Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τσακαλώτος: Μεγάλο βήμα μπροστά σε σχέση με την «πρόταση Σόιμπλε»...

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαιρέτισε την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να εκταμιεύσουν τη...
δόση των 8,5 δισ. ευρώ και να παράσχουν περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους.

"Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε σχέση την πρόταση που ήταν στο τραπέζι κατά την τελευταία συνάντηση του Eurogroup", δήλωσε στο Reuters.

«Δίνει πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια στις αγορές και στον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Έκανε λόγο για «περισσότερο φως στην άκρη του τούνελ» και επεσήμανε:
«Αρκεί κανείς να διαβάσει την τελευταία παράγραφο της δήλωσης του Eurogroup που λέει ότι δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να έχει πρόσβαση στις αγορές. Το χρέος πλέον εξαρτάται από την ανάπτυξη και τον ρυθμό που θα έχει αυτή», υπογράμμισε...

πηγή avgi.gr, left.gr 

Συμφωνία στο Eurogroup για εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ

Η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι μεταξύ 0 και 15 χρόνια

Συμφωνία στο Eurogroup για εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ
Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup με επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με πηγές τις ευρωζώνης, η δόση «κλείδωσε» στα 8,5 δισ. ευρώ και η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι μεταξύ 0 και 15 χρόνια
Σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, έκανε λόγο για «ομοφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα».

  1. Ομοφωνία στο Eurogroup για Ελλάδα
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, το ΔΝΤ θα εισέλθει στο πρόγραμμα και χρηματοδοτικά επί της αρχής αλλά με τη μορφή του «stand by», όταν δηλαδή θα κριθεί ότι είναι βιώσιμο. Προβλέπεται επιστροφή κερδών από ομόλογα της ΕΚΤ, η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι από 0 έως 15 χρόνια και έως 2% πρωτογενή πλεονάσματα από το 2022 και μετά.
Την έγκριση της εκταμίευσης των 8,5 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρέος θα εξεταστεί με βάση τη συμφωνία του Μαΐου του 2016. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022, ενώ για την περίοδο 2023-2060 έκανε λόγο για την ανάγκη επίτευξη πλεονασμάτων ίσων ή άνω το 2%. Τόνισε ακόμη ότι συζητήθηκαν σενάρια και αποφασίστηκε ότι το Eurogroup θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα σε περίπτωση αντίξοων συνθηκών.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε επίσης πως «αν υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη θα υπάρξει και μεγαλύτερη αποπληρωμή των δανείων. Τα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν όσο αυτό χρειάζεται στο τέλος του προγράμματος».
Νωρίτερα, οι πληροφορίες ήθελαν δεδομένη την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το ύψος της δόσης προς την Ελλάδα περίπου στα 8,5 δισ. ευρώ. 

21:48
15/06/2017
newsbeast.gr

Ν. Παππάς: Τα πρωτοσέλιδα είναι από τώρα έτοιμα…

To tweet του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για το αποτέλεσμα του Eurogroup...

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νίκος Παππάς τουίταρε το...
εξής:

Αν κλείσει η συμφωνία: Τα πρωτοσέλιδα είναι από τώρα έτοιμα. «Τα έδωσαν όλα και δεν πήραν τίποτα».
Αν δεν κλείσει η συμφωνία: Καταστρέφεται η χώρα κλπ. κλπ...

enimerosi24.gr

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε λίγες ώρες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε λίγες ώρες
Καιρός ΤΩΡΑ: 
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/06/2017) η ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
Α. Απόψε, Πέμπτη (15/06/2017)
Η Μακεδονία, η Θεσσαλία και πρόσκαιρα η Ήπειρος και η Δυτική και Κεντρική Στερεά με πρόσκαιρη εξασθένηση από το βράδυ.
Β. Αύριο, Παρασκευή (16/06/2017)
Η Μακεδονία και η Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Από το μεσημέρι τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες και η Εύβοια με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.

Ολόκληρη η ανάρτηση τού newsbobm.gr : ΕΔΩ

Τό ...ανιδιοτελές σκίτσο...

                                      ...τού Αρκά

Συμβιβασμός με γαλλικό «κλειδί» στο Eurogroup ή Σύνοδος Κορυφής...

