Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

«Είναι η πολιτική μας, κύριε»...

«Γιατί με χρεώσατε επιπλέον τέλη χωρίς να με ενημερώσετε;»

■ «Αυτή είναι η πολιτική μας, κύριε»

● «Είμαι στην...
Αυστραλία και αναγκάζομαι να σας τηλεφωνήσω στην Ελλάδα. Γιατί μου μειώσατε το πιστωτικό όριο στην κάρτα μου; Αφού είμαι εντάξει στις συναλλαγές μου»
■ «Διαπιστώσαμε ότι δεν το φτάνατε κάθε μήνα»
● «Μα είναι δυνατόν να ξοδεύω 3.000 ευρώ κάθε μήνα; Τώρα όμως είμαι σε υπερατλαντικό ταξίδι και τα χρειάζομαι. Γιατί δεν με ενημερώσατε ως είχατε υποχρέωση;»
■ «Αυτή είναι η πολιτική μας, κύριε»
≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃
● «Μα μόνο τρεις μέρες έχει που έληξε ο λογαριασμός του κινητού. Είμαι διακοπές και δεν πήγα να τον πληρώσω αμέσως. Γιατί το κόψατε χωρίς έστω ένα μήνυμα για ενημέρωση; Τόσα διαφημιστικά μάς στέλνετε καθημερινά...»
■ «Αυτή είναι η πολιτική μας, κύριε».

Δεν ευθύνομαι εγώ για το ότι τα παραπάνω περιστατικά έτυχαν σε άντρες. Θα μπορούσαν να τύχουν στον οιονδήποτε.

Ούτε για το ότι και οι τρεις έλαβαν ακριβώς την ίδια απάντηση – ο πρώτος από γνωστή αεροπορική εταιρεία, ο δεύτερος από πασίγνωστη τράπεζα και ο τρίτος από δημοφιλή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Τα περιστατικά είναι εντελώς αληθινά και κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις φέρει πλήρως την ευθύνη της απολίτικης πραγματικότητας στην οποία βιώνουμε μονομερείς πολιτικές από «πρόσωπα νομικού δικαίου», τα οποία χρυσοπληρώνουμε για να υπάρχουν.

Αν και, για να πω και του στραβού το δίκιο, οι τράπεζες εξαιρούνται των παραπάνω περιγραφών, καθώς μετά από τόσες ανακεφαλαιώσεις που έχουμε πληρώσει και ξαναπληρώσει για πάρτη τους, έχουν γίνει πια δικοί μας άνθρωποι.

Η πολιτική της μη πολιτικής και η δημοκρατία της μη δημοκρατίας είναι καινούργιο φαινόμενο.

Είσαι πολιτικός, κάνεις συγκεντρώσεις για τη δημοκρατία και ταυτόχρονα κλείνεις στο μπουντρούμι (τουρκική λέξη) όλους όσοι διαφωνούν με τη «δημοκρατία» σου.

Είσαι πολίτης (και όχι υπήκοος), ζεις σε ελεύθερη χώρα (και όχι σε δουλοπαροικία) και ορίζεις τις πολιτικές που θα σου επιβληθούν.

Οποιος βρει τις αντιφατικές συγγένειες στις παραπάνω δύο προτάσεις κερδίζει «μία πολιτική» δωρεάν.

Δεν θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε. Ολων ίδιες είναι...
Νόρα Ράλλη

Από τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα... στην Άννα Κορακάκη!..

Πριν από 104 χρόνια είχε καταφέρει το ίδιο στην Στοκχόλμη και ο μεγάλος μας αθλητής Κωνσταντίνος Τσικλητήρας…

Από την εποχή του θρυλικού Κωνσταντίνου Τσικλητήρα, είχε να καταφέρει Έλληνας αθλητής να πάρει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Από...
το 1912 στο 2016, δηλαδή έναν αιώνα και τέσσερα χρόνια μετά, το κατάφερε η Άννα Κορακάκη, που μετά το χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ., πήρε και το χρυσό στο σπορ πιστόλι από 25μ.

