Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Η σάτιρα τής επικαιρότητας μέ τό πενάκι τού...

                                                              ...Δημήτρη Χαντζόπουλου
από : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   
           3/11/2019

H σάτιρα τής επικαιρότητας από...

                                                         ...τόν Ανδρέα Πετρουλάκη
από : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   
           3/11/2019

Έχει πέσει ..."περονόσπορος" στούς μάρτυρες γιά τό "Νοοr 1"...

Νεκρός και ένατος βασικός μάρτυρας του Noor 1

Ένας ακόμη μάρτυρας της υπόθεσης με το ναρκόπλοιο «Noor 1» σκοτώθηκε αιφνίδια. Πρόκειται για τον ένατο μυστηριώδη θάνατο μάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος αν και συνδεόταν στενά με πρωταγωνιστές της δυσώδους ιστορίας, δεν ερευνήθηκε ποτέ όπως έπρεπε από τις αρχές.
Σύμφωνα με το Documento, στη μακάβρια λίστα προστίθεται και ο Κωνσταντίνος Καζινάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ένα μυστήριο τροχαίο στο Οντάριο του Καναδά τον Ιούνιο του 2018, χωρίς το θέμα να πάρει δημοσιότητα. Όπως αναφέρεται, δεν ήταν τυχαίος μάρτυρας. Είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς δρομολόγησε εξελίξεις μετά τον εντοπισμό του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα.
Ο Καζινάκης είχε δώσει κατάθεση στο στάδιο των ανακρίσεων αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ για εξέταση στη δίκη που ακολούθησε. Τον Καζινάκη είχε αναζητήσει και η οικονομική αστυνομία, στην οποία δήλωσε πως θα προσέλθει για κατάθεση. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ και λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούνιο του 2018, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Οντάριο του Καναδά, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως «μυστηριώδες». Το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, στο οποίο εκτός του Καζινάκη επέβαινε και ο αδερφός του πρώην υπουργού Μεταφορών του Καναδά Στίβεν Ντελ Ντούκα, εξετράπη για άγνωστους λόγους με αποτέλεσμα και οι δύο επιβάτες να βρούν ακαριαίο θάνατο. «Είναι μυστήριο πως αυτό το όχημα έφυγε από το δρόμο», είχε δηλώσει ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας Ντέιβ Μίτσελ. 
Είναι ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως διά μαγείας και για άγνωστο λόγο για να βοηθήσει τις αρχές ως διαμεσολαβητής να ανακρίνουν τον αποκαλούμενο «κάπτεν Τζορτζ» του ναρκόπλοιου Γιώργο Μπουρδούβαλη, τον οποίο προσφέρθηκε να φέρει ο ίδιος από το εξωτερικό, αλλά υπήρξε και συνεργάτης με τον ισοβίτη του «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη, στου οποίου την εταιρεία έστελνε εμβάσματα. Επίσης σχετιζόταν και με τον Βασίλη Κουρούβανη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλακή. Τέλος ο Καζινάκης είχε απασχολήσει το 2013 τη δημοσιότητα και το ΣΔΟΕ και για υπόθεση εμπορίας χρυσού. Ερευνούνταν λαθραίες εξαγωγές προς τη Γερμανία, στις οποίες συμμετείχε ο Καζινάκης, από ενεχυροδανειστήρια της πλατείας Συντάγματος. Ο ίδιος άλλωστε είχε ιδρύσει το 2011 την εταιρεία Fairbanks Hellas EΠΕ. Μέτοχος σε αυτή ήταν ο Κων. Καζινάκης και η γερμανική εταιρεία Fairbanks GmbH – Doie Edelmetalltzentrale, επίσης συμφερόντων Καζινάκη.
Τα στοιχεία
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Documento, τον Ιούνιο του 2014 και ενώ οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με την υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», πέφτουν πάνω στο όνομα του επιχειρηματία Κων. Καζινάκη...
(ολόκληρο τό άρθρο ΕΔΩ)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"