Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Συντριπτική νίκη τού Εμανουέλ Μακρόν

Νέος πρόεδρος της Γαλλίας ο Μακρόν


REUTERS/REGIS DUVIGNAU
Ο κεντρώος, σοσιαλφιλελεύθερος Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, αφού, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, κατήγαγε συντριπτική νίκη στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών, με 65% έναντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.
Ο κ. Μακρόν και η Μ. Λεπέν είχαν μια σύντομη και φιλική τηλεφωνική συνδιάλεξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Γαλλίας.
«Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο νικητής Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Ολάντ στον Μακρόν
Τηλεφώνησα απόψε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρώ θερμά για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζει σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
«Η μεγάλη νίκη του επιβεβαιώνει ότι...

Παίρνεις τώρα ...πλερώνεις αργότερα...

Διαλιέχτεεε!...


Η Βενετία, τουριστικά, όχι μόνο μάς δείχνει τό δρόμο αλλά μάς βάζει καί τά γυαλιά γιά νά τόν δούμε...*

Μπλόκο στο... κεμπάπ βάζουν οι Αρχές της Βενετίας
Σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο γραφικός χαρακτήρας της Βενετίας, οι τοπικές αρχές της πόλης απαγόρευσαν διά νόμου το άνοιγμα νέων καταστημάτων που θα πωλούν σουβλάκια, κεμπάμπ και γενικότερα έτοιμο φαγητό.
Ο νόμος πέρασε την Πέμπτη και περιορίζει ακόμα και τα καταστήματα που πωλούν πίτσες με το κομμάτι, ενώ γλιτώνουν όσοι πωλούν χειροποίητα παγωτά. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι να περιοριστεί η κατανάλωση γρήγορου φαγητού στους δρόμους, ώστε όχι μόνο να κρατηθούν καθαροί οι υπαίθριοι χώροι, αλλά και να προστατευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα.
«Θέλουμε να βάλουμε φρένο στις δραστηριότητες εκείνες που δεν είναι σύμφωνες με τη διατήρηση και την ανάπτυξη της πολιτιστικής παράδοσης της Βενετίας», δήλωσε η επικεφαλής της τουριστικής υπηρεσίας της ιταλικής πόλης, Πάολα Μαρ.
Η Βενετία δεν είναι άλλωστε η πρώτη ιταλική πόλη που προβαίνει σε τέτοιου είδους μέτρα, με τη Βερόνα να έχει ήδη απαγορεύσει τα κεμπαμπτζίδικα και τη Φλωρεντία να προσπαθεί να επιβάλει στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου να σερβίρουν κατά 70% τοπικά προϊόντα και συνταγές.
07|05|2017
 iefimerida.gr 

Σημείωση τής "Ν.Μ." :
 Nά ληφθεί υπόψη ότι οι Βενετσιάνοι δέν είναι ...χθεσινοί! Κατοικούν στήν περιοχή τους από τό δέκατο π.Χ. αιώνα...
...υπήρξαν γιά αιώνες ναυκράτορες καί θαλασσοκράτορες...
...όπως καί "εμποροκράτορες"...
...μέ ισχυρότατο επεκτατικό κράτος (βλέπε ενετοκρατία) αλλά καί υψηλό πολιτισμό πού αντικατοπτρίζεται σέ κάθε είδους καλλιτεχνία (ζωγραφική, θέατρο, γλυπτική, μουσική, λογοτεχνία) από πλήθος διάσημους Βενετούς καλλιτέχνες όπως π.χ. οι Τιτσιάνο, Τιντορέττο, Βερονέζε, Βιβάλντι, Αλμπινόνι, Μοντεβέρντι, Γκολντόνι, ο Μάρκο Πόλο -γιά τό συγγραφικό του έργο- αλλά καί ο διάσημος Βενετσιάνος τυχοδιώκτης, συγγραφέας και γυναικάς Τζιάκομο Καζανόβα...
...ενώ στή σημερινή εποχή η πόλη τής Βενετίας -μέ τουρισμό πού τσακίζει τίς στατιστικές- δέχεται έναν μέσο όρο 50.000 τουριστών την ημέρα (εκτίμηση τού 2007) δηλ. πάνω από 18 εκατ. τό χρόνο!

Μετά από αυτά τά ελάχιστα (περισσότερα ΕΔΩ) ούτε φιλοσοφία χρειάζεται νά κατέχεις ούτε νά ξέρεις από τουρισμό...
Απλώς...
...βλέπεις τί κάνει ο "Δάσκαλος" καί πράττεις ανάλογα...

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

Ο υπέρτιτλος στό δημοσίευμα τού iefimerida.gr προστέθηκε από τή "Ν.Μ."