Λίγες μόνο ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup, που συνεδριάζει το απόγευμα στο Λουξεμβούργο, το Μαξίμου επιμένει ότι...
«αν δεν υπάρξει μια δίκαιη πρόταση», το ζήτημα θα παραπεμφθεί στη Σύνοδο Κορυφής, παρά τα όσα αναφέρουν από την πλευρά τους οι δανειστές.

Κορυφαία κυβερνητική πηγή μιλώντας στο real.gr ανέφερε ότι...

O παππούς παντρεύεται...


Ο Ανδρέας Μαρτίνης καταθέτει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. ΒΙΝΤΕΟ...

«Όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί, πλην Καραμανλή-Τσίπρα, μου ζήτησαν ρουσφέτια»...
Ανδρέας Μαρτίνης
Δεν του είχαν ζητήσει ρουσφέτι, επί πρωθυπουργίας τους, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας και τα λιγότερα του τα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, εξάρσεις και... εξυπνακισμούς.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της Αν. Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε ότι πολλά πολιτικά στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούσαν ρουσφέτια (νοσήλεια και διορισμούς) είτε δια αλληλογραφίας, είτε με ραντεβού. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο της γραμματέως του. «Ζητήστε να σας το φέρει στην εξεταστική, αν δεν της το πήραν οι δοτοί που έβαλε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης», είπε απεθυνόμενος προς τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδ. Μαρτίνης αρνούμενος επίμονα και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Αν. Καββαδία, να δώσει συγκεκριμένα ονόματα στελεχών. «Επιλεκτικά ονόματα δεν θα δώσω, αν είχα όλον τον κατάλογο θα τον έδινα!», ανέφερε διαρκώς.


Τελικά, μετά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα, επανέλαβε ότι «όλοι οι πρωην πρωθυπουργοί, εκτός από Τσίπρα και Καραμανλή καθώς και σχεδόν όλοι οι πρώην υπουργοί Υγείας» του ζήτησαν ρουσφέτια όταν ήταν πρόεδρος στο «Ερρίκος Ντυνάν». Για τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε ότι «δεν ήταν στους κοσμικούς κύκλους που εκινούμην και δεν τη γνωρίζω». 

Εξεταζόμενος αρχικά από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη και ερωτώμενος «αν πλήρωνε ή δεν πλήρωνε ο κόσμος», ο Ανδρέας Μαρτίνης απάντησε «ότι το νοσοκομείο ήταν κοινωφελές ίδρυμα, όταν εγκαινιάστηκε είχα πει ότι ήταν κοινωφελές μνημείο του Ερυθρού Σταυρού. Τώρα λέω ότι ήταν μνημείο διαπλοκής».

Προπαγανδίζει ο μέν..., τά ίδια κι ο δέ...

Έχουν θράσος...
 
Το Μαξίμου για την ενημέρωση από τον Κικίλια...

Δυστυχώς ο κ. Κικίλιας και η ΝΔ, για άλλη μία φορά, δείχνουν να μην κατανοούν τι ακριβώς συμβαίνει…

Μέχρι πρότινος η ΝΔ ισχυριζόταν πως το χρέος είναι βιώσιμο χωρίς μέτρα ελάφρυνσης, παρά το γεγονός ότι μετά το PSI της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με το οποίο καταστράφηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία για να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, το χρέος από το 120% εκτινάχθηκε στο 180% του ΑΕΠ!

Αντί λοιπόν να ζητήσουν μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όλοι αυτοί που τον εγκλώβισαν σε βαθιά χαράδρα και μετέτρεψαν τη χώρα σε αποικία χρέους, έχουν τώρα και το θράσος από πάνω να μιλούν για αυτοεγκλωβισμό...


enimerosi24.gr


 

Ο μοντέρνος και οι ομοφοβικοί...

(...) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας μοντέρνος και φιλελεύθερος πολιτικός. Εχει κληρονομήσει όμως ένα κόμμα όπου συναντά κανείς κάθε καρυδιάς καρύδι. Είτε από
πεποίθηση είτε από σκοπιμότητα, διάφοροι βουλευτές είναι ικανοί να ξεστομίσουν και τα πιο ακραία πράγματα. Τελευταίο παράδειγμα ο τομεάρχης Παιδείας Θεόδωρος Φορτσάκης, που θέλοντας να τεκμηριώσει χθες στον Σκάι τις κατηγορίες του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για διάλυση της Αστυνομίας εξερράγη: «Επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο gay pride με μπλούζες άλλα αντ' άλλων; Είναι Αστυνομία αυτή;»,
 

Οταν ο Γιακουμάτος δήλωσε πριν από λίγους μήνες ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια, ο αρχηγός του κόμματος τον κάλεσε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. Αυτή τη φορά...

Καθώς η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών απομακρύνεται...

Zουν άνθρωποι στο Μενίδι;..
Στην προσπάθεια τους να λύσουν το πρόβλημα εγκληματικότητας στα μπάριος, τις φαβέλες ή το Bronx, οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και των ΗΠΑ πολύ κακώς δεν έχουν συμβουλευθεί μέχρι τώρα τη ΝΔ.
Γιατί με αφορμή το θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε, μετά από διαδοχικές συσκέψεις, τη λύση για το πρόβλημα της δυτικής Αθήνας: αύξηση της αστυνόμευσης και σκλήρυνση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές της χώρας.
Δεν πρόκειται για αδυναμία κατανόησης ότι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την χρόνια εγκατάλειψη, την ανεργία, τη φτώχεια ή τη γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών δεν λύνονται βασικά με αστυνομικά μέτρα.  Σίγουρα οι κάτοικοι και της περιοχής έχουν ανάγκη  και από καλύτερη αστυνομική προστασία αλλά η απο-γκετοποίηση απαιτεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και συστηματική δουλειά, άθλημα στο οποίο δεν διακρίνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Άλλωστε η ΝΔ γνωρίζει ότιι επί των δικών της ημερών, το 2013, οι περιβόητες «σκούπες» στην περιοχή, άνοιξαν μια τρύπα στο νερό: σε σύνολο 230 Ρομά που ελέγχθηκαν ή προσήχθησαν, μόλις για τρεις εκκρεμούσε κάποιο ένταλμα ή υπήρχε ανοικτή υπόθεση σχετιζόμενη με πιθανή συμμετοχή σε έγκλημα. Και βεβαίως κάθε άλλο παρά περιόρισαν την εγκληματικότητα.
Απλώς, καθώς η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών απομακρύνεται, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει μετά μανίας άλλα πεδία αντιπολιτευτικών μαχών και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης από το θάνατο του άτυχου μαθητή του πρόσφερε μιά καλή ευκαιρία. Το ίδιο θα κάνει με τις πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές το καλοκαίρι και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν το έχει κάνει ήδη με τους σεισμούς.
Υποτίθεται βέβαια ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να προχωρήσει σε κεντρώα και μετριοπαθή στροφή, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι δέσμια της πολιτικής σχολής Αντώνη Σαμαρά και των ακροδεξιών στελεχών που ανέδειξε.
Διόλου τυχαία ορισμένοι θυμήθηκαν τη φράση της Σοφίας Βούλτεψη από το 2014, όταν ως κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριζε ότι «δίπλα στους Ρομά, ζουν άνθρωποι». Προφανώς, αν η ΝΔ είχε την εξουσία, θα προστάτευε τους πραγματικούς ανθρώπους  που ζουν έξω από το Μενίδι, συλλαμβάνοντας και στέλνοντας στη φυλακή το είδος των υπανθρώπων που μένουν μέσα.

