Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Απάντηση τής Κ.Ε.Πο.Μ. στό Δήμαρχο κ. Κουκά

Όταν στραβά αρμενίζουμε τότε στραβώνει κι ο γιαλός.

Η παρορμητική, οργισμένη, πολυσέλιδη και διχαστική απάντηση του κ. Δημάρχου στην τοποθέτησή μας για το αξιοκατάκριτο περιστατικό ξυλοδαρμού του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά και τεράστια απογοήτευση.
Μισαλλοδοξία, πολιτικός ρατσισμός, διχαστικός λόγος
Φαίνεται λοιπόν πως εν έτει 2018 ο πολιτικός λόγος των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας κάνει φαντασμαγορική επάνοδο στο νησί.
Είναι εξαιρετικά μεγάλη απογοήτευση, ένας νέος πολιτικός με υπόβαθρο στις ανθρωπιστικές επιστήμες, ως Ανώτατος Άρχοντας ενός κοσμοπολίτικου και ανοιχτού στη διαφορετικότητα τόπου, να στήνει εμφυλιακού τύπου πολιτικές διακρίσεις και να καταγγέλλει τους πολίτες για τις πεποιθήσεις ή τις κομματικές τους προτιμήσεις.
Να «αδειάζει» ένα ολόκληρο νησί και την ιστορία του από την παράδοση πολιτικής και πολιτισμικής «ανεκτικότητας» που το χαρακτηρίζει, και που διαμόρφωσε στο μακρύ ιστορικό χρόνο, συνθέτοντας μια κοινωνία από ευγενείς και αποσυνάγωγους, πειρατές και λόγιους, εμπόρους, εργαζόμενους, εργάτες, μετανάστες, εξόριστους και τουρίστες.

Είναι πολιτικός ζόφος ως Πολιτική Αρχή της Μυκόνου, ο κύριος Δήμαρχος να προτρέπει την τοπική κοινωνία σε πολιτικές διακρίσεις και να την μπολιάζει με την πολιτική σκέψη που θα ταίριαζε στα μαύρα χρόνια της επταετίας. Και είναι υποκρισία να βγαίνει ταυτόχρονα δημόσια και να ζητά ενότητα!
Μετάθεση ευθυνών, ανυπαρξία αποφασιστικών πολιτικών και δράσεων.
Στην ταμπακιέρα λοιπόν: μια σοβαρή Δημοτική Αρχή θα έπρεπε...

Δ.Ε.Θ.: Εμπορική έκθεση ή κομματική εμποροπανήγυρις;..

"Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα , ένας οικονομικής φύσεως θεσμός που λειτουργεί από το 1926 και έχει χτίσει γέφυρες για την ελληνική επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή. Αυτός είναι ο σκοπός της. Αλλά κι αυτήν τη σημαντική για τα μέτρα της χώρας μας εμπορική έκθεση, καταφέραμε να την εκφυλίσουμε σε κομματική εμποροπανήγυρη, σε θλιβερό στίβο μικροπολιτικού ανταγωνισμού, σε ευτελή πασαρέλα πολιτικών μοντέλων. Γιατί, μα την αλήθεια, ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπεδωμένη την εντύπωση ότι πρόκειται για μια εμπορική αμιγώς έκθεση και όχι ένα πολιτικό επαρχιακό παζάρι όπου συντελείται ένα ανατολίτικου τύπου κομματικό αλισβερίσι;..."
«Περιμένοντας τη ΔΕΘ», μοιάζουμε σαν εκείνους τους θεατές που παρακολουθούν αποχαυνωμένοι μια θεατρική παράσταση για πολλοστή φορά. Σαν αυτούς που πριν ακόμα ο πρωταγωνιστής ανοίξει το στόμα του, ψιθυρίζουν την ατάκα κι απολαμβάνουν την επιβεβαίωσή της αμέσως μετά. Οι ρόλοι έχουν εμπεδωθεί κι η παράσταση τυγχάνει διαχρονικής επιτυχίας. Κόβει εισιτήρια!...

Τι λένε στη ΝΔ για τα δάνεια και τον Άδωνι...

Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις λένε στο Μοσχάτο, ενώ μέσω πηγών ξεκαθαρίζουν ότι θα εφεσιβάλλουν απόπειρα της Τράπεζας Πειραιώς για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ΝΔ.
Η άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη ότι... θα πρέπει να προβλεφθεί μια διαδικασία ανάλογη του νόμου Κατσέλη και για τα χρέη των κομμάτων, χαρακτηρίζοντας «σπέκουλα» και «πεμπτουσία του λαϊκισμού» την τροπή της συζήτησης με αφορμή τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας στην Τράπεζα Πειραιώς, δεν φαίνεται να είναι καθαρά προσωπική του αντιπροέδρου της ΝΔ.
Πηγές του Μοσχάτου αποφεύγοντας να σχολιάσουν ευθέως...

Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδισε την αγωγή κατά της ΝΔ για τα απλήρωτα δάνεια

Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδισε την αγωγή κατά της ΝΔ για τα απλήρωτα δάνεια
Δικαιώθηκε πρωτοδίκως η Τράπεζα Πειραιώς στην αγωγή που είχε καταθέσει κατά της Νέας Δημοκρατίας για απλήρωτα «θαλασσοδάνεια» που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», στην ΕΡΤ, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Ακριβοπούλου, η σχετική απόφαση έγινε γνωστή την περασμένη Παρασκευή στην Πειραιώς και πλέον περιμένουμε αποκαλυπτικές εξελίξεις.

Το ύψος των απλήρωτων «θαλασσοδανείων» δεν έχει γίνει γνωστό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.. 
5 Σεπτεμβρίου 2018                                                                                                                                                              aftodioikisi.gr

Δυσθεώρητο (!) τό ύψος τών "κομματικών δανείων"...

«Σιωπή της Ν.Δ. για τα δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς» 
Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην καταδικαστική απόφαση κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα δάνειά της στην Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας τα εύλογα ερωτήματα που προκαλούνται και για τα οποία η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ως συνήθως, τηρεί σιγή ιχθύος».

Πώς θά μάς "νοικοκυρέψει...;

Η αλήθεια;...
«Θέλουμε το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης να αποπληρώνει το χρέος και να καλύψουμε τις δαπάνες μας μέσω της ιδιωτικής χρηματοδότησης», ήταν τα λόγια του υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκη.

Μετά ο ίδιος εκλέχτηκε, ήρθαν οι εξεταστικές και τα πορίσματα για τα «κόκκινα» δάνεια της Ν.Δ. που ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν οι επιστολές της Ν.Δ. στις τράπεζες, με στόχο τη συμφωνία αποπληρωμής των δανείων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνει συνεχώς ότι τα δάνεια εξυπηρετούνται, αλλά μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας (μικρής μερίδας των ΜΜΕ) η καταδικαστική απόφαση για τη μη πληρωμή των οφειλών της Ν.Δ. στην Πειραιώς, η οποία μαθηματικά οδηγεί τουλάχιστον τους κοινούς θνητούς σε δέσμευση των λογαριασμών τους.

Αν όμως δεν αποπληρώνει τα κομματικά «κόκκινα» δάνεια ο αρχηγός, πώς θα νοικοκυρέψει το κράτος και θα μειώσει μεθαύριο τους φόρους;

efsyn.gr