Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Κρακ ηκούσθη στον αέρα!

Ηταν η στιγμή που το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προς τιμήν του ισραηλινού προέδρου Ρεουβέν Ριβλίν (φωτογραφία) βρισκόταν στη μέση του. Δηλαδή είχε σερβιριστεί το πρώτο πιάτο (ντολμαδάκια) και σερβιριζόταν το κυρίως, ένα λαχταριστό λαβράκι. Και ξαφνικά ακούστηκε ένα... κρακ στην αίθουσα και ο ισραηλινός πρόεδρος σωριάζεται φαρδύς-πλατύς στο πάτωμα. Είχε σπάσει η καρέκλα του. Στιγμές απόλυτης αμηχανίας ακολούθησαν τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τους άλλους περίπου 70 καλεσμένους του Προέδρου (που οι καρέκλες τους άντεξαν).
****
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν αυτή την περίεργη κατάσταση. Να σπάσει η καρέκλα του επίσημου προσκεκλημένου τους; Από τη δύσκολη θέση τούς έβγαλε ο ισραηλινός πρόεδρος. Σηκώθηκε μόνος του και έλεγε «I'm fine. No problem. I'm fine. Let's continue». Οπως καταλαβαίνετε, είχαν παγώσει οι πάντες, τα γκαρσόνια έτρεχαν να βρουν άλλη καρέκλα στον Ισραηλινό για να αντικαταστήσουν τη σπασμένη, ο ίδιος τα έβλεπε όλα αυτά και χαμογελούσε, σε λίγο άρχισαν όλοι να χαμογελούν και το θέμα έκλεισε εκεί. Εκλεισε όμως; Οχι βεβαίως, αφού ζητήθηκε (ως παράκληση) να μη βγει τίποτε προς τα έξω. Και όμως βγήκε, μέχρι το Ισραήλ έφθασε...


- από τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

Πρόβλημα ο Σαμαράς…

Τι σημαίνει η παρουσία Σαμαρά στο συλλαλητήριο, ρώτησε η Σία. Ένα μειδίαμα του σχολιαστή (Τάκη Χατζή), προηγήθηκε της απάντησης:

Είναι
πρόβλημα η παρουσία Σαμαρά στο συλλαλητήριο. Είναι πρόβλημα και για την ΝΔ. Ανοίγει η πόρτα να πάνε κι άλλοι βουλευτές. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τοποθετηθεί βέβαια για το θέμα, αλλά θα είναι δύσκολο, γιατί αν συμβεί, αλλάζει ολόκληρο το ύφος αυτής της κατάστασης…

Ντελαπατριδισμοί...

«Τα έχασε όλα»...
Τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης με εμφανή διάθεση να αναδείξει το στοιχείο της υποκρισίας που θεωρεί ότι διακατέχει τον πρώην πρωθυπουργό στη στάση του για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Όπως έγραψε στο twitter ο πρώην υπουργός:

Τα ιστορικά γεγονότα δεν πρέπει να λησμονούνται!

efsyn.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Εξευτελιστικά ανιστόρητοι...

Μπορεί τα «τάγματα εφόδου» να ’ματοκυλήσουν την Αθήνα με την ευκαιρία του αυριανού συλλαλητηρίου, μπορεί και όχι.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι οργανωτές της «πατριωτικής εκδήλωσης» δείχνουν αποφασισμένοι να ξεφτιλίσουν μια και καλή κάθε έννοια εθνικής επιχειρηματολογίας.

Το διαπιστώνουμε από το επίσημο φέιγ βολάν τους, που διακηρύσσει πως «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας» επικαλούμενο, ως πηγές, τον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη.

Δεν χρειάζεται να έχεις βγάλει Φιλοσοφική για να γνωρίζεις πως οι δυο ιστορικοί έζησαν τον προηγούμενο αιώνα από το Μεγαλέξανδρο και, ως εκ τούτου, ήταν μάλλον κομματάκι δύσκολο να γνωρίζουν όχι μόνο την ελληνικότητα, αλλά και την ίδια την ύπαρξή του.

Απλές σχολικές γνώσεις Λυκείου ή Γυμνασίου αρκούν. Αν λείπουν ακόμη κι αυτές, υπάρχει τέλος πάντων η Wikipedia.

Γιατί έτσι που πάνε τα πράγματα, θα γελάσει κάθε ανιστόρητο ανθελληνικό κατσίκι...


efsyn.gr

Χειμωνιάτικη θλίψη - Seasonal Affective Disorder (ξεκινάει το φθινόπωρο, εκδηλώνεται το χειμώνα, διαρκεί 90 ημέρες )

Κύρια αιτία της.. εποχιακής «κατάθλιψης» η έλλειψη φωτός και ήλιου που επικρατεί στο βόρειο ημισφαίριο

Χειμωνιάτικη θλίψη
Κάθε χρόνο περίπου το 30% των Βορειοευρωπαίων υποφέρουν το χειμώνα από μελαγχολία. Στη γλώσσα των ειδικών αποκαλείται στα αγγλικά Seasonal Affective Disorder. Ένα τυπικό φαινόμενο είναι ότι ξεκινάει το φθινόπωρο, εκδηλώνεται το χειμώνα, διαρκεί 90 ημέρες και το καλοκαίρι εξαφανίζεται.
Στην πιο βαριά της μορφή μοιάζει με την κατάθλιψη όπου ο ασθενής έχει διαταραχές στον ύπνο και ανορεξία. Η χειμερινή θλίψη χαρακτηρίζεται περισσότερο από μεγάλη διάθεση για ύπνο και όρεξη για γλυκά και υδατάνθρακες με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους.
Άλλα συμπτώματα είναι η έλλειψη διάθεσης, η παραμέληση των προσωπικών επαφών, η κούραση, η ευερεθιστότητα.
Η χειμωνιάτικη θλίψη εκδηλώνεται πάντως πιο ελαφρά και τα συμπτώματά της διαφέρουν από της κατάθλιψης από την οποία στην πραγματικότητα υποφέρει το 2% με 8%.
Κύρια αιτία της χειμωνιάτικης «κατάθλιψης» είναι η έλλειψη φωτός και ήλιου που επικρατεί στο βόρειο ημισφαίριο. Ο ήλιος και το φως βοηθούν δυο πολύ σημαντικές ορμόνες:

Ξαφνική ρήξη Κοτζιά - Νίμιτς...

Την αντίδραση της Αθήνας, έστω και καθυστερημένα, φαίνεται ότι προκάλεσαν οι συνεχείς δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος εμφανίζεται να «ερμηνεύει» τις δηλώσεις -ή τις μη δηλώσεις- της ελληνικής κυβέρνησης κατά το δοκούν (σ.σ. μόλις χθες, επισκεπτόμενος την γειτονική χώρα, ο Αμερικανός διπλωμάτης έλεγε ότι «δεν έχει ακούσει τίποτα από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού των Σκοπίων»).

Σε ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, πριν από λίγη ώρα, ο κ. Κοτζιάς κάνει γνωστό ότι είχε μακρά συνομιλία με τον κ. Νίμιτς, στον οποίο υπογράμμισε «με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, που σηματοδοτεί και ρήξη με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών: