Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Eν όψει ανασχηματισμού...

Σενάρια ανάληψης και του υπουργείου Οικονομικών από τον Σαμαρά

Νέα εκκίνηση της κυβέρνησης που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση πιο φιλολαϊκής πολιτικής επιχειρούν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσα από τον σαρωτικό ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου που προετοιμάζουν εντατικά.
maximou-samaras 
Οι αλλαγές αυτές, που είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν επισήμως, αμέσως μόλις καταλήξουν οι δύο ηγέτες, αποτελούν ένα κρίσιμο στοίχημα και για τους δυο, καθώς από τα πεπραγμένα του σχήματος που θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες θα κριθεί εν πολλοίς και η εκλογική πορεία των δύο κυβερνητικών κομμάτων.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο Γιάννης Στουρνάρας είναι το πρόσωπο-κλειδί του επικείμενου ανασχηματισμού, καθώς από την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών ή τη μετακίνησή του στη ΤτΕ θα εξαρτηθούν πολλά.
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σχήμα με τον κ. Παπασταύρο να τοποθετείται στο υπουργείο Οικονομικών (είτε ως αναπληρωτής με υπουργό τον ίδιο τον Σαμαρά) και ο Στουρνάρας να μετακινηθεί στη διοίκηση της ΤτΕ.
 Matrix24.GR

Λίστα Λαγκάρντ κλπ.





Πάνω από 65 εκατ. ευρώ θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία

Φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ από 80 άτομα

Φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ μόνο από 80 άτομα που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων.

forodiafigi
Eδώ η φάκα δέν είναι "σινιέ"

Την έρευνα διενήργησαν οι εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης με την συμμετοχή του αντεισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο από μία κατάθεση ζεύγους (οδοντίατρος ο σύζυγος και επιχειρηματίας εισαγωγών η σύζυγος) εντοπίζεται φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατ. ευρώ.
Τώρα όλοι θα κληθούν να πληρώσουν εκείνα που δεν δήλωναν από το 2002 και μετά, ενώ στα δημόσια ταμεία αναμένεται να μπουν τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις.
Ζευγάρι εντοπίστηκε από τις μεγάλες καταθέσεις του που εμφανίζονταν στη λίστα Λαγκάρντ να μην έχουν δηλώσει στην εφορία εκατομμύρια ευρώ. H φοροδιαφυγή για τον σύζυγο εντοπίστηκε στα 8.822.758 ευρώ, ενώ η εταιρεία της συζύγου φοροδιαφεύγει για μία δεκαετία σε ποσό 4.589.281 ευρώ.
Από τους άλλους ελέγχους με τα εμβάσματα (25.000 συνολικά) οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν 80 άτομα με μεγάλες διαφορές, άνω των 500.000 ευρώ. Συνολικά τα πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο, τα οποία...

Χρυσή στιγμή για τη ναυτιλία τα «Ποσειδώνια»


  ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Χρυσή στιγμή για την ελληνική ναυτιλία αποτελούν τα φετινά «Ποσειδώνια», καθώς ο ελληνόκτητος ποντοπόρος στόλος αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος και ποιοτικότερος παγκοσμίως και ο ελληνικός εφοπλισμός εμφανίζεται να βγαίνει από την κρίση που ξεκίνησε το 2008 πιο δυνατός από ποτέ. Εχοντας επί δεκαετίες σφυρηλατήσει ισχυρές σχέσεις με μεγάλους διεθνείς εταίρους και απολαμβάνοντας τον σεβασμό των μεγαλύτερων ναυλωτών ατενίζει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερες αξιώσεις. Η συγκυρία συμπίπτει δε με μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εθελοντικά έχει προχωρήσει στον διπλασιασμό της φορολογικής της συνεισφοράς στον εθνικό προϋπολογισμό και έχει επεκτείνει τη φοροδοτική της εισφορά τόσο στα πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία όσο και σε αυτά που φέρουν ξένη. Συμπίπτει επίσης με τον στόχο που ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για επιπλέον όφελος από τη ναυτιλία όσον αφορά την εθνική οικονομία, της τάξης των 8,5 δισ. ευρώ ετησίως, και για 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα 7ετίας.

Ο ένας μετά τον άλλο  μεγάλοι ναυτιλιακοί οίκοι που παρακολουθούν την ποντοπόρο, όπως ο ναυλομεσιτικός οίκος Clarksons ή το Lloyd’s Register και Fairplay σε εκτενείς εκθέσεις τους προβάλλουν τόσο την πρωτοκαθεδρία όσο και τις υψηλές προδιαγραφές του ελληνόκτητου στόλου.

Επίδειξη ισχύος

Ετσι τα φετινά «Ποσειδώνια» και η πρωτοφανής συμμετοχή της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας αποτελούν πραγματική επίδειξη ισχύος της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς η συμμετοχή τόσο σε αριθμό επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην έκθεση όσο και σε αριθμό επισκεπτών θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Εκτιμάται ότι περισσότερες...

O Σόιμπλε προειδοποιεί...



Η Ελλάδα πιθανόν να χρειαστεί και τρίτο πακέτο...
Δεν αποκλείει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, λέγοντας πως η έκτασή του θα ήταν...
«περιορισμένη», πιθανώς κάτω από δέκα δισ. ευρώ.

Μιλώντας στο περιοδικό Focus, όπως μεταδίδει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σόιμπλε ανέφερε πως το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα το 2022.

«Ως εκ τούτου, ενδέχεται η Ελλάδα να χρειαστεί ξανά περιορισμένη βοήθεια», είπε. Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, «θα πρόκειται για «σαφώς μικρότερο ποσό από τα πρώτα δύο προγράμματα, δηλαδή πιθανότατα για μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων».

Ο γερμανός υπουργός επανέλαβε πως νέο πακέτο θα συνοδεύεται με τον όρο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.
 

Λεοπάρδαλη τρέχει για μια αγκαλιά!

747 COCKPIT


STRANGE AIRPLANES! - 747 COCKPIT - A FEW INSTRUMENTS!

                                              747 COCKPIT - A FEW INSTRUMENTS!
Αρκετά πολύπλοκο καί "πολυόργανο" τό πιλοτήριο τού Boeing 747 γνωστού καί ως "Jumbo Jet"!

Δικαιοσύνη


ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ


Κύριο ΑρθροΗ Δικαιοσύνη καλό θα ήταν να εξηγεί στην κοινή γνώμη τις αποφάσεις της για μεγάλες υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Απορίες προκάλεσε, για παράδειγμα, η απόφαση Δικαστηρίου που δεν επέβαλε άμεσα τις αυστηρές ποινές τις οποίες αποφάσισε για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Ο μέσος Ελληνας νιώθει οργή όταν κινδυνεύει να φυλακιστεί για χρέη προς το Δημόσιο και ταυτόχρονα διαπιστώνει ότι άνθρωποι που καταχράσθηκαν δημόσιο χρήμα χαίρουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης. Η ηγεσία του Αρείου Πάγου έχει επιδείξει ευαισθησία, αλλά και υπευθυνότητα στον χειρισμό ανάλογων περιστατικών, μακάρι να το πράξει και τώρα.
                                                                                                                           "Η KAΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Aλυσίδα Αλληλεγγύης!

*********************************************************************************************************************************
Κυριακή 1η Ιουνίου : Ημέρα Εθελοντισμού

Γιορτάζουμε την Ημέρα Εθελοντισμού, την Κυριακή 1η Ιουνίου, και φτιάχνουμε 
   μ α ζ ί    σ α ς    τη μεγαλύτερη αλυσίδα Αλληλεγγύης! 
                                                                     ********************* 
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση τροφίμων και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη μας
Displaying 1554420_731970103512090_1312441685380873919_n.jpg

                      **********
  Από τις 10.00 το πρωί 
μέχρι τις 14.00 μετά 
το μεσημέρι,

 μαζί με τους
 Εθελοντές Μυκόνου 

που θα είναι παρόντες 

στηρίζοντας αυτή τη δράση.
----------------------
Σας περιμένουμε !
----------------------

 Α       FOOD MARKET
 Β       ΟΡΝΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

**********************************************************************************

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                                                                                                                                                                   
                                                                                                                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τα οικονομικά σκάνδαλα...


Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τα οικονομικά σκάνδαλα«Πράσινο φως» ανάβει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία ΑΠ, για να παρεμβαίνει σε σοβαρές υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου και να ζητά την...
ανατροπή απαλλακτικών ή παραπεμπτικών βουλευμάτων.

Το δικαίωμα της Εισαγγελίας ΑΠ να ασκεί αναίρεση σε τέτοιες υποθέσεις αμφισβήτησε το ποινικό τμήμα ΑΠ και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην πλήρη Ολομέλεια ΑΠ ως «εξαιρετικής σημασία και γενικότερου ενδιαφέροντος», καθώς απειλούνταν να «μπλοκαριστούν» εισαγγελικές αναιρέσεις σε εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις.

Το βούλευμα που εξέδωσε –κατά πλειοψηφία- η Ολομέλεια ΑΠ επιτρέπει στην πράξη να επανεξεταστούν μεγάλες υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου όπου ασκήθηκαν εισαγγελικές αναιρέσεις, όπως τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, του Βατοπεδίου, των εταιρειών ηλεκτρική ενέργειας κλπ


"Έθνος"

Κίνηση 75: Τα είχαμε πει, κάποιοι μας αποκαλούσαν επικίνδυνους ...

kinisi75

Boλές κατά Βενιζέλου...
Στο θέμα των προοδευτικών συνεργασιών επανέρχεται η Κίνηση 75 του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας σε νέα ανακοίνωση ότι «όταν η κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο και μετά μιλούσε για προοδευτικές συνεργασίες κάποιοι στην ηγετική ομάδα, σχολίαζαν: "τα παιδιά είναι ...
επικίνδυνα"».

Στο κείμενο που συνυπέγραψαν τον περασμένο Οκτώβριο 800 στελέχη από όλη την Ελλάδα αμφισβητούσε ευθέως την πολιτική που ακολουθούσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος όσον αφορά τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

Ανάμεσα στα μέλη ήταν οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης, Κατερίνα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Πεταλωτής.

Με την τότε παρέμβασή τους, ζητούσαν την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την Κοινωνική Συνοχή ώστε να «σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης».

Σήμερα επανέρχονται, παραθέτοντας απόσπασμα από το κείμενο του Οκτωβρίου.

matrix24.gr

Φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ από 80 άτομα...

Φοροδιαφυγή ύψους 40 εκατ. ευρώ, που αφορά 80 άτομα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων.

Όπως αναφέρει το Βήμα, μόνο από μία κατάθεση ζεύγους, ενός οδοντιάτρου και μίας επιχειρηματία εισαγωγών, εντοπίζεται φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατ. ευρώ, στην έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης με τη συμμετοχή του αντεισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Εάν πληρώσουν, όλοι, όσα δεν δήλωναν από το 2002 και μετά, αναμένεται να καταλήξουν στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Από τους άλλους ελέγχουν των εμβασμάτων (25.000 συνολικά) οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν 80 άτομα με μεγάλες διαφορές, άνω των 500.000 ευρώ. Συνολικά τα πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο δεν έχουν δηλώσει στην εφορία 38.892.000 ευρώ.

Τα εν λόγω εμβάσματα των προσώπων έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μετά το 2009 και το ξέσπασμα της κρίσης με κατεύθυνση την Ελβετία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία και άλλους προορισμούς.

Από τη φοροδιαφυγή των προσώπων που εμπλέκονται στα εμβάσματα αναμένεται να εισπράξει το Δημόσιο τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

tvxs.gr

Να μην αλλάξει ο εκλογικός νόμος λέει ο Παυλόπουλος...




Ακόμα ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος παίρνει θέση υπέρ της μη αλλαγής του εκλογικού νόμου, θέμα που έθεσε ο Ευ. Βενιζέλος, ζητώντας τη κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα .


«Ύψιστο αγαθό είναι να...
κυβερνηθεί η χώρα» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο.

Μιλώντας στον Real Fm, τόνισε πως: «Οι αντιπολιτεύσεις καταξιώνονται αν σέβονται τους θεσμούς» αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα έπρεπε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

efsyn.gr

Μυστικότητα...



Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά πώς λειτουργεί το ΔΝΤ, τη μυστικότητα που υπάρχει αναφορικά με το περιεχόμενο της έκθεσης του Πόουλ Τόμσεν για την ελληνική οικονομία.

Ακόμα και στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών η ενημέρωση είναι με το σταγονόμετρο και γι' αυτό μετρούν τις μέρες μέχρι την επίσημη δημοσιοποίηση της έκθεσης, για να μάθουν τι βαθμό τους έβαλε ο Τόμσεν αλλά και τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Α.Κ.

"Πολιτικα Παρασκήνια" (enet.gr)