Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Το πρώτο, παγκοσμίως, κέντρο απελευθέρωσης δελφινιών στους Λειψούς...

Στους Λειψούς το πρώτο καταφύγιο απελευθέρωσης αιχμάλωτων δελφινιών
Το πρώτο παγκοσμίως κέντρο απελευθέρωσης δελφινιών που μεγάλωσαν σε καθεστώς αιχμαλωσίας δημιουργεί το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και σύμφωνα με τη διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου, Αναστασία Μήλιου, «το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου προσπαθεί να λύσει ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεδομένου ότι για δεκαετίες γίνονται ανά τον πλανήτη συζητήσεις που ξεκίνησαν από τη δεκαετία του '60 και αφορούν το πώς θα δώσουμε τέλος στην αιχμαλωσία των ζώων».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» η κ. Μήλιου, τόνισε πως...

Έλα Χριστέ καί Παναγιά! Kίχ από δεξιά, κίχ κι από αριστερά...!

Βουβές εκλογές, βουβές καμπάνιες
Οπότε με παίρνει τηλέφωνο ο φίλος μου ο Μπάμπης, αγαπημένος φίλος και συνάδελφος από την «Ελευθεροτυπία», και μου λέει «ρεπόρτερ Ξανθάκη ξέρνα»!
«Μπαρδόν;», τον ρωτάω. «Σε βάρεσε η ζέστα κι εσένα και δεν ξέρεις τι λες;»
«Ρε άσε τα πρόστυχα», μου απαντάει, «και πες μου για την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ»!
«Ποια καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ;», τον ρωτάω.
«Αυτό ακριβώς», μου λέει. «Ποια καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ;»
Και κάθεται ο Μπάμπης και μου εξηγεί το σκεπτικό του. Ότι ρε παιδάκι μου εκλογές έχουμε σε δέκα μέρες, δεν έχουμε εκδρομή στο φράγμα του Μέγδοβα να μάθουν τα παιδάκια πως βγαίνει ηλεκτρισμός απ’ το νεράκι. Εκλογές κρίσιμες, με ένα σωρό ζητήματα ανοιχτά, με τους εταίρους μας να βγάζουν δοντάκια και τον Ταγίπ να βγάζει νυχάρες. Και τέλος πάντων, τεσσεράμιση χρόνια έκατσες στην εξουσία, έκανες μια δουλειά, καλή, κακή, ανάποδη, κάτι έκανες, ένα σωρό νομοσχέδια πέρασες, ένα σωρό πρωτοβουλίες πήρες, δεν σ’ ενδιαφέρει να τα υπερασπιστείς;
Μπάμπης και πάλι: