Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

"Εναπόκειται λοιπόν στη Δικαιοσύνη..."

Διαβολικές συμπτώσεις
Η υπόθεση Novartis και οι διαφορετικές εκτιμήσεις δικαστών και πολιτικών για το χειρισμό της δεν μπορεί να κρύψει τις διαρκείς σχέσεις πολιτικής και δικαστικής εξουσίας.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με τη στάση της, έδωσε λαβή για κριτική ότι συντάσσεται με πολιτικά συμφέροντα ενώ η συλλογή υπογραφών για την αφαίρεση της δικογραφίας από την αρμόδια Εισαγγελέα διαφθοράς χαρακτηρίζεται από πολλές πλευρές "δικαστικό πραξικόπημα".
Πρώτα η σιωπή στις σφοδρές επιθέσεις και απειλές που δέχτηκαν οι εισαγγελείς διαφθοράς από εμπλεκόμενους πολιτικούς στο σκάνδαλο Νovartis και μετά ξαφνικά η αντίδραση στη Βασιλική Θάνου που εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόπειρα αφαίρεσης της δικογραφίας από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ένωσης Νίκος Σαλάτας φρόντισε να παραδεχτεί και να υπερασπιστεί αυτή την προσπάθεια. Εξάλλου ο ίδιος φέρεται να πρωτοστατεί. 
Όπως γράφτηκε πρόκειται για τον ανιψιό του πρώην Πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Κόκκινου, προσωπική επιλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Ο πρώην Πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί ότι τον είχε ανασύρει από τα χαμηλά της επετηρίδας των αρεοπαγιτών, προκειμένου να δικάσει τον πολιτικό του αντίπαλο. 
Θα μπορούσαν να είναι διαβολικές συμπτώσεις αλλά σίγουρα αυτές, σε συνδυασμό με στάσεις και αποφάσεις σε υποθέσεις διαφθοράς, θέτουν σε αμφιβολία - ως προσχηματική - την ίδια τη διάκριση των εξουσιών. Εναπόκειται λοιπόν στη Δικαιοσύνη να αποδείξει στη κοινωνία αν υπηρετεί το κράτος δικαίου ή μια δικαστική και πολιτική ελίτ.

Επίθεση χρυσαυγιτών στόν Πειραιά...

"Δεν τρομοκρατούμαστε''...
δηλώνουν οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα για την επίθεση στη Φαβέλα...

Ανάμεσα στους σοβαρά τραυματισθέντες ήταν και η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΟΙ τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται ...κανονικά!

Ακόμη 32 τουρκικές παραβιάσεις...
πάνω από το Αιγαίο...

Σε 32 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν, σήμερα, δύο τουρκικά αεροσκάφη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη - τύπου CN-235 (κατασκοπευτικά) - προέβησαν επίσης σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες...
Naftemporiki

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Την έξοδο στην Αντωνοπούλου δείχνει ο Τσίπρας...

Προς αναγκαστική παραίτηση φαίνεται ότι οδηγείται η Ράνια Αντωνοπούλου καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό ότι έκανε χρήση της διάταξης για επιδότηση ενοικίου και αναμένει την τοποθέτησή της.

Σύμφωνα με δηλώσεις (Real FM) του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημ. Τζανακόπουλου, ο πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει με την υπουργό, στην οποία και παρέπεμψε για περαιτέρω δηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι χθεσινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ανέφερε ότι η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου επειδή τυπικά εμφανίζεται κάτοικος Νέας Υόρκης.


Ν.Δ. : Να επιστρέψει τα χρήματα και έντοκα...

Τέλος η Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση...

Δεκτή έκανε την παραίτηση ο Τσίπρας...
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρΑς Αντωνοπουλου
Δεκτή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγα λεπτά την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου.

Σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου τονίζει χαρακτηριστικά:
 
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Eγιναν... Τούρκοι με τον Ερντογάν...

«Τούρκοι» με τον Ταγίπ Ερντογάν και την αστάθεια που προκαλεί σε Αιγαίο και Κύπρο έχουν γίνει Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, καθώς η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή προϊδεάζει όχι απλώς για ένα «θερμό επεισόδιο», αλλά και για πολεμικές καταστάσεις. 
 Η Ουάσιγκτον, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την - σχετική έστω - εξομάλυνση των σχέσεών της με την Αγκυρα, κατανοεί πως η κατάσταση σε Αιγαίο και Κύπρο ενδέχεται να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην περιοχή και να καταστήσει τον σουλτάνο ακόμα πιο ανεξέλεγκτο απ’ ό,τι είναι τώρα.

Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της Realnews.

real.gr

Κατασχέσεις τής περιουσίας 14άρων επιχειρηματιών γιά φέσια στίς Τράπεζες

Οι 14 επιχειρηματίες που χάνουν την προσωπική τους περιουσία...
Επιθετικά κινούνται οι τράπεζες – σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος, με στόχο την κατάσχεση ακινήτων και κινητών αξιών, ακόμη και έργων τέχνης, για να καλύψουν μέρος των ζημιών από δανειοδοτήσεις σε γνωστούς επιχειρηματίες.
Συγκεκριμένα πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία μετόχων μεγάλων επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο ή μεταβιβάστηκαν… 
 
Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα των Σταύρου Ψυχάρη, Αντώνη Λυμπέρη, Πέτρου Κωστόπουλου, αλλά και των επιχειρήσεων Λεμονής (υποδήματα Καλογήρου που μεταβιβάστηκαν στον Φάις), Δαβαρης (Hyundai Hellas), Μηχανική Κατασκευαστική Προδρόμου Εμφιετζογλου, Γλου ( εταιρία ενδυμάτων), Σουπερμάρκετ Ατλάντικ, Euromedica Θωμάς Λιακουνάκος, Moda Bagno, Αλφα Γκρισιν, Ξενοδοχείο Πεντελικον, Καρδασιλαρης (Ξηροί καρποί) και Βαλαβάνης (κατασκευαστής Νότια Προάστια).
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα περιουσιακά στοιχεία πέρασαν συναινετικά, όπως συνέβη με τα δυο ακίνητα του Πέτρου Κωστόπουλου σε Μύκονο και Φιλοθέη. Συγκεκριμένα το ακίνητο του πρώην εκδότη στο νησί των ανέμων πουλήθηκε 6 εκ ευρώ και σύντομα μπαίνει πωλητήριο και στην κατοικία της Φιλοθέης.
Στην περίπτωση του Αντώνη Λυμπέρη η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες (πλειστηριασμός) για την κατοικία του στην Πολιτεία.
Στο σφυρί όμως βγαίνουν το επόμενο διάστημα και τα ακίνητα του Σταύρου Ψυχάρη.
Τέλος σημειώνεται ότι στην περίπτωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου η τράπεζα πραγματοποιεί δικαστικές ενέργειες για την εκποίηση έργων τέχνης (πίνακες, γλυπτά), ενώ παράλληλα γίνονται κινήσεις και στη Ρωσία για τον πλειστηριασμό ακινήτων ιδιοκτησίας της Μηχανικής Κατασκευαστικής...


enimerosi24.gr