Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Tό επίκαιρο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                                                                   από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (09.11.16)

Πίνετε ΝΕΡΟ είναι ΥΓΕΙΑ

Τι θα γίνει άμα «το γυρίσουμε» στο νερό για ένα μήνα;


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κόψετε τον καφέ και τα αναψυκτικά και στη θέση του να εισάγετε το νερό.
Όλοι κατά καιρούς έχουμε ορκιστεί πως θα κόψουμε το αλκοόλ, τον καφέ ή τα αναψυκτικά κάποια στιγμή. Μήπως ήρθε η ώρα για την υλοποίηση; Οι παρακάτω λόγοι θα δώσουν το κίνητρο, αφού το πολύτιμο υγρό: 
Κατευνάζει την όρεξη
Το νερό κατεστέλει την όρεξη. Το σώμα μας πολλές φορές παίζει παιχνίδια και, ενώ νομίζουμε πως πεινάμε, απλά είμαστε αφυδατωμένοι και χρειαζόμαστε νερό. Σε κάθε περίπτωση, ένα ποτήρι νερό μπορεί να μας «κρατήσει» μέχρι να πεινάσουμε κανονικά.
Βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου
Το 75% με 85% του εγκεφάλου αποτελείται από νερό, οπότε είναι σημαντικό για τη σωστή του λειτουργία. Αποφεύγοντας διουρητικά ποτά –όπως το αλκοόλ ή ο καφές– δίνουμε στον εγκέφαλό μας τη δυνατότητα για καλύτερη συγκέντρωση, ενώ αποφεύγουμε τους πονοκεφάλους.
Είναι πιο φθηνό
Όπως και να 'χει, ένα μπουκάλι νερό είναι πιο φθηνό από ένα αναψυκτικό ή έναν καφέ. Αρκεί βέβαια να μην το...γυρίσετε σε ακριβά εμφιαλωμένα νερά εισαγωγής.


Αυξάνει τον μεταβολισμό
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μεταβολισμός «παίρνει μπρος» πίνοντας νερό αμέσως μετά την έγερση το πρωί. Συγκεκριμένα, η έρευνα βρήκε ότι μισό λίτρο νερό αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού κατά 30%, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Χαρίζει υγιή επιδερμίδα
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ακμής, καλό είναι να κόψετε τα ζαχαρούχα ποτά και αναψυκτικά, τα οποία μπορεί να προκαλούν ή να εντείνουν την κατάσταση. Αντικαθιστώντας τα με νερό διατηρούμε την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και πιο σφριγηλή.
Βοηθά τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες σε συνδυασμό με νερό θα κάνει θαύματα στην πέψη, ειδικά για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας. 


Βοηθάει στην υγεία της καρδιάς
Όταν δεν είμαστε επαρκώς ενυδατωμένοι το αίμα γίνεται πιο πηκτό και ως εκ τούτου η καρδιά ζορίζεται περισσότερο στο να κάνει την δουλειά της. Έρευνα έδειξε πως όσοι πίνουν πέντε ποτήρια νερό την ημέρα, μειώνουν τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής κατά 41%, σε σχέση με όσους καταναλώνουν λιγότερο από δύο ποτήρια νερό την ημέρα

 clickatlife.gr

Μουδιασμένη η Ευρώπη μετά τη νίκη Τραμπ (VIDEO)

Συγκρατημένη ικανοποίηση στη Ρωσία
Μουδιασμένα υποδέχθηκαν τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, οι οποίες τον συνεχάρησαν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η συνεργασία με την Ουάσιγκτον πρέπει να βασίζεται στις πάγιες δημοκρατικές αξίες.
Χαρακτηριστική ήταν η έκφραση του πρόέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εμφανώς δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα συνεχάρη τον κ. Τραμπ με τον πλέον τυπικό και ψυχρό τρόπο, συμπληρώνοντας τα συγχαρητήρια του με τη φράση «ως είθισται μεταξύ ηγετών δύο δημοκρατικών χωρών».
«Δημοκρατία, ελευθερία, κράτος δικαίου»
Σε λιγότερο ψυχρό τόνο, αλλά με εμφανή τον προβληματισμό για τις θέσεις του νέου Αμερικανού προέδρου σε ζητήματα δικαιωμάτων ήταν η δήλωση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

EΡΤ 
«Η Γερμανία και η Αμερική συνδέονται με αξίες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, ο σεβασμός του κράτους δικαίου, η αξιοπρέπεια ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή πολιτικών απόψεων», είπε, προσθέτοντας ότι «στη βάση αυτών των αξιών» προσφέρεται να συνεργαστεί με τον μέλλοντα πρόεδρο των ΗΠΑ.
Με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, πάντως, οι ομόλογοί του των 28 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Κυριακή στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τις εξελίξεις μετά την εκλογή του κ. Τραμπ στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.
Στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη Ομπάμα - Τραμπ
Μετά την παραδοχή της ήττας της από την υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα Χίλαρι Κλίντον, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επίσης Δημοκρατικός, τηλεφώνησε στον Ρεπουμπλικανό διάδοχό του, τον συνεχάρη και τον κάλεσε σε συνάντηση, την Πέμπτη, στον Λευκό Οίκο, για να μελετήσουν από κοινού τα ζητήματα της μεταβατικής περιόδου.

 Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 16:37


από naftemporiki.gr

Ο Πούτιν για την εκλογή Τραμπ (VIDEO)

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι για αποκατάσταση σχέσεων
WALL STREET JOURNAL
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος συνεχάρη ήδη τον κ. Τραμπ για την εκλογή του, υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του Αμερικανού πολιτικού, ο οποίος μιλούσε για αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, εκφράζοντας τη λύπη του για την επιδείνωσή τους.

«Οπως έχω πει πολλές φορές, το λάθος δεν είναι δικό μας... Ωστόσο η Ρωσία είναι έτοιμη και επιθυμεί την αποκατάσταση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ στο σύνολό τους», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα ώστε οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις να ξαναβρούν μία σταθερή πορεία ανάπτυξης», πρόσθεσε.
 

από naftemporiki.gr

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ -Η μεγάλη ανατροπή

09|11|2016 | 0:05
UPD: 09|11|2016 | 12:06
Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις και έγινε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ 
Ενωτική και καθησυχαστική η πρώτη του ομιλία
Guardian: 276 εκλέκτορες συγκεντρώνει ο Τραμπ, έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον
Στα χέρια του Τραμπ Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων
Η Κλίντον τηλεφώνησε στον Τραμπ και τον συνεχάρη
iefimerida.gr

Με φόντο την Ακρόπολη η ομιλία Ομπάμα...

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, που έχει προγραμματισθεί για τις 16 Νοεμβρίου, θα γίνει με φόντο την Ακρόπολη και θα επικεντρωθεί στις αξίες της Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση αυτή είναι πολύ σημαντική για τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς θέλει να θυμούνται όλοι την ομιλία του στην Αθήνα, γενέτειρα της Δημοκρατίας, όπως όλοι θυμούνται την ιστορική ομιλία του Τζον Κένεντι στο Βερολίνο. 
Για την εκδήλωση υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ, που γνωμοδότησε θετικά για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του παραπάνω χώρου...
in.gr

Τού ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (9/11/'16)

Ντόναλντ Τραμπ : Τί έχει πεί, προεκλογικά, για τη χώρα μας;

Ντόναλντ Τραμπ, ο άγνωστος «Χ» για την ΕλλάδαΤι έχει πει προεκλογικά για τη χώρα μας - Γιατί ανησυχεί η ελληνική πλευρά
Ντόναλντ Τραμπ, ο άγνωστος «Χ» για την Ελλάδα





Ένας μεγάλος άγνωστος «Χ» είναι ο Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, αφού οι περισσότεροι περίμεναν μια νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές.
Ωστόσο η ανατροπή έγινε και είναι επίσημη και πλέον η ελληνική πλευρά και οι Ευρωπαίοι έχουν ελάχιστο χρόνο να βρουν τις κατάλληλες προσβάσεις στον Ντόναλντ Τραμπ.
Αναμφισβήτητα η νίκη του Τραμπ είναι ένα σενάριο για το οποίο η Ελλάδα δεν είχε προετοιμαστεί. Η ελληνική κυβέρνηση περίμενε το Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και είχε επενδύσει αρκετά στη στήριξή του για το χρέος, ωστόσο πλέον η συγκεκριμένη επίσκεψη αποκτά άλλη διάσταση.
Από την άλλη στη Γερμανία, στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν...

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ.  
Δραματική ανατροπή σημειώθηκε στις αμερικανικές εκλογές και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος της Αμερικής, επικρατώντας της υποψηφίου των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.
Η Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο της και τον συνεχάρη για την εκλογή του.
Στην ομιλία του ο κ. Τραμπ κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να ενωθούν, έπλεξε το εγκώμιο της Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας την προσφορά της στη χώρα, ενώ διαβεβαίωσε τη διεθνή κοινότητα για την πρόθεσή του να προωθήσει μεν τα συμφέροντα της Αμερικής, αλλά παράλληλα να έχει τις καλύτερες σχέσεις με όλες τις χώρες που θέλουν το ίδιο.
Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.
Σε μια αξιοπερίεργη κίνηση ο διευθυντής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντεστα, κάλεσε τους δημοκρατικούς οπαδούς να «πανε σπίτι τους» σημειώνοντας ότι η δημοκρατική υποψήφια - που είναι πολύ πιθανό να λάβει τελικά περισσότερες ψήφους σε πανεθνικό επίπεδο - προς το παρόν δεν προτίθεται να τοποθετηθεί δημόσια αποδεχόμενη την ήττα της. Ηταν μια ενέργεια που προκάλεσε έκπληξη και αντιδράσεις.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ, καθώς σε αρκετές καθοριστικές πολιτείες η διαφορά ήταν οριακή, αλλά ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής.
Επικράτησε σε όλες σχεδόν τις αμφίρροπες πολιτείες και εξασφάλισε τουλάχιστον 288 εκλέκτορες, πιθανώς 304, υπερβαίνοντας την απαραίτητη πλειοψηφία. Η Χίλαρι Κλίντον έχει 215 εκλέκτορες και εάν κερδίσει, όπως αναμένεται, το Μέιν, τη Μινεσότα, και το Νιου Χάμσιρ, θα φθάσει στους 233.
Τα στοιχεία καταγράφουν αυξημένη συμμετοχή των ισπανόφωνων, μια δημογραφική ομάδα η οποία μετά τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατα των Μεξικάνων ψήφισε υπέρ της δημοκρατικής αντιπάλου του, αλλά προφανώς όχι στον βαθμό που ανέμεναν πολλοί.
Ο Τραμπ κέρδισε, μεταξύ άλλων, το Οχάιο, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Λουϊζιάνα, τη Μοντάνα, το Τέξας, το Αρκανσο, το Κάνσας, τη Νεμπρασκα, τη Βόρεια και Νότια Ντακότα, τη Νότια Καρολίνα, την Αλαμπάμα, το Κεντάκι, την Ιντιάνα, την Οκλαχόμα, τη Δυτική Βιττζίνια, το Μισισιπι, το Τενεσί, το Αινταχο, τη Γιούτα, την Αιόβα, και την Αριζόνα.
Εως τώρα η Κλίντον έχει κερδίσει την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, τη Βιρτζίνια, το Κολοράντο, το Κονέκτικατ, τη Μασαχουσέτη, το Ντέλαγουερ, το Ιλινόις, το Νιού Τζέρσει, το Ροντ Άιλαντ, το Βερμοντ, τη Χαβάη, την πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπως και την πόλη της Ουάσιγκτον.
kathimerini.gr

Τί αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

Τί αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους


tvxs.gr 20:47 | 08 Νοε. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:51 | 08 Νοε. 2016
1. Αμερικανικές εκλογές, ώρα μηδέν. Τα εκλογικά τμήματα σε 9 Πολιτείες στις ανατολικές ΗΠΑ άνοιξαν το πρωί στις 06:00 τοπική ώρα, (13:00 ώρα Ελλάδας) για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Το όνομα του νικητή δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης.
2. Το σχέδιο συμβιβασμού Ευρώπης και ΔΝΤ για το χρέος. Τι συζητήθηκε στο Eurogroup. Οι πιέσεις και η απομόνωση του Σόιμπλε.
3. Το πρώτο τετ - α - τετ Τσίπρα - Φίλη μετά τη θύελλα. Τί απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την απομάκρυνση και τις βολές Φίλη. 
4. Καμιά νομοθέτηση για τις άδειες πριν την εξάντληση των συναινέσεων για το ΕΣΡ, δήλωσαν πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
5. Βερολίνο: Πολιτικό άσυλο σε όσους διώκονται από τον Ερντογάν. 
6. Ουγγαρία: Οι βουλευτές καταψήφισαν την απαγόρευση εγκατάστασης προσφύγων του Όρμπαν.
7. Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν ίντερνετ ή με επιδότηση. 
8. Συνέντευξη Μαρία Κοδάμα: Ο Μπόρχες αισθανόταν εξόριστος Έλληνας. 
9. Tvxs Σινεμά: Έξι αμερικανικές ταινίες με φόντο τις προεδρικές εκλογές. 
10. Και… Οι ΗΠΑ κάνουν πειράματα με ηλεκτροσόκ για να δημιουργήσουν σούπερ - στρατιώτες.

Ζωντανή μετάδοση τών Αμερικάνικων εκλογών

Tυχαίο; Δεν νομίζω!..

Ανοιγμα στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ περίμεναν πολλοί από τον πρωθυπουργό, αλλά δεν ήρθε. Αντιθέτως απομακρύνθηκαν τρεις (Μάρδας, Τζάκρη, Μπόλαρης) και έτσι ο...
χώρος εκπροσωπείται πια στην κυβέρνηση μόνον από τους Π. Κουρουμπλή, Χρ. Σπίρτζη. Ηταν τυχαίο; Δεν νομίζω.
Το επιτελείο του Μαξίμου πιστεύει ότι στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι να σπάσει το αντιπολιτευτικό μέτωπο. Το τελευταίο διάστημα διέκρινε στην καθημερινή πρακτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημάδια ουσιαστικής διαφοροποίησης από τη γραμμή Μητσοτάκη.
Βγάζοντας από το υπουργικό συμβούλιο τρία πρόσωπα που έλκουν την καταγωγή τους από το ΠΑΣΟΚ και ήταν «κόκκινο πανί» για τη Χ. Τρικούπη στέλνει το μήνυμα στην ηγεσία της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε, παρακάμπτοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Πράγματι, η Φ. Γεννηματά, εκνευρίζοντας αφόρητα τον Ευάγγ. Βενιζέλο, περνάει αργά αλλά σταθερά από τη μονομέτωπη λογική στη διμέτωπη.
Παλιότερα η κριτική της και μάλιστα σε υψηλούς τόνους ήταν επικεντρωμένη στην κυβέρνηση, αφήνοντας τη Ν.Δ. στο απυρόβλητο. Εσχάτως όμως, και όχι μόνο με αφορμή το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, χτυπάει και προς τα δεξιά της σημειώνοντας εμφατικά πως η παλινόρθωση της Ν.Δ. δεν αποτελεί λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Δεν θέτει επίσης ζήτημα πρόωρων εκλογών, όπως το κάνουν μετ’ επιτάσεως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσφάτως ο Ευάγγ. Βενιζέλος. Η στροφή ενδεχομένως να υπαγορεύτηκε από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
Η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, η Ν.Δ. δεν κερδίζει τους δυσαρεστημένους οπαδούς του, αλλά αυτοί δεν μετακινούνται προς άλλα κόμματα και προτιμούν για την ώρα να συνωστίζονται στην περιοχή των αναποφάσιστων, του λευκού και της αποχής.
Ενα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Οι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν εκπαιδευτεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι βασικά αντιδεξιοί. Συναισθηματικά; Ναι. Ωστόσο, τέτοιου τύπου ταυτίσεις είναι μερικές φορές πιο ισχυρές και πιο σταθερές από τις ιδεολογικές και τις πολιτικές συμφωνίες.
Η Δεξιά είναι κατά την εκτίμησή τους ο ιστορικός αντίπαλος της προοδευτικής παράταξης. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να επιστρέψουν σ’ ένα κόμμα που συνεργάστηκε αρμονικά με τη συντήρηση, το οποίο δηλώνει υπερήφανο για τη συγκεκριμένη επιλογή και σκέφτεται να το ξανακάνει αν χρειαστεί.
Για να χτίσεις γέφυρες μ’ αυτόν τον κόσμο, που παραμένει υπολογίσιμο εκλογικό μέγεθος, είναι κεντροαριστερός και όχι κεντροαντιαριστερός, πρέπει να αποδείξεις με λόγια και με έργα ότι έχεις απομακρυνθεί από τον αστερισμό της Δεξιάς...

Τάσος Παππάς