Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

«Ο Άγιος Δημήτριος, ο μυροβλήτης, μετά την απόφαση του ΣτΕ μετονομάστηκε ως Άγιος Δημήτριος, ο Τηλεπροβλήτης...»!

Λάκης Λαζόπουλος: είΣτΕ και φαίνεΣτΕ!
Θέλω να ξεκινήσω από τη χαρά. Σήμερα οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί παραγωγοί, διοικητικό προσωπικό πήρανε μία μεγάλη ανάσα. Το φάντασμα της ανεργίας που τρέχει πίσω από όλους τους Έλληνες, σταμάτησε να τους κυνηγάει.
Βεβαίως τη μεγάλη χαρά την παίρνουν οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι αφού πάρουν τα ωραία τους λεφτά πίσω, θα μπορούν να εκπέμπουν όπως και πριν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κέρδισαν τη μάχη με την κυβέρνηση και ισχυροποίησαν την τηλεδημοκρατία.
Δίκιο έχει αυτός που εμφανίζεται και μιλάει στο δελτίο, άδικο αυτός που δεν ακούμε τη γνώμη του.
Επιβεβαιωθήκαμε για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Η χαρά των εργαζόμενων όμως, που ήταν όμηροι μίας κατάστασης για την οποία δεν έφταιξαν, χαροποιεί όλους. Όπως χαρήκαμε για την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τον Κυριάκο εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως χαρήκαμε για 12.000 εργαζόμενους του Μαρινόπουλου για τους οποίους βρέθηκε λύση, έτσι θα χαρούμε και με τους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης που δεν έχασαν τις δουλειές τους!
Το ΣτΕ όμως, δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά, επιβάλλοντας με αυτές του τις αποφάσεις συνθήκες κατοχής στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η υποτέλεια, η υποτακτικότητα, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας να κρίνεται συνταγματική για τον μέσο νου. Για τον κάθε νου.
Αυτό που δεν αντελήφθη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι νόμοι αυτοί είναι φτιαγμένοι εδώ και χρόνια σαν κοστούμια για να χωρούν συγκεκριμένοι και να περισσεύουν οι πολλοί.
Τι μας είπε το ΣτΕ;  ...

Λάκης Λαζόπουλος : Εν βρασμώ!

Όταν οι κλέφτες μπαίνουν σε μία τράπεζα, μπαίνουν με κουκούλες. Οργανωμένα και με ταχύτητα θαυμαστή, αρπάζουν και φεύγουν.
Δεν θα δεις ποτέ κλέφτες μέσα σε τράπεζα να συζητάνε μεταξύ τους, αν πρέπει να λυπηθούν τον ταμία, αν πρέπει να αφήσουν κάποια λεφτά πίσω τους για τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους. Αρπάζουν και φεύγουν.
Με αυτό το σκεπτικό κυβερνιέται η χώρα αυτά τα 40 χρόνια από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Μπαίνουνε, αρπάζουνε, φεύγουνε. Μόνο που τις κουκούλες τις φοράνε αργότερα, το βράδυ, στα δελτία ειδήσεων, όπου κάνουνε βαθιές αναλύσεις στους Πρετεντέρηδες, για την αγάπη τους στην κοινωνία και στον μέσο Έλληνα. Οι αθώες περιστέρες. Αυτοί που πριν έχουν σηκώσει τα ταμεία. Ναι, με ωραίες γραβάτες και καθωσπρέπει ντυμένοι.
Είναι συνήθεια των Ευρωπαίων, όπως γράφει ο Ντοστογιέφσκι στον «Αιώνιο σύζυγο», επειδή ακριβώς είναι αναξιοπρεπείς και το γνωρίζουν, φροντίζουν πάντα να είναι ντυμένοι με μια φόρμα αξιοπρέπειας.
Οι «φορμάτοι» της αναξιοπρέπειας.
Οι αριστεροί πάλι, χρόνια μακριά από την εξουσία είχανε μάθει να...

Νέο νόμο με ετήσιο «ενοίκιο» 25 εκατ. για τα κανάλια...

φέρνει η κυβέρνηση...
Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ετήσιο ενοίκιο, για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, ύψους τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ θα προβλέπει η νέα νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται να...
καταθέσει η κυβέρνηση, μετά την χθεσινή απόφαση-καταπέλτη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, το πρωί της Πέμπτης, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να επιτρέψει τη λειτουργία όχι μόνον των σταθμών που εκπέμπουν τώρα αλλά και των δύο νέων καναλιών (Μαρινάκη, Σαββίδη) που αδειοδοτήθηκαν από το διαγωνισμό που κατέπεσε.

25 εκατ. ευρώ από όλα τα κανάλια
Το ποσό των 25 εκατομμυρίων προκύπτει από το συνολικό ποσό που «διασφάλισε» το κράτος από τη δημοπρασία των αδειών (255 εκ. Ευρώ) επιμερισμένο στα 10 χρόνια που ήταν η προβλεπόμενη διάρκεια κάθε άδειας, όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε κ. Παππάς, το εν λόγω τίμημα θα περιγράφεται στο νέο νόμο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, και θα επιμεριστεί στο σύνολο των σταθμών που θα εκπέμπουν τηλεοπτικό σήμα. Μάλιστα, έσπευσε να σημειώσει ότι ακόμη και οι υπερθεματιστές που είχαν λάβει άδεια αλλά δεν εκπέμπουν (όμιλοι Μαρινάκη και Σαββίδη) θα μπορούν, εφόσον τηρήσουν τους όρους της νέας νομοθεσίας και καταβάλλουν το τίμημα, να εκπέμψουν κανονικά καθώς, όπως ανέφερε, το «νομικό καθεστώς είναι ίδιο με τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν. Συγκεκριμένα...

Μια καθαρά πολιτική απόφαση...

Αποτέλεσμα εικόνας για αποφαση στε
Γυρίσαμε πίσω στο καθεστώς της 27ετίας όπου η ανομία στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο ήταν κανόνας - στο καθεστώς των καναλαρχών. Στην κατάσταση που διαμορφώθηκε από το τρίγωνο της διαπλοκής του αμαρτωλού εκδοτικού κατεστημένου με την οικονομική εξουσία και τις τράπεζες και με τα κόμματα του δικομματισμού.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη χθεσινή απόφασή του έβγαλε τον νόμο Παππά αντισυνταγματικό -άρα σαν να μην υπήρξε ποτέ- για να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση που το ίδιο είχε κρίνει αντισυνταγματική!
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ΣτΕ αποφάσισε με πολιτικά κριτήρια. Η απόφασή του ήταν καθαρά πολιτική, γιατί δεν διασφαλίζει καμία νομιμότητα, αφού η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση έχει κριθεί επίσης παράνομη.
Ηταν πολιτική, γιατί επιβραβεύει τις θέσεις του παλιού πολιτικού κατεστημένου, το οποίο για να προστατεύσει συγκεκριμένα συμφέροντα στον χώρο της ενημέρωσης κράτησε όλο αυτό το διάστημα εντελώς αρνητική στάση απέναντι σε μια συναινετική λύση του προβλήματος.
Συνεπώς συνιστά -εξ αντικειμένου- θέση υπέρ της μιας πλευράς στην πολιτική αντιπαράθεση. Είναι πολιτική, γιατί οξύνει τα πολιτικά πνεύματα. Είναι πολιτική, από τη στιγμή που έχει, εκ των πραγμάτων, επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, καθώς στερεί πόρους από το κράτος για την άσκηση πολιτικής.
Η Δικαιοσύνη λένε πως είναι τυφλή. Αυτό αποδείχτηκε, αλλά για τη μία πλευρά του προβλήματος. Για την ίδια πλευρά αποδείχτηκε και κουφή. Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει τίποτα. Απλώς αποφάσισε. Και κατά περίεργο (;) τρόπο επιβράβευσε τους καναλάρχες της διαφθοράς και τις πολιτικές ηγεσίες που τους κάλυπταν προς όφελός τους και στο πλαίσιο μιας διεφθαρμένης και αμαρτωλής αλληλεξάρτησης δεκαετιών.
Η αλήθεια είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ούτε τυφλή ούτε κουφή. Η Δικαιοσύνη είναι εξουσία, συνταγματικά κατοχυρωμένη ως ένας από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας. Ως εξουσία, σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από ανταγωνιστικά συμφέροντα, όφειλε να λειτουργεί ρυθμιστικά και κατευναστικά. Και κυρίως με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Τίποτα από αυτά δεν πήρε υπόψη του το ΣτΕ με την απόφασή του. Με αυτές τις προϋποθέσεις η νομοθετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση, ίσως είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος.
efsyn.gr

Ο Μπάρακ Ομπάμα έρχεται στήν Ελλάδα στίς 15 Νοεμβρίου

«Ιστορική» χαρακτηρίζει την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα ο Λευκός Οίκος

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ
«Ιστορική» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.
«Ο Μπάρακ Ομπάμα πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος», είπε ο Έρνεστ.
«Θα ανέμενα ότι ο πρόεδρος θα περάσει κάποιο χρόνο σ' αυτό το ταξίδι επαινώντας την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που είχε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί να κάνει. Επίσης, θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι σημαντικό μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο πρόεδρος», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, αλλά και τη σημαντική παρουσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, που ενδιαφέρονται αρκετά ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει μία ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών.
«Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για διακοπές και τουρισμό και να απολαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Νομίζω ότι είναι μια ένδειξη των βαθιών πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Υπάρχει, επίσης, μια σημαντική οικονομική σχέση. Και ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται να υπογραμμίσει όλα αυτά, καθώς πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος», κατέληξε ο κ. Έρνεστ.
kathimerini.gr

Πτώση των τουριστικών εσόδων : Μηχανήματα πληρωμής καρτών συνδεδεμένα με το εξωτερικό;

«Φταίει η φοροδιαφυγή για την πτώση των τουριστικών εσόδων;»
Οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 17,2 εκατ., αυξήθηκαν κατά συνέπεια σε σύγκριση με πέρυσι κατά 1,8%. Την ίδια στιγμή όμως, τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν. 
REUTERS/CATHAL MCNAUGHTON

Η αντι-ΣΥΡΙΖΑ λύσσα νοθεύει το πολιτικό μήνυμα Μητσοτάκη


Δεν ξέρω αν το θυμάται πια και ο ίδιος αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με μια μετριοπαθή ατζέντα που επέτρεψε σε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εκτός γαλάζιου μηχανισμού να τον ψηφίσουν.
Οι πρόσφατες ακραίες αποστροφές του «σεσημασμένου» Άδωνι Γεωργιάδη και της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου δυστυχώς δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταφέρει να χαλιναγωγήσει τις ακραίες πτέρυγες του κόμματος του, την ώρα που και ο ίδιος μοιάζει πολύ συχνά να παρασύρεται από μια αποκρουστική αντι-ΣΥΡΙΖΑ μανία.

Για ακόμα μια φορά, επαναλαμβάνω ότι στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη οι Έλληνες δεν είδαν ποτέ τον Μεσσία που θα τους λυτρώσει από τον...κομμουνιστικό κίνδυνο αλλά ένα σύγχρονο και μετριοπαθή πολιτικό που θα «ηρεμήσει» τη χώρα. Είναι αρκετά απογοητευτικό το ότι προς το παρόν αποτυγχάνει ακόμα και να «ηρεμήσει» το κόμμα του.

Αν τον ΣΥΡΙΖΑ διαδεχθεί μια αλαζονική Δεξιά, που θα θεωρεί ότι δικαιώθηκε για τα πάντα, τότε η χώρα θα συνεχίσει να κυνηγάει την ουρά της, με την υπόλοιπη Ευρώπη απλώς να παρακολουθεί αμέτοχη την κατάντια μας. 

 26.10.16
parapolitiki.com

Πλήρης κατεδάφιση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες


Απόφαση πλήρους κατεδάφισης του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες έλαβε αργά χθες το βράδυ η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνοντας αντισυνταγματικό το νόμο και αποφασίζοντας ότι μόνον το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα κατά το σύνταγμα να αδειοδοτηθεί τα κανάλια.
Οι ανώτατοι δικαστικοί με πλειοψηφία 14 έναντι 11 ακύρωσαν τον νόμο χωρίς να χορηγήσουν κάποια προθεσμία στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που θα συγκροτηθεί στο μέλλον να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις με βάση το σύνταγμα.
Η απόφαση υπήρξε απόλυτη ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου και οι συνέπειές της άμεσες και καθοριστικές, όχι μόνον στο πολιτικό πεδίο.
Η δικαστική κρίση υπήρξε ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση μιας και ο νόμος που κατεδαφίστηκε με τη δικαστική απόφαση αποτέλεσε κορυφαία κυβερνητική επιλογή με συνέπειες που ξεπερνούν κατά πολύ τη κρίση αντισυνταγματικότητας ενός νόμου.
Οι συνέπειες της απόφασης, σε πρώτο επίπεδο είναι πως όλα τα κανάλια που δεν πήραν άδεια μπορούν να εκπέμπουν κανονικά μέχρι το ΕΣΡ που θα συγκροτηθεί να προχωρήσει στην αδειοδότηση, ενώ στο μεταξύ η κυβέρνηση, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος μπορεί μόνον προσωρινά να χορηγήσει άδειες μιας και εκείνες που προέκυψαν από τον διαγωνισμό δεν ισχύουν μετά την ακύρωση του νόμου.
Θέμα είναι βέβαιο πως θα προκύψει με τα χρήματα που δόθηκαν από τους υπερθεματιστές, ενώ πολλά ζητήματα αναμένεται πως θα προκύψουν προς επίλυση.
Πάντως η σκληρή γραμμή που επικράτησε στην απόφαση του ΣτΕ ελήφθη στην πρώτη - και μοναδική- ψηφοφορία, ενώ πρόταση από ομάδα δικαστικών να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος αλλά να δοθεί προθεσμία κάποιων μηνών για να προχωρήσει σε διορθώσεις το ΕΣΡ δεν πέρασε.
Και η χθεσινή Ολομέλεια διεξήχθη σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων λόγω και του υψηλού διακυβεύματος της επικείμενης απόφασης.
 27.10.2016 : 00:58
από kathimerini.gr

Πίσω ολοταχώς…

στο καθεστώς ασυδοσίας…
Ο διαγωνισμός, μετά την απόφαση του ΣτΕ κηρύσσεται άγονος, επιστρέφουν τα εκατομμύρια στους τέσσερις υπερθεματιστές, εκ των οποίων οι δύο (Μαρινάκης και Σαββίδης) ήδη έχουν…
προχωρήσει σε προετοιμασίες με σημαντικό οικονομικό κόστος.

Πανηγυρίζουν τα κανάλια που έμειναν εκτός…


 Νεότερη ανάρτηση

Ν. Παππάς: Τέρμα το δωρεάν για τους καβαλάρηδες των συχνοτήτων…

Ρύθμιση - γέφυρα την Δευτέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, όπως προβλέπεται από την απόφαση…
Δεσμευτική η απόφαση, αλλά άδικη…
Πολιτική αποσταθεροποίηση, μέσω δικαστικών αποφάσεων, δεν πρόκειται να γίνει, να μην κάνουν κάποιοι όνειρα…
H αεροπειρατεία στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να συνεχιστεί...
Η απόφαση του ΣτΕ, δημιουργεί αίσθημα αδικίας, σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είπε ο υπουργός Επικρατείας, στην ΕΡΤ. Η κυβέρνηση, είναι προετοιμασμένη. Κάποιοι ήθελαν το τζάμπα. Δεν θα γίνει. Την...
Δευτέρα θα υπάρξει ρύθμιση – γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός όπως προβλέπεται από την απόφαση. Δωρεάν οι καβαλάρηδες των συχνοτήτων δεν θα έχουν. Θα υπάρξουν προσωρινές άδειες. Τέρμα το τζάμπα. Τέρμα στο κλειστό κλαμπ του επαγγέλματος καναλάρχης.

Στην ερώτηση, αν θα παραιτηθείτε, όπως ζητάνε από την αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων, δεν πρόκειται να γίνει. Ας μην κάνουν όνειρα. Τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο λαός.

Τέλος, ο Ν. Παππάς είπε πως με την απόφαση αυτή γυρίζουμε σε ένα καθεστώς, που το ίδιο το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό. Και επανέλαβε πως θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Τζάμπα τηλεοπτικές άδειες δεν πρόκειται να υπάρξουν…

Αντισυνταγματικός ο νόμος, με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά…

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πέμπτη και τελευταία διάσκεψη του ΣτΕ. Όπως…
έγινε γνωστό, με ψήφους 14 υπέρ 11 κατά κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες…




«Θέλει ο καναλάρχης να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει»...


Αποκαταστάθηκε λοιπόν η νομιμότητα. Επιστρέφουμε στο status quo ante, δηλαδή στην καθολική ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η χαρά στα πρόσωπα των...
συναδέλφων από τα «κομμένα» κανάλια τα έλεγε όλα. Το δε ρεπορτάζ με πλήρη αντικειμενικότητα. «Κατέρρευσε το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης», «ισχυρό χαστούκι από το ΣτΕ στην κυβέρνηση», «το ΣτΕ αντιστάθηκε στην προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος», «Δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις». His master's voice! Και τα ΜΜΕ σε ρόλο μοχλού αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Λατινική Αμερική ένα πράγμα!

Όσο για τους δικαστές; Μέρος τους απέδειξε ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ουσιαστικό από το φορμαλιστικό, το πρωτεύον από το δευτερεύον, αλλά και να αντιληφθεί την έννοια του δημοσίου συμφέροντος. Η απόφασή τους είναι σεβαστή, αλλά γεννά τεράστια ερωτήματα για μια Δικαιοσύνη καταφύγιο των απλών ανθρώπων και προστάτη των συμφερόντων τους.

Ο Τσίπρας είχε δίκιο όταν έλεγε ότι είναι η ψήφος του λαού που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις και όχι οι αποφάσεις των δικαστηρίων, όμως σε κάθε περίπτωση η απόφαση του ΣτΕ περιπλέκει ακόμα περισσότερο την ήδη περίπλοκη πολιτική κατάσταση στη χώρα. Και δίνει ένα όπλο σε όσους τα προηγούμενα χρόνια ποδοπάτησαν επιδεικτικά τις συνταγματικές επιταγές και τα λαϊκά δικαιώματα. Σε όσους σκοπίμως αρνήθηκαν να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ, με μοναδικό στόχο να μην αλλάξει τίποτα στο καθεστώς της διαπλοκής και της αυθαιρεσίας. Τα αμαρτωλά κόμματα, χέρι χέρι με τους αμαρτωλούς τραπεζίτες και τους ακόμα πιο αμαρτωλούς καναλάρχες πανηγυρίζουν μια νίκη που ετοίμασαν διεξοδικά, μεθοδικά και οργανωμένα, εμφανίζοντας τους θύτες σαν θύματα.

Από την άλλη βέβαια, και όσον αφορά στην κυβέρνηση, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι αυτοσχεδιασμοί και ο βολονταρισμός στην πολιτική έχουν κοντά ποδάρια. Το ίδιο και οι αυταπάτες για τους συσχετισμούς δύναμης. Είτε αυτοί αφορούν την Ευρώπη είτε την εσωτερική πολιτική σκηνή. Οι παλινωδίες, η έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου και η βεβαιότητα ότι αρκεί να έχεις δίκιο για να νικήσεις στην πολιτική οδήγησαν σε ακόμα μία πολιτική ήττα.

Σήμερα χρειάζεται η γλώσσα της αλήθειας και όχι της καταγγελίας. Χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα για το πως μπορείς να κερδίσεις μια πολιτική μάχη με ουσιαστικό και συμβολικό περιεχόμενο. Τα 250 εκατομμύρια που, όπως έλεγε η κυβέρνηση, θα πήγαιναν σε κοινωνική πολιτική θα επιστρέψουν στις τσέπες από τις οποίες βγήκαν, αφού φαίνεται ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα «να πληρώσουν όσοι μέχρι σήμερα δεν το έκαναν»...

Τάσος Τσακίρογλου

Γεροβασίλη: Είναι το ίδιο δικαστήριο, που έκρινε συνταγματικό το μαύρο στην ΕΡΤ… (βίντεο)

Είναι το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια…
Την Δευτέρα στέλνουμε νέο νόμο στην Βουλή…
Η απόφαση του ΣτΕ, δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση, να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Την Δευτέρα καταθέτει νέο νόμο, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας επίσης βαρείς υπαινιγμούς, για προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ, που είχαν σχέση με τα μνημόνια και το μαύρο στην ΕΡΤ.
Τέλος, υπογράμμισε την σημασία που είχαν τα χρήματα αυτά, που πήραν από τους τέσσερις υπερθεματιστές, καθώς θα πήγαιναν σε ζωτικής σημασίας κοινωνικές ανάγκες...