Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                                  από "ΤΑ ΝΕΑ"

LIVE: Στο 99,8% τα αποτελέσματα...

Ποσοστό 35,46% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με καταγεγραμμένο ποσοστό ενσωμάτωσης 99,83%.
 Η Ν.Δ ακολουθεί με 28,10%, η Χρυσή Αυγή με 6,99%, ενώ...
έπονται Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ΜΕ 6,28%, το ΚΚΕ με 5,55%, το Ποτάμι με 4,09%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3,69% και η Ένωση Κεντρώων με 3,43. Εκτός βουλής μένει η Λαϊκή Ενότητα που συγκεντρώνει ποσοστό 2,86%.
Για να δείτε τά αποτελέσματα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ...

Για να δείτε ποιοι βουλευτές εκλέγονται στη νέα βουλή ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και επιλέξτε αρχικά “ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ”. Στη συνέχεια πατήστε το σύμβολο “+” που βρίσκεται δίπλα από κάθε συνδυασμό

Η μεγαλύτερη αποχή της μεταπολίτευσης


Το μεγάλο μέγεθος της αποχής των πολιτών από την εκλογική μάχη είναι αναμφισβήτητα ενδεικτικό της ευρύτερης τάσης απογοήτευσης.


 Σάρωσε χθες η αποχή από την εκλογική διαδικασία, καθώς σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους δεν προσήλθε στις κάλπες. Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 44,1% (συμμετοχή των εγγεγραμμένων κατά 55,9%), ενώ το 2,45% όσων ψήφισαν έριξαν στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Η αποχή διευρύνθηκε κατά 7,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή περίπου 650.000 ψηφοφόροι λιγότεροι. Μάλιστα η αποχή φαίνεται να έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, καθώς η αύξησή της είναι μεγάλη ειδικά στα αστικά κέντρα, όπου δεν υπήρχε η δυσκολία της μετακίνησης, όπως για παράδειγμα σε νησιά ή άλλες απομακρυσμένες περιοχές.

Η συμμετοχή στις εκλογές χθες (χωρίς την ενσωμάτωση όλων των εκλογικών τμημάτων) σημείωσε μεγάλη πτώση, με ενιαία τάση μείωσης κατά 10% σε μεγάλα αστικά κέντρα! Συγκεκριμένα: στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθήνας η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 62,7% από 72,8% τον Ιανουάριο του 2015. Στην Α΄ Πειραιά ένας στους δύο εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δεν προσήλθε, καθώς η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 50%, έναντι 60,5% τον Ιανουάριο. Στη Β΄ Πειραιά η συμμετοχή διαμορφώθηκε στο 56,5% έναντι 67,2%, ενώ στην Α΄ Θεσσαλονίκης στο 59,5% έναντι 69,2%. Με την ίδια τάση, στον Δήμο Πατρέων η συμμετοχή έπεσε στο 62% από 72% τον Ιανουάριο, στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης στο 64% από 74% και στον Δήμο Λαρισαίων στο 61% από 71,7%. Στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, που συμπίπτει με τον Δήμο Αθηναίων, η τάση συμμετοχής ήταν στο 52,6% από 59,7% τον Ιανουάριο του 2015.

Το 44,1% της αποχής που καταγράφηκε στις χθεσινές κάλπες αποτελεί ιστορικό ρεκόρ σε βουλευτικές εκλογές. Τον Ιανουάριο του 2015 είχε φτάσει στο...

Infographic: Αυτούς που... έφαγε ο Τσίπρας

Με τη νέα σαρωτική του νίκη ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύει ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν είσαι πολιτικός είναι να μην είσαι πολιτικός του αντίπαλος
thepressproject.gr

Ηταν όλοι εκεί, εκτός από τον Βενιζέλο...

Δεν εμφανίστηκε (στην Χαριλάου Τρικούπη)...
Κώστας Λαλιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Γείτονας και Απόστολος Κακλαμάνης έσπευσαν στη Χαριλάου Τρικούπη για να γιορτάσουν μαζί με τη Φώφη, την τέταρτη θέση του ΠΑΣΟΚ.
  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν εμφανίστηκε…

Δ. Παπαδημούλης: Ο κόσμος απέκρουσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης


 «Ισχυρό μήνυμα στήριξης»
 Ο κόσμος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης, απέκρουσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και περιμένει από εμάς μετρήσιμα αποτελέσματα, δήλωσε μιλώντας στο STAR για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.


papadimoulis
«Παρά το γεγονός ότι ψηφίσαμε μια πολύ δύσκολη συμφωνία ο κόσμος είπε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα ‘σου δίνω τη δυνατότητα να προχωρήσεις να δείξεις τι μπορείς να κάνεις στη στήριξη των αδυνάτων, στη φοροδιαφυγή, στο σπάσιμο της διαπλοκής, στο σπάσιμο των καρτέλ και τώρα πια, επειδή πολύς κόσμος που μας ψήφισε, μας ψήφισε κριτικά, μας έδωσε κριτική στήριξη, για να μην δικαιώσει την αριστερή παρένθεση, επειδή δεν ήθελε την παλινόρθωση μιας δεξιάς που δεν είχε αλλάξει σε τίποτα εκτός από τον αρχηγό της», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και υπογράμμισε ότι οι πολίτες ζητούν από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ μετρήσιμο έργο, προσεκτική επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα καίρια πόστα και αξιολογεί και τα λάθη που έγιναν.
Ανέφερε ακόμη ότι με δεδομένη την υπογραφή μιας δύσκολης συμφωνίας και τη διάσπαση που προηγήθηκε το αποτέλεσμα συνιστά θρίαμβο και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
matrix24.gr

H νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτο θέμα στην Γερμανία...

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος βοήθειας απασχολούν ήδη εκτενώς τον γερμανικό Τύπο.

«Ο...
Τσίπρας λαμβάνει μια δεύτερη ευκαιρία», αναφέρεται στον τίτλο δημοσιεύματος της "Sueddeutsche Zeitung", η οποία επισημαίνει: «Ο Τσίπρας πετυχαίνει το αδιανόητο - υπέγραψε ένα πακέτο λιτότητας και παραταύτα κερδίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εκλογή. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποψινή βραδιά αποτελεί «θρίαμβο» για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που κατόρθωσε να επιβιώσει πολιτικά από την υπογραφή ενός πακέτου λιτότητας. «Ο Τσίπρας είναι εξαιρετικός στην προεκλογική εκστρατεία. Την Παρασκευή το βράδυ, κατά την τελική του προεκλογική ομιλία, απέδειξε ότι μπορεί ακόμη να ενθουσιάσει τους ανθρώπους. Μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει το πώς άγγιξε το πλήθος, που ήταν αρχικά επιφυλακτικό. Ήθελε οπωσδήποτε τη δεύτερη ευκαιρία. Στο τέλος της ομιλίας του είχε κανείς σχεδόν ξεχάσει ότι ήδη είχε πάρει μια (ευκαιρία). Τώρα λαμβάνει μια ακόμη», επισημαίνει ο συντάκτης.

«Η ώρα της αλήθειας για τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής «Handelsblatt», η οποία αναφέρει ότι...

Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη μένουν εκτός Βουλής...

 Όλα τα ονόματα...
Σοβαρές ανατροπές στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με πρωτοκλασάτα στελέχη να μένουν εκτός Κοινοβουλίου.

Η είσοδος στη Βουλή του Βασίλη Λεβέντη αλλά και η..

αποτυχία, όπως όλα δείχνουν, της ΛΑΕ να περάσει το όριο του 3%, αφήνουν εκτός πολιτικά στελέχη όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης και η Νάντια Βαλαβάνη.

Στην Α' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ -με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα- φαίνεται να χάνει μια έδρα με τον Χριστόφορο Βερναδάκη να μένει εκτός. Η έδρα πηγαίνει στην Ένωση Κεντρώων  και τον Μάριο Γεωργιάδη.


Από την Α Αθήνας εκτός της νέας Βουλής μένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς η ΛΑΕ δεν φαίνεται να περνά το κατώφλι της Βουλής.


Στην Β' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ διατηρούν τις έδρες  ενώ από το Ποτάμι χάνει 2 έδρες και μένουν εκτός ο Γιώργος Αμυράς και η Αντιγόνη Λυμπεράκη.


Από την Β' Αθήνας μένουν εκτός οι Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος της ΛΑ.Ε.


Στην Β' Πειραιά, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα χάνει μια έδρα η Χρυσή Αυγή και μένει εκτός ο Γιάννης Λαγός. Η έδρα  πάει στην Ένωση Κεντρώων και στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.


Στο υπόλοιπο Αττικής μια έδρα χάνει η ΝΔ και θα βρεθεί με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκτός ο Θανάσης Μπούρας. Η έδρα πάει στην  που πάει στην Ε.Κ. και στον Δημήτρη Καβαδέλλα.


Στην Α' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα η οποία πηγαίνει στην Ε.Κ και εκλέγεται ο Βασίλης Λεβέντης ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια έδρα με την Ευγενία Αγοραστούδη να μπαίνει με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στη Βουλή.


Το κατώφλι της Βουλής φαίνεται να περνά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης που δεν είχε εκλεγεί τον Ιανουάριο αφού η ΧΑ χάνει έδρα στην Αργολίδα και την κερδίζει το ΠΑΣΟΚ.


Η ΧΑ χάνει επίσης έδρα στην Αχαΐα η οποία πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ και την Φώφη Γεννηματά.


Πέντε βουλευτές Επικρατείας μπαίνουν στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα οι Γιάννης Δραγασάκης,  Θεανώ Φωτίου,  Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κώστας Γαβρόγλου


Τρείς από τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα οι Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης  Σταμάτης,  Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου.


Από έναν βουλευτή Επικρατείας εκλέγουν ΧΑ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και συγκεκριμένα οι  Χρήστος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και η Αλέκα Παπαρήγα.

"Νύν απολύεις τόν δούλον σου δέσποτα..." : ο Βασίλης Λεβέντης εισέρχεται στή βουλή...

ώρα 23:08
Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων διακόπτει τις δηλώσεις του για να απαντήσει στο τηλέφωνο.
από kathimerini.gr
(Ο τίτλος είναι τής "Ν.Μ.") 

Τα αποτελέσματα των εκλογών...

Το χρώμα και τα αποτελέσματα των εκλογών - LIVE ο διαδραστικός χάρτης
LIVE ο διαδραστικός χάρτης...
Παρακολουθήστε live τα αποτελέσματα των εκλογών, μέσω της...
ειδική σελίδας του υπουργείου Εσωτερικών...