tvxs.gr 


Ακου Παυλή, αντράκι μου…

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017
Ενα κείμενο του Δημήτρη Καμπουράκη στο Protagon για τον Παύλο Πολάκη και τις μπαλωθιές του, προκάλεσε την αντίδραση τού αναπληρωτή υπουργό Υγείας με μια ανάρτηση κατά του αρθρογράφου στο facebook που άρχιζε με την φράση "Ακου Καμπουράκη"(διαβάστε την ΕΔΩ).
Ο Δ. Καμπουράκης ανταπάντησε στο Protagon με άρθρο υπό τον τίτλο Ακου Παυλή, αντράκι μου…
«Βεντέτα» λοιπόν και για τον πρόσθετο λόγο ότι η ιστορία πουλάει... Ιδού τι γράφει ο Δ. Καμπουράκης που «απειλεί» ότι θα κατέβει και υποψήφιος στην Κρήτη απέναντι στον Πολάκη: 
Επειδή είσαι μικρότερος από μένα, πρόσεξε αυτά που σου γράφω, γιατί κάτι παραπάνω από σένα ξέρω:..
ΠΡΩΤΟΝ: Οι καλοί άντρες πρέπει να ‘ναι δίκαιοι άντρες. Ξέρεις πως στο κείμενο μου στο Protagon για την φωτογραφία σου (για το οποίο έγινε τόσος ντόρος), ούτε σε αδίκησα ούτε σε πρόσβαλα. Και από την εκπομπή μου στο Mega, σου ‘χα φερθεί άψογα για τα υπουργικά σου πεπραγμένα. Κι αυτό το γνωρίζεις, απλώς εντέχνως το παραλείπεις. Εγώ ήμουν ακριβοδίκαιος απέναντι σου. Εσύ δεν ήσουνα εντάξει απέναντι μου, μ’ αυτό το κατεβατό που έγραψες μέσα στο οποίο τα τσουβάλιασες όλα. Ας είναι… Στο κείμενο μου, ούτε εσένα για την φωτογραφία έψεξα, ούτε τους Σφακιανούς σχολίασα αρνητικά. Καταλαβαίνω ότι σε πείραξε η τελευταία παράγραφος, που έλεγε πως ξεφτιλίζεις το πιστόλι που βαστάς. Μεταξύ μας, δεν σε νοιάζει που σου το ‘γραψα εγώ, σε νοιάζει μήπως σου το πούνε οι δικοί σου στα χωριά σου. Αμ δε θα το γλυτώσεις Παυλή μου. Ήδη το λένε στα καφενεία, είναι θέμα χρόνου να σου το πετάξουνε και κατάμουτρα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Χαίρομαι που είσαι από οικογένεια που...

Οι πολιτικάντηδες της συμφοράς

Όταν ο Άδωνις «πυροβολούσε» στον αέρα...
Βλέπεις, τότε που τα σκάγια κατέβαιναν από τον ουρανό έπεφταν πάνω σε Πακιστανούς, ενώ τώρα οι σφαίρες που έφευγαν κατά πάνω ήταν μάλλον από χέρι Τσιγγάνου. Εκεί εντοπίζονται και τα εκάστοτε κριτήρια του κ. Γεωργιάδη και των ομοϊδεατών του εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας.
Πάνε σχεδόν τρία χρόνια από την εποχή που ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπιζόταν τους πιστολάδες δουλέμπορους της Μανωλάδας και θεωρούσε λογικό να επιβάλουν τον νόμο τους με πυροβολισμούς. Δεν έβρισκε τίποτε το μεμπτό ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους μπράβους των φραουλοχώραφων, μιας και δεν έριχναν με τις καραμπίνες στο ψαχνό των μεταναστών αλλά πυροβολούσαν στον αέρα.
Όπως χαρακτηριστικά έλεγε τότε από κανάλι σε κανάλι, “κάποιοι πυροβόλησαν στον αέρα και τα σκάγια, όπως κατέβαιναν, χτύπησαν μερικούς και είχαμε σωματικές βλάβες. Δεν είχαμε απόπειρα ανθρωποκτονίας”, εξηγώντας μάλιστα με παραστατικές κινήσεις των χεριών του πότε ένας πυροβολισμός είναι δολοφονικός και πότε όχι. Αυτά, λοιπόν, έλεγε κάποτε ο κ. Γεωργιάδης για τις τουφεκιές και τους πυροβολισμούς στον αέρα, και πήγαν τα λόγια του όλα στον αέρα τώρα που μια σφαίρα, καθώς κατέβαινε από ψηλά, έτυχε να χτυπήσει ένα παιδί και να το σκοτώσει. Στον αέρα οι πιστολιές, στον αέρα και τα επιχειρήματα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. που κάθε φορά πάνε κατά πού φυσάει ο άνεμος.
Βλέπεις, τότε που τα σκάγια κατέβαιναν από τον ουρανό...