΔ, την διάλυση της νεολαίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την αναγκαστική παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και τη διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, ο πρώτος στόχος γίνεται ντε φάκτο η επαναβεβαίωση της δυνατότητας του νέου αρχηγού να ελέγξει το ίδιο του το κόμμα και να το στρέψει στην «κεντροδεξιά», όπως ο ίδιος λέει, πορεία που επιθυμεί.
Ο χορός των παραιτήσεων συνεχίστηκε και χθες με την παραίτηση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Φίλιππου Ταυρή, εκ των παλαιότερων στελεχών της ΝΔ, ενώ οι πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο φέρουν την «ομάδα Τζιτζικώστα» έτοιμη για την αντεπίθεσή της στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου.
«Όποιος θέλει ακολουθεί...»
Από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, η υπόγεια αυτή αμφισβήτηση αντιμετωπίζεται με... ενέσεις αυτοπεποίθησης. Και η απάντηση που δίνεται για το νέο γύρο εσωστρέφειας είναι πως «ήρθε η ώρα για ριζικές τομές» και πως μετά το συνέδριο η εσωστρέφεια θα αποτελεί οριστικό παρελθόν. «Όποιος θέλει ακολουθεί και πορεύεται μαζί μας σε μια υγιή και σύγχρονη Νέα Δημοκρατία. Για όποιον διαφωνεί, οι πόρτες είναι ανοιχτές», είναι το μήνυμα που στέλνει γαλάζιο στέλεχος του κλίματος Μητσοτάκη.
Ως βασικό όπλο, δε, σ’ αυτή την επιχείρηση «φυγής προς τα εμπρός», το επιτελείο Μητσοτάκη υποδεικνύει το νέο καταστατικό του κόμματος που τέθηκε προς διαβούλευση, προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία της ΝΔ και των θεσμικών οργάνων και θα έρθει προς έγκριση από το συνέδριο την Κυριακή.
 
Υποψήφιος πρόεδρος μόνον όποιος είναι βουλευτής
Οι βασικές προβλέψεις του προσχεδίου του καταστατικού είναι οι εξής:

Ένοχοι υποδύονται τους εισαγγελείς

Μητσοτάκης-Γεννηματά EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Το καλαμπούρι έχει και ένα όριο. Το λες, γελάμε, το προσπερνάμε και συνεχίζουμε. Η κατάχρηση όμως είναι πρόκληση.
Όταν, για παράδειγμα, ακούς τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν συνεχώς και σε όλους τους τόνους την κυβέρνηση ότι κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία επειδή δεν δέχεται να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ή γιατί αρνείται να συμφωνήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, αναρωτιέσαι αν απευθύνονται σε ηλίθιους που έχουν ξεχάσει τι έκαναν τα συγκεκριμένα κόμματα είτε για να πάρουν την εξουσία είτε για να παραμείνουν σ' αυτήν.
Τι να πρωτοθυμηθείς: Εκλογικούς νόμους στα μέτρα τους, χρωματιστά ψηφοδέλτια, δωρεάν μεταφορά οπαδών με αεροπλάνα και βαπόρια, μίζες για να πληρωθούν οι φαραωνικές προεκλογικές εκστρατείες τους, εκτεταμένα πελατειακά δίκτυα, παχυλές υποσχέσεις για επανίδρυση του κράτους και δημιουργία επίγειων σοσιαλιστικών παραδείσων, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο πρώην πρωθυπουργού με μάρτυρες κατηγορίας από την περιοχή του υποκόσμου, άσκηση εξουσίας από τις εντατικές νοσοκομείων, διορισμούς σε κορυφαίες κομματικές θέσεις ανθρώπων με μοναδικό κριτήριο το βαρύ όνομα που κουβαλούσαν και τους συνέδεε με πολιτικές δυναστείες, εξαγορά βουλευτών, χονδροειδή παραποίηση της οικονομικής πραγματικότητας, ακόμη και καλπονοθείες.
Όταν ακούς πολιτικούς αρχηγούς, νυν και πρώην, να εγκαλούν τον Τσίπρα για εξουσιομανία, αν και δεν έχει κλείσει ούτε δύο χρόνια στη διακυβέρνηση, αναρωτιέσαι αν έχουν απωθήσει τόσο βαθιά στη μνήμη τους τις θεαματικές κωλοτούμπες που έκαναν για να μείνουν στα πράγματα, τα γλειψίματα τους στους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες για να εξασφαλίσουν την εύνοια τους και βεβαίως τις δωρεές τους ώστε να συνεχίζουν να λειτουργούν τα σπάταλα κόμματα τους.
Όταν ακούς τους πρυτάνεις του ρουσφετιού-πράσινους και γαλάζιους- να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι στήνει μεθοδικά το δικό της σύστημα ελέγχου στη δημόσια διοίκηση και στα Μ.Μ.Ε, μπαίνεις στον πειρασμό να σκεφτείς: «ανησυχούν γιατί πράγματι η κυβέρνηση οργανώνει κομματικό κράτος και φιλικά δίκτυα ενημέρωσης ή μήπως έχουν ενοχληθεί επειδή βλέπουν να απειλείται το παρασιτικό σύστημα που είχαν φτιάξει»;
Οι πολίτες και τα κόμματα που δεν έχουν κυβερνήσει δικαιούνται να απαιτούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και να καταγγέλλουν τις παρεκτροπές της. Οι ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ας κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους και μετά να το παίξουν τιμητές.

Τάσος Παππάς
efsyn.gr 

Χάρης Θεοχάρης, τυχοδιώκτης όσο ο μέσος νέος πολιτικός που...

   ...αναδείχθηκε στα χρόνια της κρίσης...

Την ανεξαρτητοποίηση του από την Κ.Ο του Ποταμιού ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης, σε μια κίνηση που αποδεικνύει ότι ο...
τυχοδιωκτισμός αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικών των νέων πολιτικών της κρίσης, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινούνται.

Ας καταγράψουμε τα δεδομένα της διαδρομής του κ. Θεοχάρη:

-Υπήρξε πολιτικό στέλεχος των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, μέχρι την απομάκρυνση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

-Κατά τη διάρκεια των παραπάνω καθηκόντων του, φρόντισε να εξασφαλίσει άφθονο τηλεοπτικό χρόνο για τον εαυτό του, κυρίως μέσα από τα πάνελ του Γιώργου Παπαδάκη και του Γιώργου Αυτιά. Γι'αυτό και εκλέχθηκε αργότερα βουλευτής.

-Τον Ιανούαριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής με το Ποτάμι στη Β' Αθηνών με 18.185 σταυρούς, πίσω από τον Γρηγόρη Ψαριανό. Ενδεικτικά, στην ίδια εκλογική αναμέτρηση, ο τελευταίος βουλευτής της Ν.Δ στην ίδια εκλογική περιφέρεια εκλέχθηκε με 22.700 σταυρούς και του ΣΥΡΙΖΑ με 17.730.

-Ο Χάρης Θεοχάρης υπήρξε ένας από τα πιο δραστήρια νέα μέλη του Κοινοβουλίου και με διαφορά ο καλύτερους βουλευτής του άνευρου και κοινοβουλευτικά αδρανούς Ποταμιού. Ο Χάρης Θεοχάρης ήταν για καιρό το Ποτάμι μόνος του.

-Με το που εκλέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Θεοχάρης παρενέβη και ζήτησε να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ Ποταμιού και Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, διερεύνησε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος του αλλά τελικά έκρινε ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν. Στις 21 Μαρτίου δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για τη «μεγάλη Κεντροαριστερά».

Η αλήθεια για τον κ. Θεοχάρη:

Δυστυχώς, ο Χάρης Θεοχάρης είναι ένας ακόμα τυχοδιώκτης πολιτικός, από αυτούς που αναδείχθηκαν μαζικά σε όλους τους πολιτικούς χώρους κατά τη διάρκεια της κρίσης. Μπέρδεψε τα like με αληθινές ψήφους, θεώρησε ότι τα πτυχία μπορούν να αντικαταστήσουν την πολιτική εμπειρία και μαζί με το Ποτάμι, καβάλησε και το καλάμι.

Δεν είναι κακό που εδώ και καιρό έχει συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κακό είναι ότι τα βράδια παρουσιαζόταν σε δείπνα ως υποψήφιος για μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία και τα πρωινά ως...απλός στρατιώτης για τη μεγάλη Κεντροαριστερά. Κακό (και αστείο) είναι που επιχειρεί να πάρει μεταγραφή ως «κίνηση πολιτών» και όχι ως Χάρης Θεοχάρης. Κακό είναι που με μόλις 16-17 μήνες κοινοβουλευτικής θητείας, εμφανίζει τον τυχοδιωκτισμό και την αλαζονεία του παλιού πολιτικού συστήματος, με διαρκείς κωλοτούμπες και διαρκείς απόπειρες να δικαιλογήσει τα αδικαιολόγητα. Κακό είναι που ακόμα και σήμερα δεν λέει ανοιχτά ότι θα πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία και παριστάνει τον αναποφάσιστο.

Ως εκ τούτου, η αιχμηρή ανακοίνωση του Ποταμιού εναντίον του είναι απολύτως σωστή και δίκαιη. Γενικά, έχουμε μπλέξει με μικρούς πολιτικούς, ιδιαίτερα ευπαθείς στο πέρασμα του χρόνου. Προϊόντα μικρής και μεσαίας διάρκειας...

parapolitiki.com