Μάλιστα ο Τσικλητήρας το είχε πετύχει δύο φορές αυτό, αφού είχε πάρει δύο μετάλλια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908. Άλλοι έξι Έλληνες αθλητές, έχουν πετύχει να πάρουν περισσότερα από ένα μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και οι έξι στους Αγώνες της Αθήνας του 1896.

Μάλιστα, ο Ιωάννης Φραγκούδης στο σκοποβολή και ο Ευστάθιος Χωραφάς στην κολύμβηση, κατάφεραν να πάρουν τότε τρία μετάλλια και διατηρούν ακόμη το σχετικό ρεκόρ για τη χώρα μας, ενώ ο Σωτήρης Βερσής είναι ο μοναδικός που το έχει πετύχει σε δύο διαφορετικά αθλήματα, τον στίβο και την άρση βαρών.

Αναλυτικά οι Έλληνες αθλητές που έχουν πάρει περισσότερα από ένα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες:

ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ - ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ / Το τελευταίο χρυσό πάτημα της σκανδάλης (βίντεο)…

Είναι η τελευταία βολή. Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Η Γερμανίδα αντίπαλος της Άννας Κορακάκη έχει καταφέρει από το 6 – 0 να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (6 – 6). Οι δύο αθλήτριες έχουν σηκώσει το όπλο και…
πατάνε την σκανδάλη.

Ακούγεται ο ήχος των όπλων, η Άννα για δευτερόλεπτα μένει διστακτική. Όσο χρόνο δηλαδή χρειαζόταν για να δει το αποτέλεσμα της βολής.

Κι αμέσως μετά αρχίζουν τα άλματα προς τον ουρανό της χαράς…
Δείτε το βίντεο

Ρώσικη ρουλέτα ο τελικός…

Τι δήλωσε μετά τον αγώνα η Άννα Κορακάκη….

Δεν ήξερε ότι το ίδιο είχε καταφέρει πριν από έναν αιώνα και τέσσερα χρόνια ο μεγάλος Έλληνας αθλητής Κωνσταντίνος Τσικλητήρας.
Χάρηκε που το άκουσε. 

Tην μητέρα της την είχε πάρει στο τηλέφωνο, όταν είχε πια εξασφαλισμένο το δεύτερο μετάλλιο.

Μια…
πειθαρχημένη αθλήτρια με πείσμα και αυτοπεποίθηση...
Δείτε το βίντεο

Θεέ μου, πώς το έγραψε αυτό ο Βαγγέλης Βενιζέλος;


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ένα βαθυστόχαστο post ανέβασε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη σελίδα του στο facebook, ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που κατακρήμνισε το κόμμα στα εκλογικά τάρταρα (λόγω και της παρουσίας του): 13,18% το Μάιο του 2012 (από 43,94% το 2009) και 4,68% τον Ιανουάριο του 2015.
Ο μεγάλος αυτός ηγέτης λοιπόν του 4,68 % (αν δεν έφευγε θα έπεφτε κι άλλο το ποσοστό) ανέβασε βαρυσήμαντο post, στην κατακλείδα του οποίου συμπεραίνει πως ένας «συνδυασμός κινήσεων» του Τσίπρα οδηγεί στο «σενάριο της επίσπευσης των εκλογών», το οποίο «δουλεύεται από την κυβέρνηση έντονα».
Και αμέσως μετά, σημειώνει πως υπάρχει πάντα κι ένα άλλο... σενάριο, επίσημο, «που αποβλέπει στην διασφάλιση πολιτικού χρόνου εν αναμονή της βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων». 
Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Βενιζέλο, ή θα είναι πρόωρες οι εκλογές ή θα γίνουν πιο μετά! Θεέ μου, πώς το έγραψε αυτό; Τεράστια δήλωση... 
Ακόμα και οι αστρολογικές προβλέψεις στα περιοδικά είναι πιο συγκεκριμένες από τις αναλύσεις του, έστω κι αν πέφτουν στο τέλος έξω. Σου λένε πως η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι ερωτικά, έντονη, για το άτομό σου και το τέλος μένεις να βλέπεις, μόνος, τηλεόραση στο σπίτι. 
efsyn.gr

Στο 25% του ΑΕΠ ανέρχεται η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα!



Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα, καθώς για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ενός φοβερά οργανωμένου και κερδοφόρου συστήματος παραοικονομίας.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το χθεσινό ρεπορτάζ της Ρούλας Σαλούρου στην Καθημερινή:


Το 30% των Ελλήνων έχει αγοράσει αδήλωτα αγαθά και υπηρεσίες δαπανώντας κατά μέσο όρο 750 ευρώ, με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εκτιμά ότι η αδήλωτη οικονομία στη χώρα μας αγγίζει το 1/4 του επίσημου ΑΕΠ. Οι τομείς με μεγάλη επιρρέπεια στη χρήση αδήλωτης εργασίας είναι ο τουρισμός, η σίτιση, οι κατασκευές, η γεωργία, οι οικιακές υπηρεσίες και το εμπόριο. Οσο για τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη τάση εισφοροαποφυγής είναι δικηγόροι, γιατροί, λογιστές, καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων και μηχανικοί, με τις διεθνείς μελέτες να εκτιμούν ότι το πραγματικό εισόδημά τους μπορεί να είναι έως και 2,5 φορές μεγαλύτερο από το δηλούμενο. Μάλιστα, το ILO επισημαίνει ότι αδήλωτη εργασία παρέχουν όλες οι κοινωνικές ομάδες. Καθώς οι μεθοδολογικές προσεγγίσεις διαφέρουν από μελέτη σε μελέτη, η Οργάνωση, στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης για το υπουργείο Εργασίας, αναφέρει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αποκαλύπτεται ότι το 46,7% του ευρύτερου εργατικού δυναμικού δραστηριοποιείται στην αδήλωτη εργασία.
Ενόψει δε της μνημονιακής δέσμευσης για αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η Οργάνωση καταγράφει την έκταση αλλά και τη φύση της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι η χώρα μας τοποθετείται μεταξύ χωρών με τη μεγαλύτερη αδήλωτη οικονομία στην Ευρώπη των «28». Και διαπιστώνει ότι υπάρχει μια «κατώτερη βαθμίδα» που μπαίνει στη μαύρη απασχόληση ωθούμενη από ανάγκη (κυρίως νέοι και άτομα με οικονομικές δυσκολίες), υπάρχει όμως και μια «ανώτερη βαθμίδα» απαρτιζόμενη από επαγγελματικές ομάδες όπως δικηγόροι, γιατροί, λογιστές, οι οποίοι αποκομίζουν μεγάλα οφέλη από την αδήλωτη εργασία τους, ενώ είναι ταυτόχρονα αυτοί που αγοράζουν όσο κανείς άλλος αγαθά –π.χ. οικιακές υπηρεσίες καθαριότητας και συντήρησης– στη «μαύρη αγορά».
'Ολα αυτά συμβαίνουν μετά από 6 χρόνια κρίσης, μετά από τόσες κυβερνήσεις και μετά από τέτοιο έλεγχο στα πάντα από την Τρόικα. Άξιοι της μοίρας μας. Όλα δείχνουν ότι θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για καιρό... 
parapolitiki.com

ΗΠΑ: Αρκούδα πηγαίνει για μπάνιο με τα μικρά της

Ανάσα δροσιάς στο νερό της λίμνης Τάχο, στις δυτικές ΗΠΑ, αναζήτησε μία αρκούδα με τα δύο της μικρά.
Η οικογένεια αρκούδων έκανε μία βουτιά ανάμεσα στους λουόμενους, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τη μεγαλύτερη αλπική λίμνη στη Βόρεια Αμερική.
Η λίμνη Τάχο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.897 μέτρων, ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, ενώ αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Έχει έκταση 496 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βάθος 501 μέτρα, αποτελώντας έτσι τη δεύτερη βαθύτερη λίμνη των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από τη λίμνη Κρέιτερ η οποία έχει βάθος 593 μέτρα.


Η οικογένεια αρκούδων έκανε μία βουτιά ανάμεσα στους λουόμενους, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τη μεγαλύτερη αλπική λίμνη στη Βόρεια Αμερική.
naftemporiki.gr 

Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τη χρυσή Ολυμπιονίκη και φοιτήτριά του, Άννα Κορακάκη


EPA/ARMANDO BABANI
«Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον υψηλότερο ιστό και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, χάρις στον θρίαμβο της φοιτήτριάς μας αποτελεί δικαίωση που αφορά όλους μας», τόνισε ο κ. Ζαπράνης.
Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, κατόπιν εντολής του πρύτανη, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, λίγη ώρα μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25 μέτρα της σκοποβολής στην Ολυμπιάδα του Ρίο, από τη φοιτήτρια του ιδρύματος Άννα Κορακάκη.
«Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον υψηλότερο ιστό και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, χάρις στον θρίαμβο της φοιτήτριάς μας», τόνισε ο κ. Ζαπράνης, «αποτελεί δικαίωση που αφορά όλους μας: Την ίδια την 'Αννα Κορακάκη και την οικογένειά της, τον ελληνικό λαό που στηρίζει τις προσδοκίες του για μια καινούργια πορεία ανάπτυξης στην νεολαία μας, τα σχολεία και τους δασκάλους της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο οποίο δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία, τόσο στο πεδίο της επιστημονικής μάθησης, όσο και σ' αυτό του ευ αγωνίζεσθαι».

Πηγή: ΑΜΠΕ
naftemporiki.gr

Αναίρεση Αρείου Πάγου κατά της απόφασης για αναβολή της δίκης του Στ. Ψυχάρη



Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ο κ. Ψυχάρης κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Χρυσή Ολυμπιονίκης η παγκόσμια Άννα Κορακάκη


Μια απίστευτη, μια ανεπανάληπτη επιτυχία για την «πιτσιρίκα» πρωταθλήτρια, που έδειξε πως όριο για το ταλέντο της είναι μόνο ο ουρανό 
PA/ARMANDO BABANIς.
Η 20χρονη Δραμινή Άννα Κορακάκη είναι η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι. Η νεαρή Ελληνίδα στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης νικώντας στον τελικό τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς με 8-6 και χάρισε στα ελληνικά χρώματα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά το χάλκινο στα 10 μέτρα και πρώτο χρυσό μετά την Αθήνα, το 2004.
Μια απίστευτη, μια ανεπανάληπτη επιτυχία για την «πιτσιρίκα» πρωταθλήτρια, που έδειξε πως όριο για το ταλέντο της είναι μόνο ο ουρανός. Η Κορακάκη βρίσκεται από τις 9 Αυγούστου 2016 στην κορυφή του κόσμου και έχει όλο το ταλέντο και τα ψυχικά χαρίσματα για να παραμείνει εκεί πολλά - πολλά χρόνια, χαρίζοντας στην Ελλάδα πολλές ανάλογες επιτυχίες.


REUTERS/EDGARD GARRIDO
Η «μικρή» στην ηλικία αλλά χαρισματική σκοπεύτρια είχε δείξει τις προθέσεις της από την αρχή παίζοντας αυτή τη φορά στο δικό της «γήπεδο», μιας και τα 25 μέτρα είναι το «καλό» αγώνισμά της. Η Κορακάκη ήταν πρώτη στα προκριματικά, δεύτερη στο επόμενο σκέλος και πρώτη στα ημιτελικά, κερδίζοντας την είσοδό της στον τελικό. Εκεί με κεκτημένη ταχύτητα προηγήθηκε 6-0, αλλά η απειρία της έφερε άγχος και η έμπειρη 34χρονη Γερμανίδα το εκμεταλλεύτηκε και κατόρθωσε να ισοφαρίσει στέλνοντας τον αγώνα στο shootout («ξαφνικός θάνατος»). Με Ολύμπια ψυχραιμία, όμως, η Κορακάκη πρώτευσε στις 4 από τις 5 βολές και βρέθηκε στα ουράνια, μαζί με ολόκληρη την Ελλάδα... 
naftemporiki.gr