Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Άμα πεί αλήθεια θά σκάσει!...

Ψεύδεται ασυστόλως...
Αντεπίθεση της διαπλοκής για τις τηλεοπτικές άδειες...
Στην αντεπίθεση περνάει η διαπλοκή πριν από τον νέο...
διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αγωγή του Star εναντίον του Δημοσίου είναι το πρώτο τροχιοδεικτικό χτύπημα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλες (αγωγές).
Ο Γιάννης Πρετεντέρης σε άρθρο του στα «Νέα» ανακάλυψε και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών! «Αν η αγωγή γίνει δεκτή (λέω: αν…), η εταιρεία θα αποζημιωθεί φυσικά από το Δημόσιο. Τότε τα εν λόγω κυβερνητικά στελέχη θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τη ζημιά που επέφεραν.. στο Δημόσιο ‘‘διά πράξεων ή παραλείψεών τους’’ όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», γράφει με ένα σκεπτικό που προκαλεί γέλιο.
Και ψεύδεται ασυστόλως. Δεν υπάρχει ποινική ευθύνη υπουργών για εφαρμογή νόμου που ψήφισε η Βουλή - ανεξαρτήτως αν ο νόμος αυτός κρίθηκε, σε κάποιες διατάξεις ή στο σύνολό του, αντισυνταγματικός.

ΔΗΜ. ΚΑΝ. (efsyn) φωτό και τίτλος από zoornalistas.blogspot 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Λιμάνι τής Κώ : Μερικές μικρές παρατηρήσεις από μεγάλη απόσταση...

Διαμήκης ρωγμή. Σάν νά προστέθηκε εκ τών υστέρων τό συγκεκριμένο κομμάτι τού μώλου... 
(η απουσία τού οπλισμού πρέπει νά είχε -εδώ- ρόλο αποφασιστικό)
Καθίζηση μεμονομένων τμημάτων. 
Μπορούν, άραγε, νά αποκλειστούν οι κακοτεχνίες;
"Ν.Μ."

Κουβέλης: Η κυβέρνηση μπορεί να ασκεί κριτική σε δικαστικές αποφάσεις...

Η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική σε δικαστικές αποφάσεις, τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
«Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, του ελεύθερου Τύπου, των δημοσιογράφων, των λειτουργών της ελευθεροτυπίας», να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις», είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το κύρος της δικαστικής εξουσίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναζητείται στη σιωπή της κοινωνίας», συμπλήρωσε, «με δεδομένο, μάλιστα, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν αυτές οι εξουσίες υπέρ αυτού του λαού».

Ο κ. Κουβέλης παρέπεμψε «σε χώρες με παράδοση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τον κοινοβουλευτισμό, εκεί όπου η αξιολόγηση των αποφάσεων είναι έντονη και η κριτική ακραία».
Ταυτοχρόνως, ο Φ. Κουβέλης, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, χαρακτηρίζει «όψιμο» το ενδιαφέρον κάποιων υπερασπιστών της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, δεδομένων των παρεμβάσεων στο έργο της κατά το παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς της οποίας ηγείται έχουν ταχθεί ανοικτά στο πλευρό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...