Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ανοιχτή ρήξη Σόιμπλε - ΔΝΤ : Όσο είμαι εγώ, οι προτάσεις του Ταμείου δεν θα περάσουν

Ρήξη


tvxs.gr 13:22 | 18 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 13:27 | 18 Μάιος. 2016
Σε ανοιχτή ρήξη οδηγούνται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ μετά τις ρηξικέλευθες προτάσεις του Ταμείου για ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με πάγωμα δόσεων έως το 2040 και σταδιακή αποπληρωμή μέχρι το 2080 με σταθερό επιτόκιο 1,5%.

 Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, φέρεται να δηλώνει πως δεν αποδέχεται την πρόταση του ΔΝΤ για «πάγωμα» των επιτοκίων για την Ελλάδα και ότι «όσο είναι αυτός υπουργός δεν πρόκειται να υπάρξει» μια τέτοια εξέλιξη. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Σόιμπλε είναι διατεθειμένος απλώς να προβεί σε μικρότερες αλλαγές και όχι στη ριζική λύση που προτείνει το πρόγραμμα.
Ανεξάρτητα πάντως από την αντιπαράθεση για το χρέος «οι υπουργοί Οικονομικών θέλουν να ανάψουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Αθήνα στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Μαΐου», σημειώνει η Suddeutsche Zeitung, υπογραμμίζοντας πως προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την ίδρυση ενός ταμείου αποκρατικοποιήσεων και τη θέσπιση του «αυτόματου κόφτη δαπανών» που αφορά μισθούς.

Οι απαντήσεις στα θέματα των μαθηματικών και των αρχαίων. Οι Λύσεις


tvxs.gr 12:45 | 18 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 15:29 | 18 Μάιος. 2016
Στα μαθήματα κατεύθυνσης, Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, αλλά και Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης).
Το Τvxs.gr σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις. 
Τα θέματα στα Αρχαία ήταν «σε γενικές γραμμές, βατά και χωρίς εκπλήξεις». Συγκεκριμένα, στο διδαγμένο κείμενο, τα ζητούμενα είναι από την τρίτη και τέταρτη ενότητα των «Ηθικών Νικομαχείων».  Και οι ερμηνευτικές και οι λεξιλογικές ασκήσεις είναι βατές. Η ερώτηση εισαγωγής φέτος είναι ανάπτυξης.
Το αδίδακτο κείμενο είναι απόσπασμα από τον «Ευθύδημο» του Πλάτωνα. Τα γραμματικά ζητούμενα καλύπτουν μεγάλη έκταση της γραμματικής, χωρίς κάποια παγίδα. Οι όροι που ζητούνται για συντακτική αναγνώριση είναι εύκολοι. Προσοχή χρειάζεται η ανάλυση της υποθετικής μετοχής που ζητείται.
Για τα μαθηματικά, το πρώτο θέμα κρίνεται βατό, ενώ το δεύτερο απλό, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, και απαιτεί γνώσεις του διαφορικού λογισμού. Στο τρίτο Θέμα, το ερώτημα Γ1 ήταν απλό, ενώ για τα ερωτήματα Γ2 και Γ3 οι μαθητές έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. Το ερώτημα Γ4 ήταν αναμενόμενο.
Το τέταρτο θέμα κρίνεται ως θέμα ιδιαίτερη προσοχής για πολύ καλά προτετοιμασμένους μαθητές. Γενική εκτίμηση είναι πως πρόκειται για ένα διαβαθμισμένο θέμα, με εύκολη τη συλλογή των 50 μορίων και ευκολότερο από το περσινό.

ΔΕΙΤΕ τίς ΛΥΣΕΙΣ : ΕΔΩ

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                   από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"  (18.05.16)

Καταρρέουν τα ΜΜΕ...

Θέμος - Αλαφούζος - Ψυχάρης

Ιστορικά χαμηλά για εφημερίδες και δελτία ειδήσεων...

Πόσο απελπισμένος μπορεί να είναι κάποιος (εκδότης, διευθυντής, δημοσιογράφος που διαθέτει κοινή λογική), για να πιστεύει ότι θα προκαλέσει ζημιά στην κυβέρνηση, μια αποκάλυψη του τύπου...
ένας πρέσβης το 2013 παρενοχλούσε σεξουαλικά μια υπάλληλο της πρεσβείας του;

Πώς είναι δυνατόν να «πουλήσει» ή να συγκλονίσει την κοινή γνώμη και να ταρακουνήσει μια κυβέρνηση κάτι τέτοιο… Όταν το 2007 αυτή η χώρα είχε ζήσει το σκάνδαλο Ζαχόπουλου; Ένα πραγματικό σκάνδαλο με σεξ, ψέματα, πολιτική και video και την εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή και δημοσιογράφων;

Πώς είναι δυνατόν να καταρρέουν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων… Τα δελτία ειδήσεων που ήταν πρώτα να έσονται τελευταία… Και ο αντιπολιτευτικός λόγος των μεγάλων και ισχυρών ΜΜΕ να παραμένει σε επίπεδο επαρχιακού Τύπου;

Ή σε φτύνουν και πιστεύεις ότι βρέχει ή διαφορετικά το αντιπολιτευτικό μένος σε έχει τυφλώσει! Ο έλεγχος της εξουσίας από τον Τύπο είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Πρώτη φορά όμως η ένδεια αντιπολιτευτικού λόγου είναι τόσο εκκωφαντική!

Πρώτη φορά Αριστερά και ο αντιπολιτευτικός λόγος του Τύπου είναι της πλάκας! Όταν δεν «χτυπούν» την κυβέρνηση για τα μνημόνια που ψήφισε και για τις φοροκαταιγίδες που σκορπάει, ενώ για τους ίδιους λόγους «χάιδευαν» τις προηγούμενες κυβερνήσεις… Καθιστώντας τα Μέσα τους αναξιόπιστα στα μάτια της κοινής γνώμης (για τα δύο μέτρα και δυο σταθμά που χρησιμοποιούν)… Εξαντλούνται σε αποκαλύψεις «σκανδάλων» (της πλάκας) για διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων!

Όταν 250.000 συμβασιούχοι την τριετία 2001 – 2003 διορίστηκαν στη δημόσια διοίκηση με ψηφοθηρικά κριτήρια… Όταν καταγγέλλονταν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ…

Πώς είναι δυνατόν όμως, σε μια χώρα που τα αληθινά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ την οδήγησαν στη χρεοκοπία να συγκινηθεί επειδή κάποιο δευτεροκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε μετακλητός στο γραφείο του τάδε υπουργού;

Πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα που επί 40 χρόνια, πρωθυπουργοί, υπουργοί και στελέχη της δημόσιας διοίκησης έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων… Από pampers και συλλογές αρχαιοτήτων, μέχρι θηριώδεις μίζες για εξοπλιστικά… Από βαλίτσες με εκατομμύρια να αλλάζουν χέρια μεταξύ εκδοτών και πολιτικών… Από τον Τσοχατζόπουλο και τη Siemens… Μέχρι τα χρηματιστηριακά παιχνίδια, τις υποκλοπές, τις αυτοκτονίες, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, τους κουμπάρους, τα υποβρύχια που γέρνουν… Ο κατάλογος είναι ατελείωτος!

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι γιατί το κάνουν… Αλλά ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους! Για αυτό καταρρέουν οι κυκλοφορίες. Για αυτό καταρρέουν οι τηλεθεάσεις των δελτίων.

Είναι υποχρέωση των ΜΜΕ να ελέγχουν την εξουσία και να αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα όπου τα εντοπίζουν… Άλλα δεν μπορείς να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Όλα όσα έχουν «αποκαλυφθεί» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έως τώρα, είναι επιπέδου μονόστηλου! Ο κόσμος αντιλαμβάνεται το μείζον από το ελάσσον.

Θέλεις να «χτυπήσεις» την κυβέρνηση; Δικαίωμά σου! Αλλά κάντο σωστά! Πόνεσε τη! Μην υποτιμάς το κοινό!

Δεν μπορεί για παράδειγμα ο ΔΟΛ πριν λίγους μήνες να «σηκώνει» ένα θέμα για μια εταιρία του Τσίπρα (πριν μπει στην πολιτική) και για ένα ποσό 30.000 ευρώ που δεν φαινόταν στο πόθεν έσχες… Όταν πρώην πρωθυπουργοί έχουν κατηγορηθεί για βαλίτσες με εκατομμύρια…  Όταν το ίδιο το αφεντικό του ΔΟΛ για χρόνια δεν κατέθετε πόθεν έσχες και μάλιστα για 8ψήφια ποσά! Τι τύχη λοιπόν να έχει μια τέτοια «αποκάλυψη», αλλά και τι πωλήσεις να φέρει σε μια εφημερίδα που την «πουλάει» τρεις ημέρες στο πρωτοσέλιδό της;


Ως εκ τούτου η απάντηση στο γιατί μεγάλα ΜΜΕ, όπως το ΒΗΜΑ, το ΘΕΜΑ, ο ΣΚΑΙ… κ.ά, με παρέμβαση, με «βαριές» υπογραφές, με παράδοση στην αποκαλυπτική δημοσιογραφία, έχουν πέσει σε μια αδιέξοδη αντιπολιτευτική περιδίνηση… Θα πρέπει να λάβει υπόψη της, μαζί με το φαινόμενο της διαπλοκής και το στοιχείο ότι η ψυχή αυτών των Μέσων, δηλαδή, τα αφεντικά τους έχουν παραβιάσει τη νοητή γραμμή, με αποτέλεσμα να έχουν μετατρέψει σε προσωπικό θέμα την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα και προσωπικό τους στοίχημα την ανατροπή του!


enimerosi24.gr

Μίζες, ξέπλυμα και offshore στο κατηγορητήριο για το ζεύγος Μαρτίνη



20:54 | 17 Μάιος. 2016
«Με την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ κατείχες, διαχειρίσθηκες και χρησιμοποίησες περιουσία εν γνώσει ότι η περιουσία προέρχεται από το έγκλημα της απάτης ενώ παράλληλα χρησιμοποίησες τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με τη διακίνηση παράνομων εσόδων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα».
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει το κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει την Παρασκευή στον Ανακριτή Διαφθοράς ο άλλοτε επικεφαλής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.
Στον κατηγορούμενο, που συνελήφθη μαζί με την σύζυγο του για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, αποδίδεται η πρόκληση σκόπιμης βλάβης στην περιουσία του νοσοκομείου το 1998, η οποία προσδιορίζεται στο ποσό των περίπου 3,2 εκατ. μάρκων που φέρεται να ήταν το «δώρο» της εταιρίας «Hospitalia International» στον Ανδρέα Μαρτίνη για την επιλογή της σε έργο προμήθειας του «Ερρίκος Ντυνάν».
«Ως πρόεδρος είτε της επιτροπής προμηθειών του κοινωφελούς ιδρύματος παρασιώπησες το γεγονός ότι είχες λάβει από την εταιρία Hopitalia International την υπόσχεση καταβολής υψηλού χρηματικού ποσού 1.873.565 δολ. σε περίπτωση που το ΔΣ αποφάσιζε την ανάθεση της σύμβασης στην εν λόγω εταιρία» αναφέρει το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής Διαφθοράς Σπύρος Τσιρώνης, ο οποίος τονίζει πως το «δώρο» του Ανδρ. Μαρτίνη προήλθε από την επιβάρυνση του τιμήματος και μάλιστα με ασαφή αιτιολογία.


Tvxs Σκίτσο 07:56 | 18 Μάιος. 2016


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα της μίζας ακολούθησαν...

Wall Street Journal : Πάγωμα καταβολής τόκων ή κεφαλαίου έως το 2040 προτείνει το ΔΝΤ

Τολμηρή πρόταση για το χρέος από το ΔΝΤ

WSJ: Πάγωμα καταβολής τόκων ή κεφαλαίου έως το 2040 προτείνει το ΔΝΤ

Πάγωμα καταβολής δόσεων ή κεφαλαίου έως το 2040 προτείνει μεταξύ άλλων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal. Κατά τις πληροφορίες, η πρόταση κατατέθηκε στους εταίρους της Ευρωζώνης στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συζητήσεις για το χρέος της Ελλάδας, τους οποίους επικαλείται η WSJ, το ΔΝΤ επιθυμεί οι λήξεις των ομολόγων να επεκταθούν έως το 2080.

Επιπλέον, το Ταμείο εισηγείται τα επιτόκια για τα δάνεια της Ευρωζώνης να είναι σταθερά για τα επόμενα 30 έως 40 χρόνια στο 1,5%.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρόταση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, που παρουσιάστηκε στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, έχει ως στόχο να κρατήσει τις ετήσιες ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους κάτω από το 15% του ΑΕΠ.

Η πρόταση του Ταμείου είναι πιο προωθημένη σε σχέση με τον οδικό χάρτη που σχεδιάζει για το ελληνικό χρέος η Ευρωζώνη.

Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο η Γερμανία και άλλες χώρες που συντάσσονται με το Βερολίνο να είναι πρόθυμες για τέτοιες παραχωρήσεις. Την ίδια ώρα, πάντως, η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα το Ταμείο, άρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για κάποιου είδους συμβιβασμό.

Οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται, με επόμενο κύριο σταθμό το Eurogroup της 24ης Μαΐου, όπου αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η εικόνα.
tanea.gr

Μπέρτραντ Ράσελ, φιλοσοφία και ακτιβισμός


tvxs.gr 09:38 | 18 Μάιος. 2016
«Τρία πάθη, απλά αλλά εξαιρετικά δυνατά, έχουν εξουσιάσει τη ζωή μου: η λαχτάρα για έρωτα, η αναζήτηση για γνώση και η αβάσταχτη λύπη για τα δεινά του κόσμου». Αυτά ήταν τα κινητήρια πάθη του Άγγλου φιλοσόφου, μαθηματικού και ειρηνιστή ακτιβιστή Bertrand Russell.
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διανοητές και ακτιβιστές του 20ού αιώνα ο οποίος είχε επίσης λάβει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1950. Υπήρξε δάσκαλος του Ludwig Wittgenstein, ο οποίος, όπως και ο δάσκαλός του, εξελίχθηκε σε έναν από τους θεμελιωτές της αναλυτικής φιλοσοφίας.
O Bertrand Arthur William Russell γεννήθηκε στην Ουαλία στις 18 Μαΐου του 1872. Διακρίθηκε κατά τις σπουδές του στη φιλοσοφία και τα μαθηματικά, η σχέση του με τα οποία τον οδήγησε στη μελέτη της Λογικής, ενώ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να εκλαϊκεύσει την επιστήμη και τη φιλοσοφία. Το έργο του έχει επηρεάσει όχι μόνο τα Μαθηματικά, τη Φιλοσοφία και τη Λογική αλλά και τη Μεταφυσική, την Επιστημολογία, τη μελέτη της Γλώσσας και της Ηθικής.
Υπήρξε διακεκριμένος ειρηνιστής, που μάλιστα καταδικάστηκε σε φυλάκιση ως υποκινητής σε άρνηση στράτευσης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ηγετική προσωπικότητα του αντιπολεμικού κινήματος του ’60, αντέδρασε έντονα στον πόλεμο των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και αγωνίστηκε εναντίον της διάδοσης των πυρηνικών εξοπλισμών και της «ισορροπίας του τρόμου» κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Υπήρξε δραστήριος μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αφού για τελευταία φοράς συνελήφθη σε ηλικία 89 ετών για συμμετοχή σε διαμαρτυρία.
Το 1950 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, «εις αναγνώριση της προσφοράς του στα ανθρωπιστικά ιδεώδη και την ελευθερία της σκέψης». Ο Bertrand Russell αποβίωσε σε ηλικία 98 ετών, στις 2 Φεβρουαρίου του 1970, στην Ουαλία.  

"Πώς να ζούμε με την αβεβαιότητα, χωρίς ωστόσο να παραλύουμε απο το δισταγμό, ίσως είναι το κύριο πράγμα που μπορεί να μας διδάξει η φιλοσοφία"   
Bertrand Russell

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.



Tvxs Σκίτσο 08:18 | 17 Μάιος. 2016

Βουλή προς Παπασταύρου: Πρόσθετα στοιχεία αλλιώς άνοιγμα λογαριασμών


tvxs.gr 21:40 | 17 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:48 | 17 Μάιος. 2016
Ένα βήμα πριν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Σταύρου Παπασταύρου βρίσκεται η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή με σημερινή επιστολή της ζητά από τον Σταύρο Παπασταύρου να της δώσει επιπλέον παραστατικά και στοιχεία, σε διαφορετική περίπτωση τον προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών. 

Ο Βούτσης ξέρει...

voutsis

Μπορεί ο ρόλος του Προέδρου της Βουλής να είναι διακριτός από αυτόν του κυβερνητικού στελέχους, ωστόσο ο Νίκος Βούτσης παραμένει...
μέλος του κλειστού πρωθυπουργικού πυρήνα.

Μάλιστα, πληροφορείται για όλες τις κινήσεις της κυβέρνησης και συχνά πυκνά, καλείται από τον πρωθυπουργό να πει την άποψή του επί πολλών θεμάτων. Ο Πρόεδρος της Βουλής, άλλωστε, απέδειξε χθες ότι είναι ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στον πυρήνα λήψης των αποφάσεων, καθώς μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους αποκάλυψε τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Νίκο Βούτση, το επόμενο διάστημα, αφότου κλείσει η συμφωνία, αναμένεται να κατατεθούν και να ψηφιστούν στη Βουλή πολλά νομοσχέδια, τα οποία θα πέφτουν… βροχηδόν. Ο Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, έκανε λόγο για «δέκα νομοθετήματα», αποκαλύπτοντας ότι μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, τα αδήλωτα κεφάλαια, το σχέδιο για την κοινωνική οικονομία κ.α. Μάλιστα, ο Νίκος Βούτσης φάνηκε πληροφορημένος για το πρόγραμμα της κυβέρνησης όλο το καλοκαίρι, καθώς είπε κάτι που… στενοχώρησε τους δημοσιογράφους: ότι μάλλον η Ολομέλεια δε θα κλείσει και δε θα γίνουν θερινά τμήματα φέτος. Πράγμα που σημαίνει ότι και αυτό το καλοκαίρι, θα έχει πολλή δουλειά στη Βουλή…

matrix24.gr

Η πιο όμορφη στιγμή του τελικού... (ΦΩΤΟ...)

Η πιο όμορφη στιγμή του τελικού
Η ΑΕΚ επέστρεψε στους τίτλους μετά από 5 χρόνια. Η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, παίκτες και οπαδοί πανηγύρισαν με την ψυχή τους, όμως...
η μεγάλη στιγμή της χθεσινής βραδιάς ήταν άλλη…

Μετά το τέλος του αγώνα ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνγκεζ, φίλησε το χέρι της κόρης του Μπουονανότε και χάρισε μία φωτογραφία που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.

Τα αστρονομικά κέρδη των διακινητών ανθρώπινων ψυχών...

Τα αστρονομικά κέρδη των διακινητών ανθρώπινων ψυχών  
 
Αστρονομικά ήταν τα κέρδη των διακινητών, που 
εκμεταλλευόμενη τη δυστυχία των ανθρώπων...
και το προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
  Αυτό δείχνει έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας (Interpol) και της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol), που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη. 
Οι πάνω από ένα εκατομμύριο και πλέον πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν πέρσι στην Ευρώπη, χρησιμοποίησαν τις «υπηρεσίες» κάποιου διακινητή και πλήρωσαν από 3.000 έως 6.000 ευρώ ο καθένας. Το αποτέλεσμα; Ο μέσος όρος του συνολικού κέρδους των διακινητών κυμαίνεται ανάμεσα στα 5 και τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με την έκθεση, για να ξεπλύνουν και να νομιμοποιήσουν τις υπέρογκες εισπράξεις τους, οι διακινητές διέσχιζαν τα σύνορα μεταφέροντας αστρονομικά ποσά τα οποία και επένδυαν σε μανάβικα, εστιατόρια και εταιρίες μεταφορών. 

Οι κύριοι οργανωτές των δικτύων αυτών είχαν την ίδια υπηκοότητα με αυτή των μεταναστών, αλλά συχνά διέθεταν άδεια παραμονής στην ΕΕ, ή διαβατήρια...