Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Αρχισε στις Βρυξέλλες η μίνι Σύνοδος για την Ελλάδα

Καθοριστική συνάντηση

Αρχισε στις Βρυξέλλες η μίνι Σύνοδος για την Ελλάδα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Λίγο μετά της 11:30 το βράδυ της Πέμπτης άρχισε στις Βρυξέλλες η επταμερής συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας.

Λίγο νωρίτερα, κλείνοντας τη συνέντευξη-εξπρές για την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις για το θέμα της Ελλάδας.

Οι δύο ευρωπαίοι πολιτικοί προέτρεψαν τους δημοσιογράφους να αναμένουν τα αποτελέσματα της «μίνι συνόδου», λέγοντας ότι δεν έχουν τόσο σημασία οι δικές τους προθέσεις, αλλά περισσότερο εκείνες του Αλέξη Τσίπρα, με πρωτοβουλία του οποίου άλλωστε οργανώθηκε η συνάντηση.

Στην επταμερή ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει πολιτική λύση για την Ελλάδα, ωστόσο οι έξι συνομιλητές του (Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ) αναμένεται να παραπέμψουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στη συμφωνία του Eurogroup.

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Γ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι ελπίζει να προκύψει από την επταμερή συνάντηση για την Ελλάδα «επανεκκίνηση» σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που δρομολογήθηκε με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

«Απόψε θα κάνουμε μόνο έναν απολογισμό της προόδου που σημειώθηκε, η οποία φαίνεται να είναι μικρή, και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε το όλο θέμα να κινείται και πάλι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να συμφωνήσουμε ένα πακέτο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί τους επόμενους τρεις μήνες», πρόσθεσε.

in.gr

Γκρίνιες και "καρφώματα", στις Βρυξέλλες...


Ο Σουλτς καρφώνει τον Τουσκ που δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση για την Ελλάδα
 Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής.
Ακολουθεί η επταμερής συνάντηση...
Ολοκληρώθηκε με πολλές γκρίνιες, η Σύνοδος Κορυφής. Αρκετοί από τους  Ευρωπαίους ηγέτες, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, επειδή...
δεν έχουν λάβει πρόσκληση στην επταμερή συνάντηση, με θέμα την Ελλάδα - θα λάβουν μέρος ο  Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Μάριο Ντράγκι, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Ντόναλντ Τουσκ. 

"Είμαι θυμωμένος" είπε ο Βέλγος Πρωθυπουργός, Μισέλ Σαρλ, λίγο πριν μπει στο κτίριο για τη Σύνοδος.   "Δεν δίνω εξουσιοδότηση στη Γαλλία και τη Γερμανία να διαπραγματευτούν για λογαριασμό του Βελγίου. Αυτό είναι απαράδεκτο", σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, χρησιμοποίησε πιο χαμηλούς τόνους, ωστόσο και εκείνος εξέφρασε τη δυσφορία του. "Θα ήθελα να ήμουν στη συνάντηση", είπε.

Ο Φινλανδός Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ ήταν πιο διαλλακτικός. "Είναι μεγάλο πράγμα να λες "μίνι Σύνοδος". Συζητάμε με συναδέλφους, αριστερούς και δεξιούς. Έχω εμπιστοσύνη σε Γαλλία και Γερμανία", ανέφερε.  

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, αν και δεν ενοχληθηκε που δεν θα λάβει μέρος στη συνάντηση, σημείωσε ότι "όλες αυτές οι επιπλέον συναντήσεις καθυστερούν τη διαδικασία, που είναι η εφαρμογή του σχεδίου", αναφερόμενος στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.  

"Είναι καλό που οποιοσδήποτε μπορεί να ακούσει τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας, όμως ίσως είναι καλύτερα να μην μιλήσει και στους 28 ηγέτες" γιατί κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι λιγότερο διαλλακτικοί, είπε μια πηγή που πρόσκειται στους συμμετέχοντες στη συνάντηση.  

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν τόνισε ότι τον ενοχλεί που δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση ο Μάρτιν Σουλτς.    "Όταν οι θεσμοί εκπροσωπούνται.. τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος θα πρέπει να είναι από το κοινοβούλιο", είπε. 

Ο Σουλτς "καρφώνει" Τουσκ

Ένα "καρφί" για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επεφύλασσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στην επταμερή συνάντηση με θέμα την Ελλάδα. 

Ο κ. Σουλτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αρκετοί ηγέτες είπαν ότι θα έπρεπε να ήταν και εκείνος παρών στη συνάντηση, ωστόσο παρότι ρωτήθηκε, δεν αποκάλυψε σε ποιους αναφέρεται.

"Υπήρχαν πρωθυπουργοί που είπαν ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα έπρεπε να συμμετέχει στη συνάντηση. Αυτό είναι πρόοδος", επισήμανε.   "Μέχρι σήμερα, μόνο εγώ έκανα τέτοιες πρότασεις" , πρόσθεσε.

Ο Μάρτιν Σουλτς "φωτογράφισε" τον Ντόναλντ Τουσκ για τον "αποκλεισμό". "Η ζωή του δεν είναι εύκολη. Δεν θέλω να κάνω τη ζωή του ακόμα πιο δύσκολη", είπε αναφερόμενος στον Τουσκ, συμπληρώνοντας ότι δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένος. "Η σχέση μου με τον Ντόναλντ Τουσκ είναι άριστη. Είμαι ακόμη φίλοι" σημείωσε.

Επιστολή Βαλυράκη για το σκάνδαλο Siemens...



Επιστολή με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απέστειλε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, ζητώντας από την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή να συνεχίσουν τη διερεύνηση και να εκκαθαρίσουν το σκάνδαλο Siemens.
Ο κ. Βαλυράκης, ο οποίος ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που είχε ερευνήσει την υπόθεση, επισημαίνει στην επιστολή του ότι «το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, η Δικαστική, η Εκτελεστική και η Νομοθετική εξουσία αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και αδύναμες να αντιμετωπίσουν το ίδιο το σκάνδαλο σε όλο το μέγεθος του, αλλά και να αξιοποιήσουν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής», με αποτέλεσμα σήμερα να δικάζονται δεκάδες υπηρεσιακοί παράγοντες, χωρίς πολιτικά πρόσωπα για την εμπλοκή των οποίων στο σκάνδαλο υπήρξαν σημαντικά στοιχεία.

Ολάντ: Η Γαλλία θα δράσει ώστε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ...


undefinedBINTEO...

Δηλώσεις έκανε, πριν από λίγο, ο Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι...
η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ζώνη του ευρώ.

«Αυτό που θα υπενθυμίσουμε σε αυτή την συνάντηση προς όλες τις μεριές είναι ο σεβασμός απέναντι στις δεσμεύσεις. Έχει υπάρξει, λοιπόν, μία απόφαση η οποία επιβεβαιώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου και θα πρέπει να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία» είπε ο Ολάντ και συνέχισε «Οι Έλληνες θα πρέπει να καταδείξουν ότι κάνουν προσπάθειες και η Ευρώπη θα πρέπει να θέσει στη διάθεση των Ελλήνων τα οικονομικά μέσα προκειμένου να τιμήσει της υποχρεώσεις της. Έτσι, λοιπόν, η Γαλλία θα δράσει κατά τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

Ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εκλεγεί δημοκρατικά από τους Έλληνες: «Είναι μία χώρα εταίρος και βεβαίως οι Έλληνες έχουν εκλέξει δημοκρατικά μία κυβέρνηση, όμως, ταυτοχρόνως, υπάρχουν και δεσμεύσεις, οι οποίες ισχύουν για όλες τις χώρες, διότι τίθεται εν προκειμένου η χρηματοδότηση όλων των κρατών μελών της Ευρώπης και της ζώνης του ευρώ».

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για να απαλύνει τον πόνο των φτωχών, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο με σοκάρει και αυτό που θα πρέπει να συμβαίνει, επίσης, να καταβάλουν τους φόρους και αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε περισσότερο πλεονεκτική οικονομικά θέση» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο...

  
enikos.gr

"Ο ρατσισμός είναι έγκλημα"...


«Ο ρατσισμός είναι έγκλημα»Συνήγορος του Πολίτη: Οι προκαταλήψεις και ο φόβος δεν αποτελούν δικαιολογία...


"Οι προκαταλήψεις και ο φόβος δεν αποτελούν δικαιολογία- ο ...
ρατσισμός είναι έγκλημα" τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη, σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, στις 21 Μαρτίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή καλεί τους πολίτες να πολεμήσουν τον ρατσισμό ξεκινώντας από τις προσωπικές προκαταλήψεις πάνω στις οποίες θεμελιώνεται η μισαλλοδοξία για τον άλλο, «άνθρωποι με αναπηρία, ηλικιωμένοι, με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητα φύλου, με άλλη καταγωγή, χρώμα ή θρησκεία, είναι απλώς διαφορετικοί και είναι όλοι άνθρωποι. Ρατσισμός είναι να μην αντέχεις το διαφορετικό, τόσο απλά».

Με την ιδιότητα του φορέα προώθησης της ίσης μεταχείρισης, ο Συνήγορος του Πολίτη συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία κατά του ρατσισμού με την παρουσία κλιμακίου του και τη διανομή ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 21 Μαρτίου (09:00-14:00), αλλά και με ειδικό ραδιοφωνικό μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας...
newsbeast.gr

"Φτάνει με τον κυνισμό προς την Ελλάδα"...


"Φτάνει με τον κυνισμό προς την Ελλάδα" λέει ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν... λέει ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν...


Αποδοκιμάζει τη "χαιρεκακία" και τον "κυνισμό" που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κάτι που -όπως τόνισε- είναι...
ανάρμοστο, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους. Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση, στην οποία δικαιολογημένα ζητείται να τηρηθούν οι υποχρεώσεις, αλλά "από αυτή την πορεία έχουμε ξεφύγει πολύ" και "αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί τίποτε".

Σκληρή κριτική άσκησε ο καγκελάριος και για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δεν προσκλήθηκε στην αποψινή ειδική συζήτηση για την Ελλάδα, που γίνεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας πως «αυτή η συζήτηση κατέστη επιτακτικά αναγκαία, αφενός διότι θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αφετέρου γιατί πρέπει να απαιτηθούν (σ.σ. από την Ελλάδα) συγκεκριμένες προτάσεις».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών της Αυστρίας επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση και από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει σεβαστή και να της υποδεικνύεται με σεβασμό ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες.

Η ιδέα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος προβλέπει ένα κοινό νόμισμα, και αυτή τη στιγμή διακυβεύονται πολλά στη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά δεν θέλει να περιγράφει αρνητικά σενάρια, όπως αναφέρει και υπογραμμίζει πως αν οι δύο πλευρές κάνουν βήματα προσέγγισης, είναι δυνατή μια λύση...
avgi.gr

Τύμπανα πολέμου...


Ακούγονται εκατέρωθεν. Κι όσο πάει και πιο δυνατά.

     Έχουμε πει τόσες και τόσες φορές ότι η...
κρίση τούτη είναι κατ' εξοχήν κρίση θεσμών, ηθικής και πολιτικής.
     Και θα έπρεπε να έχουμε σκεφτεί και συνειδητοποιήσει πως σε μια πολιτική κρίση η λύση μπορεί να είναι μόνον πολιτική.
     Η αποστροφή στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού: ''Οι εκλεγμένοι θα συνομιλούν με τους εκλεγμένους και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες'' (εννοώντας τους πολιτικούς ως εκλεγμένους), είναι από μόνη της διάγγελμα.

     Όπως και οι στρατιωτικοί έτσι και οι τεχνοκράτες όταν αναλαμβάνουν έστω και άτυπα την εξουσία, γίνονται επικίνδυνοι.
     Άλλωστε οι τεχνοκράτες δεν είναι παρά οι στρατιωτικοί των αριθμών!
     Καταλαβαίνουν μόνον από αριθμούς και αντιλαμβάνονται μόνον με ''ισοδύναμα''.
     Η ανθρώπινη ζωή όμως δεν έχει ισοδύναμα!
     Ούτε η ευτυχία του ανθρώπου!
     Ούτε το χρήμα είναι το ισοδύναμο της ευτυχίας!
     Αυτά όμως είναι πράγματα που οι τεχνοκράτες δεν είναι εκπαιδευμένοι για να καταλάβουν.
     Μόνον οι πολιτικοί (οι πολιτικοί είπαμε, όχι οι δωσίλογοι) που έχουν την ευθύνη ανθρώπινων ζωών και κοινωνίας ανθρώπων,
     ..μπορούν (ή θα έπρεπε να μπορούν) να κάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ Ανθρώπων και Αριθμών.
     Και ας μην μπερδευόμαστε με την διατύπωση ''πολιτική λύση''.
     Πολιτική λύση ήταν και το κόψιμο του Γόρδιου Δεσμού από τον Αλέξανδρο! Οι τεχνοκράτες θα προσπαθούσαν ακόμη, 22 αιώνες μετά, να τον λύσουν!

     Σε μιά Ευρώπη όμως που έχει ήδη περάσει στα χέρια τεχνοκρατών και μάλιστα του χειρότερου είδους, των οικονομικών τεχνοκρατών,
     ..σε μιά Ευρώπη του άκρατου φεντεραλισμού και του έρποντος νεοναζισμού,
     ..η όποια, κι αυτή με το ζόρι, πολιτική λύση υπάρξει θα είναι επώδυνη και ίσως και ''αιματηρή'' σαν γέννα.
     Κάθε γέννα όμως όσο επώδυνη κι αν είναι, φέρνει στον κόσμο ένα καινούργιο παιδί, έναν καινούργιο άνθρωπο, μία καινούργια ελπίδα.

     Ας μην είμαστε ρομαντικοί, αλλά ούτε και έμφοβοι.
     Από 'δώ και πέρα για να ξαναγεννηθούμε ως κράτος θα πρέπει να περάσουμε δια πυρός και σιδήρου.
     Αυτό σημαίνει πολιτική λύση.
     Αυτό όμως σημαίνει και ενηλικίωση και ευθύνη ενός λαού!..


     Σημ.  Φεντεραλισμός: η πολιτική θεωρία που υποστηρίζει την ομοσπονδιοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης μιας χώρας.
              Ο φεντεραλισμός αποτελεί μία ακραία εκδοχή της ευρωπαϊκής ενοποιήσης. Προτείνει την κατάργηση των εθνικών κρατών ή την ελαχιστοποίηση της κυριαρχίας τους ώστε π.χ. η Ελλάδα, η Γαλλία κ.λπ. να καταστούν Νομαρχίες μιας υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών...
mandatoforos.blogspot.gr

"Αδειασαν" τον Σουλτς...




ΦΩΤΟ...
Θυμωμένος έφυγε ο Μάρτιν Σουλτς, πριν από λίγο, από το κτίριο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής.
Ο λόγος? Δεν...
τον κάλεσαν στην επταμερή συνάντηση που θα γίνει σε λίγη ώρα. Ήθελε να είναι το όγδοο μέλος και μάλιστα, όταν έφυγε,άρχισε να αποκαλύπτει ότι κι άλλες χώρες είναι ενοχλημένες - όπως το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ενα θερμό τετ-α-τετ με τον Αλέξη Τσίπρα (στη κουβέντα μπήκε και ο Ιταλος πρωθυπουργός Ρέντσι), σε απόσταση αναπνοής από την αδιάφορη Μέρκελ.
Ιδου και οι φωτό...
.

Tα τετ-α-τετ Τσίπρα...


 Tα τετ-α-τετ Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής (Βίντεο και φωτό)
...στη Σύνοδο Κορυφής.
Δείτε τις φωτογραφίες...
«Πυρετός» επαφών του Eλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες.
Ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε" τον Αλέξη να...
συνομιλεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
undefinedΩς συνήθως είχε επικοινωνία με τον ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, ενώ τα είπε και με τον Ιρλανδό, Έντα Κένι.
undefinedundefined
Oι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης εναντίον του μουσείου Μπάρντο στην Τυνησία, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άνθρωποι.
undefined«Καλώ όλους τους παρευρισκομένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φοβερής τρομοκρατικής επίθεσης που διαπράχθηκε στην Τυνησία» δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ολόκληρη η επιστολή τού Κώστα Λαλιώτη πρός τόν Εισαγγελέα Εφετών καί τό ΣΔΟΕ

Λαλιώτης προς ΣΔΟΕ: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα»Την ολοκλήρωση ενδελεχούς ελέγχου του ΣΔΟΕ σχετικά τόσο με την προσωπική όσο και με  την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση, ζητά  με επιστολή του προς τον γ.γ. του Σώματος, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης.Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη και τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ο κ. Λαλιώτης, απαντά σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου στα περιουσιακά του στοιχεία από το ΣΔΟΕ.
Μεταξύ άλλων ο κ. Λαλιώτης κάνει λόγο για απόπειρα σπίλωσης του ονόματός του η οποία, όπως λέει χαρακτηριστικά, θα πέσει στο κενό. Παρόλα αυτά σημειώνει ότι «για λόγους αρχής κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος, γιατί δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν έχει κανέναν να φοβηθεί».
Ο κ. Λαλιώτης υποστηρίζει επίσης ότι όλα τα περιουσιακά του στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, «είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις του για το Πόθεν Έσχες». Παραθέτει μάλιστα στοιχεία για τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή του ιδίου ή της οικογένειάς του.
Εξάλλου, στην επιστολή του αναφέρει ότι «όλα τα ετήσια εισοδήματα της οικογένειάς του (τα δικά του και της συζύγου του) προέρχονται αποκλειστικά και μόνον από την επαγγελματική εργασία και δραστηριότητά τους και έχουν αποτυπωθεί διαχρονικά με κάθε λεπτομέρεια κάθε χρόνο στις φορολογικές Δηλώσεις και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες». Ο κ. Λαλιώτης διευκρινίζει παράλληλα ότι ποτέ και πουθενά είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας δεν έχει αποκτήσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο πέραν αυτών που καταγράφονται διαχρονικά στις δηλώσεις του στην Εφορία και στο πόθεν έσχες.
Δηλώνει επίσης κατηγορηματικά ότι δεν είχε ποτέ και δεν έχει (είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας) ουδεμία απολύτως περιουσιακή σχέση με οποιεσδήποτε επιχειρήσεις, με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε τομέα, με οποιαδήποτε ακίνητα, με υπεράκτιες offshore εταιρείες και με κάθε λογής άλλες τέτοιου τύπου δραστηριότητες.
Ο πρώην υπουργός προσθέτει: «Πάντα πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι ο δημόσιος λόγος και οι πράξεις των Πολιτικών και των Δημόσιων Λειτουργών οφείλουν να καθορίζονται από την πίστη τους για Διαφάνεια και Νομιμότητα παντού και πάντα, από την πίστη τους για Διαφάνεια και Νομιμότητα για τους πάντες και τα πάντα, από την πίστη τους ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που αποκτάει κανείς από διασπάθιση δημόσιου χρήματος, πρέπει να δημεύεται με παραδειγματική τιμωρία των αυτουργών».
Υπενθυμίζει επίσης τις συγκρούσεις του με τον  Μάκη Ψωμιάδη, τον οποίο κατηγορεί ότι  «αποπειράθηκε ως εντολοδόχος σκοτεινών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, με πλαστογραφίες και συκοφαντίες, να στήσουν εις βάρος μου μία άθλια σκευωρία με επίκεντρο τη σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρει ότι δικαιώθηκε «σε κάθε απόπειρα σπίλωσης και συκοφάντησής μου από ορισμένα ΜΜΕ» με ομόφωνες δικαστικές καταδίκες, αλλά και ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή του Κ. Λαλιώτη.
Επιστολή Λαλιώτη - 157 KB

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της επταμερούς...


undefinedΗ άρση του αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί απόψε το βράδυ στο επίκεντρο της επταμερούς συνάντησης υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τουσκ. Οι αρνητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών έχουν επιβαρύνει το κλίμα.
Με το κλίμα να έχει βαρύνει τις τελευταίες μέρες, κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσουν σήμερα αργά το βράδυ στις Βρυξέλλες τρόπους άρσης του αδιεξόδου στο ελληνικό πρόβλημα.
Η επταμερής συνάντηση υπό την προεδρία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, δηλαδή γύρω στις 22:30 ώρα Ελλάδας. Θα συμμετάσχουν εκτός του κ. Τουσκ και του έλληνα πρωθυπουργού οι πρόεδροι της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Το κλίμα είναι βαρύ τόσο λογω των εκατέρωθεν αρνητικών δηλώσεων τις τελευταίες μέρες όσο και εξαιτίας της αποτυχίας των τεχνικών διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του πακέτου των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.
Oι τριβές έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη
Η αποψινή συζήτηση θα επικεντρωθεί σύμφωνα με συνεργάτες του Ντόναλντ Τουσκ σε δύο θέματα: την τήρηση των αποφάσεων του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και την κατάσταση στην Ελλάδα. Αναμένεται μάλιστα να είναι δύσκολη, διότι οι τριβές που υπάρχουν έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών.
Αναφορικά με την ουσία, αυτό που υπογραμμίζουν κύκλοι στις Βρυξέλλες είναι ότι το ελληνικό ζήτημα δεν πρόκειται να λυθεί με πολιτική απόφαση και αυτό αναμένεται να επισημάνουν απόψε οι εταίροι στον κ. Τσίπρα, καλώντας την ελληνική πλευρά να επιταχύνει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Το στίγμα της στάσης των εταίρων έδωσε σήμερα το πρωί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μιλώντας σε γαλλικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της αποψινής συνάντησης θα επαναλάβει στον πρωθυπουργό αυτό που του έχει ήδη πει στις δύο συναντήσεις που είχαν μέχρι σήμερα, δηλαδή ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί. Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι οι εταίροι από την πλευρά τους θα κάνουν τα πάντα για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο, ενώ αναγνώρισε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η χώρα έκανε πολλά βήματα τόσο στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων όσο και στον δημοσιονομικό τομέα, αναφερόμενος κυρίως στο πρωτογενές πλεόνασμα.
dw.de
(Deutsche Welle)

Τουσκ: Κανείς δεν θέλει Grexit, ή Grexident...


undefined
Ανεπίσημη και όχι αποφασιστική χαρακτήρισε την επταμερή  συνάντηση στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι...
δεν θα ληφθούν αποφάσεις. 

Τόνισε πως αυτή η συνάντηση δεν θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι κανείς δεν επιθυμεί Grexit ή Grexident (από το Greece και το accident, δηλαδή μια έξοδος από το ευρώ από ατύχημα).

Λίγες ώρες πριν από την αποψινή  συνάντηση στη βελγική πρωτεύουσα, και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έσπευσε νωρίτερα να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών σχετικά με μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, τόσο απόψε όσο και τη Δευτέρα, οπότε θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα...

Μίνι διάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες

Μίνι διάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα (ΕΡΑ)
Συνάντηση με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους για την Ελλάδα θα έχει το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση θα μετέχουν, εκτός από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ  και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ υποβάθμισε τις προσδοκίες για μια «πολιτική λύση» του ελληνικού ζητήματος στην επταμερή λέγοντας πως «η συνάντηση των έξι με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».

«Η συνάντηση της Πέμπτης δεν θα είναι καθοριστική» και «δεν θα ληφθούν αποφάσεις» είπε ο πολωνός αξιωματούχος προσθέτοντας πάντως πως «κανείς δεν θέλει ένα Grexit ή ένα Graccident».

Νωρίτερα μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο η Ανγκελα Μέρκελ είχε επίσης περιορίσει τις πιθανότητες λήψεις αποφάσεων τόσο στην επταμερή όσο και στη συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο.

Στην επταμερή ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τήρηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και απελευθέρωση της ρευστότητας για τη χώρα, τονίζοντας ωστόσο προς τους συνομιλητές του ότι η κυβέρνησή του δεν προτίθεται να προχωρήσει σε εκπτώσεις για ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της κοινωνίας.

Για το Μαξίμου το χρηματοδοτικό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να καταβάλει με συνέπεια τις οφειλές της χωρίς ωστόσο να εισπράττει από τους δανειστές. Αντιθέτως, όπως αναμένεται να πει, εδώ και πενήντα ημέρες η χώρα δέχεται απειλές που καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας, εθνικής κυριαρχίας και αλληλεγγύης.

Το στίγμα που έδωσε στη Βουλή κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση δεν αφήνει περιθώρια ερμηνειών, αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνουμε πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει και κυρίως σε όσα θεωρούμε απαραίτητα ώστε να ανασάνει η κοινωνία και η οικονομία».
Η κυβέρνηση μετά το μπλόκο που επεχείρησαν οι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων στα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές αποφάσισε να εμφανιστεί αμετακίνητη στις επιδιώξεις της με την πεποίθηση ότι κάποιοι παίζουν άσχημα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας. Κι αυτό διότι εγκαίρως οι εταίροι - δανειστές είχαν ενημερωθεί και για τα δύο νομοσχέδια, ενώ ειδικά αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης είχε συμπεριληφθεί και στο πακέτο των επτά μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε το τελευταίο Εurogroup.

Το κλίμα για την ελληνική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα βαρύ καθώς μοιάζει πλέον τεράστιο το χάσμα που έχει επέλθει στις σχέσεις της Αθήνας με τους πιστωτές.

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις έστειλε άλλωστε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο χρόνος τελειώνει. Κατά συνέπεια θα ήταν καλό η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις οποίες συμφώνησε να εκπληρώσει. Τότε θα ρεύσει περισσότερο χρήμα» είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
tanea.gr

κριτική...

                                                                                                                                                             tvxs

Τρεις πρώην απαντούν στην Ζωή…


Τις απαντήσεις των πρώην πρωθυπουργών αποκάλυψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις επιστολές που τους έστειλε, με τις οποίες τους καλούσε να παραχωρήσουν τα γραφεία που διατηρούν εντός των χώρων της Βουλής.

«Με…
τις επιστολές μου κάλεσα τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς που δεν έχουν κοινοβουλευτική ιδιότητα να παραχωρήσουν τους χώρους που διατηρούν στη Βουλή, ώστε οι βουλευτές να μπορούν να διαβάζουν τα νομοσχέδια που κατατίθενται» είπε.

Όπως επεσήμανε, ο Κωνσταντίνος Σημίτης, «μου απάντησε ότι έχει πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και με θέτει προ των ευθυνών μου με την επιλογή μου να αλλάξει γραφείο».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ακόμα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «δέχθηκε και ζήτησε να του υποδειχθεί άλλος χώρος», ενώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «επικαλούμενος την κοινοβουλευτική του ιστορία και μου ζητεί να αναθεωρήσω την απόφασή μου»…

Newpost.gr