Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας προς Νταβούτογλου: «Μεταξύ γειτόνων, ειλικρίνεια»...

...«Ευτυχώς που οι πιλότοι μας δεν είναι το ίδιο νευρικοί»

Τσίπρας προς Νταβούτογλου: «Μεταξύ γειτόνων, ειλικρίνεια»

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, απευθυνόμενος στον τούρκο πρωθυπουργό για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε.

»Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».


Η τοποθέτηση αυτή του Πρωθυπουργού αναρτήθηκε και στον λογαριασμό του στο twitter, όπου ήρθε και η απάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας και παρότρυνε τον έλληνα πρωθυπουργό να επικεντρωθούν στην θετική ατζέντα.

Ανταπαντώντας, μέσω twitter, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε ότι πρόκειται για μια σημαντική Σύνοδο για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι η Αθήνα στηρίζει την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο.

Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει ευκαιρία για διάλογο σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, το Κυπριακό, το Συριακό και το Αιγαίο και κατέληξε τονίζοντας: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις». Νωρίτερα, κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από την επισήμανση για τους «νευρικούς πιλότους», το Αιγαίο και τις προσφυγικές ροές, είχε καλωσορίσει τη συνάντηση που, όπως είπε, γίνεται για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και μάλιστα στη δίνη μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης και πρότεινε, η επόμενη Σύνοδος να γίνει σε ένα ελληνικό νησί, τονίζοντας χαρακτηριστικά: να γίνει «στα σύνορα ΕΕ - Τουρκίας, που πρέπει να γίνουν σύνορα συνεργασίας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν βλέπει ευκαιριακά την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας. Για την Ελλάδα, πρόσθεσε, ήταν μια στρατηγική επιλογή, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η Τουρκία να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τη διευθέτηση των Ελληνοτουρκικών διαφορών και να επιλυθεί το Κυπριακό.

Με αυτή την λογική, είπε ο Πρωθυπουργός, «ξεκλειδώσαμε την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, τώρα, ξεκλειδώνουμε την αναθέρμανσή της».

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι προϋπόθεση να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία, είναι η επίλυση του Κυπριακού. Η δυνατότητα υπάρχει σήμερα ξανά μετά από δέκα χρόνια, που ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζι έχουν την βούληση για θετικά βήματα, είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι οι δύο κοινότητες δεν χρειάζονται εγγυητές και ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν και να τους αφήσουν να τα βρούν μεταξύ τους.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να προχωρήσει το Σχέδιο Δράσης ΕΕ - Τουρκίας, με ένα σοβαρό και αξιόπιστο και σοβαρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης, ενώ υποστήριξε τη χαλάρωση των θεωρήσεων, για είσοδο Τούρκων πολιτών στην ΕΕ. Ζήτησε, επίσης, να εφαρμοστούν οι συμφωνίες επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας και ΕΕ - Τουρκίας.

tanea.gr

O Kώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα...

                                                                                                                                          από "ΤΑ ΝΕΑ"

Το τερμάτισε…



 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για έναν υπουργό Εξωτερικών να πείσει τους εκπροσώπους ενός κράτους σε επίσημη επίσκεψή του εκεί για business, ωστόσο ο Νίκος Κοτζιάς μάλλον το… τερμάτισε.
 Θέλοντας να επιστρέψει από την Τεχεράνη με...
γεμάτες αποσκευές για επενδυτικό ενδιαφέρον και συμφωνίες με τους Ιρανούς, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επικαλέστηκε ακόμη και τον… Αλλάχ, αλλά και τους… «δικούς μας θεούς», λέγοντας: «Ο Αλλάχ έδωσε στο Ιράν πετρέλαιο και αέριο και σ' εμάς, οι δικοί μας θεοί, τη ναυτιλία μας».
 matrix24.gr

Το ΔΝΤ πίσω από τα σενάρια για οικουμενική...

to-dnt-pisw-apo-ta-nea-senaria-gia-oikoumeniki-kubernisi

του Θάνου Δημάδη

Σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα προωθεί το ΔΝΤ σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, με αντίστοιχο τρόπο με εκείνον που το έκανε το καλοκαίρι του 2011, οδηγώντας τα πράγματα λίγους μήνες αργότερα στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είναι...

ιδιαίτερα προβληματισμένη από την πιθανότητα μίας νέας πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, κάτι που συζητά συχνά με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Το πρόσφατο κοινοβουλευτικό κρας-τεστ που έληξε με απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία, κάνει τα στελέχη του Ταμείου πιο απαισιόδοξα για την προώθηση μεγάλων κρίσιμων "μεταρρυθμίσεων" με σημείο αιχμής το ασφαλιστικό. Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις που οι δανειστές θεωρούν προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεν μπορούν να προχωρήσουν- και κυρίως να εφαρμοστούν- αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν "βάλουν πλάτη".

Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από την πιθανότητα μιας νέας πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα.
Ο ίδιος ο Πολ Τόμσεν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του φέρεται να επισημαίνει συνεχώς ότι...

Η "ΜΑΡΙΝΑ Φ." μέ ξάρτια...

...σέ λίγες μέρες καί μέ πανιά!



Πέθανε ο ιστορικός διευθυντής των ΝΕΩΝ, Κώστας Νίτσος

Πέθανε ο ιστορικός διευθυντής των ΝΕΩΝ, Κώστας Νίτσος

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 95 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, Κώστας Νίτσος. Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εμπρός».

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε στα «ΝΕΑ», όπου διατέλεσε, μάλιστα, και διευθυντής της εφημερίδας σε μία δύσκολη ιστορικά περίοδο. Ήταν επίσης διευθυντής του απεργιακού φύλου της ΕΣΗΕΑ «Αδέσμευτη Γνώμη» που κυκλοφόρησε στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975. Ο Κώστας Νίτσος διατέλεσε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ενώ πρόσφατα είχε λάβει από την ΕΣΗΕΑ το μετάλλιο «Ξενοφών» που αποτελεί την ύψιστη δημοσιογραφική διάκριση.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου, πνευματικού ανθρώπου και αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. «Ο Κώστας Νίτσος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγωνιστών Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης, υπήρξε ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που συνδύασε τη λογιοσύνη με τη δημοσιογραφία και έθεσε την πένα του στην υπηρεσία του λαού και των αγώνων του».

H κηδεία του θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη της ΕΣΗΕΑ.

tanea.gr

Τόσο σκληροί και ανυποχώρητοι!..

 τού  Δημήτρη Τρίμη
Όταν η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα προχωρά μόνη της το νομοθετικό της έργο, κατηγορείται για αυταρχισμό και αλαζονεία, άσχετα αν το γενικό περιεχόμενο των περισσοτέρων νομοθετημάτων έχει ήδη υπερψηφιστεί στη Βουλή (με τη συμφωνία του Αυγούστου) και από μερικούς απ' όσους της επιτίθενται σήμερα. 

Μόλις, όμως...
ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε θεσμικά διάλογο μαζί τους, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς προϋποθέσεις, για τα μεγάλα τουλάχιστον θέματα που θα σημαδέψουν αποφασιστικά την μελλοντική πορεία και την κοινωνική φυσιογνωμία της χώρας (όπως είναι η διάσωση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης), τα κόμματα της αντιπολίτευσης πέρασαν στην ακριβώς απέναντι θέση σε σχέση με την προηγούμενη περί έλλειψης δημοκρατικότητας και αλλαζονείας. Τώρα μας λένε ότι ο διάλογος που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας είναι προσχηματικός... Ότι είναι όλα ήδη προαποφασισμένα, ότι η κυβέρνηση ψάχνει για συνενόχους. Οτι βρίσκεται σε πανικό. Οτι έχει χάσει την πλειοψηφία, διαλύεται, καταρρέει κ.ο.κ.

Παρότι έχουμε συνηθίσει τέτοιες παράλογες και αντιφατικές πολιτικές συμπεριφορές στην ελληνική δημοκρατία των υπερβολών και του αντιπολιτευτικού «ό,τι να 'ναι», δεν σας κρύβω, ότι ακούγοντας στο ραδιόφωνο τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ή τις ανακοινώσεις των κομμάτων ολόκληρης της αντιπολίτευσης, νόμιζα ότι έχουν γραφτεί όλες από το ίδιο χέρι, με την πάγια γλώσσα της πολύ σκληρής αριστεράς απέναντι σε κάθε πρόταση αλλαγών: Ο διάλογος που προτείνει οποιαδήποτε κυβέρνηση, υπουργείο, «θεσμός», αλλά και διοίκηση ΑΕΙ, εργοδοτική οργάνωση, δήμος, περιφέρεια κ.ο.κ. αντιμετωπίζεται με την ίδια καχυποψία, δήθεν επί της αρχής. Δηλαδή αν μιλήσεις με την όποια εξουσία για τα θέματα που σε αφορούν, της δίνεις άλλοθι να σε ενσωματώσει, να σε ταπεινώσει, να σου δημιουργήσει ρήγματα στις γραμμές σου... Νομιμοποιείς έστω και με την απλή σου παρουσία τον «εχθρό». Ανοίγεις πόρτα διαπραγμάτευσης και επομένως εγκληματικών υποχωρήσεων από τις «πάγιες θέσεις του κινήματος». Οδηγείσαι στη στρούγκα του αντιπάλου, παγιδεύεσαι... 

Σε πολλά σωματεία έχουμε δει την τραγελαφική κατάσταση με τις πολύωρες θυμωμένες συζητήσεις «στα όργανα» ακόμα και για το αν θα πρέπει να πρωτοκολλήσουν την πρόσκληση ενός υπουργείου για θεσμική συνάντηση, ενόψει αποφάσεων σε θέματα που τα αφορούν...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κενό εξουσίας

Ανίκανη κυβέρνηση και ανίκανη αντιπολίτευση συνιστούν το απόλυτο κενό εξουσίας.
Έχω τον φόβο ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση μετά από τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974, μετά δηλαδή από τη κατάρρευση της δικτατορίας και την εισβολή της Τουρκίας στη Κύπρο. Γιά τους εξής λόγους:
Εδώ και έξι χρόνια ζούμε υπό συνθήκες πλήρους οικονομικής κατάρρευσης, ασφυκτικού διεθνούς οικονομικού ελέγχου, πρωτοφανούς ανεργίας, αφανισμού της μεσαίας αστικής τάξης, κοινωνικής αποσύνθεσης και εξαθλίωσης των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων. Και δεν διαφαίνεται προοπτική εξόδου από αυτό το απόλυτο αδιέξοδο.
Εδώ και έξι χρόνια ζούμε υπό συνθήκες απόλυτης πολιτικής αστάθειας. Διενεργήθηκαν στα χρόνια αυτά πέντε εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα και παρήλασαν πέντε κυβερνήσεις, χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως βήμα προόδου από την ημερομηνία που εξερράγη η κρίση. Και δεν διαφαίνεται προοπτική διασφάλισης των αναγκαίων συνθηκών πολιτικής σταθερότητας από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Εδώ και έξι χρόνια ο ελληνικός λαός υφίσταται μία συνεχή εξαπάτηση. Ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι “λεφτά υπάρχουν” και έτσι κέρδισε τις εκλογές. Αποδείχθηκε ότι λεφτά δεν υπήρχαν, υπέγραψε τα μνημόνια και εν τέλει κατέρρευσε. Ο Α. Σαμαράς υποσχέθηκε αρχικώς ότι θα καταργούσε τα μνημόνια και στη συνέχεια ότι θα επαναδιαπραγματευόταν τις σχέσεις με τους δανειστές. Αποδείχθηκε ότι έλαβε ακόμη σκληρότερα μέτρα από εκείνα που υποτίθεται ότι θα καταργούσε ή θα αναθεωρούσε και εν τέλει κατέρρευσε και αυτός.
Ο Α. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα έσκιζε τα μνημόνια και θα τοποθετούσε σε εντελώς νέα βάση την πολιτική έναντι της Ευρώπης και των δανειστών. Αποδείχθηκε ότι υπέγραψε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο και αφού γελοιοποιήθηκαν εσωτερικά και διεθνώς ορισμένοι από τους στενότερους συνεργάτες του και προχώρησε σε ένα ασυνάρτητο δημοψήφισμα εφαρμόζει τώρα υπάκουα τις εντολές του διεθνούς ελέγχου.
Το ΠΑΣΟΚ από κόμμα εξουσίας με ποσοστά άνω του 40% εξασφαλίζει με αγωνία μονοψήφια νούμερα. Η ΔΗΜΑΡ εξαερώθηκε. Η Νέα Δημοκρατία παραπαίει μετά τη κατάρρευση των ποσοστών της και τη κρίση ηγεσίας, που την έχει πλέον οδηγήσει στα όρια του γελοίου. Και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη βαρύτατα πλήγματα με τη διάσπαση και την αποχώρηση βουλευτών και στελεχών του.
Έτσι τη χώρα κυβερνά αυτή τη στιγμή μία εμφανώς ανεπαρκής και ετερόκλητη αριστεροδεξιά κυβέρνηση, με οριακή πλειοψηφία, η οποία άρχισε να απομειώνεται στη πρώτη δύσκολη ψηφοφορία, την ώρα που σύντομα ακολουθούν άλλες δυσκολότερες όπως το ασφαλιστικό ή το αγροτικό, γιά τις οποίες μάλιστα προσέφυγε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας τη μεσολάβησή του γιά να στηριχθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης. Απέναντι σε αυτή την εμφανώς ανεπαρκή κυβέρνηση βρίσκεται μία εμφανώς ανεπαρκέστερη αντιπολίτευση, η οποία δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, καθώς δεν είναι σε θέση να επιλύσει ούτε τα δικά της εσωτερικά προβλήματα.
Συνιστούν τα δεδομένα αυτά το απόλυτο κενό εξουσίας: Ανίκανη κυβέρνηση, ανίκανη αντιπολίτευση, διαλυμένα κόμματα, αναξιόπιστες ηγεσίες, παράλυτο πολιτικό σύστημα, διεφθαρμένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ, πλήρως ανεπαρκής δημόσια διοίκηση.
Συμβαίνουν όλα αυτά σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή γιά την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην ευρύτερη περιοχή μας, στη νότια και ανατολική Μεσόγειο όπως και στη Μέση Ανατολή, μαίνονται πόλεμοι και συγκρούσεις με άμεση εμπλοκή και των μεγάλων δυνάμεων. Το προσφυγικό πρόβλημα πνίγει την Ελλάδα, καθώς ένα ένα τα κράτη της Βαλκανικής και της Κεντρικής Ευρώπης υψώνουν τείχη γιά να εμποδίσουν τη ροή των προσφύγων από εδώ προς τον Βορρά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταστεί η χώρα μας η μεγάλη αποθήκη των δυστυχισμένων ψυχών της Ανατολής και του Νότου. Η τυφλή τρομοκρατία αλλάζει τη καθημερινότητα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλάζει πολλά από τα δεδομένα στα οποία στηρίζονταν ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά εμπλέκει και την Ελλάδα ως πύλη εισόδου τρομοκρατών.
Πώς και από ποιούς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα πελώρια εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα μέσα σε συνθήκες κενού εξουσίας; Πώς και από ποιούς θα προστατευθεί ο ελληνικός λαός από τους άμεσους, μεγάλους κινδύνους που τον απειλούν; Φοβούμαι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα πειστική απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Φοβούμαι ότι ταξιδεύουμε χωρίς πυξίδα, χωρίς καπετάνιο και με πλήρωμα στεριανούς που δεν ξέρουν από θάλασσες.
thetoc.gr

Το ξενοδοχείο που λιώνει & ξαναχτίζεται κάθε χρόνο από 500 τόνους πάγου!

 
Το Hotel de Glace, είναι ένα ξενοδοχείο από πάγο στον Καναδά, το οποίο ξαναχτίζεται από την αρχή κάθε χρόνο! Για την κατασκευή του απαιτούνται 500 τόνοι πάγου και 30.000 τόνοι χιονιού! Και όταν τελειώσει ο χειμώνας, απλά λιώνει και εξαφανίζεται...


Αν, λοιπόν, αγαπάτε το κρύο και τα ταξίδια σε χειμερινούς προορισμούς, το Κεμπέκ στον Καναδά έχει το ιδανικό ξενοδοχείο για εσάς.
Είναι το Hotel de Glace, το οποίο είναι ένα προσωρινό ξενοδοχείο, κατασκευασμένο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και πάγο.
Το ξενοδοχείο ξαναχτίζεται κάθε χρόνο και είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες του μόνο για λίγους μήνες. Φέτος θα είναι ανοιχτό από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι τις 28 Μαρτίου περίπου.


Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου ζουν, τρώνε, κάνουν μπάνιο, πίνουν καφέ και κοιμούνται σε δωμάτια και έπιπλα από πάγο φορώντας τα κατάλληλα ρούχα.
Η τιμή του κοστίζει περίπου 200 δολάρια το άτομο ανά ημέρα...
Τώρα, αν είστε από αυτούς που δεν αντέχουν το κρύο, απλώς απολαύστε τις υπέροχες φωτογραφίες.
(ακολουθούν 20 καταπληκτικές φωτογραφίες)

Σταμάτησαν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις στο Αιγαίο σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ

Το πρακτορείο RIA Novosty επικαλείται διπλωματικές πηγές από την Αθήνα και τονίζει ότι από τις 25 Νοεμβρίου δεν έχει γίνει καμία παραβίαση στο Αιγαίο. stamatisan-oi-tourkoi-tis-parabiaseis-sto-aigaio-sumfwna-me-ta-rwsika-mme

Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν σταματήσει, ήδη από τις 25 Νοεμβρίου αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosty επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από την Αθήνα.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η τελευταία παραβίαση έγινε στις 25 Νοεμβρίου, όταν από μαχητικά εκ των οποίων τα 2 ήταν οπλισμένα.
«Υπήρξε μηδενική δραστηριότητα στο ελληνικό FIR στο Αιγαίο και οι λόγοι είναι κατανοητοί» ανέφερε η διπλωματική πηγή από την Αθήνα.
Το δίκτυο Russia Today επικαλούμενο το ελληνικό γενικό επιτελείο αναφέρει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη απουσίαζαν από την περιοχή για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει διακόψει κάθε επιχείρηση στον εναέριο χώρο της Συρίας από την στιγμή που η Ρωσία εγκατέστησε τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς S-400 στην βάση της στη Λαττάκεια. 
thetoc.gr