Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ γιά τόν κανονισμό προστασίας τών προσωπικών δεδομένων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΕΕ) 2016/679
Ενημερωτικό σημείωμα προς τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου.

Θεμελιώδης προτεραιότητά της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και η διαφύλαξη του απορρήτου των πληροφοριών και των δεδομένων σας.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Μυκόνου θέλοντας να διασφαλίσει τα προσωπικά και ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα έχει υλοποιήσει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, όπως ορίζονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τα Νομικά του Πρόσωπα (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ΚΔΕΠΠΑΜ, Π.Α.Κ.Ο. Αξιώτης).

Πιο συγκεκριμένα...

Άρθρο τού Δημήτρη Τσοβόλα γιά τίς παρεμβάσεις στή δικαιοσύνη...

Βλάπτουν σοβαρά τη Δικαιοσύνη
Δημήτρης Τσοβόλας

του Δημήτρη Τσοβόλα*
Ο ελληνικός λαός τις τελευταίες ημέρες που πρόκειται, όπως φαίνεται, να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, να αξιολογηθεί το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και να ασκηθούν ή όχι ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο της NOVARTIS, παρακολουθεί με μεγάλη αγανάκτηση και οργή τις πολύπλευρες δηλώσεις πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφων και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων.
Ολοι επισημαίνουν δήθεν την αναγκαιότητα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή με αυτά που διατυπώνουν δημόσια και τις απειλές που εκτοξεύουν κατά εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, που χειρίζονται τη δύσκολη και επικίνδυνη αυτή υπόθεση, αλλά και άλλες υποθέσεις έντονου δημόσιου ενδιαφέροντος, παρεμβαίνουν ευθέως στο έργο της Δικαιοσύνης. Ετσι βλάπτουν σοβαρά τη Δικαιοσύνη, γιατί κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτή.
Προφανώς στόχος τους είναι να τους τρομοκρατήσουν για να μην ασκήσουν κατά συνείδηση και με βάση το αποδεικτικό υλικό και τον νόμο τα καθήκοντά τους...

Η Κομισιόν απαντάει στή συνέντευξη Σημίτη...

Κομισιόν σε Σημίτη: Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα διάσωσης
Κομισιόν σε Σημίτη: Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα διάσωσης
Απάντηση στα όσα είχε πει σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός

Απάντηση στη συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στην οποία προέβλεπε νέα προσφυγή της Ελλάδας στον ESM, έδωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα euractiv, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής διαμήνυσε «η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας τον περασμένο Αύγουστο», και συνέχισε: «Η θέση της στην καρδιά της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι διασφαλισμένη».
Ο εκπρόσωπος της ΕΕ αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής, αναφέροντας ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 διασφαλίζει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.
Τις δηλώσεις του ευρωπαίου αξιωματούχου επιβεβαιώνουν και άλλες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για νέο πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα.

Προαναγγελία νέου κόμματος στό χώρο τής κεντροδεξιάς από τόν Ευάγγελο Αντώναρο...

  Εξελίξεις στην κεντροδεξιά – Νέο κόμμα προαναγγέλλει ο Αντώναρος

«Εγώ και πολλοί άλλοι θα είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές»
                    *
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στον χώρο της κεντροδεξιάς, καθώς βρίσκεται προ των πυλών η ίδρυση νέου κόμματος, στο οποίο φαίνεται ότι θα συμμετέχουν και στελέχη των κυβερνήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Τα παραπάνω προκύπτουν τόσο από τις σημερινές δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εκπρόσωπου της ΝΔ Ευάγγελου Αντώναρου, όσο και από τη συνάντηση του ιδίου με ακόμη τέσσερις πρώην υπουργούς κυβερνήσεων Καραμανλή.
«Εγώ και πολλοί άλλοι θα είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές χωρίς να προστρέξουμε σε άλλο κόμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος σήμερα, Δευτέρα στον «News 24/7», προαναγγέλοντας επί της ουσίας τη δημιουργία νέου κόμματος.
Παράλληλα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε τα πυρά του στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ «χρεώνοντάς» της ότι κάνει μεγάλα λάθη και ότι δεν συσπειρώνει τον κόσμο της παράταξης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ πέντε πρώην υπουργών επί των ημερών διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ευάγγελος Αντώναρος, Χρήστος Ζωής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Σάββας Τσιτουρίδης.
7-01-2019
από altsantiri.gr

Συνέντευξη Τσίπρα στή Στάη : Αναβάλλεται (τό στρίμωγμα;) γιά Τετάρτη βράδυ...

Θα 'χει τόν τελευταίο λόγο...
Ολα είχαν στηθεί. Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα για το 2019 θα ήταν στο στούντιο του Οpen TV, όπου Τρίτη βράδυ επρόκειτο να δώσει συνέντευξη στη διαχρονική Ελλη Στάη. 
 Συμπληρώνονταν εξάλλου ακριβώς δύο μήνες από την προηγούμενη εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην τηλεόραση – ήταν 8 Νοεμβρίου όταν είχε δώσει συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ, ο οποίος τον είχε στριμώξει τόσο που τον είχε αναγκάσει να υποσχεθεί 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. 

 Τώρα όμως το πλαίσιο ήταν άλλο: η κρίση με τους Ανεξ. Ελληνες και τον Πάνο Καμμένο, η έλευση της Ανγκελα Μέρκελ, η Συμφωνία των Πρεσπών σε εκκρεμότητα. 

 Και έτσι ξαφνικά, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η συνέντευξη αναβάλλεται! Γιατί; Από το Μαξίμου ανέφεραν...