Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Αμολάτε ...καλούμπα καί...

...από τή "Νέα Μύκονο"  ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

Τ' Αναφιώτικα μέχρι στιγμής "τή γλίτωσαν"...

...Εκεί, δέν μπόρεσαν -ακόμα- νά βάλουν "μοντέρνα γλυπτά"
...οι Μαικήνες...!



                                                                       ***
Νησιώτικη ατμόσφαιρα κάτω από την Ακρόπολη
Νοσταλγικός περίπατος στα σοκάκια των Αναφιώτικων
Περπατώντας στην Πλάκα, με τον επιβλητικό όγκο της Ακρόπολης να αποτελεί το ορόσημο στο τοπίο, τα βήματα μπορούν να οδηγήσουν τον επισκέπτη σε μια απρόσμενη, για την Αθήνα, περιοχή, που θυμίζει κυκλαδίτικο νησί. Λευκά σπιτάκια, ασβεστωμένα δρομάκια, το μόνο που λείπει είναι η θάλασσα.
Σκαρφαλωμένα στη βορειοανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης, τα Αναφιώτικα θυμίζουν πράγματι νησί γιατί ακριβώς έτσι έχουν φτιαχτεί. Η συνοικία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από Αναφιώτες εργάτες, που είχαν έρθει στην Αθήνα για να εργαστούν στην ανοικοδόμηση της πόλης και την κατασκευή των ανακτόρων του Όθωνα. Οι Αναφιώτες έφτιαξαν στο σημείο αυτό, δίπλα στην Πλάκα, τα σπίτια τους, αναπαράγοντας το σκηνικό που είχαν αφήσει πίσω τους, στην αγαπημένη τους Ανάφη. Και κάπως έτσι ένα «κυκλαδίτικο νησί» εμφανίστηκε μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι νησιώτες αναστήλωσαν και τους ναούς που βρίσκονταν στην περιοχή από τον 17ο αιώνα, τον Άγιο Συμεών και τον Άγιο Γεώργιο των Βράχων.
Τη δεκαετία του ’50 μέρος των Αναφιώτικων έπεσε θύμα των ανασκαφών που έγιναν στην περιοχή, ενώ ακολούθησαν και απαλλοτριώσεις.
Σήμερα απομένουν μερικές δεκάδες σπίτια, που όλα έχουν κηρυχθεί διατηρητέα.
- Δείτε τις φωτογραφίες
ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑαπό Newsbeast

Εντός τής ημέρας μπαίνουν στό Αφρίν οι Συριακές ένοπλες δυνάμεις...

Συρία: «Σε λίγες ώρες» θα εισέλθουν στο κουρδικό Αφρίν οι δυνάμεις του Άσαντ


REUTERS/OSMAN ORSAL
Οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας πρόκειται σύντομα να εισέλθουν στη βορειοδυτική επαρχία Αφρίν, η οποία ελέγχεται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και στην οποία, από τον Ιανουάριο, έχουν επέμβει οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μαζί με αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης.
«Οι λαϊκές δυνάμεις θα μπουν στην Αφρίν μέσα σε λίγες ώρες», μετέδωσε το συριακό δίκτυο, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.
Κούρδος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) - ευρύτερη δύναμη στην οποία ανήκουν οι κουρδικές YPG - και η κυβέρνηση της Δαμασκού κατέληξαν σε συμφωνία για να μπει ο συριακός στρατός στην Αφρίν για να βοηθήσει στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
Naftemporiki

ΒΙΝΤΕΟ από τό Καρναβάλι τής Πάτρας


Ένα ξεχωριστό καρναβαλικό θέαμα, διάρκειας περίπου πέντε ωρών, προσέφεραν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές και τα εντυπωσιακά άρματα του δήμου, που πήραν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του πατρινού καρναβαλιού, τα μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», κατάφεραν με το χορό, το τραγούδι, την χαρά, και το εκρηκτικό τους κέφι, να παρασύρουν στους ρυθμούς τους, τούς χιλιάδες θεατές της παρέλασης που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου, αλλά και μεγάλο μέρος της πλατείας Γεωργίου.
Η παρέλαση ξεκίνησε με την δημοτική μουσική που παιάνιζε αποκριάτικους σκοπούς και καρναβαλικά τραγούδια. Αμέσως μετά έκανε την εμφάνισή του ο βασιλιάς καρνάβαλος. Η μορφή του ήταν ένας άνεργος απελπισμένος, σχεδόν πνιγμένος στη θάλασσα της κρίσης, που τραβούσε τα μαλλιά του.
Στην συνέχεια παρήλασε το άρμα της βασίλισσας Όλγας Κατσάρας. Το άρμα ήταν ένας βάλτος με βατράχια και σαύρες που είχαν «βασιλικά» στέμματα και ένα λαχανί δέντρο με ανθρώπινη μορφή. Τα χρώματα ήταν γήινα, και είχε πλαισιωθεί και από φυσικά στοιχεία με λουλούδια και στοιχεία χλωρίδας, παραπέμποντας στην αναγέννηση, στην άνθηση της φύσης και στον ερχομό της 'Ανοιξης.
Η παρέλαση των αρμάτων, που είχαν κατασκευαστεί στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, ολοκληρώθηκε με τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών.
Αμέσως μετά, οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές άρχισαν να κατακλύζουν το κέντρο της Πάτρας, μετατρέποντάς το σε ένα ποτάμι χρωμάτων, και χαρούμενων διαθέσεων, όπου κυριαρχούσαν το κέφι, η ζωντάνια και η αισιοδοξία.
Οι καλαίσθητες στολές, οι ευρηματικές κατασκευές, τα όμορφα καπέλα και τα σατιρικά άρματα, κέρδισαν το θαυμασμό και το χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών.
Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ , με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Οι πέντε σύλλογοι των σοκολατοριχτών ήσαν εφοδιασμένοι με μεγάλες ποσότητες σοκολάτας και γλύκαναν τους θεατές με τις ρίψεις τους.
Η αυλαία του φετινού καρναβαλιού έπεσε στις 21:00 το βράδυ, με την καθιερωμένη τελετή λήξης στον μόλο της Αγίου Νικολάου.
19 Φεβ. 2018 
 tvxs.gr

Eurogroup σήμερα : Πρώτο θέμα η Ελλάδα...


Οι δικαστές "φταίνε", τώρα, στούς μιντιάρχες...

Οι «νταβατζήδες» της ενημέρωσης...
Eπειδή με αφορμή και την υπόθεση Novartis πολλά λέγονται και περισσότερα υπονοούνται σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, καλό θα ήταν να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.

Είναι όλα καλά και άγια στο ελληνικό δικονομικό σύστημα; Ασφαλώς και όχι - εδώ και χρόνια. Και αν οι δανειστές έδιναν έστω και μια δεκάρα τσακιστή για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό κράτος (και όχι αυτές που απλά τους βολεύουν), θα είχαν αρχίσει την αναμόρφωση από το σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Γιατί σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης πάσχει βαθιά και εν τέλει δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Ειδικά στα χρόνια των Μνημονίων οι Ελληνες δικαστικοί όλων των βαθμίδων υπέστησαν δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως άλλωστε και πολλές άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Εχουν κάθε δίκιο να είναι οργισμένοι με την ελληνική Πολιτεία που δεν τους προστάτευσε επαρκώς από τις αδηφάγες διαθέσεις των δανειστών ώστε να μπορούν να ασκούν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους. Οπως ακριβώς δεν προστάτευσε και άλλες ευαίσθητες κατηγορίες κρατικών υπαλλήλων, με πρώτο και κύριο παράδειγμα τις Ενοπλες Δυνάμεις. Σε αντίθεση όμως με τους στρατιωτικούς, αλλά και τους φρουρούς της τάξης που εξακολουθούν να κάνουν με τον ίδιο ζήλο τη δουλειά τους, το δικαστικό σώμα αποπνέει μια έντονη κόπωση και απογοήτευση, που επηρεάζει αρνητικά τους ήδη απελπιστικά αργούς ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης.

Επιπλέον, εσχάτως, στελέχη των ανώτατων βαθμίδων της Δικαιοσύνης και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δικαστικών κλάδων έχουν εμπλακεί σε μία αχρείαστη εν πολλοίς διένεξη με τη σημερινή κυβέρνηση που προσλαμβάνει αντιπολιτευτικά χαρακτηριστικά, ανεπίτρεπτα για τον συγκεκριμένο θεσμό, που οφείλει να παραμένει ιδεολογικά απροκατάληπτος.

Στη συνείδηση του κόσμου η ηγεσία των δικαστών...

Την Τετάρτη τά σπουδαία...

«Σύγκρουση» μετά την Καθαρά Δευτέρα
 
Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την προανακριτική για τη Novartis
Ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο θα τοποθετηθούν για την υπόθεση και οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα.
Ο προγραμματισμός αναφέρει ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 το βράδυ, όταν και θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία με τους βουλευτές να ψηφίζουν σε δέκα κάλπες, μία για κάθε εμπλεκόμενο, και όχι σε μία για όλους, όπως είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.
Υπολογίζεται ότι οι ομιλητές θα είναι περίπου 45, ενώ για να συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή απαιτούνται 151 ψήφοι.
Την ίδια στιγμή η αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έχει χτυπήσει «κόκκινο», ενώ το κλίμα δυναμίτισε περαιτέρω η μήνυση-μανιφέστο του Αντώνη Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, δικαστικών, αλλά και προστατευόμενων μαρτύρων.
18.02.2018
από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
            efsyn.gr

Αμετακίνητη η εξωτερική πολιτική τής Τουρκίας...

Ολέθρια επιλογή η διάσπαση δυνάμεων...
Ο Τούρκος πρωθυπουργός με δική του πρωτοβουλία επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον Ελληνα πρωθυπουργό και του λέει ότι το περιστατικό στα Ιμια δεν ήταν εσκεμμένο από την πλευρά της Τουρκίας και σε μια ένδειξη καλών προθέσεων συμφωνεί ότι πρέπει να οικοδομηθούν μέτρα εμπιστοσύνης. Πόσες φορές από το 1974 έχει ξεκινήσει μια τέτοιου τύπου διαδικασία ανάμεσα στις δύο χώρες και πόσες φορές έχει σταματήσει για να συνεχιστεί λίγο αργότερα με αφορμή κάποιο άλλο επεισόδιο; Εχω χάσει το μέτρημα.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωση του αναφέρει ότι τα Ιμια (Καρντάκ για τους γείτονες) ανήκουν στην Τουρκία και κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραπλανά την κοινή γνώμη.

Λίγο νωρίτερα ο Ερντογάν δήλωνε ότι «τα δικαιώματά μας είναι ίδια στην Αφρίν, στην Κύπρο, στο Αιγαίο». Η απόσταση ανάμεσα στο συμφιλιωτικό πνεύμα του Γιλντιρίμ, στην ακραία τοποθέτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και στους επιθετικούς υπαινιγμούς του Ερντογάν είναι μεγάλη.

Γεννάται το ερώτημα. Τι έχουμε εδώ; Διπλή γλώσσα σκοπίμως; Ερασιτεχνική διαχείριση από τους μηχανισμούς εξουσίας εξαιτίας των πληγμάτων που έχουν υποστεί από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν; Σύγκρουση μεταξύ των κέντρων που διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας; Το πιθανότερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με την κλασική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα...