Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Στον Πειραιά το «Quantum of the Seas», το τρίτο μεγαλύτερο και «εξυπνότερο» κρουαζιερόπλοιο του κόσμου...

Στον Πειραιά το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο
Πηγή: INTIME NEWS
Το μεγαλύτερο πλοίο που έφτασε ποτέ στο λιμάνι του Πειραιά, το μήκους 347 μέτρων κρουαζιερόπλοιο «Quantum of the Seas», έδεσε το πρωί της Δευτέρας στον Διεθνή Σταθμό Επιβατών Β΄ (Θεμιστοκλής).
 

Το υποδέχθηκε η διοίκηση του ΟΛΠ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, του πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς, του γ.γ. του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και παραγόντων της ναυτιλίας.

 Υποδεχόμενος τον πλοίαρχο Srecko «Felix» Ban και παραδίδοντάς του τα εμβλήματα του ΟΛΠ και βιβλία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε: «Σας υποδεχόμαστε σε ένα λιμάνι 2.500 ετών ιστορίας, σε έναν καινούργιο προβλήτα που φέρει το όνομα του αθηναίου ηγέτη Θεμιστοκλή, νικητή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας κατά της Περσικής Αυτοκρατορίας, αλλάζοντας έτσι τον ρου της ιστορίας για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.
»Σας υποδεχόμαστε όμως και σε ένα ασφαλές και σύγχρονο λιμάνι, το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο, στο οποίο τα κρουαζιερόπλοια φιλοξενούνται με άριστη συνεργασία και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών».
Στην ανταπάντησή του, ο πλοίαρχος Srecko ευχαρίστησε τον ΟΛΠ για την υποδοχή και την άψογη εξυπηρέτηση που έτυχε το πλοίο και οι επιβάτες του.
Το κρουαζιερόπλοιο «Quantum of the Seas», της εταιρείας «Royal Carribean International» («RCI»), είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που πλέει στα νερά της Μεσογείου και το μεγαλύτερο που επισκέπτεται ως νεότευκτο το λιμάνι του Πειραιά.
Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2014 και παραδόθηκε στην RCI τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 2 Νοεμβρίου.
Διαθέτει 2.090 καμπίνες, με μέγιστη χωρητικότητα 4.905 επιβατών και πλήρωμα 1.500 ατόμων.

Δείτε παρακάτω τίς τεχνολογικές καινοτομίες τού πλοίου...

Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές με θέμα για την πολιτιστική κληρονομιά...

...διαβάστε τις απαντήσεις


Πρεμιέρα στις Πανελλαδικές με θέμα για την πολιτιστική κληρονομιά - διαβάστε τις απαντήσεις

Σε κείμενο με τίτλο «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης» κλήθηκαν να διαγωνιστούν στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας με το οποίο έγινε η πρεμιέρα των Πανελλαδικών, δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πρόκειται για ένα κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης. Φιλόλογοι χαρακτήρισαν το θέμα βατό και αναμενόμενο.
Οπως κάθε χρόνο, tanea.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Ομόκεντρο» Φλωρόπουλου δημοσιεύουν τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Διαβάστε εδώ τα θέματα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας

Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.
Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                          από τήν εφημεριδα "ΤΑ ΝΕΑ"

ΕΛΤΑ και ψηφιακές συναλλαγές στο τραπέζι ...


ΕΛΤΑ και ψηφιακές συναλλαγές στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής
...του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής...
Συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 17:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
Επί τάπητος θα τεθεί το μέλλον των ΕΛΤΑ και...
το ζήτημα των ψηφιακών συναλλαγών και το μέλλον των ΕΛΤΑ.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα υπήρξε σύσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών για το ζήτημα των ψηφιακών συναλλαγών.
Στόχος του στρατηγικού σχεδίου που αποφασίστηκε να εκπονηθεί είναι ο δραστικός περιορισμός της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος.
newpost.gr

"Κάθε ημέρα ο κ. Βρούτσης λέει και ένα νέο ψέμα"...


"Βολές" Στρατούλη κατά Βρούτση...
"Κάθε ημέρα ο κ. Βρούτσης λέει και ένα νέο ψέμα", τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τις...
δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Βρούτση αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Είναι ιδιαιτέρως προκλητικό το γεγονός, ότι ο εμπνευστής και εφαρμοστής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και βασικός εκφραστής υλοποίησης των μνημονιακών ανθρωποκτόνων, αντιασφαλιστικών και αντεργατικών πολιτικών, κόπτεται για το αν θα ανασταλεί ή όχι το τερατούργημα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ο ίδιος δημιούργησε. Τον ενημερώνουμε -γιατί το άγχος σκοτώνει- ότι το νομοθετικό τέκνο του, δηλαδή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δεν εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση μας και δεν θα εφαρμοστεί και στο μέλλον", σημειώνει ο κ. Στρατούλης.
Όπως αναφέρει ακόμη, ο κ. Βρούτσης θα πρέπει να γνωρίζει, ότι κυβέρνηση μας δεν βάζει τέλος μόνο στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Βάζει τέλος και στη "ρήτρα μηδενικής αξιοπρέπειας", την οποία "θέσπισαν" οι μνημονιακές κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου, εξαθλιώνοντας τους συνταξιούχους και ταπεινώνοντας την χώρα μας. Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε τις πολιτικές τους, και την τρομολαγνική τακτική τους.
"Ο κ. Βρούτσης, έχει επιστρατεύσει τις τελευταίες ημέρες κάθε απόθεμα κινδυνολογίας και φόβου για μικροπολιτικούς λόγους. Μόνο που οι κορώνες του είναι κενό γράμμα και προκαλούν πολύ θόρυβο για το τίποτα. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά το σφαγιαστικό –για τα ασφαλιστικά ταμεία- κούρεμα των αποθεματικών τους (PSI), τις καταστροφικές μειώσεις όλων των συντάξεων, αλλά και τους νόμους που κατεδάφισαν των εργασιακών σχέσεων", καταλήγει ο κ. Στρατούλης...
newsbeast.gr

Κατάρ: Σύλληψη δημοσιογράφου του ΒΒC...


undefined...για καταγραφή του εργασιακού Μεσαίωνα στα κάτεργα του Μουντιάλ 2022!...
Δημοσιογράφος και συνεργείο του BBC οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκε για...
24 ώρες από την αστυνομία της πρωτεύουσας του Κόλπου, Ντόχα, επειδή ερευνούσε τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας όσων δουλεύουν στα έργα υποδομής του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το 2022.
Ειδικότερα, ο Μαρκ Λόμπελ με το συνεργείο του κατέγραφε τις άθλιες συνθήκες εργασίας των ξένων εργατών στο Κατάρ, όταν η αστυνομία τους συνέλαβε και κατέσχεσε το υλικό της έρευνας.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό καταστολής της δημοσιογραφικής έρευνας στο Κατάρ, αφού τον περασμένο Μάρτιο είχε συλληφθεί συνεργείο της γερμανικής τηλεόρασης.
"Το συνεργείο του Μαρκ Λόμπελ συνελήφθη χωρίς να απαγγελθεί καμιά κατηγορία. Κρατήθηκαν παράνομα 24 ώρες ο δημοσιογράφος και τρεις τεχνικοί, μετά τη σύλληψη τους σε δρόμο έξω από τη Ντόχα", μετέδωσε το BBC, που αιτείται την παρέμβαση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Σύμφωνα με την μαρτυρία του Λόμπελ, ο επικεφαλής της αστυνομίας του επιτέθηκε φραστικά λέγοντας του πως "εδώ δεν είναι Ντίσνεϊλαντ και δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις".
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, προσφάτως, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σε έκθεσή της τις συνθήκες εργασίας στα έργα υποδομής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αναφέροντας ότι εκατοντάδες μετανάστες από το Νεπάλ και άλλες χώρες της Ασίας έχουν χάσει τη ζωή τους και πως οι εργάτες δεν είχαν ούτε επαρκή τροφή και νερό...
avgi.gr

Ηγέτες, ικέτες, και το κακό συναπάντημα...


