Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

TVXS Σκίτσο 07:12 | 29 Σεπ. 2016

Πρόωρες εκλογές γίνονται «όταν» και «εφόσον»· όχι τώρα

Πρόωρες εκλογές κάνει μια κυβέρνηση σε ομαλές συνθήκες, όταν πιστεύει πως έχει πιθανότητες να νικήσει. Διαφορετικά, είναι επιλογή αυτοκτονίας 
 | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόωρες εκλογές λοιπόν. Ισως το πιο αγαπημένο θέμα της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Τις πρόωρες εκλογές τις ζητούν κατά κανόνα τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί εκτιμούν ότι οι κυβερνήσεις είναι αποτυχημένες, επικίνδυνες και πρέπει να φύγουν για να γλιτώσει ο τόπος την καταστροφή.
Οταν η αντιπολίτευση έρχεται στα πράγματα, το έργο ανεβαίνει ξανά με άλλους πρωταγωνιστές. Καμία πρωτοτυπία δηλαδή.
Πρόωρες εκλογές με την παρούσα κυβέρνηση έχουν προβλέψει πολλοί μέχρι τώρα και με διάφορες αφορμές. Οποτε στην επικαιρότητα υπήρχε ένα θέμα υψηλού κινδύνου, έσκαγαν μύτη οι σχετικές φήμες. «Δεν θα περάσει η αξιολόγηση, οι δανειστές είναι αδιάλλακτοι, ο Τσίπρας σκέφτεται τις κάλπες» διέδιδαν οι καλά πληροφορημένοι κύκλοι.
Η επιθυμία τους σκόνταψε στην πραγματικότητα. «Πολλοί φόροι, πέφτουν τα έσοδα, η κοινωνία στενάζει, θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, η μόνη διέξοδος για μια διαχειρίσιμη ήττα είναι οι πρόωρες εκλογές» προφήτευαν οι ενημερωμένοι παράγοντες της δημόσιας ζωής. Νέα αποτυχία.
«Το προσφυγικό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, φλερτάρει με τις κάλπες η κυβέρνηση» διακινούσαν πρόσωπα που ισχυρίζονταν ότι είχαν πρόσβαση στο Μαξίμου. Ξανά τζίφος.
Παρά τις αλλεπάλληλες αστοχίες, οι διαδοσίες δεν έχουν απογοητευτεί. Επιμένουν κι ας διατρέχουν τον κίνδυνο να την πατήσουν σαν τον ψεύτη βοσκό.
Τώρα υπάρχουν δύο θέματα που προσφέρονται για να συντηρηθεί η φιλολογία: οι τηλεοπτικές άδειες και το θέμα του χρέους. Λένε λοιπόν οι πληροφορίες από έγκυρες πηγές ότι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει τον νόμο αντισυνταγματικό ή αν ο Τσίπρας δεν πάρει αυτό που θέλει στο χρέος, θα πάει σε πρόωρες εκλογές.
Προσέξτε, αυτό θα γίνει αν προκύψει το ένα από τα δύο, οπότε λογικό είναι να υποθέσουμε ότι αν συμβούν και τα δύο, τότε στα σίγουρα θα έχουμε κάλπες.
Το ερώτημα είναι γιατί να πάει ένας πρωθυπουργός σε πρόωρες εκλογές ύστερα από ήττα ή ήττες σε κρίσιμα μέτωπα; Για να κάνουν περίπατο οι αντίπαλοί του; Συνήθως, πρόωρες εκλογές κάνει μια κυβέρνηση σε ομαλές συνθήκες, όταν πιστεύει πως έχει πιθανότητες να νικήσει. Διαφορετικά, είναι επιλογή αυτοκτονίας.
Πρόωρες εκλογές έκανε ο Τσίπρας τον Σεπτέμβρη του 2015 όταν δεν τις ήθελε κανένα κόμμα. Τις κέρδισε. Ηταν ευφυής κίνηση. Αν βεβαίως η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου, αν δηλαδή η κυβέρνηση κρίνει ότι δεν μπορεί ή δεν τη συμφέρει να συνεχίσει να κυβερνά, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Ακόμη όμως δεν είμαστε σ’ αυτό το σημείο.
 
