Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Στίς 22 Απριλίου κρίνεται η ανανέωση ή όχι τής θητείας τής Εισαγγελέως Διαφθοράς...

Σκληρό ροκ για την θέση της Τουλουπάκη...
Μία... έκπληξη είχε ετοιμάσει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τη λήξη της θητείας της: συγκεκριμένα, χθες η Τουλουπάκη εκίνησε την επόμενη φάση της διερεύνησης του σκανδάλου Novartis, με την αποστολή προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του σκέλους της δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα και έφτασε σήμερα στη Βουλή. 

Όπως λένε όσοι ξέρουν, η εμπλοκή του ονόματος του Ανδρέα Λοβέρδου είναι μόνο... η αρχή, καθώς έπεται συνέχεια. Ωστόσο, η συνέχεια αυτή εξαρτάται από το τι θα γίνει με την θέση της Ελένης Τουλουπάκη: βλέπετε, η θητεία της λήγει την Παρασκευή και στις 22 Απριλίου θα κριθεί το κατά πόσον θα ανανεωθεί ή όχι.

Παρότι η θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς είναι «ηλεκτρική καρέκλα», μνηστήρες υπάρχουν –και είναι πολλοί. Ταυτοχρόνως, όλα δείχνουν πως η Ελένη Τουλουπάκη θα ήθελε να διεκδικήσει και μία δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσει το έργο της, αλλά και για να μην μείνει «έκθετη» στις απειλές που ήδη δέχεται από πολιτικούς που έχουν εμπλακεί στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Μόλις χθες, ο Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της, ενώ στο παρελθόν την ίδια προαναγγελία είχε κάνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κατά συνέπεια, ως τις 22 Απριλίου θα παιχτεί  ένα θρίλερ για... γερά νεύρα σε ό,τι αφορά την θέση της Ελένης Τουλουπάκη...

από : matrix24.gr

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Λοβέρδο...

Έφτασε στη Βουλή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέρος της δικογραφίας που αφορά στη διερευνώμενη υπόθεση της Novartis, ζητώντας την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Υπενθυμίζεται πως στο αρχείο μπαίνει το μέρος εκείνο της δικογραφίας που αφορά στους Παν. Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Αντιθέτως, ανοιχτή παραμένει η έρευνα για την υπόθεση της Νovartis ως προς τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες εισαγγελικές πηγές, δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς πολιτικών, συγγενών τους, ούτε περιουσίες ύποπτης προέλευσης.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με ανώτατη εισαγγελική πηγή, η δικογραφία θα κλείσει σύντομα μέσα στον Απρίλιο.

newpost.gr

Μύκονος : Οι φιλοζωΐα διά τής κάλπης...









*παραλλαγή σέ παλαιότερο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου



La Trappola elettorale guida il "topolino" al paradiso...

...καί στά Ελληνικά:
Η εκλογική ποντικοπαγίδα οδηγεί τό  "ποντικάκι" στόν παράδεισο...
***
Φάκα σινιέ Αναρχικής στρουκτουροδομής.
Ποιό είναι τό ποντικάκι;

(η απάντηση, όπου νάναι, θά τελεσιδικήσει...)
Φάκα σινιέ Αναρχικής στρουκτουροδομής. 
Προσοχή στό τυρί:
Είναι ληγμένο!


Μιά μικρή ιστορία από τά φοιτητικά χρόνια τού μεγάλου Mahatma Gandhi

Ο Γκάντι και ο καθηγητής του
Όταν ο Γκάντι μελετούσε νομικά στο Πανεπιστημίου τού Λονδίνου είχε έναν καθηγητή τού οποίου το επίθετο ήταν Mr. Peters και ο οποίος δεν τον συμπαθούσε καθόλου.
Κάποια μέρα, ο Mr. Peters κατά τη διάρκεια τού μεσημεριανού γεύματός του καθόταν στο εστιατόριο τού Πανεπιστημίου όταν ο Γκάντι ήλθε, με τον δίσκο του και κάθησε δίπλα του.
Σοβαρά ενοχλημένος ο υπερόπτης καθηγητής είπε στον Γκάντι: