Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Τό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                       από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (16.11.16)

Βουλευτές, επιχειρηματίες, ηθοποιοί έξω από το «Στ. Νιάρχος»...

 για να ακούσουν τον Ομπάμα...
Ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί από τις 11:30 έξω από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οσοι είχαν τη...
«χρυσή» πρόσκληση στήθηκαν αναγκαστικά στην ουρά για τον έλεγχο, που είναι ανάλογος με αυτόν που γίνεται στο αεροδρόμιο. 

Μεταξύ άλλων, στην ουρά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, βρίσκονταν οι Νίκος Δένδιας, Νότης Μηταράκης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αντρίκος Παπανδρέου, Θεόδωρος Φέσσας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ με την Τατιάνα Μπλάτνικ, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, αλλά και ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Barack Obama στίς 13.30 μ.μ.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Ομπάμα

Σε εξέλιξη η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ακούει τις γοητευτικές ιστορίες των...
εκθεμάτων από καθηγητή-αρχαιολόγο Δημήτρη Παντερμαλή.

Κλειστοί θα είναι για όλη την ημέρα οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των κλιτύων της (βόρειας και νότιας - Θεάτρου Διονύσου), ενώ το Μουσείο θα λειτουργήσει μετά τις δύο το μεσημέρι...

Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ο Ομπάμα...

Απαγόρεψαν την παρουσία ελληνικών ΜΜΕ...
Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη γίνεται χωρίς...

παρουσία καμερών και μόνο η Αμερικανική Πρεσβεία τουίταρε πριν από λίγο δύο φωτογραφίες...


Την ξενάγηση του Αμερικανού προέδρου στην Ακρόπολη έχει αναλάβει η προϊστάμενη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ελένη Μπανού, η οποία διακρίνεται δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα στην φωτογραφία που ανέβασε στο twitter η Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ακολούθως θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και μετά θα κατευθυνθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος όπου και θα δώσει την ομιλία του.

Επίσκεψη Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ομιλία στο Ιδρυμα Νιάρχου

Ξενάγηση στην Ακρόπολη και ομιλία στο Ίδρυμα Νιάρχος περιλαμβάνει σήμερα το πρόγραμμα για τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να είναι απροσπέλαστο και τους δρόμους γύρω από την παραλιακή να κλείνουν σταδιακά για τη μετακίνηση του Αμερικανού Προέδρου από το ξενοδοχείο όπου διαμένει στη Βουλιαγμένη.
Ο Μπαράκ Ομπάμα μετέβη στην περιοχή της Ακρόπολης λίγο μετά τις έντεκα το πρωί και εκτός από τους άνδρες ασφαλείας τον πιο ισχυρό άνδρα του πλανήτη συνοδεύει η κ. Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών. Η αμερικανική πρεσβεία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter τα πρώτα στιγμιότυπα από την ξενάγηση στον Παρθενώνα.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ η πρόσβαση δεν επιτρέπεται ούτε σε πεζούς. Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη ενώ γερανοί της Τροχαίας έχουν απομακρύνει όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και άνδρες της ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου έχουν «χτενίσει» την περιοχή.
Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού με την οποία ενημερώνει το κοινό ότι σήμερα Τετάρτη οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) θα παραμείνουν κλειστοί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ο σταθμός του μετρό στην Ακρόπολη καθ’υπόδειξη της Αστυνομίας θα κλείσει στις 09:30 για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.
Αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί μετά τη μία και μισή για την προγραμματισμένη ομιλία του στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους.
Η Αττική Οδός και η Βάρης- Κορωπίου θα παραμείνουν κελιστές από τις 14:00 έως τις 16:00 την ώρα που ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αποχωρήσει με το Air Force One από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό το Βερολίνο.
από kathimerini.gr

Τό είπε καί τόκανε (τό veto) ο Ρέντσι...

Βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. από Ρέντσι

tvxs.gr  23:37 | 15 Νοε. 2016
«Θέσαμε βέτο στις Βρυξέλλες με τον υφυπουργό μας Σάντρο Γκότζι», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Κατάνης στην Σικελία.

Στην συνέχεια, ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησής του να εκφράσει την ανοικτή διαφωνία της σε σχέση με την προτεινόμενη αναθεώρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μέχρι το 2020, πρόσθεσε:
«Οι Βρυξέλλες ήθελαν να αφήσουν στις πλάτες των Σικελών το βάρος του μεταναστευτικού, της διάσωσης χιλιάδων ζωών και της πολύπλοκης επίλυσης της όλης αυτής υπόθεσης. Γεμίζουν χρήματα, όμως, τις ευρωπαϊκές χώρες που όχι μόνο δεν αποδέχονται μια συμφωνία που έχουν υπογράψει, αλλά υψώνουν και τείχη με τα λεφτά μας».

Στην Ακρόπολη σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα

tvxs.gr 08:26 | 16 Νοε. 2016
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας, θα επισκεφτεί το πρωί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο Ακρόπολης.

Στη συνέχεια αναμένεται να μιλήσει στο  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου. Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο. 
Oι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

Αίθουσα Σύνταξης: Τα είπαν όλα…

Ζωντανές συνδέσεις με το Προεδρικό, με τους ρεπόρτερ και τους ανταποκριτές της ΕΡΤ και σχόλια όλων των απόψεων από τους συντελεστές της εκπομπής (Νίκο Παναγιωτόπουλο, Σεραφείμ Κοτρώτσο, Έρρικα Βαλλιάνου, Μανώλη Κοττάκη, Πηνελόπη Γαβρά, Νικόλ
Λειβαδάρη και Αναστασία Γιάμαλη).

Μια εκπομπή της ΕΡΤ, που μετά από…
πολλά χρόνια, μπαίνει γερά στον ανταγωνισμό της ενημέρωσης…
 

13.30 - 14.00 η ομιλία τού Προέδρου τών Η.Π.Α. στό ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ





Αγαπητά μας Μέλη,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Barack Obama, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για να παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση, επισκεφθείτε το
www.SNF.org/live ή το www.SNFCC.org/live.

Η εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει μεταξύ 13:30–14:00.

Πρόγραμμα Μελών
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

www.SNFCC.org/members
#SNFCCMembers



Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 20:59 | 15 Νοε. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:01 | 15 Νοε. 2016
1. Στους ρυθμούς της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κινείται σήμερα η χώρα. Σε πολιτικό επίπεδο ο Ομπάμα συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και στήριξε το ελληνικό αίτημα για την αναδιάρθρωση του χρέους.
2. Την ίδια ώρα, η Αθήνα είναι «αστακός» λόγω των μέτρων ασφαλείας. Δεν λείπουν πάντως τα επεισόδια σε Προπύλαια και Πολυτεχνείο. Ένταση, μολότοφ, χημικά και προσαγωγές συνθέτουν το σκηνικό. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις εξελίξεις. 
3. Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται κι αύριο Τετάρτη οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. Ενημερωθείτε για τις μετακινήσεις σας. 
4. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο που διέρρευσε στην εφημερίδα Times και στο BBC, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συνολικό σχέδιο για έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
5. Ο τελικός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος, δήλωσε σήμερα ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι αυτός θα προκύψει κατόπιν διαβούλευσης της κυβέρνησης με τις πολιτικές δυνάμεις και θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. 
6. Δευτεροβάθμιο δικαστήριο ακύρωσε τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης ενώπιον ποινικού δικαστηρίου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
7. Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες αντί να πηγαίνουν στο σχολείο, πηγαίνουν στη δουλειά. Την ίδια στιγμή ένα ίδιο ποσοστό παιδιών σε αυτές τις χώρες δεν είναι ασφαλές να πηγαίνουν για μάθημα.
8. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης στις δηλώσεις και την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα. 
9. Το 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, πραγματοποιείται από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Ένας χρήσιμος οδηγός επιβίωσης από τον Γιώργο Ρούσσο. 
10. Και για τα γενέθλια μας: Μια έρευνα αφιερωμένη σε εσάς. Ποιοι είστε οι αναγνώστες του tvxs.gr; 
* Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου 

Αποκάλυψη. Διαρροή εγγράφου: Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το Brexit

tvxs.gr 11:23 | 15 Νοε. 2016
Τελευταία ανανέωση 15:44 | 15 Νοε. 2016
Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στην εφημερίδα Times και στο BBC, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συνολικό σχέδιο για έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το υπουργικό συμβούλιο δεν αναμένεται να καταλήξει στην διαπραγματευτική στρατηγική που θα ακολουθήσει για τους επόμενους έξι μήνες εξαιτίας διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολικά 500 μελέτες που σχετίζονται με το Brexit και ενδεχομένως να χρειαστεί η πρόσληψη 30.000 επιπλέον δημόσιων υπαλλήλων.
Το υπόμνημα, που έχει τίτλο «Ενημέρωση για το Brexit» και διέρρευσε στα βρετανικά μέσα, φέρεται να έχει επεξεργαστεί για λογαριασμό της κυβέρνησης σύμβουλος που δεν κατονομάζεται και έχει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό ενδεχομένως να χρειαστεί ένα ακόμη εξάμηνο προτού η κυβέρνηση αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να επιτύχει με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ ή προτού συμφωνήσει στο ποιές θα είναι οι προτεραιότητες.
Σχετικά με την Τερέζα Μέι αναφέρει πως «καταλήγει σε αποφάσεις ώστε να διευθετεί η ίδια το ζήτημα», μια προσέγγισε που περιγράφεται ως «απίθανο να αποδεχτεί βιώσιμη».
«Δεν πρόκειται για μία κυβερνητική έκθεση και δεν αναγνωρίζουμε τους ισχυρισμούς που περιέχει το υπόμνημα. Έχουμε επικεντρωθεί στο να προχωρήσουμε στο Brexit και να επιτύχουμε», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, ο πολιτικός συντάκτης του BBC Κρις Μέισον, ο οποίος είδε το έγγραφο, δήλωσε ότι αυτό υποδηλώνει πόσο «σύνθετη, ανησυχητική και γεμάτη προκλήσεις θα είναι η διαδικασία της εξόδου».