Ανάγωγα
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με νέα επιστολή του στον πρωθυπουργό, κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι «προσπαθεί να στρατεύσει τους μαθητές σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο». Για την Αριστερά, η συγκεκριμένη παρατήρηση είναι έπαινος.
efsyn.gr

Τό σκίτσο τής Έφης Ξένου...

...από "ΤΑ ΝΕΑ"

ΤτΕ: Δεν ελέγξαμε τα δάνεια της Attica Bank σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ομολογία

tvxs.gr 18:08 | 29 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:43 | 29 Σεπ. 2016
Στην ομολογία ότι τα δάνεια - ύψους 13 εκ. ευρώ - που δόθηκαν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την Attica Bank το 2010 και το 2011 δεν ελέγχθηκαν προχώρησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Πάσχας. Μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων αποκάλυψε επίσης ότι τα δυο κόμματα χρωστούν πάνω από 295 εκατομμύρια ευρώ αλλά και ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εξέδωσε πόρισμα για τα δάνεια σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα την περίοδο 2011 - 2014.

Ο Γιώργος Πάσχας μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή είπε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν συμπεριέλαβε στους ελέγχους που έκανε στην Attica Bank, την περίοδο 2011-2014, τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Υποστήριξε δε, ότι δεν έστειλε στην Εξεταστική το πόρισμα της Attica Bank για την περίοδο αυτή διότι δεν περιλάμβανε δάνεια μέσων ενημέρωσης και κομμάτων. 
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας του επεσήμανε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήραν 13 εκατ. ευρώ δάνειο εκείνη την περίοδο κι ενώ είχαν σχηματιστεί προβλέψεις ζημίας. «Δεν ελέγχουμε όλους τους πελάτες. Ελέγξαμε την πιστοδοτική τακτική παίρνοντας ένα δείγμα από τους μεγάλους πιστούχους. Μέσα στο πόρισμα και στο δείγμα που κάναμε δεν υπάρχει κόμμα» απάντησε ο Γιώργος Πάσχας. 
Όσον αφορά τα δάνεια των κομμάτων ο Γιώργος Πάσχας είπε ότι στον τακτικό έλεγχο που έγινε το 2010 στην Αγροτική υπήρχαν δάνεια 205.620.006 ευρώ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Το λογιστικό υπόλοιπο όλων των δανείων σήμερα είναι 295.227.000. Τα τελευταία δάνεια δόθηκαν το 2011, έκτοτε δεν δόθηκαν δάνεια. Τα υπόλοιπα είναι μη καταλογισμένοι τόκοι. Έχουν ληφθεί προβλέψεις για 263 εκατ. από το 2010 και το 2011», κατέθεσε και πρόσθεσε ότι σήμερα για το 90% των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει σχηματιστεί πρόβλεψη ζημίας». Ερωτηθείς για...

Ο Ερντογάν αμφισβητεί τώρα και τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ο σουλτάνος
tvxs.gr 16:40 | 29 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 19:43 | 29 Σεπ. 2016
Για πρώτη φορά Τούρκος πρόεδρος εκφράζει δημοσίως τη διαφωνία του με τη Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση την οποία δημιουργήθηκε η σύγχρονη Τουρκία.

Μιλώντας σήμερα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».
Πρόσθεσε δε, ότι σε περίπτωση που πετύχαινε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο διεθνής παράγοντας θα επέβαλλε στην Τουρκία μια συνθήκη πολύ πιο χειρότερη από αυτή των Σεβρών.
Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία, καθώς ο Ερντογάν ετοιμάζει παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία, εξού και η δήλωση ότι, η επέκταση (της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης) για τρεις ακόμη μήνες θα ήταν ευεργετική για τη χώρα.
«Για να λάβουμε προφυλάξεις για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών μας, την δημοκρατία μας και την αρχή του κράτους δικαίου, αποφασίστηκε να προταθεί η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», υπογράμμισε σε ανακοίνωση του χθες, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

«Όλοι οφείλουν να σέβονται τη συνθήκη της Λωζάνης»
«Η Συνθήκη της Λωζάνης και όλο το Διεθνές Δίκαιο είναι...

Συνάντηση Τσίπρα-Παππά-Μαρινάκη...

http://www.typologies.gr/wp-content/uploads/2014/05/%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.jpeg
Συνάντηση πριν από λίγη ώρα του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση ξεκίνησε νέο κύκλο επαφών με τους...
υπερθεματιστές των αδειών και σε λίγη ώρα θα ακολουθήσει ραντέβου ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και το Γιάννη Αλαφούζο και εντός των επομένων ημερών με το Θοδωρή Κυριακού. Ταυτόχρονα με ταχείς ρυθμούς γίνεται ο έλεγχος των οικονομικών μέσων της υποψηφιότητας του  Ιβάν Σαββίδη...

typologies.gr

Τρεις υπουργοί Παιδείας...

Τρεις υπουργοί Παιδείας (φωτό)
Η Μαριέττα Γιαννάκου άκουσε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα να της απονέμουν τα εύσημα –και αυτό το άκουσαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση στη Βουλή.
Αυτό όμως που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι ότι,...
ενώ η συζήτηση ήταν σε εξέλιξη, ο Νίκος Φίλης σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε και έπιασε κουβέντα με την παλαιά υπουργό Παιδείας. «Παρών» στο πηγαδάκι και ένας άλλος, πιο παλιός ακόμη, υπουργός με το ίδιο χαρτοφυλάκιο: ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Τρικομματικό το πηγαδάκι!...
newpost.gr

Χέστηκε ο κόσμος, αν θα μείνουν 4 ή 3 ή κανένα κανάλι... Η κραυγή ενός θυμωμένου πολίτη...

Σκατά
...που «προσκυνάει» η AGB και αγνοούν επιδεικτικά τα δελτία ειδήσεων...

Η κραυγή αγωνίας, απελπισίας, αγανάκτησης… βάλτε όποια λέξη θέλετε, έρχεται από έναν κάτοικο της Θεσσαλονίκης που όταν εμφανίζεται με την παρέα του στην τηλεόραση σπάνε τα κοντέρ της AGB…
Η φωνή του όμως για το «έμφραγμα» που έχει προκαλέσει στην πόλη που ζει η επίσχεση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, δεν φθάνει στους διευθυντές ειδήσεων των μονοθεματικών ή ολιγοθεματικών δελτίων τους… Διότι ο Καλογρίτσας, η Αντζελίνα και το περούκα gate μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους!

Ο λόγος για τον Χρήστο Κιούση της δημοφιλούς παρέας των «Αρβύλα» που – δικαίως, φρίκαρε με όσα ζει και κυρίως με όσα βλέπει κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων. «Μην μιλάτε περί πλουραλισμού κι ελευθεροτυπίας, όταν στήνετε τα πιο μονοθεματικά και εγωκεντρικά, κατά το συμφέρον των ιδιοκτητών σας, δελτία ειδήσεων».

Σκέψεις που όλοι κάνουμε και γράφουμε όλες αυτές τις ημέρες με τη φαρσοκωμωδία των δελτίων ειδήσεων… Για παράδειγμα, κοντεύει να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα στη Γερμανία και τα ελληνικά τηλεοπτικά δελτία για το μόνο που καίγονται είναι η γκλίτσα του Καλογρίτσα και η απόχη του Σαββίδη!

Μπορεί λοιπόν ο Κιούσης στο δικαιολογημένα αγανακτισμένο κείμενό του να φιλτράρει – αδίκως κατά τη γνώμη μας, την προσέγγισή του μέσα και από την κόντρα Θεσσαλονίκης – Αθήνας… Ωστόσο με τη φωνή του εκφράζει το σύνολο των κανονικών ανθρώπων αυτής της χώρας… Προτείνοντας μάλιστα το αυτονόητο σε όσους θέλουν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση και όχι να υπερασπίζονται συμφέροντα: να ρίξουν τους προβολείς στα αληθινά προβλήματα των πολιτών.

 Διαβάστε στη συνέχεια το κείμενο του Χρήστου Κιούση που δημοσιεύεται στο gazzetta με τίτλο: S.O.S. Εδώ Θεσσαλονίκη…

Είναι δυνατόν ψωμί τυρί να μην έχουμε; Και αυτός ο μ.....ς να βγαίνει με το μαντηλάκι;...


Χτες πεινασμένοι ξενοδοχοϋπάλληλοι όρμαγαν στο Υπουργείο του και τρώγανε ξύλο από τα ΜΑΤ. Οι συντάξεις έχουν πάει στα τάρταρα. Σάλιο δεν υπάρχει. Και αυτός με το μαντηλάκι στα κανάλια!
Δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι Kατρούγκαλοι πως όταν είναι σε ένα Υπουργείο που γίνεται της κολάσεως, θα πρέπει να είναι πιο μαζεμένοι; Να...
μην εμφανίζονται και να μην προκαλούν τον κόσμο που στενάζει με τα ακριβά κοστουμάκια, τις γραβάτες και τα μαντηλάκια, όπως όταν ιδιώτευαν και ήταν καθηγητές, δικηγόροι και οτιδήποτε άλλο; Τόσο πολύ μυαλό θέλει για να το καταλάβουν και να πάψουν να προκαλούν;... 
 

Kατηγορίες για απιστία και απάτη σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου
Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και απάτη σε βάρος του πρώην υπευθύνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου έκλεισε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η έρευνα που διενεργείται από καιρό για την  διαχείριση των οικονομικών του κόμματος από το 2004 ως και το 2012. Η έρευνα που ξεκίνησε το 2012 μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου στηρίχθηκε σε εσωτερικό έλεγχο που έγινε μέσα στο ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία της τότε ηγεσίας του και τη σύνταξη πορισμάτων ορκωτών λογιστών.
Ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ από τις εισαγγελικές αρχές ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος εναντίον του οποίου ασκήθηκαν και οι διώξεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας η κατηγορία για απιστία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου συνίσταται στο ότι εντοπίστηκαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης με παραλείψεις παραστατικών, καθώς κατά την περίοδο 2007-2009 το ταμείο του κόμματος είχε σε μετρητά 15 εκ. Ευρώ.
Το αδίκημα της απάτης αφορά στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκ. Ευρώ από την Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ το 2010, με εγγύηση μελλοντική κρατική επιχορήγηση που θα ελάμβανε το κόμμα, ενώ με την ίδια εγγύηση είχε δανειοδοτηθεί και από άλλες τράπεζες. Δηλαδή προσέφερε απατηλά κατά την εισαγγελία την μελλοντική επιχορήγηση στην τράπεζα Αττικής ενώ την είχε προσφέρει σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρ κάλυπταν το  ποσό της κρατικής χρηματοδότησης.
                                                                  -----
ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη σε Σπυρόπουλο: Αναδεικνύεται το καθεστώς της διαπλοκής
Mε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την ποινική δίωξη εναντίον του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για κακουργηματική απάτη και απιστία, λέγοντας πως αυτή «αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                       από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (29.09.16)

Κερκ Ντάγκλας: Κείμενο - καταπέλτης κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα

από ΤΑ ΝΕΑ

Aνακοίνωση τού συνδυασμού ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕ
Στριμωγμένος στα σκοινιά ο κ. δήμαρχος ξεπέρασε κάθε όριο! Μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μέσω από υπερβάλλουσας κακοήθειας δελτίο τύπου. Να του υπενθυμίσουμε, ότι εμείς απλά μεταφέραμε την επίσημη δήλωση από το στόμα του προέδρου του Δ.Σ στην τελευταία συνεδρίαση σχετικά με τα χρήματα της ΔΕΥΑΜ και του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με αρ.πρωτ. 58666/18-8-16. Η ενημέρωση των δημοτών δεν είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση για μας. 
 Ενα  ερώτημα μόνο : αν τα 250.000 περίπου ευρώ ήταν δικά σας  θα ξέρατε  που είναι; 
 Και μια διαπίστωση : οι άνθρωποι κρίνονται από την προσφορά τους στον κάθε τόπο, την αρετή τους και όχι από την καταγωγή τους ή την υποταγή τους προς εσάς. 
Εσείς κύριε δήμαρχε ως αγνός και άδηλος εραστής του νησιού, πάρτε το αγαπόμετρο για τον τόπο και ελάτε να μετρηθούμε!
Τέλος  αν όπως νομίζετε δεν αγαπάμε το νησί, αγαπάμε εσάς που κάνετε τόσα για το νησί και είναι το ίδιο.


ΥΓ. Θα επανέλθουμε αναφορικά με τις προσφυγές που όχι δεν κερδήθηκαν αλλά δεν ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ (ξέρεις εσύ δήμαρχε), για τους διαγωνισμούς που«ευοδώθηκαν», την αναπτυξιακή πορεία του νησιού κλπ.


ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Σαμψούνη Ντίνα

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών

Απόφαση


tvxs.gr 13:51 | 28 Σεπ. 2016
Τελευταία ανανέωση 13:53 | 28 Σεπ. 2016
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσαν τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Το σκεπτικό της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, όπως συνήθως συμβαίνει, θα δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα και εντός του επόμενου μήνα.
Ειδικότερα η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε...

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου



TVXS Σκίτσο 07:04 | 28 Σεπ. 2016


Τσίπρας: Καταθέτω αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή...


...και τη διαφθορά. 
«Δεν θα αποδράσετε κ. Μητσοτάκη, θα έρθετε να μιλήσετε μπροστά στον ελληνικό λαό»...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "Σήκωσε το γάντι" ο πρωθυπουργός, Αλεξης Τσίπρας. Κατά την διάρκεια της δευτερολογιας του από το βημα της βουλής, ανακοίνωσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. 

«Βόμβα» με Δεβετζή της αφαιρέθηκαν δύο μετάλλια!...


Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου αφαιρέθηκαν δύο μετάλλια από την Πηγή Δεβετζή!

Η IAFF ακύρωσε όλα τα αποτελέσματα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν από το 2007 έως το 2009, οπότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει στην κατοχή της τα...

δύο χάλκινα που κατάκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα.

Η Δεβετζή σύμφωνα με δημοσίευμα το «Εθνος της Κυριακής» βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών από την επανεξέταση δείγματός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2008 στο Πεκίνο. Όπως φαίνεται η IAAF αντέδρασε αστραπιαία και τιμώρησε την αθλήτρια, πριν από την απόφαση της ΔΟΕ.

Εάν ανατρέξει κάποιος στην ιστοσελίδα αποτελεσμάτων της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου θα διαπιστώσει ότι η Δεβετζή αναφέρεται ως ακυρωμένη τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα, όταν είχε πάρει και πάλι την 3η θέση.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει ότι η αθλήτρια είχε βρεθεί θετική σε επανέλεγχο που της έγινε από το 2007, όταν και είχε κατακτήσει το μετάλλια στην Οζάκα.

Το όνομά της αναφέρεται και στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές από την Παγκόσμια ομοσπονδία, που αναφέρει ότι έχει τιμωρηθεί επειδή βρέθηκε θετική στη χρήση της απαγορευμένης ουσίας «στανοζολόλης». Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Δεβετζή είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, επειδή είχε αποτύχει να δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο αντιντόπινγκ στην Ουκρανία...


naftemporiki.gr

Ο Λαμπράκης κι ο (συνάδελφος) δόκιμος συντάκτης...

Αισθάνομαι σαν να βλέπω το σπίτι μου όλο ρωγμές έτοιμο να καταρρεύσει. Και συμπαρίσταμαι. Γιατί εκεί ανδρώθηκα δημοσιογραφικά. Τοτε που αρκετοί σημερινοί επικριτές του δεν τολμούσαν ούτε απέξω να περάσουν...

Τοτε που στην...

Χρήστου Λαδά ορθώνονταν μια σπουδαία σχολή της Δημοσιογραφίας. Εκεί που ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης αποκαλούσε ακόμα και τον δόκιμο συντάκτη, συνάδελφο. Αυτός ο εκδότης που ευγενικά έκανε στην ακρη για να περάσει ο συντάκτης κι εκείνος ανέβαινε τρέχοντας τα σκαλοπάτια για να παει στο γραφείο του.

Ωρίμασα δημοσιογραφικά ανάμεσα σε σπουδαία αναστήματα της δημοσιογραφίας και..
της ελληνικής διανόησης. Ανάμεσα στον Δημητρη Ψαθά, τoν Παύλο Παλαιολόγο, τον Κώστα Σταματίου, τον Θόδωρο Σγουρδαίο, τον Κριαρά, τον Χατζηδάκι, τον Δημαρά, τον Ρωμαίο, τον Μαρωνίτη,τον Πλωρίτη, τον Λευτερη Παπαδόπουλο, τον Τζεφρόνη καί άλλους που κοσμούν την ανθολογία της ελληνικής διανόησης.
Από κοντά με τον Μιχάλη Φακίνο, τον Μπαρτζινόπουλο, τη Λινα Αλεξίου, την αγαπημένη Έλενα Άκριτα, τον Παπαϊωάννου, τον Μητρόπουλο, τον Νικο Καμπάνη, τον Φανή Κλεάνθη, τον Σπυρο Μονδανο, τον Ρεσβάνη, τον Λιάνη κι άλλους αγαπημένους φίλους καί συναδέλφους.


Εκεί μεσα γεννήθηκε τό Ποντίκι.. Απο κει μεσα στο γραφείο του Μήνα Παπάζογλου που κάλυπτε το υπουργείο Παιδείας,οργανώθηκε καί στηρίχτηκε σ εναν μεγαλο βαθμο το Πολυτεχνείο..
Και σε μια άτυχη στιγμή οπως ήταν το νερό του Καματερού, μου αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να μην συμμετέχω στό ρεπορτάζ.


Μεσα απο τα Νεα άρχισε να ξαναγράφεται η Ιστορία του τόπου μας. Κι απο εκεί οργανώθηκε η μεγάλη πολιτειακή ανατροπή με το Δημοψήφισμα που έδιωξε το Παλάτι.


Θυμαμαι παντα τον Χρήστο Λαμπρακη να οδηγεί εναν σκαραβαίο η πολλές φορές να κατηφορίζει με τα πόδια απο το Κολωνάκι ίσαμε την εφημερίδα.


Δεν ξέρω αν άλλαξε κατι τα τελευταια χρόνια. Εκείνο που ξέρω ειναι ότι εγω και πιστεύω κι αλλοι πολλοί σαν κι εμένα,διδαχτήκαμε ένα δημοσιογραφικό ήθος σπάνιο καί τον απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς.


Τα γράφω αυτά με απόλυτη επίγνωση των επικριτικών σχολίων που Ισως ακολουθήσουν.
Δεν θ απαντήσω τηρώντας απαρέγκλιτα αυτό που μου έμαθε η Χρηστου Λαδά: τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την άλλη άποψη. Και όλα αυτά δεν σημαίνουν οτι συμμερίζομαι την μεταΛαμπρακη περίοδο. Απλα θλίβομαι που βλεπω το σπίτι μου όλο ρωγμές καί ετοιμόρροπο...


Αρης Σκιαδόπουλος 
zoornalistas.blogspot.gr

Ο Αλαφούζος πλήρωσε, ξαφνικά, τους απλήρωτους (αλλά όχι όλους...)

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016


ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ 5.000.000 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΜΠΛΟΚΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ;

Πρόβλημα ρευστού ο Αλαφούζος δεν έχει. Στα λόγια έχει στην πράξη όχι. Όποτε χρειάστηκε ζεστό χρήμα το βρήκε και το κατέβαλε εν τη παλάμη. Όπως συνέβη με την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Ατάκα και επί τόπου. Πώς γίνεται, θα μου πείτε, να έχει λεφτά αλλά να χρωστάει σε τόσο
κόσμο; Όπως, ας πούμε πολλούς μήνες στους «μπλοκάκηδες» της Καθημερινής, κάτι που έχει γράψει σε αποκαλυπτικό θέμα του ο Harddog (δείτε εδώ). Τι πώς γίνεται ; Γίνεται! Εδώ χρωστάει ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ (άσε τις παλιές, τις διακανονισμένες) οφειλές σε ποδοσφαιριστές και ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ της ΠΑΕ. Και δεν μιλάμε για έναν μήνα.

Στις αρχές τα περί καθυστερήσεων στους μισθούς έβγαινε ως ψίθυρος που δύσκολα τον πίστευες – «έλα μωρέ, γίνεται αυτά σε κοτζάμ Παναθηναϊκό;» Αλλά να που γίνονται. Και ο ψίθυρος έγινε την Τρίτη σε μια εφημερίδα, στην (συνεχώς ανήσυχη!) Live Sport, πρωτοσέλιδη αποκλειστική είδηση που έγραψε καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα. Και ότι ανέβηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Κορωπίου ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, ο Αγησίλαος Τουμαζάτος, και μίλησε τους παίκτες για το έχει λαμβάνειν του Παναθηναϊκού από τον ΟΠΑΠ και την ΟΥΕΦΑ. Και είπε ότι μόλις θα έρθουν τα χρήματα, θα εισπράξουν και εκείνοι. Αλλά τη μέρα που δημοσιεύτηκε προβεβλημένη η είδηση, το ρευστό βρέθηκε και υπήρξαν πληρωμές.

Για πόσους και πόσα δεν ξέρω. Μάλλον έναντι ήταν. Και οι υπάλληλοι δεν πήραν ακόμα χρήματα, τουλάχιστον οι περισσότεροι, αλλά υπολογίζεται ότι έως την. Η ουσία είναι ότι για τις επιχειρήσεις Αλαφούζου (τα καράβια να είναι καλά) ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά δεν υπάρχει πρεμούρα να τα πολυδείχνουν. Υπόψη ότι ο Παναθηναϊκός το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα πάρει αρχικά από την ΟΥΕΦΑ 230.000 ευρώ και από τον ΟΠΑΠ 300.000. Τα πολλά χρήματα, όμως, θα μπουν τον Δεκέμβρη, πάλι από τον ΟΥΕΦΑ. Και αυτά υπολογίζεται να φτάσουν - πιθανόν με άλλα έσοδα - τα 5 εκατομμύρια. Καθόλου άσχημα, έστω και αν πρέπει να πληρωθούν υψηλές δόσεις συμβολαίων.

Μακάρι από αυτά τα λεφτά να πληρώνονταν και οι «μπλοκάκηδες» της Καθημερινής. Μακάρι. Αλλά πού τέτοια τύχη. Αν, και για να τα λέμε όλα, ένας από τους συναδέλφους που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έλεγε πως δεν  ανησυχεί. Και ότι «το μαγαζί είναι αξιόπιστο». Ναι, αν έχεις δεύτερη δουλειά για να τη βγάζεις, δεν θα χάσεις. 


harddog-sport.blogspot.gr

Πως η Γιαννάκου «ένωσε» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...

Η Μαριέττα Γιαννάκου με τη σημερινή παρουσία της στη Βουλή κατάφερε να κάνει αυτό που… γίνεται. Να ενώσει δηλαδή δυο σημαντικούς και άσπονδους αντιπάλους από διαφορετικές παρατάξεις. Και οι δυο έκαναν εγκωμιαστικές αναφορές στο πρόσωπό της, αναγνωρίζοντας την αξία της ως πολιτικό. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο μεν πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρώην υπουργό Παιδείας εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπό της και στην απόφασή της να δώσει το παρών στη συζήτηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη είπε χαρακτηριστικά «Θέλω με την ευκαιρία, να καλωσορίσω στην αίθουσα αυτή, την Μαριέττα Γιαννάκου, μια μεγάλη αγωνίστρια της παράταξης. Μια πολιτικό που υπηρέτησε με πάθος και γενναιότητα τις ιδέες της»,
Κατά την παρουσία της έξω απ” την αίθουσα της ολομέλειας έσπευσαν όλοι να της μιλήσουν και να την ευχηθούν περαστικά. Όχι μόνο Βουλευτές της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «η Μαριέττα Γιαννάκου μπορεί να ενώσει και είναι ένα πρόσωπο άξιο σεβασμού»...

paraskhnio.gr

Υπεγράφη η συμφωνία για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 22:45

MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Βάσει της συμφωνίας, το σύνολο της οποίας αποτελείται από 218 σελίδες, προκύπτει ότι το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται στα 1,46 δισ. ευρώ.