Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Άς πάει καί τό σκυλάμπελο δέν νοιάζομαι σταλιά, τον κόσμο στα παπούτσια μου τον γράφω στα παλιά!

Μέ αφορμή τη χτεσινή φωτιά στά σκυλάμπελα καί στό ΧΑΔΑ...
...Ας πάει και το σκυλάμπελο, δε νοιάζομαι σταλιά
τον κόσμο στα παπούτσια μου τον γράφω στα παλιά
Εδώ θα γίνει μάχη
κι ας κλαίει όποιος τα χει
άσπρο πάτο βρε παιδιά
Και αν δεν έχουμε όλοι
γεμάτο πορτοφόλι
έχουμε καλή καρδιά...
(απόσπασμα από τό γνωστό τραγούδι τών Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου : "Άς πάει καί τό παλιάμπελο")
10531109_10204227394666286_1785383207_n 
Ας πάει και το σκυλάμπελο, δε νοιάζομαι σταλιά
απόψε θέλω γύρω μου κιθάρες και βιολιά
Κρατάτε μου το ίσο
για να σας τραγουδήσω
πάρτε ντέφια βρε παιδιά
Και αν δεν έχουμε όλοι
γεμάτο πορτοφόλι
έχουμε καλή καρδιά

Ας πάει και το σκυλάμπελο, δε νοιάζομαι σταλιά
απόψε θέλω γύρω μου τραγούδι κι αγκαλιά
Αδειάστε τις μπουκάλες
κι αμέσως να ρθουν άλλες
τραγουδήστε βρε παιδιά
Και αν δεν έχουμε όλοι
γεμάτο πορτοφόλι
έχουμε καλή καρδιά

Ας πάει και το σκυλάμπελο, δε νοιάζομαι σταλιά
τον κόσμο στα παπούτσια μου τον γράφω στα παλιά
Εδώ θα γίνει μάχη
κι ας κλαίει όποιος τα χει
άσπρο πάτο βρε παιδιά
Και αν δεν έχουμε όλοι
γεμάτο πορτοφόλι
έχουμε καλή καρδιά
           ---------
Aπό όλο τό τραγούδι τών Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου σέ μουσική 
Γιώργου Μουζάκη  πού τραγουδήθηκε σέ πρώτη εκτέλεση από τή Ρένα Βλαχοπούλου, 
Έχω αλλάξει μόνο τή λέξη "παλιάμπελο" βάζοντας στή θέση της τή λέξη "σκυλάμπελο". 

Κατά τά άλλα μή σκοτίζεστε... Νοιάζονται άλλοι γιά μάς. 
Κι απ'τά σκατά μας λεφτά βγαίνουνε.
Εύχομαι, στούς ... μουστουρήδες : "Σέ καλή μεριά...  
...καί "καλοφάγωτα"!

Δ.Ν.Α



















Ανθρωποκτονία στη Μύκονο!

Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες (14.7.2014) το βράδυ, σε κατάσταση σήψης,  σε διαμέρισμα στη Μύκονο.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών για αυτοψία, εξερεύνηση και επιστημονική διερεύνηση του χώρου.

Για την εξακρίβωση της ταυτότητας του πτώματος, τα αίτια και τις συνθήκες διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.
(από  cyclades24)

Σημείωση Ν.Μ. :  Σύμφωνα μέ δικές μας πληροφορίες πρόκειται γιά Μυκονιάτη πού κατοικούσε στήν περιοχή τού Τούρλου ηλικίας 45-50 περίπου ετών.

Παραμένουν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ...

Παραμένουν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘΣε δημόσιο έλεγχο μένουν τελικά η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε σύσκεψη που...
πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με την ΕΥΔΑΠ. Η απόφαση επιβάλλει τη διατήρηση του Δημοσίου ως του βασικού μετόχου στην ΕΥΔΑΠ καθώς "η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία για να μη μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος".

Βέβαια δεν αποκλείεται να πωληθεί μειοψηφικό κομμάτι από τις επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν έγινε δημοψήφισμα για την πώληση της ΕΥΑΘ και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων απασχόλησε και συσκέψεις που έγιναν με την τρόικαστο υπουργείο Οικονομικών. Η τρόικα εμφανίσθηκε δυσαρεστημένη από την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ιδιαίτερα ενοχλημένη από την απουσία συντονισμού μεταξύ κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, στον κοινό στόχο της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων κατά την τελευταία αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης της χώρας...
newsbeast.gr

Στον ανακριτή σήμερα ο Τραυλός για τα υποβρύχια...

Στον ανακριτή σήμερα ο Τραυλός για τα υποβρύχιαΕνώπιον των ανακριτών διαφθοράς Μαλλή και Σταυρόπουλου βρίσκεται σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σπύρος Τραυλός. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου καλείται να...
δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας που αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην υπογραφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων άνω των 72 εκατομμυρίων, για την υπόθεση των υποβρυχίων, τα οποία έμειναν ανεκτέλεστα.

Με τη συγκεκριμένη υπόθεση, έλεγαν αρμόδιες πηγές, μπαίνουν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και πολιτικά πρόσωπα που διαδέχτηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Οι δικαστικές αρχές έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, στην προσπάθεια τους να αναζητήσουν τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» αφού τα έργα των αντισταθμιστικών δεν έγιναν ποτέ και τα χρήματα …χάθηκαν στο δρόμο. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν τα επίμαχα ποσά κατέληξαν ως μίζες στις τσέπες συγκεκριμένων προσώπων.

Άλλωστε και τα πορίσματα του ΣΔΟΕ προς αυτή την κατεύθυνση έδειχναν όταν μιλούσαν για αντισταθμιστικά έργα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για δυο συμβάσεις των υποβρυχίων που δεν εκτελέστηκαν ποτέ…
newsbeast.gr

Ερχονται νέες παραιτήσεις στη ΔΗΜΑΡ...


Ποιοι παίρνουν σειρά...
 Δυσοίωνος για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε ο Γιάννης Πανούσης, καθώς, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου, τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, αλλά και ...
την παραίτηση του Ανδρέα Παπαδόπουλου από την Κεντρική Επιτροπή που είχε συνοδευτεί και από την αποχώρηση του Βασίλη Οικονόμου, από το κόμμα μετά τις εκλογές του Μαΐου, προανήγγηλε και άλλες αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής εξήγησε πως "έχει αποκοπεί αυτή η συναισθηματική και ψυχική σχέση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον κ. Κουβέλη", γεγονός που οδηγεί σε απροειδοποίητες αποχωρήσεις, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν ο Σπύρος Λυκούδης και κάποιος άλλος από την Κ. Ο. της ΔΗΜΑΡ.

"Βλέπετε ότι σπάει σιγά σιγά το πράγμα", ήταν η δήλωση του ακαδημαϊκού που έδωσε τον τόνο για το τι συμβαίνει στην Αγίου Κωνσταντίνου...

Για εξοντωτική φορολόγηση κάνει λόγο η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων


ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οριστική λύση στον τρόπο υπολογισμού του φόρου ακινήτων, ζητά η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΔΔΕ), η οποία, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για καταχρηστική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης εις βάρος των επιχειρήσεων του κλάδου των ενοικιαζομένων δωματίων.
Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα καταλύματα του κλάδου είναι αυξημένος έως και κατά 2.000% σε σχέση με τον αντίστοιχο φόρο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων.
«Ένα ξενοδοχείο 1.100 τετραγωνικών μέτρων καλείται να πληρώσει 465,00 ευρώ ΦΑΠ, τη στιγμή που ένα τουριστικό κατάλυμα αντίστοιχων τετραγωνικών μέτρων καλείται να πληρώσει το ποσό των 7.645,00 ευρώ ΦΑΠ» τονίζει η ΣΕΔΔΕ.
kathimerini.gr

Ο Σαμαράς ανέτρεψε τη... «σοβιετική» (!) ελληνική οικονομία ...





Απίστευτα πράγματα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία που έκανε στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» την περασμένη Πέμπτη. Εφτασε μέχρι του σημείου να...
χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως την τελευταία... «σοβιετική οικονομία»!!!
Η ΝΔ δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης εγκατέστησαν κατά τον Αντ. Σαμαρά... «σοβιετικό καθεστώς» στην πατρίδα μας, πριν έρθει ο ίδιος στην εξουσία προ διετίας και καταλύσει το καθεστώς αυτό! Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν ο πρωθυπουργός υπηρετεί με αυτές τις φαιδρές πολιτικές τερατολογίες κάποιον άγνωστο σε εμάς πολιτικό στόχο ή αν όντως πιστεύει ο ίδιος αυτά που είπε. Μας τρομάζει η υποψία ότι μπορεί να συμβαίνει το δεύτερο! Η εμμονή του πρωθυπουργού σε αυτόν τον τρόπο σκέψης μάς προκάλεσε τρομερή εντύπωση - γιατί είπε και πολλά άλλα του ίδιου φυράματος ο Αντώνης Σαμαράς. «Τι ήταν η Ελλάδα ως πρόσφατα;» αναρωτήθηκε ρητορικά και απάντησε φυσικά αμέσως ο ίδιος: «Κάποιοι λένε πως ήταν ένα είδος Τζουράσικ Παρκ της Ευρώπης, όπου επιβίωναν ακόμα οι «δεινόσαυροι» του περασμένου αιώνα» διακήρυξε από του βήματος του συνεδρίου. Μας διαβεβαίωσε ότι σκότωσε και αυτούς τους «δεινόσαυρους» του περασμένου αιώνα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ, ΕΔΩ...

Χωμενίδης υμνεί Σαμαρά...

Χωμενίδης υμνεί Σαμαρά
Η  µεγάλη τύχη για τον Αντώνη Σαµαρά «δεν θα είναι να ολοκληρώσει το έργο του. Αλλά να αποχωρήσει την κατάλληλη στιγµή. Ώστε...
ο χρόνος να του φερθεί µε τρυφερότητα». Αυτό είπε «µια παλιά καραβάνα της πολιτικής» στον συγγραφέα Χρήστο Χωµενίδη, που επέλεξε αυτή την ευχή για επίλογο ενός άρθρου του το οποίο δηµοσιεύτηκεπριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα lifo και είναι αφιερωµένο στον πρωθυπουργό.
Προκειµένου να δοθεί µια επίφαση ισορροπίας, στο κείµενο περιλαµβάνονται τρεις απλοϊκές «αντιρρήσεις» της αντιπολίτευσης, στις οποίες όµως δίνει αποστοµωτικές απαντήσεις ο ίδιος ο Σαµαράς διά χειρός Χωµενίδη. Εγώ δεν τα λέω αυτά, υπονοεί ο συγγραφέας, όµως «ο ίδιος –και κάµποσοι άλλοι– θα ισχυρίζονταν ότι…» και ακολουθεί µια εµετική όσο και στερεότυπη υπεράσπιση του σαµαρικού έργου.
∆ιορισµένο µέλος του Εποπτικού Συµβουλίου της ΝΕΡΙΤ («επίτευγµα» χαρακτήρισε ο Χωµενίδης την έναρξη λειτουργίας της), ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ως πρωθυπουργός ο Σαµαράς ξεδίπλωσε «το σηµαντικότερο προσόν που οφείλει να διαθέτει ένας πολιτικός: Την πολιτικότητα». Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν βασίστηκε στους παλιούς του φίλους, όπως στον Μπαλτάκο, αλλά σε όσους έκρινε «χρήσιµους για τη χώρα». Μα ο Μπαλτάκος κάθε άλλο παρά ο τελευταίος τροχός ήταν στην κυβέρνηση!
Αναρωτιέµαι πόσο τρυφερά φέρθηκε ο µνηµονιακός, ο σαµαρικός χρόνος στους αυτόχειρες, στους απολυµένους, στους «διαθέσιµους», στα εκατοµµύρια των ανέργων, σε όσους δεν έπαιζαν τένις για να διατηρήσουν τη φόρµα τους όπως έκανε ο Σαµαράς όταν η Πολιτική Άνοιξη µπήκε σε διαθεσιµότητα το 1999 και µας το υπενθυµίζει στο κείµενό του ο Χωµενίδης. Τσάκισε ψυχές, συνέτριψε ανθρώπους, ξεπούλησε νερά, χώµατα και άλλα πολλά η πολιτική του Σαµαρά και είναι τουλάχιστον κακόγουστο να υµνεί κανείς το δήµιο όσο αυτός παραµένει στην εξουσία κι όσο εσύ ο ίδιος είσαι ένα, µικρό έστω, κοµµάτι αυτής.
Χρόνε, φέρσου στον Αντώνη µε την ίδια τρυφερότητα που ο ίδιος φέρεται στους νέους, στους ανέργους, στους πενόµενους συνταξιούχους, στους εξευτελισµένους εργαζόµενους ή στις καθαρίστριες (ναι, αυτές που «εκβιάζουν» όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, άλλη µια ζώσα απόδειξη της «πολιτικότητας» του Αντώνη Σαµαρά).
Κάποιοι ξεδιπλώνουν το µεγαλύτερο προσόν που µπορεί να έχει ένας Χατζηαβάτης: τη χατζηαβατικότητα.

 Μαριάννα Τζιαντζή ("Πριν")

πηγη mao.gr


Solex ...ένδοξο μηχάνημα...

"Δωρεά" στούς μνήμονες αναγνώστες τής "Ν.Μ." τού  Μιχ. Γ. Γρυπάρη
Τά σολεξάκια (Velosolex) ήταν γαλλικά, καί είχαν τή μηχανή πάνω από τόν μπροστινό τροχό. Η κίνηση μεταδίδοταν όταν τό σχετικό κυλινδρικό τύμπανο τής μηχανής έκανε επαφή μέ τό ελαστικό.Τά δέ χαρτόνια στά ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν σάν ηχητικό εφέ, κυρίως, από τούς πιτσιρικάδες. Αλλά η εφεύρεση πολύ πιό παλιά είχε προκύψει από τήν ανάγκη ηχητικού σήματος πού προειδοποιούσε τούς πεζούς. Τά περισσότερα τροχαία ατυχήματα είχαν νά κάνουν μέ πεζούς καί ποδηλάτες καί οι μηνύσεις, εκατέρωθεν, έπεφταν σύννεφο.
Στή φωτό η "θανατερή" Μπεμπέ, τού 1971, μέ τό σολεξάκι της.