Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η συμφωνία απασχολεί τό ρεπορτάζ στόν ευρωπαϊκό τύπο...

Η συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς στη βελγική «Le Soir»...

Η συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς στη βελγική «Le Soir»Την είδηση της προκαταρτικής συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών, αναφέρει και ο βελγικός Τύπος και συγκεκριμένα η...
εφημερίδα «Le Soir».

«Προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της», είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας «Le Soir» σε ρεπορτάζ από την Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
fgdfg
Η συμφωνία «θα έπρεπε να ανοίξει τις συζητήσεις για το χρέος» σημειώνεται στην εφημερίδα που υπογραμμίζει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν»...


Μπερδεψοδουλειές...

                                                 ...του Αρκά

Ο ευρωπαϊκός Τύπος για τη συμφωνία της Αθήνας...

Ψηλά στην ειδησεογραφία τους προβάλλουν την είδηση για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς οι ιστοσελίδες των μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων.

Η βρετανική «The Guardian» έχει το θέμα στη δεύτερη θέση, επικαλούμενη μάλιστα και το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου και στη μεταφορική έκφραση για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης «ότι υπήρξε άσπρος καπνός». Η εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Η Ελλάδα καταλήγει σε συμφωνία με τους δανειστές, ανοίγοντας το δρόμο για τις συνομιλίες για το μνημόνιο» αναφέρεται λεπτομερειακά στα στοιχεία της συμφωνίας που αφορούν τις συντάξεις και τα φορολογικά, αλλά σημειώνει και το γεγονός ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες περικοπές εάν αργότερα εντός του μηνός δεν υπάρξει μία σαφής δέσμευση για μέτρα υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους». Επίσης στέκεται και στη σαφή φιλοδοξία της Αθήνας να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που θα τη βοηθήσει να βγει στις αγορές.

Στα πρώτα θέματα της οικονομικής της σελίδας έχει τη συμφωνία η μεγάλη γαλλική εφημερίδα «Le Monde». «Η Ελλάδα ήλθε σε...

Τεχνική συμφωνία με τους δανειστές...

Ευκλ. ΤσακαλώτοςΛευκός καπνός για τα ανοιχτά ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης βγήκε τα ξημερώματα από το «Hilton». Κυβέρνηση και δανειστές μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις έφτασαν σε προκαταρκτική τεχνική συμφωνία, η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, αφού έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.

O Σαββίδης θέλει τον ΔΟΛ και τα ΝΕΑ του επιτίθενται...

Ταυτόχρονα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος του επιχειρηματία η εφημερίδα του την… πέφτει

Μεγάλη επιτυχία αναμφισβήτητα η συνέντευξη του Ιβαν Σαββίδη στο Πρώτο Θέμα όπου λέει πολλά για πολλούς με πιο ενδιαφέροντα αυτά που λέει για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενδιαφέρον έχει επίσης η διακήρυξη του ότι σύντομα θα έχει στην κατοχή του ένα μεγάλο κανάλι (αν όχι το Mega ποιό) και ότι ενδιαφέρεται τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ. Ενδιαφέρον όμως έχει ότι σήμερα (τυχαίο;) τα ΝΕΑ επέλέξαν να κυκλοφορήσουν με φουλ επίθεση στον επιχειρηματία τον οποίο εξομοιώνουν με τον Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια! Κάποιοι λένε ότι επιτελικά στελέχη και προβεβλημένα στελέχη του ΔΟΛ και των ΝΕΩΝ γνώριζαν τη συνέντευξη του ομογενή επιχειρηματία και ότι κάνει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και λόγω των προσωπικών τους φιλοδοξιών τις οποίες έχουν ταυτίσει απόλυτα με τη ΝΔ (κάποιοι και ακόμη πιο δεξιά) αποφάσισαν να γίνει αυτή η επίθεση παρά το γεγονός ότι ο ΔΟΛ βρίσκεται στη λεπτή φάση της εξέλιξης της πώλησης του. «Το γεγονός ότι 500 εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα, απλήρωτοι 7 μισθούς και χωρίς κανένα πλέον εργασιακό δικαίωμα στο διάδοχο σχήμα μάλλον άφησε αδιάφορους όσους επέλεξαν να βγουν με το σημερινό πρωτοσέλιδο. Να δούμε τι θα κάνουν αν πάρει ο Σαββίδης τον ΔΟΛ. Θα παραιτηθούν ή θα είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να υποβάλλουν τα σέβη τους;» μας είπαν σχεδόν με ένα στόμα πάνω από 10 εργαζόμενοι του ΔΟΛ που επικοινώνησαν μαζί μας σήμερα το πρωί. 

 Τρίτη, 2 Μαΐου 2017
enimerosi24.gr

Ο Μπάμπις ύποπτος για φορολογική απάτη. Πέφτει η κυβέρνηση...! (όχι εδώ!)

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Τσεχίας...

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σόμποτκα ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του καθώς και την παραίτηση του υπουργικού του συμβουλίου, ύστερα από διαμάχη με τον υπουργό του επί των Οικονομικών, τον δισεκατομμυριούχο Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος είναι ύποπτος για φορολογική απάτη.

«Θα υποβάλω συντομα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν. Είναι απαράδεκτο ο Αντρέι Μπάμπις να παραμένει στη θέση του υπουργού Οικονομικών», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός. Ο Μπάμπις, επικεφαλής της κεντρώας παράταξης ΑΝΟ, αρνείται όλες τις κατηγορίες εις βάρος του.
 
            AΜΠΕ

Τό σκίτσο τού Κώστα Μητρόπουλου...

                                                ...από ΤΑ ΝΕΑ (29/4/΄17)

Επειδή : «...η πολιτική είναι ανταγωνιστική υπόθεση...»

Υπόγειο «σύνδρομο Αβέρωφ» στη ΝΔ: θα πάει με τον Κυριάκο στις εκλογές;


Του Γ. Λακόπουλου
Το ερώτημα «με ποιον επικεφαλής θα πάει στις εκλογές η ΝΔ» δείχνει παράλογο, ειδικά αν λάβει κανείς  υπόψη τις προβαλλόμενες επιμόνως δημοσκοπικές αναφορές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.
Πώς είναι δυνατόν να τίθεται τέτοιο ερώτημα για έναν πολιτικό αρχηγό από το επιτελείο του οποίου το μόνο θέμα που ανακινείται στα ΜΜΕ είναι αν θα είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ή αν θα χρειαστεί και κάποια πρόσθετη στήριξη στη Βουλή.
Πώς γίνεται να κινείται η οποιαδήποτε αμφιβολία για το -εκλογικό- τουλάχιστον-μέλλον του;
Κι όμως κινείται, που θα έλεγε και ο Γαλιλαίος. Ή αλλιώς ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Στα βαθιά παρασκήνια της ΝΔ και  στο περιθώριο των προβλέψεων που κάνουν αρκετοί  πολιτικοί αναλυτές  τίθεται -έστω και ως περιορισμένη πιθανότητα- το ενδεχόμενο να… καταρρεύσει πριν τις εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ.  Τρελό; Καθόλου.
Εννοούν να καταρρεύσει η στρατηγική του και να τον παρασύρει- διακρίνουν μάλιστα τα πρώτα σημάδια, όπως π.χ. η εγκατάλειψη της ρητορικής για τη «συμφωνία αλήθειας» και η παταγώδης αποτυχία του αιτήματος για άμεσες εκλογές.
Το σύνολο των επιφυλάξεων που διατυπώνονται για την πορεία του προέδρου της ΝΔ εξελίσσεται σε βάση για πιθανή παρέμβαση των «μεγάλων» της συντηρητικής παράταξης, με επιδίωξη την αλλαγή ηγεσίας πριν από τις επόμενες κάλπες- κατά το προηγούμενο του Ευάγγελου Αβέρωφ το 1984: αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν διαπιστώθηκε -με αφορμή την ήττα τους στις ευρωεκλογές εκείνης της χρονιάς -ότι ήταν αδύνατο να αντιπαρατεθεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Τηρουμένων των αναλογικών αντίστοιχες σκέψεις γίνονται και σήμερα για τις δυνατότητες του Κυριάκου απέναντι τον Τσίπρα αλλά και για τη βιωσιμότητα της στρατηγικής του, καθώς και τον τρόπο κομματικής λειτουργίας του...