Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Oι ελληνικές τράπεζες ανέκτησαν την εμπιστοσύνη...

Στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), φιλοξενώντας συνέντευξη του επικεφαλής της Eurobank και προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Νίκου Καραμούζη. 
Η γενική εικόνα είναι κατ' αρχήν θετική, εκτιμά το δημοσίευμα σημειώνει: «Δεν είναι παρά μία σταγόνα στον ωκεανό, αλλά η τάση έχει αναστραφεί: η εμπιστοσύνη προς τις ελληνικές τράπεζες αρχίζει να αποκαθίσταται. (…) Αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς: λόγω της κρίσης χρέους και των επακόλουθων φόβων για έξοδο από το ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες είχαν απολέσει περισσότερα από 85 δισεκατομμύρια ευρώ στην περίοδο 2010-2016».
Ο Ν. Καραμούζης εμφανίζεται αισιόδοξος και εκτιμά ότι αποκαθίσταται και η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της οικονομίας. «Επενδύουν κυρίως στον τουρισμό, τη φαρμακευτική βιομηχανία, τα logistics και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» επισημαίνει, για να συμπληρώσει ότι «για την ελληνική οικονομία το κοινοτικό νόμισμα αποτελεί άγκυρα σταθερότητας».  
Ειδικότερα, για τις ελληνικές τράπεζες ο επικεφαλής της Eurobank δηλώνει ότι «η ρευστότητά τους έχει βελτιωθεί και τα δάνεια της ΕΚΤ δεν υπερβαίνουν πλέον τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ», ενώ προ διετίας είχαν φτάσει τα 87 δισεκατομμύρια.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει πάντως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα είναι το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
«Ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, επί συνόλου 195 δισ. που έχουν χορηγηθεί στον δημόσιο τομέα. Για τα επόμενα τρία χρόνια οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμευθεί απέναντι στην ΕΚΤ να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 40 δισ.» επισημαίνεται στο δημοσίευμα...
  
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Deutsche Welle

Εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του «Noor One»

Εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του «Noor One»

Δύο Τούρκοι φέρονται να εμπλέκονται στην οργάνωση και τη χρηματοδότηση των δύο τόνων ηρωίνης



Εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο Τούρκων που φέρονται να εμπλέκονται στην οργάνωση και τη χρηματοδότηση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor One» εξέδωσε η 3η τακτική ανακρίτρια Πειραιά. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που είχε κατονομάσει ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Ε. Γιαννουσάκης. Ο ένας εκ των εμπλεκομένων έχει αλυσίδα εστιατορίων στη Μ. Βρετανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι φέρεται να είχαν συναντηθεί με τον επιχειρηματία στην Κωνσταντινούπολη και ο ίδιος τους είχε βιντεοσκοπήσει. 

19/09/2017
Newsbeast.gr

Έρευνα: η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία...

Στο 18,63% ανέρχεται η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία
Τι δείχνει μελέτη της Grant Thornton που παρουσιάστηκε για το ΞΕΕ
Στο 18,63% ανέρχεται η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία

Στο 18,63% ανέρχεται η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton που έγινε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου με τίτλο «Η φοροδοτική δυνατότητα των ξενοδοχείων και δυνατότητα αξιοποίησης της οικονομίας του διαμοιρασμού για την φορολογική εξομάλυνση του κλάδου». Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016 τα ξενοδοχεία συνεισφέρουν περίπου το 10% του ΑΕΠ και το 6,5% της απασχόλησης στη χώρα.
Την ίδια στιγμή οι φορείς του κλάδου, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΞΕΕ, κάνουν λόγο για την ανάγκη φορολογικής ισότητας των ξενοδοχείων με τα καταλύματα της οικονομίας διαμοιρασμού και την προοπτική απομείωσης των φορολογικών βαρών των ξενοδοχείων, ως παρακαταθήκη για την επαύξηση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου.
Παραμένοντας στη μελέτη, τονίζεται ότι...

Ο λογαριασμός, πάντα, γίνεται στό τέλος...

Στο ταμείο θα φανεί...
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε σχεδόν απολύτως τον Αδωνη Γεωργιάδη. Και λέω σχεδόν γιατί μια αιχμούλα υπήρχε στην απάντησή του: «Μπορεί να έχει πει και καμιά κουβέντα παραπάνω...» Βεβαίως ο κ. Γεωργιάδης έχει πει πολλές κουβέντες παραπάνω, μερικές εκ των οποίων εκθέτουν τον ίδιο (μικρό το κακό), τον αρχηγό του και την παράταξή του (αυτό είναι όντως πρόβλημα).

Πάντως και άλλα στελέχη της Ν.Δ. έχουν πει τις κουβεντούλες τους και τις χοντράδες τους, χωρίς να ανακληθούν στην τάξη ή να αντικατασταθούν. Ωστόσο απορώ γιατί πολλοί εξεπλάγησαν δυσάρεστα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Δική του επιλογή είναι ο κ. Γεωργιάδης, χάρη στην υποστήριξη που του έδωσε στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών κέρδισε την κούρσα και κρίνει ότι δεν του βάζει εμπόδια στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εκλογές.

Είναι φανερό ότι οι δύο πολιτικοί...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΓΚΡΙ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 15-09-2017
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 
   
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΓΚΡΙ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της συλλογικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος της Μυκόνου, καταβάλλονται προσπάθειες για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρησης Απορριμμάτων.
Προκειμένου να εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα, επιβάλλεται η σωστή χρήση των μπλε και γκρι κάδων ανακύκλωσης.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Μυκόνου προβαίνει εκ νέου σε σχετική ενημέρωση, καλώντας κατοίκους, επισκέπτες, δασκάλους, φορείς και επιχειρηματίες, να τηρούν τους κανόνες ανακύκλωσης και να συνδράμουν στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, σχετικά με την ορθή χρήση των κάδων ανακύκλωσης.
Υπενθυμίζεται ότι:
ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ:
- ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΠΑΚΙ
ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ (ΣΤΕΓΝΕΣ)

- ΜΕ ΚΟKKΙΝΟ ΚΑΠΑΚΙ:
ΠΛΑΣΤΙΚΟ - ΜΕΤΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΥΓΡΩΝ (καθαρές συσκευασίες όχι μέσα σε σακούλες)

ΓΚΡΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ή ΜΠΛΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ:
ΓΥΑΛΙ

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΔΟΙ:
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

- να περιορίσουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας, αλλά και να μειώσουμε τη χρήση κάθε πλαστικού
- να ανακυκλώσουμε τις μπαταρίες στα σημεία που παρέχεται η δυνατότητα (σούπερ μάρκετ, σχολεία κλπ.)

Με την εκκίνηση και την πλήρη διανομή και τοποθέτηση των κάδων για την ανακύκλωση σε ροές, θα δημιουργηθούν πρόσθετα συστήματα κάδων ανακύκλωσης σε σημεία αιχμής.

Η οικολογική επαγρύπνηση και ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελούν ευθύνη όλων μας.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ τού ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ γιά τήν "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                        Μύκονος, 19-09-2017   
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
   
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Εκατοντάδες Μυκονιάτες, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν ενεργά στο κάλεσμα του Δήμου Μυκόνου, της ΚΔΕΠΠΑΜ και του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης , στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που στόχο έχουν την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη.
Σκοπός των δράσεων που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Μυκόνου, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ποδηλατάδα για τους μικρούς μας φίλους στο Γιαλό, με σημείο εκκίνησης μπροστά από  το Ξενοδοχείο Λητώ και σημείο τερματισμού το Δημαρχείο. Στη συνέχεια, στο χώρο κάτω από το Δημαρχείο, σειρά είχε το κουκλοθέατρο, όπου έλαβε δράση η Κέλλυ Δοβέλλου με τις κούκλες της, ψυχαγωγώντας τα παιδιά. Παράλληλα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, πρόσφερε τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν βόλτες κατά μήκος του Γιαλού.
Αξίζει να σημειωθεί,  ότι πέραν της πολύ επιτυχημένης ποδηλατάδας, το ενδιαφέρον του κόσμου τράβηξαν και τα νέα οικολογικά ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας BMWi, τα οποία ήταν σταθμευμένα έμπροσθεν του Δημαρχείου Μυκόνου και υπήρχαν εκπαιδευμένα άτομα που παρείχαν όλες τις πληροφορίες στο κοινό.

Ο Δήμος Μυκόνου στρέφοντας το ενδιαφέρον του σε πιο βιώσιμους και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης,  έχει ήδη εντάξει τη Μύκονο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο βιώσιμης αστικής κινητικότητας CIVITAS Network, ενώ παράλληλα προκειμένου να ενισχύσει αυτή τη στρατηγική, συμμετέχει ενεργά σε προτάσεις και δράσεις που προάγουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. 

Επιπλέον, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Σύμφωνο των Δημάρχων», για το Κλίμα και την Ενέργεια.
*Τα βασικά hashtags της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
#Europeanmobilityweek #mobilityweek

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Πρόσκληση σέ πάρτι...

Προσωπική πρόσκληση για το πάρτι των 5 χρόνων λειτουργίας του Diastixo.gr