Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

...ακούγεται υπερβολικό, αλλά η έρευνα τού σκανδάλου Νοβάρτις, τώρα αρχίζει...

10+1 μια αλήθειες για τη Νovartis...
Φανταστείτε τον ακροβάτη που περνάει το σκοινί από τη μια άκρη ως την άλλη, χωρίς να κοιτάζει το χάος κάτω από τα πόδια του. Ταλαντεύεται, κινδυνεύει, ζυγίζεται και προχωράει, αλλά λίγο πριν το τέλος το χειροκρότημα αποσπά την προσοχή του και πέφτει.

Ο ακροβάτης εν προκειμένω έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι ισορροπίες που διαμόρφωσε ως αντιπολίτευση περνούν σε κατάσταση αστάθειας, όπως προκύπτει από τις τελευταίες αποφάσεις του τώρα που έγινε κυβέρνηση. Το αποκαλύπτουν οι δέκα αλήθειες για το σκάνδαλο των φαρμάκων.

Πρώτη αλήθεια:

Η πολιτική σάτιρα τής επικαιρότητας σκιτσαρισμένη...


Σκίτσο : Δημήτρη Χαντζόπουλου (17.09.19)
(από τό αρχείο τού σκιτσογράφου)

Η παράκαμψη τής ουσίας, οι fake ιδιότητες καί οι δημόσιες σχέσεις τών νεο-υπουργών...



Η βράβευση από την Υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως της Ελένης Αντωνιάδου με επιχειρηματικό βραβείο «Θαλής» και τα εγκωμιαστικά της σχόλια για «το πάθος της για την επιστήμη» ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί η απάτη που συντηρήθηκε για χρόνια σε σχέση με τα δήθεν επιστημονικά επιτεύγματα της κ. Αντωνιάδου, αλλά και η απάτη με το ψευδεπίγραφο αφήγημα της ΝΔ περί αριστείας, που καλλιεργείται με μεγάλη επιμονή σε επίπεδο πολιτικό και μιντιακό.Όπως αποδείχτηκε τα «επιτεύγματα» της κ. Αντωνιάδου ήταν περισσότερο δημιούργημα των δημόσιων σχέσεων, των μίντια και του lifestyle. Μια συστηματική εξαπάτηση της «πρόθυμης» κοινής γνώμης πως ήταν η «σπουδαία επιστήμονας της NASA», με τις μεγάλες επιστημονικές διακρίσεις, η καλλονή που η mattel της αφιέρωσε μια κούκλα, που εργαζόταν στον τομέα της «αναγεννητικής ιατρικής και της βιοαστροναυτικής» όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας μαζί με θερμά σχόλια.
Τελικά δεν ήταν παρά μια φοιτήτρια που συμμετείχε σε ένα summer camp της ΝΑSA, χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις για κάποιο επιστημονικό επίτευγμα, η οποία ωστόσο εκμεταλλεύτηκε την εξωτερική της εμφάνιση, την παρουσία της στο καλοκαιρινό σχολείο και τις γνωριμίες της, «χτίζοντας» μια ψευδή ιστορία στον ελλαδικό χώρο, απολαμβάνοντας εντυπωσιακή προβολή και βραβεύσεις, χωρίς η ίδια να διαθέτει ούτε καν διδακτορικό τίτλο.
Η Υπουργός Παιδείας επέλεξε να εμπλακεί σε μια υπόθεση που δεν έλεγξε επαρκώς αλλά εξυπηρετούσε απόλυτα τα αφήγημα της ΝΔ περί δήθεν «αριστείας». Μια «αριστεία» που δεν συναρτάται με τη βαθιά επιστημονική γνώση, η οποία επιτυγχάνεται με προσπάθεια και εργασία μακριά από τη δημοσιότητα αλλά με υπερβολές, στερεότυπα και κοσμική έπαρση. Η ΝΔ αδιαφορεί για την πραγματική αριστεία χιλιάδων Ελλήνων επιστημόνων των Δημόσιων Πανεπιστημίων που διαπρέπουν μέσα και έξω από τα σύνορα, αλλά βολεύεται με τις «Βαrbie της NASA» και μια ψευδο-επιστημοσύνη με όρους celebrities.
Δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική έρευνα και τη σύνδεσή της με την πρόοδο της κοινωνίας και την παραγωγή αλλά βολεύεται με τα εύπεπτα succes story σε κοσμικές εκδηλώσεις με εντυπωσιακούς τίτλους. Μοιάζουν βγαλμένα από τις θεωρίες του αμερικανικού ονείρου αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ανακύκλωση μιας ιδιωτικής διαπλοκής και δημοσίων σχέσεων. Άλλωστε ενώ βραβεύει η Υπουργός Παιδείας για τα επιστημονικά επιτεύγματα, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να απομακρύνει τον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας από το χαρτοφυλάκιό της και τον έχει μεταφέρει στο Υπουργείο Επενδύσεων. 
Στην Αντωνιάδου και την απάτη της αντανακλάται η υποκρισία των «άριστων», μια «αριστεία» πολυδιαφημισμένη αλλά κενή που παραγνωρίζει την πραγματική επιστημονική γνώση και επίδοση για ένα fake αφήγημα. Εξάλλου το φαίνεσθαι είναι πολύ πιο σημαντικό από την πραγματικότητα για την κυβέρνηση, το μιντιακό και το επιχειρηματικό σύστημα που τη στηρίζει. 

 
από : Τvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Οι "ζημιές" καί τά "κέρδη" εάν εκτοξευθούν οι τιμές τού πετρελαίου...

Πετρέλαιο: Μεγάλοι χαμένοι και προσωρινά κερδισμένοι από ένα άλμα των τιμών


Κρίσιμα θα είναι τα επόμενα 24ωρα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την πορεία των τιμών του πετρελαίου. Τα όσα θα ανακοινώσει επισήμως η Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις που «έκαψαν» το 70% των πετρελαϊκών εξαγωγών της και οι αποφάσεις των ΗΠΑ θα αποκαλύψουν εάν οδηγούμαστε σε νέα ανάφλεξη στον Περσικό Κόλπο ή σε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Τα σενάρια πάντως για εκτίναξη των τιμών του αργού κοντά στα 100 δολάρια έχουν επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο και δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε πιο κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία περίοδο. Εμπορικοί πόλεμοι, πολιτικές ανατροπές και ένα κλίμα επίμονης αβεβαιότητας λειτουργούν ως βαρίδι στην ανάπτυξη. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ακριβό πετρέλαιο θα μπορούσε να «κάψει» οικονομίες, αλλά και να στηρίξει άλλες- προσωρινά...

«Σοβαρά ρε μπάμιες; Κάντε το κι εσείς αυτό αφού είναι εύκολο...»

Το κυλικείο του «καρβουνιάρη» και οι γκουρού της NASA
Την περίοδο που ζούσα στην Πάτρα, βάλτε με το νου σας τώρα 25 χρόνια πίσω, η πόλη συνδεόταν ακόμα σιδηροδρομικά με την Αθήνα. Υπήρχε τότε ένα δρομολόγιο νυχτερινό, ο λεγόμενος «καρβουνιάρης», που ξεκινούσε ας πούμε στις 2 το βράδυ και έφτανε Πάτρα στις 6 το πρωί. Φοβερό τρένο, φιλοξενούσε μέσα ό,τι μπορείς να φανταστείς ως επιβάτες, και το προτιμούσαμε και οι φοιτητές επειδή ήταν φτηνότερο αφενός, αλλά και για τη «φάση» αφετέρου.
Μέσα σε αυτό το τρένο υπήρχε και ένα θλιβερό κυλικείο, καθαρό όσο ένας υπόνομος μετά το πέρασμα μπόρας συνοδευόμενης από δυνατό άνεμο, το οποίο σέρβιρε αποκλειστικά φραπέ και πρέπει να είχε και 8 θέσεις καθήμενων -μπορεί να ήταν και 6 ή 10 τώρα, έχουν περάσει και χρόνια.
Σε αυτό το κυλικείο καθόμουν πάντα κι εγώ όταν ταξίδευα μεταμεσονύκτια, γιατί υπήρχε μια σταθερή συνήθεια εκεί που αγνοώ παντελώς από πού ξεκίνησε. Όσοι καθόμασταν εκεί, γινόμασταν μια παρέα, και λέγαμε φοβερά ψέματα για τον εαυτό μας. Χοντρά ψέματα όμως. Επινοούσαμε ιδιότητες, επαγγέλματα, τρομερές ιστορίες, άλλες ζωές και συζητούσαμε για αυτές όλο το βράδυ. Ήταν μία εντελώς τρυφερή κατάσταση: εσύ έλεγες ψέματα, ο άλλος το ήξερε, εσύ ήξερες ότι το ξέρει, αλλά συνεχίζατε και αντιστρόφως. Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι όλοι διηγούμασταν τις ζωές που δε ζήσαμε και δεν θα ζούσαμε...

Ξενοδόχοι - Βooking σέ «αναβρασμό»! Άλυτο το «αγκάθι» συνυπολογισμού του ΦΠΑ...

Σε «αναβρασμό» παραμένουν οι ξενοδόχοι με την booking.com
Άλυτο το «αγκάθι» συνυπολογισμού του ΦΠΑ στο συνολικό ύψος της προμήθειας
Αλλαγή στον υπολογισμό των προμηθειών που λαμβάνουν οι πλατφόρμες ηλεκτρονικών κρατήσεων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Φωτιά που σιγοκαίει θυμίζουν οι σχέσεις των Ελλήνων ξενοδόχων με την booking.com και άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων που επιμένουν να εισπράττουν προμήθειες όχι επί της καθαρής τιμής του δωματίου, αλλά και του ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου. Το θέμα που άνοιξε εν μέσω θέρους δεν έχει ακόμη αντιμετωπισθεί και οι Έλληνες ξενοδόχοι βρίσκονται εν αναμονή συνάντησης με τους υπεύθυνους της booking.com. Όπως αναφέρουν παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων βρίσκεται...