Το δημοσίευμα : Προσωρινό τέλος στη λιτότητα από την Κομισιόν;

tvxs.gr 23:46 | 15 Νοε. 2016
Ότι η Κομισιόν θα προσπαθήσει να βάλει - έστω και προσωρινό - φρένο στην πολιτική της λιτότητας, που εκπορεύεται από το Βερολίνο, υποστηρίζει σε άρθρο της, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η εφημερίδα στο σχετικό δημοσίευμά της, υποστηρίζει ότι η Κομισιόν πρόκειται να δημοσιεύσει ένα κείμενο με το οποίο θα ζητά την διετή διακοπή της πολιτικής λιτότητας καθώς και περισσότερες δημόσιες επενδύσεις. Το κείμενο, 18 σελίδων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναμένεται να δημοσιευτεί πιθανόν αύριο και αποτελεί σημάδι της αλλαγής πλεύσης που σχεδιάζει η Eυρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Μάλτα θα πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερες δημόσιες επενδύσεις, ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη.
Αντιθέτως, για χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, πρόκειται να αποφασιστεί μια προσωρινή χαλάρωση των περιορισμών που ίσχυαν μέχρι τώρα, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες δαπάνες στρατηγικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, βέβαια, η Κομισιόν θα σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να χαθεί ο γενικότερος στόχος, της οικονομικής εξυγίανσης. Και θα πρέπει να στηριχθεί και να συνεχισθεί, επίσης και η εφαρμογή των κυριότερων μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα όμως, οι Βρυξέλλες αναμένεται να τονίσουν ότι η λιτότητα, έστω και αν έσωσε κάποιες χώρες από την χρεοκοπία, ζημίωσε σοβαρά την ανάπτυξη. Αυτό αποτελεί μια έμμεση κριτική και στη γερμανική πολιτική.
Η απόδειξη της νέας αυτής στάσης της Ευρώπης, σύμφωνα με τη La Repubblica, βρίσκεται και στο ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις στην Ιταλία για υπερβολικό έλλειμμα. Αντιθέτως, θα της δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσει επιπλέον λεπτομέρειες για τον προϋπολογισμό της μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.
Πρόκειται για μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στην κρίσιμη αναμέτρηση του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου, με θέμα τις συνταγματικές αλλαγές. Ακόμη και χθες βράδυ σε εκδήλωση της κεντροαριστεράς ο Μ. Ρέντσι άφησε να εννοηθεί ότι αν χάσει την αναμέτρηση αυτή, είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία.
Από τη Deutsche Welle 

Διαβάστε επίσης:
Βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. από Ρέντσι

Selfies, τραγούδια και... παρασκήνιο!..

Αρκετά ήταν τα παραλειπόμενα από το δείπνο που παρέθεσε η προεδρία της Δημοκρατίας στον Μπάρακ Ομπάμα.
Ο...
Aμερικανός πρόεδρος έφτασε ακριβώς στην ώρα του: Στις 21:30 περνούσε την πόρτα της Ηρώδου του Αττικού. Στην είσοδο τον περίμενε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Τον οδήγησε αρχικά στο γραφείο όπου υπέγραψε το βιβλίο ως είθισται για τους προέδρους που επισκέπτονται τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο γ.γ. της προεδρίας Γιώργος Γεννηματάς, οδήγησαν τον αμερικανό πρόεδρο στην αίθουσα «Βυζαντινό» του προεδρικού μεγάρου, όπου ανέμεναν οι 130 - αυστηρά επιλεγμένα – προσκεκλημένοι.

Μετά την προσφώνηση Παυλόπουλου και την αντιφώνηση Ομπάμα, η προεδρία της Δημοκρατίας είχε ετοιμάσει μια έκπληξη: Την παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής η οποία συνοδεία της ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας, τραγούδησε 4 τραγούδια, δύο ελληνικά και δύο αμερικανικά. Το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Η επιλογή για το «χρυσοπράσινο φύλλο» ήταν συγκεκριμένη καθώς το τραγούδι αναφέρεται στην Κύπρο. Ερμήνευσαν επίσης και δύο τραγούδια στα αγγλικά το «Imagine» και το «Sound of Silence».

Ο Μπάρακ Ομπάμα ενθουσιάστηκε τόσο από την παιδική χορωδία της Λυρικής σκηνής που πριν καν ολοκληρώσουν το τελευταίο τραγούδι τους σηκώθηκε μαζί με τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, τα συνεχάρη και έβγαλε μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε και με το δείπνο το οποίο περιελάμβανε γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ.

Τα συγχαρητήρια στον σεφ

Ετσι στο τέλος έσπευσε να συγχαρεί τον σεφ Αθανάσιο Σκούρα – τον παλαιό σεφ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή που επιμελήθηκε το δείπνο. Εβγαλε μάλιστα και αναμνηστική φωτογραφία ενώ υπέγραψε και το menu.

Η σέλφι της Κουντουρά

Η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής των ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά δεν... αντιστάθηκε στον πειρασμό και έσπευσε να ζητήσει να βγάλει μια σέλφι με τον Ομπάμα, την οποία δεν αρνήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ηταν εξαιρετικά χαλαρός και πάρα πολύ θερμός, καθώς χαιρέτησε τους πάντες ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις η οποία έχει αύριο τα γενέθλιά της. Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι θέλει να επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα.

Selfies με τις γραμματείς του Τσίπρα

Ο Μπάρακ Ομπάμα διακρίνεται για την ευγένεια του και έτσι στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε με θέρμη όλες τις γραμματείς του Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσα τους βρισκόταν και η Ιωάννα Πεππέ, επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού. Μάλιστα, έβγαλε και αρκετές selfies μαζί τους, ενώ τους τόνισε «Εσείς κάνετε μία από τις πιο σημαντικές δουλειές του πρωθυπουργού»...

H ομιλία του προέδρου τών H.Π.A. στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ομπάμα: Θα έχετε πάντα τη φιλία και την υποστήριξη των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι η ελληνική φιλοξενία δεν αποτελεί έκπληξη γι' αυτόν και προσέθεσε ότι θα αναφερθεί εκτενώς στους δεσμούς του ελληνικού και του αμερικανικού λαού στην αυριανή του ομιλία.
Ειδική αναφορά έκανε στην αγάπη των δύο λαών για τους Ολυμπιακούς Αγώνε λέγοντας ότι: «Οι Έλληνες είναι δικαίως υπερήφανοι ως ιδρυτές των Αγώνων καθώς και για τον Λεωνίδα τον Ρόδιο που για 2000 χρόνια κράτησε το ρεκόρ με 12 ατομικά Ολυμπιακά Μετάλια, τα περισσότερα από κάθε αθλητή και εμείς οι Αμερικανοί είμαστε υπερήφανοι για τον Μάικλ Φελπς που πέτυχε ένα καινούργιο ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι».
Ο κ. Ομπάμα είπε ότι «πέραν του αθλητικού ανταγωνισμού, είμαστε βαθιά ευγνώμονες, ως Αμερικανοί, για την συμμαχία μας με τον ελληνικό λαό, έχουμε εμπνεύσει ο ένας τον άλλο στους αγώνες μας για την ανεξαρτησία, έχουμε σταθεί με αλληλεγγύη σε καιρούς πολέμου και ειρήνης, σε εποχές καλές και κακές, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ετών που θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τον ελληνικό λαό.»
«Απόψε θέλω να ξέρετε ότι καθώς εργάζεστε για να πάει η χώρα σας μπροστά θα έχετε πάντα την υποστήριξη και την φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών» υπογράμμισε ο Πρόεδρος Ομπάμα.
Τέλος ο κ. Ομπάμα στην αντιφώνησή του επικαλέστηκε «μια στιγμή της κοινής μας ιστορίας, καθώς το 1821 όταν η Ελλάδα ξεκίνησε τον αγώνα για την ανεξαρτησία της, ένας Έλληνας πατριώτης έγραψε μια επιστολή προς την αμερικανική κυβέρνηση κάνοντας έκκληση για βοήθεια. Έγραψε λοιπόν: Αν και μας χωρίζει μια πλατιά θάλασσα, οι αρετές των Αμερικανών είναι ίδιες με τις δικές μας.» Και πρόσθεσε: «Σας θεωρούμε φίλους, συμπατριώτες και αδελφούς.»
Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου Ομπάμα: