Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

...καί ένα ποτήρι κρασί την ημέρα - μπορεί να είναι κακό για την υγεία...


Ακόμη και μια μπύρα είναι ανθυγιεινή
Μια μελέτη που χρησιμοποιεί δεδομένα από 28 εκατομμύρια ανθρώπους, δείχνει ότι το αλκοόλ βλάπτει από την πρώτη σταγόνα. Και είναι υπεύθυνο για περισσότερους θανάτους παγκοσμίως από ό, τι αναμενόταν. Αυτό αποδεικνύεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet (GBD Alcohol Colaborators, 2018).
Τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με μελέτες που υποδηλώνουν ότι οι μικρές..
ποσότητες αλκοόλ - το τυπικό παράδειγμα: ένα ποτήρι κρασί την ημέρα - μπορούν να είναι επωφελείς για την υγεία. Επιπλέον, διευκρινίζουν η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους για την υγεία παγκοσμίως...

Εξιχνιάσθηκε τό έγκλημα στού Φιλοπάππου

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Πώς έφτασε η αστυνομία στους τρεις δράστες

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος τριών αλλοδαπών, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στο έγκλημα στου Φιλοπάππου.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, το 25χρονο θύμα «δέχτηκε απειλή με μαχαίρι και συνεπεία αυτής βρέθηκε στο γκρεμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».
Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, τόνισε:

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο αποφάσισε να κινηθεί νομικά γιά τά σκάνδαλα τής εκεί αρχιεπισκοπής...

Η Ελληνική Κοινότητα γνώριζε χρόνια το σκάνδαλο της αρχιεπισκοπής του Τορόντο
«Το σκάνδαλο που αφορά στην Ορθόδοξη εκκλησία του Τορόντο, ήταν γνωστό χρόνια στην Ελληνική Κοινότητα» λέει στο Tvxs.gr η Ντομινίκ Τερζή, κληρονόμος του τίτλου της ελληνικής εφημερίδας του Καναδά «The Greek Journal».
Ο πατέρας της και εκδότης Νίκος Τερζής, όσο ήταν εν ζωή αποκάλυψε  τις οικονομικές ατασθαλίες, τη διασπάθιση των χρημάτων από εράνους, αλλά και τους διορισμούς παιδεραστών σε ενορίες. Ωστόσο το σκάνδαλο σε όλο του το μέγεθος έτσι όπως το περιέγραψε το ρεπορτάζ του Tvxs.gr απασχόλησε μόλις πρόσφατα τον τύπο και αφού τελικά η Ελληνική Κοινότητα αποφάσισε να κινηθεί νομικά, μετά από χρόνια αδράνειας...

Περί τού αφορισμού τού Δήμου (όχι Μυκόνου..!) αλλά τού Βερύκιου!...

Γιατί ζήλεψα τον Βερύκιο!
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Ομολογώ ότι ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ζήλεψα τον Δήμο Βερύκιο. Ούτε τα ρεπορτάζ του έχω ζηλέψει, ούτε τα σχόλιά του, ούτε την τηλεοπτική του παρουσία, ούτε καν το γεγονός ότι είναι αντιπρόεδρος του Alpha και κάνει κουμάντα ως στέλεχος. Αλλά να τον αφορίσει ο Αμβρόσιος; Να αφορίσει τον Δήμο Βερύκιο πρώτον και καλύτερον ο Αμβρόσιος, ενώ..
είμαστε εκατοντάδες άλλοι στη σειρά και περιμένουμε; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη ρε φίλε και χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη. Θα γίνει χαμός στο Καλάβρυτο και στην Αιγιαλεία αν μείνει μόνο στο Βερύκιο ο Μητροπολίτης και δεν αφορίσει καμιά πενηνταριά ακόμη να ξεστανιάρουμε!...

Μπορεί να μην υπάρχει 4ο Μνημόνιο, όπως λέει η αντιπολίτευση, αλλά...

Η δημοκρατία-κέλυφος και η μεταμνημονιακή «κανονικότητα»...
Σταύρος Λυγερός
Τα αλλεπάλληλα πακέτα μνημονιακών μέτρων που έχει ψηφίσει το Κοινοβούλιο (με διαφορετική κομματική σύνθεση) από το 2010 κατά γενική ομολογία έχουν υποβαθμίσει δραστικά τους όρους ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι διαδοχικές κυβερνήσεις δήλωναν πως με την ψήφιση κάθε πακέτου μέτρων σωζόταν η Ελλάδα. Αντιθέτως, τα κόμματα που καταψήφιζαν δήλωναν το ακριβώς αντίθετο.

Οι θεσμοί υπάρχουν ακριβώς για να επιτυγχάνεται η δημοκρατική υπέρβαση τέτοιου είδους αντιθέσεων. Η δημοκρατία, όμως, δεν αρχίζει και τελειώνει στην αρχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για να διασφαλίσει ότι αυτή η αρχή θα λειτουργήσει δημιουργικά κι όχι μηχανιστικά. Με άλλα λόγια, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν με γνώση των διατάξεων κι αφού το νομοσχέδιο τεθεί στη δοκιμασία μίας ενδελεχούς κριτικής. Μόνο έτσι η ψήφος τους είναι άξια της λαϊκής εντολής.

Το προαναφερθέν δεν ήταν ποτέ αυτονόητο στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού...

Έφτασε στην Ελλάδα το «ασημένιο βέλος»! ...

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες...

ΒΙΝΤΕΟ
Κάτω από άκρα μυστικότητα έφτασε τα ξημερώματα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ταξιδεύοντας από Ιταλία και μέσω Σκοπίων το «Ασημένιο Βέλος».

Το τρένο που έρχεται «για να συναγωνιστεί τα αεροπλάνα» όπως λένε στον ΟΣΕ πέρασε τα μεσάνυχτα από την Ειδομένη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Seleo.gr εκεί το υποδέχθηκαν ο τοπικός σταθμάρχης και οι υπάλληλοι κι αφού τακτοποιήθηκαν τα τυπικά , μιας και πρώτη φορά έμπαινε σε ελληνικό έδαφος ξεκίνησε για την Θεσσαλονίκη από την οποία θα ξανακινήθει στις 8 του Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ για να κάνει δοκιμαστικά την διαδρομή Θεσσαλονίκη – Κατερίνη.

Στη συνέχεια θα μπει στην γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα κάνοντας τη διαδρομή σε 3,5 ώρες!...

seleo.gr