  Στα πέντε χρόνια της χρεοκοπίας και των μνημονίων αποδείχτηκε σαφώς πως τουλάχιστον απ' την πλευρά των πάλαι ποτέ ''μεγάλων'' κομμάτων που κυβέρνησαν από...
την μεταπολίτευση και δώθε,
     ..και σαφώς και απολύτως υπεύθυνα για την κατάντια μας,
     ..δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να εμφανιστούν ηγέτες.
Δύο παρενθέσεις: 
     ( Μιλάμε για 5 χρόνια χρεοκοπίας διότι είναι γελοιοαστείο να πιστεύει κάποιος πως τώρα θα χρεοκοπήσουμε, ενώ ως τώρα την βγάλαμε ζάχαρη!
     Και δηλαδή αφού και καλά δεν έχουμε ακόμη χρεοκοπήσει, το ΔΝΤ και η τρόϊκα γιατί μας έχουν κατσικωθεί απ' τον Απρίλιο του 2010; Για βίζιτα; Ή για φιλανθρωπία;)
     ( Όταν λέμε ηγέτη δεν εννοούμε την ηγεσία κάθε κόμματος. Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα: τσοπάνος σε στάνη προβάτων!
    Εννοούμε τον άνθρωπο που έχει καθαρά χέρια και καθαρό μυαλό, πίστη στην αντικειμενική ορθότητα αυτών που θέλει να επιτύχει για το σύνολο, και όχι να κρύβει υποκριτικά και δόλια το προσωπικό του συμφέρον πίσω από το ''καλό του λαού'',
     ..και προ πάντων τον άνθρωπο που τολμά να υψώσει το ανάστημά του και τα ''πιστεύω'' του κόντρα των ισχυρών του καιρού, εναντίον της ύπουλης και υποβολιμαίας ''κανονικότητας'', απέναντι στον φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό κάθε είδους.
     Είναι οι τολμηροί, οι ριζοσπάστες και αντισυμβατικοί εκείνοι, που χάρη σ' αυτούς κατεβήκαμε από τα δέντρα πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια, φτάσαμε στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, εξερευνήσαμε το ανθρώπινο μυαλό και το σώμα.
     Είναι αυτοί που δεν φοβούνται το προσωπικό κόστος, αυτοί που δεν έχουν προσωπικό κόστος, αφού έχουν ταυτίσει την δική τους ευημερία με το γενικό καλό.)

     Τα ανδρείκελα των τελευταίων χρόνων και οι υποτακτικοί τους, είναι σίγουρο ότι δεν έχουν καμία σχέση με την παραπάνω εικόνα ενός ηγέτη.
     Όπως επίσης δεν έχουν σχέση και τα υποκαταστήματα των καναλιών και των λογής-λογής εργολάβων και προμηθευτών.

     Το βάρος πέφτει όλο στον νέο πρωθυπουργό, ο οποίος διαθέτει τα εχέγγυα να αναδειχτεί σε ηγέτη. Ακόμη δεν είναι.
     Είναι σίγουρο ότι έχει καθαρά χέρια.
     Πρέπει όμως να διατηρήσει και το μυαλό του καθαρό,
     ..και προ πάντων να τολμήσει!
     Πρώτα να τολμήσει να μιλήσει με ξεκάθαρες αλήθειες στον λαό, και δεύτερον να τολμήσει να καλέσει τον ενημερωμένο πια λαό στο πλάϊ του, να αποφασίσουνε μαζί.
     Και τρίτον, με την σύμφωνη γνώμη του λαού (εφ όσον υπάρξει), να τολμήσει να πει το μεγάλο ''Όχι'', στον βαρβαρισμό που επελαύνει.
     Έχουμε πλέον πειστεί ότι δεν πρόκειται για εταίρους, αλλά για εχθρούς. Είναι ολοφάνερο.
Όπως επίσης είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός απολαμβάνει ακόμη, παρ' όλα τα λάθη και τις αντιξοότητες, την διαισθητική εμπιστοσύνη του συντριπτικού ποσοστού του ελληνικού λαού.
     Ας ελπίσουμε να μην προδώσει αυτή την εμπιστοσύνη.
     Δεν έχει λόγο άλλωστε.
     Τί θα μπορούσε να κάνει έναν νέο σε ηλικία και άφθαρτο πολιτικό να θέλει να περάσει κι αυτός στις μαύρες λίστες της ιστορίας;

     Περιμένουμε και ελπίζουμε να τολμήσει, 
     ..και να αναδειχτεί σε πραγματικό ηγέτη.
     Αλλιώς, κλάψτε μας!.. .
mandatoforos.blogspot.gr

Συμφωνία - non paper...


Η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει -ως δικό της σχέδιο- το κείμενο συμφωνία που παρουσίασε "Το ΒΗΜΑ". 
"Πρόκειται για ενα non paper, στο οποίο συνοψίζονται οι...
Ελληνικές προτάσεις", είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Και πρόσθεσε, πρόοδος πάντως υπαρχει, όπως υπάρχουν και τα αγκάθια. 
Κατά τ' άλλα, το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τον σχολιαστή του STAR, ελπίζει στο παρασκήνιο και τις επαφες που θα έχει ο Αλεξης Τσίπρας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα. 
Επαφές που μπορει να δημιουργήσουν ενα θετικό κλίμα, που θα βοηθήσει στην σύγκλιση, μέχρι τέλη Μαϊου, ενός εκτακτου Eurogroup , οπου θα επικυρωθεί η συμφωνία.
Τέλος, στόχος του Τσίπρα είναι να πάει πιο πίσω το ασφαλιστικό, με το επιχείρημα  ότι θα το θέσει σε δημόσια διαβούλευση...

Τσίπρας: «Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία»


«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια συνέλευση μελών του ΣΕΒ.
Πρόσθεσε μάλιστα πως ως κυβέρνηση «έδωσε σκληρό αγώνα για να πειστούν οι εταίροι ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι εργάζεται με ειλικρίνεια και αφοσίωση για την επίτευξη συμφωνίας.
«Παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ύψους 8 δισ», είπε και επισήμανε ότι «υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν συμφωνία με σχέδια διχαστικά για την Ευρώπη».
Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα «ότι υπάρχουν φωνές που γνωρίζουν πως η συμφωνία αφορά όλη την Ευρώπη». «Πιστεύω οτι αυτές οι μέρες θα καταγραφούν ως επανεβαίωση της πεποίθησης για την Ευρώπη. Προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «θα πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους. Συμφωνία που θα προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος και του χρόνου, συμφωνία που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη και τέλος συμφωνία που δεν θα επιβάλλει νέα μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις».
Αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως, πρόκειται για σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων.
«Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επίτευξη συμφωνίας.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον στόχο δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας. «Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να εξαρτάται στο διηνεκές από την εξωτερική χρηματοδότηση. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εσωτερικά εργαλεία χρηματοδότησης. Πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας», είπε και πρόσθεσε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
Εξάλλου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για μακρόπνοη συνεργασία του ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και επισήμανε ότι σύντομα αναμένεται η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει με μεγάλη προσοχή την ένταξη στην αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομιών.
kathimerini.gr

Αποστάσεις Βαρουφάκη από την απομάκρυνση Σακελλαρίου



Σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν στην απομάκρυνση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κ. Αναστασίας Σακελλαρίου πήρε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όσο και ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης  άφησαν ακάλυπτη την κα Σακελλαρίου για την εμπλοκή της στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο κ. Βαρουφάκης σε επιστολή του προς την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ εκφράζει την λύπη του για την καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας.
Σε επιστολή του προς την κα Σακελλαρίου, με την οποία αποδέχεται την παραίτησή της, τονίζει «επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία αυτή για να δηλώσω άλλη μια φορά την προσήλωσή μου στην αρχή του τεκμηρίου αθωότητας -μια αρχή που, δυστυχώς, στην χώρα μας δοκιμάζεται σχεδόν συστηματικά».
Ο κ. Βαρουφάκης εκφράζεται θετικά για την συνεργασία του με την κα Σακελλαρίου: «θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους μήνες. Η συνεισφορά σας, υπο αντίξοες συνθήκες, στην προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών και την κυβέρνησης να διεκδικήσει από τους θεσμούς, και ιδίως από τον ESM - EFSF, τα αυτονόητα καταγράφεται ως σημαντική».
kathimerini.gr

Ο αγαπητός σέ όλους Γιάννης Δραγασάκης...

...πάντοτε σεμνός -καί γι αυτό αξιέπαινος- καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια γιά τήν αίσια έκβαση τών διαπραγματεύσεων καί σηκώνει στίς πλάτες του τό μεγαλύτερο καί σπουδαιότερο φορτίο από τό, εν εξελίξει, διαδραματιζόμενο θρίλλερ μεταξύ Ελλάδας καί δανειστών.  
Η υπερπροσπάθεια καί η αγωνία, γιά τό συντονισμό τού κυβερνητικού έργου, έχουν αφήσει -αδιάψευστα- τά ίχνη τους 
στό πρόσωπo καί στό όλο "παρουσιαστικό" του.
Κάτι πού είναι εμφανές 
-τίς τελευταίες μέρες
 καί "αποτυπώνεται"
στήν πρόσφατη φωτογραφία.
Δ.Ν.Α.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (17.05.15)



                                                                                                                                                         από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"