Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

2.099 φορολογούμενοι στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ...


...για ξέπλυμα μαύρου χρήματος...

Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και...
με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος βρίσκονται 2.099 φορολογούμενοι που οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 3,1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις εφορίες για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Συνολικά τα φέσια προς το Δημόσιο ανέρχονται σήμερα σε 93,3 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 11,7 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν μέσα στο 2016. Από αυτές τις οφειλές τα 3,1 δισ. ευρώ ανήκουν στους προαναφερθέντες 2.099 φορολογούμενους που διερευνούν η εφορία, οι εισαγγελικές αρχές και η αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι εκτός από τις ποινικές διώξεις για τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, υπάρχει πιθανότητα να κατηγορηθούν και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Αυτό διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 3691/2008), οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Το γεγονός ότι 2.099 φορολογούμενοι που διώκονται ποινικά για το αδίκημα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο ύψους άνω των 50.000 ευρώ θα ελεγχθούν και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για να διαπιστωθεί εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος, αποκαλύπτεται από τα στατιστικά στοιχεία για την αποδοτικότητα των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΓΓΔΕ...


Πηγή: enikonomia, left.gr

Πόσο μεγάλος είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος...



Κοιτούσα στη Βουλή νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη...
συρρικνωμένη πια και λίγο ζορισμένη, έτσι όπως κάθεται στενά-στενά στα έδρανα. 

Ποιος έδειχνε να λείπει; Ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Τι να έκανε άλλωστε; Υποσκάπτει που υποσκάπτει τη Γεννηματά, δεν μπορεί και να μιλήσει αφού δεν είναι αρχηγός (ηχηρό χτύπημα αυτό για τον εγωισμό, δεν αντέχεται), είναι και στα... ορεινά χαμένος από την πρώτη σειρά, μοιάζει σαν να μην τον χωράει το έδρανο.

Παράδειγμα πολιτικού που μοιάζει με ξεπεσμένο αριστοκράτη ο Βενιζέλος. Αν και ο αρχηγός που συρρίκνωσε το κόμμα του όσο κανένας άλλος παγκοσμίως (το πήρε 43%, το πήγε 13%, μετά 12% και το έφτασε στο 4,68%!) επιμένει να υποδηλώνει την παρουσία του με αρνητικό (για το κόμμα του) τρόπο.

Και δεν είναι μόνο η Φώφη Γεννηματά, τα ίδια τραβούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Και από κοντά να είναι και ο ισχυρός, τότε, ΔΟΛ, να υποδαυλίζει την κατάσταση υπέρ Βενιζέλου.

Τον βλέπουμε για Νέα Δημοκρατία, ετοιμάζεται ήδη. Θα τους διαλύσει και αυτούς. 

Από το 43% στο 4,6%, δηλαδή 10 φορές κάτω! Μήπως τον έχουμε παρεξηγήσει εμείς τελικά;...


Δημήτρης Κανελλόπουλος 
(efsyn)

«Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να νομοθετήσει να πληρώνουν φόρο και οι δικαιούχοι του επιδόματος ...ανεργίας»!

Τερματίζουμε


tvxs.gr | 10 Δεκ. 2016
Αγγελική Σπανού 
Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να νομοθετήσει για περικοπές κύριων συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου τόσο ώστε να πληρώνουν φόρο και οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Αυτό το γνωρίζουν τόσο το ΔΝΤ όσο και ο Β. Σόιμπλε, που επιμένουν σε αδιανόητα μέτρα και σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που θα δεσμεύουν τη χώρα, τσακισμένη μετά από οκτώ χρόνια στην ύφεση, σε άγρια λιτότητα για μια δεκαετία και πλέον.
Όταν ο Επίτροπος Μοσκοβισί ήρθε στην Αθήνα πριν από λίγες μέρες έδωσε στους συνομιλητές του μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτό που βίωσε ο ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτος στο τελευταίο Eurogroup.
Έτσι, επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν «θεσμοί» ούτε εταίροι, υπάρχει μόνο το Βερολίνο όπως εκφράζεται από τον Σόιμπλε που χρόνια τώρα πιστεύει στο Grexit και, παρόλο που δεν έχει ακόμη καταφέρει να το επιβάλει, συνεχίζει την προσπάθεια.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν γίνεται ό,τι θέλει ο Σόιμπλε σε συνεργασία με το ΔΝΤ, τότε η κυβέρνηση δεν έχει καμία διέξοδο αφού και να συμφωνούσε σε όλα δεν θα μπορούσε να τα περάσει από τη Βουλή.
Ακόμη και αυτή η τόσο συμπαγής πλειοψηφία των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έσπαγε.
Το μόνο που θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι θα ήταν μια συμφωνία κορυφής Τσίπρα-Μητσοτάκη, με την υποστήριξη όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και των πρώην πρωθυπουργών, για ένα μεταβατικό διάστημα συναίνεσης και συνεννόησης με τη διαμόρφωση εθνικού μετώπου διαπραγμάτευσης και εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης ώστε να αποδυναμωθούν τα επιχειρήματα του Σόιμπλε ότι αυτή η χώρα δεν αλλάζει και δεν προσαρμόζεται, επομένως πρέπει να αφεθεί στη μοίρα της.
Αλλά κάτι τέτοιο όχι απλώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, είναι κυριολεκτικά απίθανο, από τη στιγμή που το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα κινείται με τους προ χρεοκοπίας όρους: Φύγε εσύ-να έρθω εγώ, ποιος κατέστρεψε περισσότερο την οικονομία, ποιος προκάλεσε μεγαλύτερα τραύματα στην κοινωνία, ποιος είναι πιο διεφθαρμένος κοκ.
Με αυτά τα δεδομένα, αν δεν γίνει το θαύμα, αν δεν μας δοθεί δηλαδή απ έξω κάποια παράταση μηνών με μια επίφαση κανονικότητας και συμβιβασμού με τους πιστωτές, οι εκλογές θα είναι μονόδρομος. Και τότε θα έχουν ενδιαφέρον τα διλήμματα που θα τεθούν.
Τι θα προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ψηφίστε μας για να συγκρουστούμε με τον Σόιμπλε;
Μα θα έχουν ήδη συγκρουστεί αφού για το λόγο αυτό θα στηθούν κάλπες.
Ψηφίστε μας για να πάρουμε τα σκληρά μέτρα με δική σας εντολή; Μα τότε ποια η διαφορά από τη ΝΔ την οποία εγκαλούν ότι θα φέρει θατσερικό μνημόνιο;
Και έχει σημασία αν θα ψηφίσουμε χειμώνα, άνοιξη ή φθινόπωρο του 2017;
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι επόμενες εκλογές να συνδεθούν με την ελληνική παρουσία στην ευρωζώνη.
Όχι επειδή αυτό θα επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί αυτό θα προκύπτει εκ των πραγμάτων λόγω της στάσης των πιστωτών και συγκεκριμένα του Βερολίνου.
Επομένως, δεν είμαστε στο 2015, στο 2012 ή στο 2009 για να εξελιχθεί το ίδιο ψηφοθηρικό-πελατειακό παιχνίδι με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας.
Είμαστε στο σημείο που, αν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που καθόρισαν την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, θα περάσουμε απέναντι ανεπαίσθητα.
Και εκεί, στο κρύο και στο σκοτάδι, δεν θα έχει καμία σημασία ποιος έφταιξε περισσότερο.

Aπόψε η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών...

και η ψήφιση του προϋπολογισμού...

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα, Σάββατο, η...
διαδικασία συζήτησης στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017.
Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγώνα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 22:00 με την ομιλία του πρωθυπουργού. Στόχος είναι να ξεκινήσει η ψηφοφορία αμέσως μετά.  Εάν δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, η ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης του προϋπολογισμού του 2017 από την Ολομέλεια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τα μεσάνυχτα.
                            left.gr

Ανοιχτά αύριο τα καταστήματα...

Τό ωράριο τών καταστημάτων γιά όσους επισκεφθούν τήν Αθήνα από αύριο έως τήν Πρωτοχρονιά...
Ανοιχτά αύριο τα καταστήματαΑπό τις 11 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα...
Ενώ οι γιορτές πλησιάζουν, τα καταστήματα και οι εμπορικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έχουν στολιστεί περιμένοντας τους...
καταναλωτές να «ζεστάνουν» την αγορά. Από αύριο, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, το εορταστικό ωράριο τίθεται σε εφαρμογή με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις έντεκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα. 

Οι ημέρες και ώρες που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι οι εξής: 

Κυριακή 11.12.2016        11.00 - 18.00
Πέμπτη 15.12.2016          09.00 - 21.00
Παρασκευή 16.12.2016   09.00 - 21.00
Σάββατο 17.12.2016        09.00 - 18.00
Κυριακή 18.12.2016        11.00 - 18.00
Δευτέρα 19.12.2016         09.00 - 21.00
Τρίτη 20.12.2016             09.00 - 21.00
Τετάρτη 21.12.2016         09.00 - 21.00
Πέμπτη 22.12.2016          09.00 - 21.00
Παρασκευή 23.12.2016   09.00 - 21.00
Σάββατο 24.12.2016        09.00 - 18.00
Κυριακή 25.12.2016            ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 26.12.2016             ΑΡΓΙΑ


Τρίτη 27.12.2016              09.00 - 21.00
Τετάρτη 28.12.2016          09.00 - 21.00
Πέμπτη 29.12.2016           09.00 - 21.00
Παρασκευή 30.12.2016    09.00 - 21.00
Σάββατο 31.12.2016         09.00 - 17.00
Κυριακή 01.01.2017              ΑΡΓΙΑ

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 προτείνεται, όπως παραδοσιακά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά...
 
 

«...ιδιότυπη συμμαχία Σόιμπλε και ΔΝΤ...»

Σκουρλέτης: Δεν είμαστε πρόθυμοι να γίνουμε υποκατάστημα του Σόιμπλε...
Για «προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική» ταύτιση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγόρησε τη ΝΔ ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, από το βήμα της βουλής. Και...
πρόσθεσε με νόημα, πως, «αν θέλετε να μετατρέψετε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση σε πρακτορείο και υποκατάστημα του Σόιμπλε σας λέμε ότι εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε. Αυτό το ρόλο σας τον χαρίζουμε».

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «ιδιότυπη συμμαχία Σόιμπλε και ΔΝΤ. Θέλουν μια γερμανοκεντρική Ευρώπη» κάλεσε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση για να προσθέσει «η στάση της ΝΔ είναι αποκαλυπτική. Συντάσσεται με τις θέσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά». Από την άλλη πλευρά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει «προσανατολισμό κοινωνικής ευαισθησίας» ενώ αν και ο δημοσιονομικός «κόφτης» ψηφίστηκε πρόσφατα είπε πως η κυβέρνηση «αποτελεί την εναλλακτική πολιτική απέναντι σε όσους θέλουν τα μνημόνια να γίνουν καθεστώς στην χώρα μας».

Τόνισε τέλος πως «εμείς δεν μιλάμε με γλώσσα ωραιοποίησης. Δεν είναι προεκλογική κίνηση όσα είπε ο πρωθυπουργός (σ.σ. παροχές). Δεν αντέχει η οικονομία εκλογές. Δεν είναι στους σχεδιασμούς μας. Ούτε εσείς στην ΝΔ το θέλετε. Φωνάζετε για εκλογές για να καλύψετε το στίγμα των προτάσεών σας που είναι ίδιες με του ΔΝΤ και Σόιμπλε. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με αποφασιστικότητα που διακρίνει τους ανθρώπους της αριστεράς για να υπερασπιστούμε το μεγαλύτερο κομμάτι του

Η κριτική τού Γερμανικού Τύπου στίς παροχές πρός νησιώτες και χαμηλοσυνταξιούχους

Κριτική στην ελληνική «γενναιοδωρία»
Σε κάθε περίπτωση - επισημαίνει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung- ο κ. Τσίπρας έπρεπε να έχει συνεννοηθεί προηγουμένως με τους πιστωτές, καθώς Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM εξέλαβαν την κίνησή του ως πρόκληση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ
Κριτική στις παροχές του Αλέξη Τσίπρα προς τους νησιώτες και τους χαμηλοσυνταξιούχους ασκεί ο γερμανικός Τύπος του Σαββάτου, ο οποίος υπογραμμίζει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών και «πτώσης» του Έλληνα Πρωθυπουργού. Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η οποία κάνει λόγο για «κακό μποναμά», σημειώνει ότι «ο Τσίπρας δίνει μάχη με το χρόνο» και προσθέτει ότι «εάν δεν παρουσιάσει επιτέλους μια επιτυχία στους εξαντλημένους Έλληνες, τότε δεν θα μπορέσει να κρατηθεί για πολύ καιρό ακόμη στην εξουσία».
Στην Αθήνα - προσθέτει - υπάρχουν ήδη εικοτολογίες για πρόωρες εκλογές. «Για τον πρωθυπουργό το σενάριο αυτό αποτελεί πρωτίστως ένα μέσο άσκησης πιέσεων. Διότι έτσι η Ελλάδα θα έμπαινε και πάλι στο κάδρο της κρίσης. Αυτό δεν το θέλει κανείς στην Ευρώπη. Και οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να παραμείνει ο Τσίπρας. Διότι τελευταία η οικονομία αναπτύχθηκε με καλύτερους ρυθμούς από ότι αναμενόταν ενώ φέτος επετεύχθη και πλεόνασμα στον προϋπολογισμό» αναφέρει αναλυτικά.

Όσον αφορά τις εξαγγελθείσες παροχές, υπενθυμίζει ότι βάσει των συμφωνηθέντων με τους πιστωτές, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος δανειακού προγράμματος χρήματα για κοινωνικές παροχές. «Αλλά συγκαταλέγονται σε αυτές και οι συντάξεις; Ο ΦΠΑ ασφαλώς και όχι». Σε κάθε περίπτωση πάντως - επισημαίνει η εφημερίδα - ο κ. Τσίπρας έπρεπε να έχει συνεννοηθεί προηγουμένως με τους πιστωτές, καθώς Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM εξέλαβαν την κίνησή του ως πρόκληση. «Για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η ελληνική κρίση συνιστά εσωπολιτική πυριτιδαποθήκη. Διότι εάν οι Ευρωπαίοι δεν διασφαλίσουν σύντομα τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τότε η Ελλάδα ενδέχεται να απασχολήσει τον γερμανικό προεκλογικό αγώνα» συμπληρώνει, σχετικά.
«Από τη σκοπιά του ΔΝΤ το σχέδιο Τσίπρα συνιστά δηλητήριο για...

Θλιβερή εικόνα το λιμάνι του Ηρακλείου μετά τήν χθεσινή ένταση...

Βομβαρδισμένο τοπίο το λιμάνι Ηρακλείου...
Θλιβερή εικόνα άφησε πίσω της η ένταση που εκτυλίχτηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής μετά τις...
έντονες διαμαρτυρίες αγροτών για τον αποκλεισμό των προϊόντων τους από την απεργία της ΠΝΟ. Η απεργία ανεστάλη το πρωί του Σαββάτου ωστόσο το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε  το καμένο κτίριο των εκδοτηρίων της ΑΝΕΚ - Blue Star, που βρίσκεται πάνω στην προβλήτα του λιμανιού.

Για τον εμπρησμό του κτιρίου αλλά και συνολικά για τα γεγονότα της Παρασκευής διενεργείται προανάκριση, όπως δήλωσε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαϊτάκης, ο οποίος ήταν και παρών σε όλα τα περιστατικά, ενώ για αρκετές ώρες υπήρξε και «όμηρος» των αγροτών οι οποίοι δεν του επέτρεπαν να φύγει αν δεν αναχωρούσε το πλοίο.

Μάλιστα χρειάστηκε η είσοδος ασθενοφόρου στο χώρο του λιμανιού για να τον παραλάβει όταν ένιωσε αδιαθεσία, ωστόσο το ασθενοφόρο παρεμποδίστηκε από τους συγκεντρωμένους αγρότες. Το ίδιο συνέβη και σε δύο απόπειρες πυροσβεστικών οχημάτων να πλησιάσουν τα φλεγόμενα εκδοτήρια ώστε να σβήσουν τη φωτιά. Αγρότες βρέθηκαν μπροστά τους αποκόπτοντας τη διέλευση προς το σημείο της πυρκαγιάς.

Από την πλευρά τους οι αγρότες μιλούν για «εγκληματική» κίνηση του καπετάνιου του Blue Horizon, ο οποίος φούλαρε τις μηχανές σπάζοντας τον κάβο με το οποίο ήταν δεμένο το πλοίο στο λιμάνι και με τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο. Η κίνηση αυτή έγινε προφανώς για να μεταφερθεί το πλοίο στα ανοιχτά και να αποφύγει τις πέτρες κροτίδες και άλλα αντικείμενα τα οποία πετούσαν οι αγρότες στους ναυτικούς ενώ εκείνοι απαντούσαν ρίχνοντας νερό υπό πίεση στους διαμαρτυρόμενους  αγρότες.

Για όλα τα παραπάνω γεγονότα θα διεξαχθεί προανάκριση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιηθεί και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας  που υπάρχουν στο λιμάνι...

efsyn.gr

"Λύσανε" τά πλοία... (Oι σημερινές αφίξεις στή Μύκονο)

Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ - κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
Την αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) ανακοίνωσε επισήμως μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς την επομένη των επεισοδίων ναυτεργατών – αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου. Την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου, και μετά από αυτή, τα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.
«Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αναστέλλουμε την απεργία και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει» τόνισε ο κ. Χαλάς, ξεκαθάρισε όμως ότι κανένα πρόβλημα των ναυτικών δεν επιλύθηκε από την κυβέρνηση. O πρόεδρος της ΠΝΟ ζήτησε από την κυβέρνηση να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στα προβλήματά τους.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη απόφαση έκανε λόγο για συνέχιση της απεργίας τουλάχιστον έως τις 6 το πρωί της Κυριακής.
«Πρυτάνευσε η λογική επιτέλους μετά από διάλογο δέκα ημερών» σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον σταθμό μας.
«Ικανοποιήσαμε πλήρως τα αιτήματα των ναυτικών» δήλωσε δε, διαψεύδοντας τον κ. Χαλά. «Δεν υπάρχει θέμα (αύξησης της) φορολόγησης για τους ναυτικούς» επέμεινε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος την Παρασκευή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών.
Χθες Παρασκευή το βράδυ, το λιμάνι Ηρακλείου, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν αγρότες που ζητούσαν να ναυλωθεί πλοίο για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων πολιόρκησαν οχηματαγωγό και επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία.
Μάλιστα, οι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες προς το πλοίο και έβαλαν φωτιά σε παλιά εκδοτήρια ενώ οι ναυτικοί απάντησαν με ρίψεις νερού.
 
από kathimerini.gr

Σημείωση "Ν.Μ." : Τό BLUE STAR PAROS  φθάνει, απόψε, από Πειραιά    περίπου 18.15'
                                        Τό SUPER FERRY από Ραφήνα περίπου 16.15' - 16.30'
                                        Τό FAST FERRY ΑΝDROS από Ραφήνα περίπου 17.00 - 17.15' 
                                 καί Tό NISSOS MYKONOS από Πειραιά περίπου 19.00'

Απατεώνες και φασίστες... (μερικά τρανταχτά παραδείγματα)

H κουβέντα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη...
H κουβέντα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, την πολιτική ποικιλότητα και τις δυνάμει απειλές άρχισε αμέσως μόλις ξέσπασε η κρίση. Σχεδόν μια δεκα­ετία αργότερα, όλες οι απειλές έχουν μεγεθυνθεί, καθώς...
αυτή η συζήτηση θάφτηκε κάτω από τα ερείπια που συνεχίζει να σωρεύει η γερμανική οικονο­μική θεολογία με το... παράξενο για εμάς όνομα «φιλελεύθερη πολιτική της τάξης» (ordoliberalism).
ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ να κάνουμε έναν απολογισμό για την πορεία και την προοπτική της δημοκρατίας στην Ευρώπη, το πιθανότερο είναι ότι τίποτε ευχάριστο δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε. Ας δούμε ενδεικτικά μερικά τρανταχτά παραδείγματα:

Στην Ιταλία πάμε ήδη για τον τέταρτο μη εκλεγμένο πρωθυπουργό - με­τά τους Μόντι, Λέτα και Ρέντζι. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο τελευταί­ος εκλεγμένος ήταν ο... Μπερλουσκόνι, τον οποίο κυριολεκτικά πέταξαν οι Γερμανοί σαν την τρίχα απ’ το ζυμάρι, και ότι ο επόμενος εκλεγμένος δεν αποκλείεται να είναι ο αλλοπρόσαλλος κωμικός Μπέπε Γκρίλο. Και τα μαύρα σύννεφα μαζεύονται όλο και πιο πυκνά πάνω από την ιταλική οι­κονομία.
Στην Ελλάδα κάθε μνημόνιο τρώει και έναν πρωθυπουργό, ενώ η Βουλή έχει μετατραπεί σε «οικόπεδο» των δανειστών της χώρας, αφού η βασική της δουλειά είναι να περνάει τα νομοθετήματα που εκείνοι επιβάλλουν.
Στη Γαλλία η πρωτοκαθεδρία της Λεπέν και η πίεση της Γερμανίας για αλ­λαγή οικονομικού υποδείγματος έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής σε μια προεδρική υποψηφιότητα ακραία νεοφιλελεύθερη για τους Ρεπουμπλι­κανούς και μια... καραδεξιά για τους Σοσιαλιστές. Η εποχή της «κοινωνι­κής πολιτικής» φαίνεται ότι απειλείται να τελειώσει βιαίως και στη Γαλλία.
Στην Ολλανδία και την Αυστρία όλο και μεγαλώνει η ισχύς των ακροδεξι­ών κομμάτων, τα οποία απειλούν να καταλάβουν την εξουσία.
Στην Πορτογαλία έφυγε η Δεξιά, ήρθαν οι Σοσιαλιστές και η Αριστερά, αλ­λά η συζήτηση για νέο μνημόνιο αναζωπυρώνεται κάθε τρεις και λίγο.

 
ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, όμως το συμπέρα­σμα θα παρέμενε το ίδιο: Και η δημοκρατία στο θεσμικό επίπεδο και η κοι­νωνική πολιτική οπισθοχωρούν ταχέως.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ευθύνη γι’ αυτό φέρει η Γερμανία. Όμως δεν είναι άμοιροι ευθυ­νών όσοι δεν κατάφεραν να αντιτάξουν στην οικονομική θεολογία μια αξιό­πιστη πολιτική. Η αδυναμία - ενδεχομένως και ανικανότητα - των κρατών της Ευρώπης να αντιτάξουν μια εθνική πολιτική οδηγεί τώρα, με τον πιο ά­τσαλο και ασχεδίαστο τρόπο, σε έναν εθνικισμό της μαύρης συμφοράς.
Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ του έθνους - κράτους από τις ευρωλιγούρικες δήθεν τεχνο­κρατικές πολιτικές ηγεσίες δεν ήταν αυτό που ζητούσαν οι κοινωνίες τους, οι οποίες τώρα, ζαλισμένες από τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες, εμπιστεύο­νται την τύχη τους σε τυχάρπαστους, απατεώνες και φασίστες. Στερνή μου γνώση...

topontiki.gr