Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Δέν αργεί η απόφαση γιά τά πολιτικά πρόσωπα πού εμπλέκονται στήν υπόθεση τών φαρμάκων...

Novartis: Σύντομα θα έχουμε την απόφαση για τα 10 πολιτικά πρόσωπα

 Η Γιάννα Παπαδάκου, η πιο έμπειρη δημοσιογράφος του δικαστικού, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο για το σκάνδαλο Novartis και τις εξελίξεις με τον Νίκο Μανιαδάκη...

«Από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, τρεις μέρες πριν προσπαθήσει να διαφύγει, η εισαγγελία είχε ενημερώσει τον κ. Νίκο Μανιαδάκη ότι δεν μπορεί να συνεχίσει μαζί του υπό το καθεστώς προστασίας που ο ίδιος είχε ζητήσει και μετατρέπεται σε κατηγορούμενο.
Η μετατροπή του από προστατευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο δεν έγινε μόνο επ’ αφορμή της προσπάθειας εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος λέει για να μετεγκατασταθεί, η εισαγγελία λέει ότι η προσπάθεια αυτή ήταν προσπάθεια διαφυγής από την χώρα, έχω στοιχεία από το ρεπορτάζ που δείχνουν για ποιο λόγο η εισαγγελία και η αστυνομία τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο
Ο κ. Μανιαδάκης, τρεις μέρες πριν φύγει, του είχε αναγγελθεί ότι μετατρέπεται σε κατηγορούμενο. Αυτά που λέει ότι πήγε και αλληλοευχήθηκαν για τις γιορτές και την πρωτοχρονιά είναι ψέματα, δεν είναι αληθή. Του είχε αναγγελθεί ότι δεν μπορούν να συζητήσουν μαζί του γιατί έχουν προκύψει στοιχεία εναντίον του.
Το να μετατρέπεται ένας μάρτυρας σε κατηγορούμενο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, και το λέω για να μην κάνουμε τους έκπληκτους. Έχει σηκωθεί μεγάλος θόρυβος γιατί είναι υπόθεση πολιτικού ενδιαφέροντος.
Η κατάθεσή του μπαίνει στο αρχείο, ως αναφορά τα στοιχεία που ενοχοποιούν τον ίδιο, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία εξακολουθούν να ισχύουν. Έχει δώσει τέσσερις καταθέσεις ο κ. Μανιαδάκης, ως Γιάννης Αναστασίου. Επειδή εχθές τον άκουσα να λέει διάφορα, στον ΣΚΑΙ, θέλω να πω ότι στις καταθέσεις του στην εισαγγελία ως «Γιάννης Αναστασίου» έχει πει σημεία και τέρατα...

Μπροστά στό μεγαλείο αυτής τής τεχνολογίας όλη η Ελλάδα νοιώθει βαθειά ανθρώπινη συγκίνηση...

Υπερσύγχρονη αλατιέρα στην Καρδίτσα...

Μεγάλες προσδοκίες... παρηγόρια στή χασούρα...

Θέλει να βάλει τον Πρόεδρο στο κάδρο της... «θεσμικής εκτροπής»
Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκμεταλλευθεί πολιτικά την κρίση μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης είναι σαφές. Ωστόσο, η ΝΔ δε θα περιοριστεί μόνο στις καταγγελίες περί «θεσμικής εκτροπής» ή στα αγγλικά τιτιβίσματα του προέδρου της πως το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα είναι... υπό απειλή. 
Ταυτοχρόνως, στα σχέδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να εμπλακεί στο κάδρο της αντιπαράθεσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί η Πειραιώς διαβεβαιώνουν τον Neo πως δεν είναι τυχαίο ότι αρθρογράφοι προσκείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ καλούν τον Πρώτο Πολίτη να παρέμβει ή ακόμη και να... παραιτηθεί.
 Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται εισηγήσεις ακόμη και να ζητήσει να...

Άλλα τά κουμπιά τής κουμπότρυπας κι άλλα τής «κλειδαρότρυπας»

Προαπαιτούμενα της «κλειδαρότρυπας»
Πάσχος Μανδραβέλης29.09.2017
​Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα με τη «θεωρία της κλειδαρότρυπας» που αναπτύσσουν οι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφύγουν τη συζήτηση για την επίσκεψη που έκανε ο σύντροφός τους και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σε ρουλέτα του Λονδίνου. Να θυμίσουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας θεώρησε το θέμα «παρεμπίπτον που αποκάλυψαν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της κλειδαρότρυπας» (ΣΚΑΪ, 25.9.2017). Ο κ. Δρίτσας τάχθηκε κατά της εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με ισοβίτη, χωρίς να διευκρινίσει αν τις θεωρεί κι αυτές μέρος της ιδιωτικής ζωής τού υπουργού. Πιο γλαφυρή ήταν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτεινή Μπάκα που δήλωσε: «Το ότι φτάνουμε, όμως, σε ένα σημείο να τίθεται μέσα στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου θέμα του καζίνο που πήγε ο υπουργός τάδε, του ζεϊμπέκικου του άλλου –που ήταν fake news– και να κάνουμε μια αντιπολίτευση κλειδαρότρυπας, κουτσομπολιού και fake news, αυτό δεν περιποιεί τιμή στον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε» (ΣΚΑΪ, 27.9.2017) .
Το πρόβλημα δεν είναι οι ιερεμιάδες που εξαπέλυαν στο παρελθόν οι ισόβιοι ιδιοκτήτες του «ηθικού πλεονεκτήματος», για μικρότερα ηθικά παραπτώματα. Αφορά τα όρια του ιδιωτικού βίου των πολιτικών, τα οποία θέλουν να τα κόβουν και να τα ράβουν στα μέτρα τους. Και η «θεωρία της κλειδαρότρυπας» εμπεριέχει μια αντίφαση: για να υπάρξει κλειδαρότρυπα χρειάζεται πόρτα. Ελα όμως που στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχουν πόρτες και δη ιδιωτικές. Οτιδήποτε κάνει ένας πολίτης –και πολύ περισσότερο ένας πολιτικός– είναι δημόσιο.
Κάποιοι θεωρούν ότι περιβάλλονται από ένα αόρατο τείχος «ιδιωτικότητας» όπου κι αν βρίσκονται. Ετσι, αν ένας υπουργός κάνει κωλοτούμπες στην πλατεία Συντάγματος, αυτό θεωρείται «ιδιωτική του υπόθεση», αρκεί να το δηλώσει ο ίδιος. Αν πάλι διαδηλώνει στην ίδια πλατεία, καλεί τις κάμερες να τον τραβήξουν, διότι ο ίδιος πάλι βαφτίζει την παρουσία του «δημόσια υπόθεση». Αυτό δεν είναι απλώς λογοκρισία. Είναι αρχισυνταξία. Ο πολιτικός αποφασίζει μόνος του ποια στοιχεία του δημόσιου βίου του θα προβληθούν και ποια θα αποκρυβούν.
Οτιδήποτε συμβαίνει στον δημόσιο χώρο είναι δημόσιος βίος, ασχέτως των μεταμοντέρνων ανοησιών που οδήγησαν τη νομοθεσία και τη νομολογία σε απίστευτους παραλογισμούς. Κάποτε δόθηκε μάχη για τις κάμερες στους δρόμους, οι οποίες μπορούσαν να είναι δίπλα σε πρεσβευτικές κατοικίες, αλλά όχι στο παραδίπλα τετράγωνο. Μπορούσαν να λειτουργούν σε δρόμους, αλλά όχι όταν γίνονταν διαδηλώσεις, διότι το να διαδηλώνει κάποιος δημοσίως ήταν... ιδιωτική του υπόθεση. Η «ιδιωτικότητα» ήταν το νέο κοσκινάκι πολιτικών, νομικών κ.ά. και επειδή δεν έβρισκαν πού να το κρεμάσουν, το έβαζαν παντού.

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

 από  kathimerini.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο 2  : Τό κείμενο παλαιό μέν, μέ ενδιαφέρον σκεπτικό δέ.