Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΣΗΜΕΡΑ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ : Η Κεντρική Προεκλογική ΟΜΙΛΙΑ τής Κ.Ε.Πο.Μ.

REAL MEN KNOW HOW TO USE AN IRON with Sean Penn (featuring Gerard Butler)


Ενα από τα βίντεο της εκστρατείας #RealMenDontBuyGirls για τα κορίτσια της Νιγηρίας.
EΥΑ ΤΟΜΑΡΑ
 Είθισται όταν ένα γεγονός - και μάλιστα τραγικό-  συμβαίνει σε μια "ξένη" χώρα, η κοινή γνώμη διεθνώς να κλονίζεται άμεσα. Ωστόσο, σε σύντομο διάστημα η ενδεχόμενη αντίδραση -δυστυχώς - ξεφουσκώνει είτε λόγω αποδοχής και συμβιβασμού, είτε λόγω αδιαφορίας.

Το αντίθετο, τουλάχιστον χρονικά, συνέβη όταν πριν τρεις εβδομάδες ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση της Μπόκο Χαράμ, της οποίας το όνομα σημαίνει «Η δυτική εκπαίδευση είναι ακάθαρτη», απήγαγε 300 κορίτσια από σχολείο στο Τσιμπόκ της Νιγηρίας.

Κάποιες μαθήτριες, σύμφωνα με πληροφορίες κατάφεραν να δραπετεύσουν, αλλά πάνω από 200 κοπέλες παραμένουν στα χέρια των ένοπλων ισλαμιστών. Η είδηση έγινε άμεσα γνωστή, ωστόσο έμοιαζε σαν να μην αφορούσε σχεδόν κανέναν.

Σταδιακά η αρπαγή των κοριτσιών της Νιγηρίας...

Η απειλή του Ευ. Βενιζέλου

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
Σωκράτης Τσιχλιάς Μια ακόμη απειλή, ένας επιπλέον φόβος προσετέθη στα όσα πρέπει να συνυπολογίσουν οι ταλαίπωροι Ελληνες ψηφοφόροι στην κάλπη των ευρωεκλογών. Οφείλουν λοιπόν να προσέξουν οι κεντροαριστεροί, εκτός των άλλων, μήπως η χαλαρότης της ευρωψήφου τους οδηγήσει σε καταψήφιση της «Ελιάς»–ΠΑΣΟΚ. Γιατί κάτι τέτοιο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του κόμματος, θα σήμαινε αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας κατ’ επέκταση.

Ο κ. Ευαγγελος Βενιζέλος, ως τυπικό δείγμα ακραία εγωκεντρικής προσωπικότητας, μάλλον πιστεύει πάντα ότι φταίνε οι άλλοι. Στην προκειμένη περίπτωση οι ψηφοφόροι. Φαίνεται ότι δεν του περνάει από το μυαλό ότι μπορεί σε κάτι να ευθύνεται το κόμμα του ή και ο ίδιος. Αντί λοιπόν να επιδοθεί με πάθος σε έναν προεκλογικό αγώνα κατά τον οποίο με επιχειρήματα και ιδέες θα πείσει μια μερίδα των Ελλήνων ότι το ΠΑΣΟΚ αξίζει να στηριχτεί γιατί έχει τις λύσεις για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα, διαλέγει τον εύκολο δρόμο: επιμένει στην αυτάρεσκη θεωρία ότι το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την κρίση, ενώ στην ουσία όχι μόνο τα έκανε όλα καλά, αλλά έσωσε τη χώρα...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από μια τόσο βαθιά κρίση ένα συστημικό κόμμα θα εξέλθει φθαρμένο. Εάν όμως το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου τολμούσε πριν απ’ όλα να κοιταχτεί στον καθρέφτη και στη συνέχεια να κοιτάξει τους Ελληνες και να ζητήσει μια συγγνώμη για τις όποιες ανεπάρκειες είχε, για τα όποια λάθη διέπραξε, τότε ίσως θα είχε σήμερα καλύτερη τύχη. Αντ’ αυτού, το ΠΑΣΟΚ που υπέγραφε και δεν τηρούσε την υπογραφή του, που δεν... διάβαζε τι υπέγραφε ούτε ήξερε τι δεν έπρεπε να υπογράψει, εθισμένο σε πελατειακή σχέση με τους πολίτες, βεβαρημένο με κακοήθη διαφθορά, συνεχίζει την παλιά του τέχνη. Κάνει κολπάκια με το γάλα και τις λαϊκές, πουλάει προοδευτιλίκι β΄ εθνικής και λαϊκή προστασία. Και ο κόσμος αποστρέφει όλο και περισσότερο το πρόσωπό του. Συνεχίζει να το εγκαταλείπει.

Σε καμιά άλλη χώρα οι ευρωεκλογές δε σημαίνουν τίποτε άλλο εκτός από ευρωεκλογές. Με την τακτική του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίζει, εκτός των άλλων, το παιχνίδι των αντιπάλων του, που επιθυμούν ευρωεκλογές–δημοψήφισμα...
kathimerini.gr

H τροπολογία γιά τά κολέγια πέρασε στό νόμο γιά τίς λαϊκές!...



Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη 

Γιατί ο ελληνικός προορισμός δεν προσελκύει πλούσιους τουρίστες



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
 Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η μέση ανά ταξίδι δαπάνη των ξένων τουριστών στην Ελλάδα, παρά τα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιάζει η φετινή περίοδος. Η έλλειψη σύνθετων πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, μεγάλων συνεδριακών κέντρων στα αστικά κέντρα, περισσότερων home porte λιμανιών για τις κρουαζιέρες, μαρινών κ.ά. είναι ορισμένα απο τα βασικά μειονεκτήματα του ελληνικού προορισμού που δεν προσελκύει περισσότερους πλούσιους τουρίστες. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πέρυσι η χώρα μας πραγματοποίησε ρεκόρ συνολικών αφίξεων ξένων τουριστών και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα 20,1 εκατ. και 12,2 δισ. ευρώ. αντίστοιχα.
Το 2013 η μέση ανά ταξίδι δαπάνη των ξένων ήταν 604,2 ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση κατά 1,9%. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε έως ένα βαθμό η χαμηλή οικονομική απόδοση των τουριστών κρουαζιέρας, καθώς η μέση δαπάνη τους –που ενσωματώθηκε στο σύνολό της στα στοιχεία του 2013– ανέρχεται σε 203,1 ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα ανά ταξίδι τους στη χώρα μας δαπανούν οι Καναδοί (1.388 ευρώ), οι Αυστραλοί (1.369 ευρώ), οι Αμερικανοί (1.218 ευρώ), οι Ρώσοι (989 ευρώ), οι Ελβετοί (961 ευρώ) και οι Αυστριακοί (898 ευρώ). Πάντως, τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου δείχνουν ότι οι ξένοι επισκέπτες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ξόδεψαν...

Οι εφημερίδες της Κυριακής...




ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ριζικές αλλάγές σε φόρους και πανεπιστήμια
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
"Κουτί της Πανδώρας" οι διπλές κάλπες


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 
Με το βλέμμα στο "κόμμα του καναπέ"
ΤΟ ΠΑΡΟΝ 
Ετοιμη κυβέρνηση εχει ο Τσίπρας

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 
Τα φαβορί και τα αουσάιντερ

REAL NEWS
10 ΟΡΟΙ - ΦΩΤΙΑ για τη μείωση του χρέους

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το ατύχημα














Ο Αδωνις και η Εύα (πάλι)...

Σας έχω νέα σπουδαία. Με απόφασή του, ο Αδωνις διόρισε τον Αλέξανδρο Καϊλή πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ποιος είναι πάλι αυτός; Προφανώς θα διερωτάσθε.
Είναι ο...
πατέρας της κυρίας Εύας Καϊλή, υποψηφίας ευρωβουλευτού με την Ελιά, η οποία είχε και αυτή διοριστεί σε κρατική θέση, πάλι από τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη.
Τελικά, με τη φόρα που έχουν πάρει ορισμένοι και λόγω της προεκλογικής περιόδου, καθόλου δεν αποκλείω να διοριστεί κάπου και η αδελφή της Εύας Καϊλή (ονόματι Μανταλένα) σε κάποιο νοσοκομείο, πιθανότατα και καμιά φίλη της Καϊλή.


πηγη "ΒΗΜΑτοδότης"

«Να δεις τι σού 'χω για μετά…».

                                                                             




Γιατί δεν μίλησαν οι βουλευτές…

Ένα από τα συνήθη επιχειρήματα στην κριτική που ασκεί διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ, είναι η τακτική του Αντώνη Σαμαρά να εκφωνεί μόνος μία ομιλία στις συνεδριάσεις της ΚΟ του κόμματός του και εκεί αυτές να λαμβάνουν τέλος, χωρίς να παίρνουν τον λόγο οι βουλευτές.
 Χθες όμως...
ακολουθήθηκε ακριβώς η ίδια διαδικασία και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η συνεδρίαση έληξε και οι βουλευτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για …καφέ στο εντευκτήριο της Βουλής.
Όταν δε ρωτήθηκαν κάποιοι εξ αυτών, και για την ακρίβεια, όχι οι πλέον ‘βενιζελικοί’, γιατί δεν πήραν τον λόγο, η απάντηση υπήρξε αποστομωτική. «Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, τι να πεις;».
Κρατούν την όρεξή τους για την επαύριο των εκλογών, οπότε και θα έχουν να πουν πολλά…
Είναι αυτό που θα έλεγαν πιο γλαφυρά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου : «Να δεις τι σού ‘χω για μετά…».

matrix24.gr