Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πάρτε τα, γιατί θα σας τα φάει ο Βαρεμένος…

Η κυβέρνηση συνεχίζει να σπέρνει τον πανικό σχετικά με την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων...

Το ξεκίνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και τώρα φαίνεται ότι τη σκυτάλη παίρνει η Σοφία Βούλτεψη η οποία σήμερα επανέφερε στον...
δημόσιο διάλογο το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα τις τραπεζικές καταθέσεις στη χώρα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει παλικαριές στην Ευρώπη, δεν θα αργήσουν να κλείσουν τα ΑΤΜ και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Κύπρο.

Καμία συναίσθηση της συγκυρίας, πλήρης αδιαφορία για τη χώρα μπροστά στα πιθανά ψηφαλάκια που θα εξασφαλίσουν την πολιτική επιβίωση της παραπαίουσας κυβέρνησης. Μακάρι να τα θυμόμαστε αυτά μια μέρα και να γελάμε αλλά φοβάμαι ότι το αντίθετο σενάριο είναι πιο πιθανό....

parapolitiki.com

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Αποκλίσεις σε 26 δηλώσεις «πόθεν έσχες» πολιτικών


Τουλάχιστον δύο σοβαρές περιπτώσεις
vouli1 Την επόμενη Τρίτη αναμένεται να παρουσιάσουν οι ορκωτοί λογιστές, στην επιτροπή της Βουλής που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες», τα πορίσματα του αναδρομικού ελέγχου όσων κατείχαν κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα την περίοδο 1974-2012. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζονται 26 περιπτώσεις με αποκλίσεις και από αυτές τουλάχιστον δύο χαρακτηρίζονται σοβαρές.
Ο έλεγχος αφορούσε περίπου 500 πρόσωπα.
 matrix24.gr

Σκίτσο του Ηλία Μακρή


Σιγά... κύριε Σαμαρά…

Χρηματισμός πολιτικών: Σιγά μη σκίσετε κανένα καλτσόν κύριε Σαμαρά….

Πόσο ψεύτικη και φτιασιδωμένη φαντάζει η οργισμένη αντίδραση Σαμαρά και του υπόλοιπου θιάσου στο σχολιασμό από τον Πάνο Σκουρλέτη ενός δημοσιεύματος που έκανε λόγο για «ταμείο» στήριξης βουλευτών που θα «πείθονταν» να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Στην ουσία θα ψήφιζαν την παράταση του βίου αυτής της αμαρτωλής κυβέρνησης, κόντρα στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Και αυτό ως προοπτική έχει μεγαλύτερο κόστος από τις μεγαλοστομίες περί πολιτικής αποσταθεροποίησης και όλα τα υπόλοιπα που ανασύρουν από την δεξαμενή των στερεότυπων δηλώσεων.
Ζητήσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Και την είχαν σε χρόνο ρεκόρ. Ζητούν ονόματα και διευθύνσεις. Για ποιο ακριβώς πράγμα;
Για την πέραν πάσης αμφιβολίας βεβαιότητα, ότι το σύστημα που υποστηρίζουν, ζει χρόνια τώρα από τα δανεικά των φοροκλεπτών που μετατρέπονται σε ευγενικές χορηγίες;
Αν θέλουν αποδείξεις και ονόματα, ας ανοίξουν τις ατζέντες τους και σε αρκετά γράμματα θα βρουν εκδότες και επιχειρηματίες που με γνωστούς πλέον τρόπους, λειτουργούν ως τεχνητή αναπνοή και οξυγόνο σε μπουκάλα.
Παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας.
Έτσι θεωρεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός που ανέχεται ο αντιπρόεδρος του και συμπρωθυπουργός να συγχρωτίζεται με τον μεταφορέα του ενός εκατομμυρίου μάρκων στο ταμείο του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Ο Οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και μάλιστα τιμά με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις του συγκυβερνώντος κόμματος. Ο Τσουκάτος δεν ενοχλεί πλέον τον κύριο Σαμαρά;
Ούτε ο Μαντέλης που ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος, για να εξασφαλίζει χρήματα για τις σπουδές των παιδιών του;
Προχθές, στην επετειακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας , όταν ξαναέσφιξε το χέρι του πολιτικού του ευεργέτη, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν μπορούσε να του ζητήσει να τον απαλλάξει από την ιστορική κατηγορία που παραμένει ενεργή ακόμη και σήμερα;
Την Κατηγορία που δεν ανακάλεσε ποτέ ο επίτιμος εν ζωή πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πατέρας ενός υπουργού και μίας βουλευτού. Την κατηγορία που θέλει τον κύριο Σαμαρά να ρίχνει την κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 δέσμιος οικονομικών συμφερόντων για τις προμήθειες του ΟΤΕ. Αυτά ξεχάστηκαν;
Ακόμη και αν προσπαθούν να επενδύσουν στη λήθη, με την λογική  ότι το παρελθόν που θέλεις να ξεχάσεις είναι κάτι σαν τους αποδημήσαντες κακούς συγγενείς που «δικαιώνονται, ΔΕΝ έχει κανείς το δικαίωμα να υποκρίνεται ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμη μαύρο πολιτικό χρήμα.
Καθυστερεί πάρα πολύ να το εντοπίσει η δικαιοσύνη. Που είναι ίσως η μόνη θεσμική εξουσία που μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να το ψάχνει όπως στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου. Επειδή όμως αργεί πάρα πολύ, ενισχύεται  στους περισσότερους η αυθάδεια ότι με περιθώριο αρκετών ετών, θα μπορούσαν και τώρα να τζογάρουν στα υπόγεια της παραπολιτικής οικονομικής διαπλοκής.
Βαρύγδουπες και πομπώδεις, σκουριασμένες και αραχνιασμένες δηλώσεις – Αφορισμοί, δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η κοινωνία, ακόμη και ως απλοϊκή  λαϊκή αντίδραση, δικαιούται να σχολιάσει: Σιγά μη σκίσετε κανένα καλτσόν κύριε Σαμαρά…
 Χρήστος Γιαννούλης
tvxs.gr

Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο...

...«σκουπίδια» τα ομόλογα

Έξοδος στις αγορές;


14:43 | 14 Οκτ. 2014
Τελευταία ανανέωση 14:45 | 14 Οκτ. 2014
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 υποχωρεί ο γενικός δείκτης χρηματιστηρίου Αθηνών, φτάνοντας στα επίπεδα των 960 μονάδων και καταγράφοντας απώλειες περίπου 4,6%. Και ενώ η κυβέρνηση μιλάει για ανάκτηση της εμπιστοσύνης και επιστροφή στις αγορές η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων, που παραμένουν στην κατηγορία «σκουπίδια», ξεπερνάει το 7% για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο.
Σημειώνεται πως η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας βρίσκεται στο 0,9%, ενώ του γαλλικού στο 1,26%. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως προγραμματίζει έκδοση 7ετούς ομολόγου έως τα τέλη του έτους, ωστόσο λόγω των αποδόσεων δεν αποκλείεται η έξοδος στις αγορές να μετατεθεί.
 tvxs.gr

Η βασική ιδιότητα του νεκρού

Στέφανος Κασιμάτης«Πώς γίνεται στην Ελλάδα να βγάζουμε τα εντελώς αντίθετα συμπεράσματα από την πραγματικότητα;». Το ερώτημα ήταν ρητορικό: ο φίλος που το έθεσε δεν περίμενε απάντηση. Αλλά, από την απόσταση του εξωτερικού όπου αυτός ζει μόνιμα, είχε πιάσει την ουσία του προβλήματός μας. Οσο για εμένα, που μέσα στο τυπικό πλαίσιο της συζήτησης ήμουν εκείνος στον οποίον απευθυνόταν η ερώτηση, δεν είχα ιδέα τι απάντηση θα μπορούσε να δοθεί. Επομένως, η κουβέντα μας έμεινε εκεί, στο «υπαρξιακό» του Υπαρκτού Ελληνισμού: τη σθεναρή άρνηση της πραγματικότητας.
Κάποιες ώρες αργότερα, βρισκόμουν πια στην Αθήνα και η συζήτηση για την ιδιότυπη σχέση μας με την πραγματικότητα είχε μείνει κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην ευχάριστη δροσιά της λονδρέζικης συνοικίας του Τσέλσι. Πίσω, στην πανέμορφη πρωτεύουσα του Υπαρκτού, παρακολουθούσα την (πολιτική, στο βάθος της) συζήτηση περί της ταυτότητας του νεκρού στο μνημείο του λόφου Καστά. Ποιος «φιλοξενείται» στον τάφο; Ποιος είναι, επιτέλους, ο «ένοικος» του τάφου; Θα σκάσουμε αν δεν το μάθουμε!
Συνειδητοποιώντας την οικειότητα με την οποία ο δημοσιογραφικός λόγος πραγματεύεται τον «ένοικο» ή, αν προτιμάτε, τον «φιλοξενούμενο» του τάφου, κατάλαβα και τη ματαιότητα του αρχικού ερωτήματος. Ποια πραγματικότητα και ανοησίες; Εδώ η σχέση που έχουμε αναπτύξει, μέσω του δημοσιογραφικού λόγου, με τον «ένοικο» θυμίζει το απίθανο σκετς των Μόντι Πάιθον με τον ψόφιο παπαγάλο. Κάποιος πρέπει να πει σε όλον αυτόν τον κόσμο ότι, ανεξαρτήτως της ταυτότητάς του, ο νεκρός ούτε μπορεί να «φιλοξενείται» ούτε να θεωρείται «ένοικος». Αν υπάρχει κάποιος εκεί μέσα, αυτός απλώς κείται, διότι είναι νεκρός: είναι ψόφιος, τα έχει κακαρώσει, έχει τινάξει τα πέταλα, κοιτάζει τα ραδίκια ανάποδα. Ή, για να θυμηθούμε το ξέσπασμα του αγανακτισμένου πελάτη στο σκετς των Πάιθον: «He’s expired and gone to meet his Μaker! He’s a stiff! Bereft of life, rests in peace! His metabolic processes are now history! He’s off the twig! He’s kicked the bucket, he’s shuffled off the mortal coil, run down the curtain and joined the bleedin’ choir invisible!»
Χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά για να αποκαταστήσουμε μια στοιχειώδη σχέση με την πραγματικότητα και, δυστυχώς, πρέπει να αρχίσουμε από τα βασικά: να ξαναθυμηθούμε, π.χ., ότι η καθοριστική ιδιότητα ενός νεκρού είναι ότι, αλίμονο, δεν είναι πια ζωντανός. (Μεγάλη σοφία αυτή, αντάξια ενός Γιόγκι Μπέρα...)

Χρειαζόταν;
Πάντως, ως προς την κοινή γνώμη, έχω την εντύπωση ότι η εισαγγελική παρέμβαση ήταν μάλλον περιττή. Θεωρώ βέβαιο ότι ο απλός κόσμος σοκαρίστηκε βαθύτατα πληροφορούμενος ότι ο Σκουρλέτης αποκαλύπτει εξαγορά βουλευτών. Εξίσου βέβαιο όμως θεωρώ ότι θα ησύχασε μόλις άκουσε την οργισμένη αντίδραση του Γεράσιμου «Τζέρι» Γιακουμάτου να διατρανώνει σε υψηλούς τόνους στο πανελλήνιο ότι η τιμή των βουλευτών είναι υπεράνω παρόμοιων χθαμαλών, ποταπών, ανοίκειων συμπεριφορών! Τουλάχιστον κατά τούτο η Δημοκρατία στάθηκε τυχερή, υπό την έννοια ότι τους απαράδεκτους ισχυρισμούς Σκουρλέτη έτυχε να τους αποκρούσει ένας Τζέρι Γιακουμάτος. Οχι όποιος όποιος!
  
από τή στήλη "ΦΑΛΗΡΕΥΣ" 
τής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Απο το υπουργείο Πολιτισμού στον Πειραιά για ψάρι

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ


Όπως ήταν αναμενόμενο, τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε η Αμαλ Αλαμουντιν-Κλούνεϊ, η οποία συνομίλησε για λίγο με τον υπουργό κ. Τασούλα, ευχαριστώντας τον για το θερμό καλωσόρισμα. Απο την συζήτηση δεν ήταν δυνατό να λείψουν τα ελληνικά νησιά, στα οποία αναφέρθηκε η κυρία Κλούνεϊ. Ο υπουργός εξήγησε στην κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ ότι ο ίδιος δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθεί τα ελληνικά νησιά, φέτος το καλοκαίρι, λόγω φόρτου εργασίας κι εκείνη τόνισε την επιθυμία της να το κάνει στο μέλλον.
Η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ μαζί με τους διακεκριμένους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου και τους υποδέχτηκε ο υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας.




Επίκεντρο της συνάντησης είναι η διερεύνηση της καλύτερης δυνατής νομικής φόρμουλας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Στη συνάντηση, συμμετέχουν η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμανλής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι και η βρετανική αντιπροσωπεία κατέβηκε στον Πειραιά για γεύμα στο Βαρούλκο.
kathimerini.gr

Μεγάλα περιθώρια για τον πολυτελή τουρισμό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΩθηση θα δώσει η ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών θερέτρων για τη φιλοξενία μιας σειράς υψηλών υποδομών όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, σπα, συνεδριακά κέντρα κ.ά.

 ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
Συνεχώς αυξανόμενο είναι την τελευταία δεκαετία το μερίδιο των πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, μία τάση η οποία θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια. Αυτό εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας, χθες, στην πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου για τον πολυτελή τουρισμό Luxury Hospitality που διοργανώνει στην Αθήνα η The International New York Times και η Σχολή Ecole hôtelière de Lausanne. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη από περίπου 25% μερίδιο αγοράς που είχαν τα 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία στη χώρα μας πριν από 10 χρόνια έφθασαν σήμερα στο 40% και μέχρι το 2021 με την υλοποίηση επενδύσεων για νέες μονάδες και εκσυγχρονισμό παλαιών μπορεί να φθάσουν στο 50% με 60%.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης ανέφερε ότι η αύξηση των απευθείας διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα ευνοεί την ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού. Η υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων ότι γίνεται προσπάθεια να διευκολυνθούν στο πλαίσιο του Εθνικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό η ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών θερέτρων για τη φιλοξενία μιας σειράς υψηλών υποδομών όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, σπα, συνεδριακά κέντρα και παραθεριστικές κατοικίες. Εξάλλου, οι κ. David Sadigh από την Digital Luxury Group και Samad Laaroussi από την Ecole hôtelière de Lausanne παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας World Luxury Index Hotels (περίοδο Ιουλίου 2013Ιουλίου 2014) σε σχέση με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τουρισμό πολυτελείας διεθνώς.

Η Αθήνα στη σύγκριση των μεσογειακών προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις για διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία που έχουν διεθνή «ταυτότητα» κατέλαβε την 8η θέση διαθέτοντας μερίδιο 2%. Ενθαρρυντικό για την Αθήνα είναι ότι είχε την υψηλότερη αύξηση αναζητήσεων σε ποσοστό 29%. Σε επίπεδο ξενοδοχείων το Τhe Westin στον Αστέρα Βουλιαγμένης συγκέντρωσε ένα υψηλό ποσοστό 59% επί των συνολικών αναζητήσεων. Tην πρώτη θέση με τις περισσότερες αναζητήσεις για πολυτελή τουρισμό στη Μεσόγειο κατέλαβε η Ρώμη (ποσοστό 22%) και ακολούθησαν η Βαρκελώνη (14%) και η Κωνσταντινούπολη (13%).
kathimerini.gr

Γερμανία: Μεγάλη υποχώρηση του επενδυτικού κλίματος


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  
Ο δείκτης γερμανικού επενδυτικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW υποχώρησε τον Οκτώβριο για 10ο συνεχόμενο μήνα, παρέχοντας μία ακόμη ένδειξη ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία δυσκολεύεται να βρει τον βηματισμό της εν μέσω της υποτονικής ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης και αυξανόμενων εντάσεων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, το ZEW ανακοίνωσε ότι ο δείκτης προσδοκιών των επενδυτών και αναλυτών, ο οποίος στοχεύει στην πρόβλεψη των οικονομικών εξελίξεων μετά από έξι μήνες, μειώθηκε στις -3,6 μονάδες από 6,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.
Η γερμανική οικονομία βρίσκεται στο όριο της ύφεσης, μετά τη μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της (ΑΕΠ) στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι επιχειρηματικές παραγγελίες, η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές σημείωσαν τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Ιανουάριο του 2009 και ο δείκτης μετοχών του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης DAX υποχώρησε 13% από τις αρχές του Ιουλίου στο χαμηλότερο επίπεδο έτους.
Μία σειρά απογοητευτικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και η μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση τον Σεπτέμβριο του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Ifo, προκάλεσαν ανησυχία σχετικά με την ευρωστία της γερμανικής οικονομίας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέδωσε την ευθύνη για την επιβράδυνση, τουλάχιστον εν μέρει, στις διεθνείς κρίσεις, όπως την ουκρανική σύγκρουση και τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Φέτος, έχουμε κάποια εξασθένηση. Δεν έχουμε ύφεση στη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, όπου παρακολούθησε τις εργασίες της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η γερμανική οικονομία πιθανόν κατέγραψε μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τέσσερα ερευνητικά ινστιτούτα που είναι σύμβουλοι της κυβέρνησης της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ. Η ομάδα των ινστιτούτων περιέκοψε στο 1,3% την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2014 και στο 1,2% για το 2015 από 1,9% και 2%, αντίστοιχα, που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
kathimerini.gr 

Σοβαρές καταγγελίες Ραγκούση για όργιο αναξιοκρατίας...

 
Ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ...
Σε μια σειρά ιδιαίτερα σοβαρών αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες του «μεταρρυθμιστή» Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά σήμερα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με...
το ΒΗΜΑ, ο κ. Ραγκούσης καταγγέλλει ένα πραγματικό όργιο αναξιοκρατίας στον διορισμό των γενικών διευθυντών του Υπουργείου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το 2010 για το συγκεκριμένο Υπουργείο, είχαν κριθεί από το προαναφερόμενο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο 13 υποψήφιοι Γενικοί Διευθυντές.

Με βάση την βαθμολόγηση των κριτηρίων των τίτλων σπουδών, των μεταπτυχιακών, των ξένων γλωσσών, της εμπειρίας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κλπ, η ομόφωνη κατάταξη είχε ως αποτέλεσμα:

-ο πρώτος υποψήφιος κ.Δ.Παπαδημητρόπουλος,να συγκεντρώσει 1198,19 μόρια,
-ο έβδομος 978,19 μόρια και
-ο 13ος και τελευταίος 897,88 μόρια.

Πριν από λίγες ημέρες και κατ' εφαρμογή των ευνοιοκρατικών διατάξεων του Ν.4275 το αποτέλεσμα ήταν Γενικοί Διευθυντές, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, να τοποθετήθουν - οι οποίοι θα αναλάβουν και την αρμοδιότητα της αξιολόγησης των συναδέλφων τους -  οι εξής τρεις:

1) ο τελευταίος της αξιολόγησης του 2010
2) ο έβδομος της αξιολόγησης του 2010
3) ένας υπάλληλος που δεν είχε ζητήσει να κριθεί το 2010.

Ο κ. Δ.Παπαδημητρόπουλος με τα περισσότερα μόρια υποβιβάστηκε πλέον από Γεν. Διευθυντή σε απλό υπάλληλο.
Ο κ. Ραγκούσης καταλήγει:

Ποιά Ελλάδα μπορεί έτσι να βγει από την κρίση, ποιό κράτος μπορεί έτσι να πάει μπροστά; Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά;

Οι Βουλευτές οι Υπουργοί καθώς και οι Υφυπουργοί του σημερινού Πασοκ οφείλουν έστω και τώρα να σπάσουν την ομερτά και να μην επιτρέψουν άλλο να αμαυρώνεται ηθικά και πολιτικά μία παράταξη που αυτή μόνη της θεσμοθέτησε την αξιοκρατία στις προαγωγές το 2010. Αν μη τι άλλο, έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους αλλά και στους συναδέλφους τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του 2010 που σήκωσαν μόνοι τους και αυτό το πολιτικό φορτίο.

Αλλά και τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ οφείλουν να μιλήσουν, μολονότι μας είχαν αφήσει μόνους το 2010.Το δε ΠΟΤΑΜΙ πρέπει τώρα να πάρει θέση.

Κυρίως όμως μετά τις αποκαλύψεις αυτές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής «Μεταρρύθμισης» οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, οφείλει εκ των πραγμάτων να παραιτηθεί.

Οι καταγγελίες είναι κάτι παραπάνω από σοβαρές. Οι άνθρωποι που υψώνουν το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία αποδεικνύονται για ακόμα μια φορά ανήμποροι να αρνηθούν την παλαιοκομματική ψυχή τους. 

parapolitiki.com

Κάποιοι υπουργοί ετοιμάζουν… βαλίτσες...




Την ώρα που η μισή κυβέρνηση συζητούσε τη μετωπική σύγκρουση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη περί σχεδίου χρηματισμού βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η άλλη μισή ασχολούνταν με την… ημερομηνία..
συγκρότησης, σε σώμα, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! 
Η παραίτηση και η αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου- βλέπετε, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως «ευκαιρία» για ένα περιορισμένου εύρους ανασχηματισμό, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι οι δυσλειτουργίες διορθώνονται το ταχύτερο δυνατόν.
Το γεγονός ότι το τελικό σχήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα καθυστερήσει κάποιες μέρες μιας και ορισμένοι επίτροποι «κόπηκαν» από το ευρωκοινοβούλιο, φαίνεται ότι δεν θα φρενάρει επί μακρόν τις διορθωτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού. 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος- σύμφωνα με συνεργάτες του, ετοιμάζεται να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα και η αντικατάστασή του, λογικά θα συμπαρασύρει και μερικούς άλλους εκτός κυβερνητικού σχήματος- για διαφορετικούς λόγους φυσικά. 
Τα ονόματα είναι λίγο πολύ γνωστά και έχουν δημοσιοποιηθεί, όπως έχουν δημοσιοποιηθεί και τα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του Δ. Αβραμόπουλου. Ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Γιώργος Καρασμάνης και δυο τρεις άλλοι, λέγεται ότι βρίσκονται στη λίστα των προς αποχώρηση. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος «φλερτάρουν» με το Πεντάγωνο. 
Σημασία όμως δεν έχουν τόσο...

Τι κρύβει η διαμάχη για τις δωροδοκίες βουλευτών


Την επόμενη ακριβώς ημέρα, το site iefimerida δημοσίευε ένα σχετικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούσε ότι η κυρία Βαρδινογιάννη, «ως μέλος μιας ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας  αλλά και λόγω του φιλανθρωπικού της έργου και της σχέσης της με την Unesco, η οποία της διασφαλίζει απήχηση πέραν των ελληνικών συνόρων» θα μπορούσε να είναι...

Μύκονος : πυρκαγιά σε κατάστημα πώλησης υποδημάτων, στη Χώρα (προxθές Κυριακή 12/10)


- See more at: http://www.koinignomi.gr/news/koinonia/2013/08/03/pyrosvestiko-klimakio-kai-neo-pyrosvestiko-ohima-gia-ti-mykono.html#sthash.O0aUIrUH.dpuf

- See more at: http://www.koinignomi.gr/news/koinonia/2013/08/03/pyrosvestiko-klimakio-kai-neo-pyrosvestiko-ohima-gia-ti-mykono.html#sthash.O0aUIrUH.dpuf

- See more at: http://www.koinignomi.gr/news/koinonia/2013/08/03/pyrosvestiko-klimakio-kai-neo-pyrosvestiko-ohima-gia-ti-mykono.html#sthash.O0aUIrUH.dpuf
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή το πρωί σε κατάστημα πώλησης υποδημάτων, στη Χώρα Μυκόνου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη άμεσα στον τόπο του συμβάντος με ένα όχημα και έναν πυροσβέστη ο οποίος έσβησε την πυρκαγιά, αφού πριν είχαν επέμβει και περίοικοι όπου και βοήθησαν για την κατάσβεσή της. Η πυρκαγιά περιορίστηκε εντός του καταστήματος, χωρίς να επεκταθεί σε διπλανά κτίρια, προκαλώντας ζημιές σε ράφια και προιόντα προς πώληση του καταστήματος.
Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη, της πυρκαγιάς προηγήθηκε παραβίαση του καταστήματος και κλοπή εμπορευμάτων και άλλων αντικειμένων από άγνωστα άτομα, οι οποίοι έπειτα έβαλαν φωτιά στον εν λόγω χώρο, αναφέρει το cyclades24.gr
Για την εξακρίβωση των αιτιών διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης.
  Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

 Νewsbomb.gr

Τά τρέχοντα από τή σκοπιά τού Κ.Μητρόπουλου...

Δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της Ανατροπής του Γιάννη Πρετεντέρη...

Αφού και η GPO δείχνει το ΠΑΣΟΚ στο 4% και τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 6,5 μονάδες...


Έφτασε η μέρα που μέχρι και σε δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό της Ανατροπής του Γιάννη Πρετεντέρη, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας αγγίζει τις 6,5 μονάδες και μάλιστα χωρίς αναγωγή.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται μόλις στο 4%, ένα ποσοστό που μόνο απολύτως δεδομένη δεν καθιστά την είσοδο του στη Βουλή, παρά τις ατέλειωτες μπούρδες που ξεστομίζουν ο Βενιζέλος και οι διάφοροι γύρω του.

Συγκυβέρνηση ήταν και πάει.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2014/10/afou-kai-i-gpo-deixnei-to-pasok-sto-4.html#more

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του νέου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιου Μπρίγγου , η Ρόδος.


«Η Περιφέρειά Νοτίου Αιγαίου έχει ένα κοινό παράγοντα που ενώνει κάθε κάτοικο της , τον Πολιτισμό»

Displaying press_conference2.jpg

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Ναυσικά Πάστρα 1921-2011 Τα Σχέδια, τα Γλυπτά και τα Θεωρητικά Κείμενα», που θα γίνουν την Τρίτη 14 Οκτωβρίου  2014 στις 19:00 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου,  ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας,  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος  Μπρίγγος ανέφερε τα εξής :

«Ο Πολιτισμός και η ανάδειξή του είναι στην πρώτη γραμμή  των προτεραιοτήτων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Ξεκινάμε κάτι καινούργιο κάτι διαφορετικό και νεωτεριστικό, ακριβώς δηλ. όπως το μήνυμα που περνάει μέσα από τα έργα της η Ναυσικά Πάστρα .
Τα γλυπτά της στέκουν ως σημεία στοχασμού και έρευνας ανάπτυξης ενός συλλογισμού. Ως «θετικός επιστήμων» έδωσε μια άλλη διάσταση στην τέχνη της γλυπτικής. Εξάλλου η  παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης της υφυπουργού Πολιτισμού κας.  Άτζελας Γκερέκου δηλώνει τη σπουδαιότητα της φυσιογνωμίας της καλλιτέχνιδος. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι πάντα κοντά σε όλους του καλλιτέχνες που με τη δημιουργία  τους δίνουν χρώμα και προοπτική στην καθημερινότητά μας αλλά συγχρόνως εδραιώνουν την λαμπρή ιστορική συνέχεια του πολιτισμού μας». 

Μετά τη λήξη της συνέντευξης ο κ. Μπρίγγος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηϊωάννου .
Αργότερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτιστικού & Άθλησης ( ΔΟΠΑΡ) κ. Σέργιο Αϊβάζη καθώς και με προέδρους Πολιτιστικών Συλλόγων με τους οποίους συζήτησαν τρόπους και προοπτικές συνεργασίας.
 «Αν και η Περιφέρειά έχει μορφολογικές διαφορές ως προς τη δομή της, έχει ένα κοινό παράγοντα που ενώνει κάθε κάτοικο της , τον Πολιτισμό. Τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες θα εργαστούν από κοινού για την ανάδειξη και την προάσπιση του Πολιτιστικού πλούτου, κάθε χωριού σε κάθε νησί ξεχωριστά .Δουλεύοντας στενά και στεκόμενοι δίπλα στους Πολιτιστικούς συλλόγους των νησιών μας , τους εργάτες της πολιτιστικής μας παράδοσης, τρέχουμε παράλληλα και τον σχεδιασμό όλων αυτών των δράσεων που θα προσδώσουν στον τρόπο αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς την εξωστρέφεια που τόσο έχουμε ανάγκη αλλά τόσο εγκαταλείψαμε τα προηγούμενα χρόνια». Τόνισε ο κ. Μπρίγγος δίνοντας το στίγμα για την πολιτική  που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.