Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου : ΤΟ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΤΟ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!
Πρόκειται για ανοξείδωτο, οικολογικό, πολλαπλών χρήσεων καλαμάκι, το οποίο πλένεται και είναι και εγκεκριμένο με διεθνή πιστοποίηση!
Ημέρα γιορτής, χαράς και οικολογικής συνείδησης η τελευταία ημέρα της σχολικής περιόδου για τη Μύκονο. 
Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων (Άνω Μεράς, Χώρας, Πετεινάρου) παρέλαβαν τα απολυτήρια τους και μαζί με αυτά, μια μεγάλη έκπληξη.
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυκόνου κ. Φραγκίσκου Λάβαρη και την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, μοιράστηκαν ανοξείδωτα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων σε 1000 μαθητές, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος All For Blue.
Μια αξιοσημείωτη κίνηση που εκφράζει έντονη οικολογική συνείδηση και ευαισθητοποίηση, για τη μείωση των πλαστικών στις θάλασσες και τις ακτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μυκόνου αποτελεί τον πρώτο Δήμο της χώρας που προβαίνει σε μια τόσο σημαντική όσο και συμβολική ενέργεια, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της διακοπής χρήσης πλαστικών προϊόντων. 

 Μύκονος, 15-06-2018
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δελτίο Τύπου : ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                     
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
Ακόμα μια σημαντική δράση στα πλαίσια του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής, για την προστασία των ακτών και θαλασσών του νησιού και την εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς Μυκονιατών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό All For Blue της κ. Κατερίνας Τοπούζογλου, πραγματοποιούν ακόμα έναν υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό, αυτή τη φορά στο Γιαλό της Χώρας.
Στον παράκτιο καθαρισμό του Γιαλού θα συμμετέχουν μαθητές από Σχολεία της Μυκόνου, ενώ ο υποβρύχιος καθαρισμός θα υλοποιηθεί με συμμετοχή όλων των καταδυτικών κέντρων του νησιού και των εθελοντών της All For Blue από όλη την Ελλάδα.
Θα γίνει πλήρης καταγραφή των αντικειμένων που θα συλλεχθούν, ζύγισμα και διαχωρισμός, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Μετά το τέλος της δράσης θα μοιραστούν αναμνηστικά μπλουζάκια στους μικρούς Μυκονιάτες!
Η δράση θα λάβει χώρα την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στο Γιαλό της Χώρας Μυκόνου.

Να είμαστε όλοι εκεί!

 Μύκονος, 14-06-2018
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

«....πως και οι δυο γόνοι κατάφεραν να αυτοαπαξιωθούν και να διαλύσουν τα κόμματά τους...»

Ο Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του εαυτού του. 
Η προβοκάτσια κατά Παυλόπουλου και η σολομώντεια παρέμβαση Καραμανλή
Από τόν Γ. Λακόπουλο
Θα μείνει στα χρονικά κοινοβουλευτισμού: αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε τον Κανονισμό της Βουλής κατά του εαυτού του! Εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε την μπαρούφα του επιτελείου του ότι «ο Τσίπρας δεν έχει εξουσιοδότηση να υπογράψει τη συμφωνία για το Μακεδονικό» το μόνο που δεν  έπρεπε να κάνει ήταν να καταθέσει πρόταση μομφής.
Γιατί απλούστατα έτσι κατέστρεψε και αυτό το «επιχείρημά» του, δίνοντας στη Βουλή την ευχέρεια να παρέχει στον Πρωθυπουργό αυτή την νομιμοποίηση -την οποία είχε έτσι κι αλλιώς.
Τότε προς τι η πρωτοβουλία για τη μομφή;  Σε ό,τι αφορά τον  ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ η εξήγηση είναι ότι βρίσκεται πλέον σε κατάσταση τρικυμίας εν κρανίω. Οι ενέργειες του δεν έχουν ειρμό και γι’ αυτό η ΝΔ δρα σαν παραζαλισμένο κοτόπουλο.
Από πολιτική άποψη το Μακεδονικό ήταν η επισφράγισή της αποτυχίας του ως αρχηγού. Το τελευταίο από μια σειρά στοιχημάτων που δεν του  βγήκαν. Του προσέθεσε όμως και την  απομόνωση  στο διεθνή χώρο , οπου αντιμετωπίζεται  τώρα αντιμετωπίζεται απο όλους ως εθνικιστής.  Ο πρόεδρος της ΝΔ, σα να βρίσκεται σε κατάσταση βέρτιγκο από καιρό και  έχασε το μπούσουλα και έβλαψε πρωτιστως τον εαυτό του και το κόμμα.
Προκαλώντας τη συγκεκριμένή συζήτηση στη Βουλη, έδωσε  βημα για κυρύγματα  πατριδοκαπηλειας, ακροξεδεξιές ρητορικές και ανιστόρητες προσσεγγίσης.   Δεν έδειξε καν να αντιλαμβάνεται οτι ρίχνει νερό στο μύλο της  Ακροδεξιάς .
Παίγνιο στα χέρια Σαμαρά, Γεωργιάδη...