Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Καθαρές δουλειές, τρελές πατέντες!

Magic chair 

Σκεφθείτε άν αντί γιά τήν "πτυσσόμενη καρέκλα"(τήν πήρε ολόκληρη κι έφυγε) ήταν -ΤΟΤΕ- στή θέση της τά "δημοτικά έσοδα"!
 Ρέ πώς καί δέν τό σκεφτήκανε! 
(Ούτε ψύλλος στόν κόρφο μας!) 
Δέν θάχε μείνει τίποτα!
Θά είχανε γίνει ΟΛΑ "πτυσσόμενα" καί "πτητικά"! 
Δέν σού λέω τίποτα!.. 
Έ, βέβαια...
 (πρωτοαναρτήθηκε από τή "Ν.Μ."   22/12/2013)

Μύκονος: Εγκληματική ομάδα διακινούσε ναρκωτικά ...

...και προωθούσε γυναίκες στην πορνεία

Συνελήφθησαν τρεις Ελληνες, οι δυο ηλικίας 33 ετών και ο τρίτος 34 ετών



Τρεις Ελληνες, οι δύο ηλικίας 33 ετών και ο τρίτος 34, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη Μύκονο, ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά και προωθούσε γυναίκες στην πορνεία, προς εξυπηρέτηση πελατών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες, υπό την κάλυψη της νόμιμης δραστηριοποίησης δύο εξ αυτών σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών του νησιού (ανεύρεση καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής, καθώς και κρατήσεις θέσεων σε κέντρα διασκέδασης), εκμεταλλευόμενοι το ευρύ πελατολόγιό τους, προμήθευαν με ναρκωτικά διαφόρων ειδών, όπως κοκαΐνη, ακατέργαστο χασίς και μεθαμφεταμίνη (MDMA), άτομα κυρίως μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, όπως προκύπτει από τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών.

Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι η δράση τους εκτεινόταν σε χώρους όλου του φάσματος της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού, δηλαδή σε κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης τουριστών και σκάφη αναψυχής, επί καθημερινής βάσης.

Για τον 34χρονο διαπιστώθηκε ότι, πέραν της εμπλοκής του στη διακίνηση των ναρκωτικών, προωθούσε και γυναίκες σε πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες 9,4 γραμμάρια κοκαΐνης, ακατέργαστο χασίς βάρους 8,7 γραμμ., 0.8 γραμμ. μεθαμφεταμίνης, 6.740 ευρώ και 600 δολάρια, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον 47 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή και άλλων συνεργών τους.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για ληστεία σε τράπεζα, ενώ ο ένας 33χρονος είναι πρώην λιμενικός που και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ναρκωτικά.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, διευκόλυνση ακολασίας άλλων, μαστροπεία και αντίσταση κατά της Αρχής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.
tovima.gr 

 Επίσης, 
τήν περασμένη Δευτέρα 17-08-2015 συνελήφθησαν στή Μύκονο από αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου τρείς ημεδαποί ηλικίας 55, 55 και 47 ετών γιατί στά πλαίσια ερευνών γιά υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών πού έγιναν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν στήν κατοχή τους  καί κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι μέ γεμιστήρα, ένα αεροβόλο όπλο, τρία σπαθιά, 27,5 γραμμάρια ηρωίνης, 15 γραμμάρια κάνναβης καί δύο ζυγαριές ακριβείας.

Πρόσφυγες αποβιβάζονται απο το Ελ. Βενιζέλος, Πειραιάς.

Straight Out Of Camera
Nick Paleologos / SOOC
από thepressproject.gr

O Αρκάς σήμερα... ξαναχτύπησε μέ τό νέο του -καυστικό- σκίτσο για τις εκλογές...


Υπάρχει αντικείμενο πολιτικής Ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ;

undefined
11:10 | 22 Αυγ. 2015
Κωνσταντίνος Ι. Νικόλτσιος
Η κυβέρνηση έκανε μια πολύ δύσκολη επιλογή με την υπογραφή της νέας συμφωνίας, που εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, αρκετά υφεσιακά μέτρα. Στόχος αυτής της συμφωνίας ήταν, και είναι, η διάσωση της χώρας και του λαού της από την πτώχευση και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Ένα τμήμα της Αριστεράς θεωρεί ότι με την υπογραφή της  συμφωνίας ηττήθηκε η στρατηγική επιλογή των αποφάσεων του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
1ον Εξετάζοντας όλα τα δεδομένα (Αναμφισβήτητα, οι διαπραγματεύσεις διενεργήθηκαν σ΄ένα  πολύ  δυσμενές περιβάλλον και με αρνητικό συσχετισμό  δυνάμεων. Παραλληλα ο στόχος της νεοφιλελεύθερης κυρίαρχης ομάδας της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης ήταν και παραμένει ν αποτελέσει παρένθεση η Αριστερή Κυβέρνηση), θεωρώ ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου είναι στην πράξη μια ταχτική υποχώρηση και ήττα μιας συγκεκριμένης τακτικής, που σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει την ήττα και την αναίρεση της στρατηγικής επιλογής της ηγεσίας του  ΣΥΡΙΖΑ, η την  παραίτηση από αυτήν.
2ον Ένα τμήμα της Αριστεράς αδυνατεί, ως κόμμα και ως Κυβέρνηση, να αναλάβει  ευθύνες στην πιο κρισιμη μεταδικτατορική περίοδο που περνά η χώρα μας, ώστε να την οδηγήσει στην σταδιακή αποδέσμευση της από τις λογικές της λιτότητας, στην απομείωση του χρέους, στην αναδιοργάνωση του κράτους, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην αναδιανομή του πλούτου, προς όφελος των αδύνατων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που δυνητικά προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, πρόγραμμα Γιουγκέρ, κλπ).
3ον  Η εξώθηση  προς παραίτηση της Κυβέρνησης, ή η ανατροπή της,  αφενός μεν συμπίπτει με τις επιδιώξεις και τις επιθυμίες των πιο νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου ικανοποιεί και επαναφέρει το παλαιό πολιτικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, μ' αυτόν τον τρόπο  δίνεται  συγχωροχάρτι   στο διαπλεκόμενο συστήμα της διαφθοράς και της κλεψιάς. Διευκολύνεται η συνέχιση των...

Οι έξι λόγοι που ο Τσίπρας ήθελε γρήγορα εκλογές

Tvxs Ανάλυση
undefined
 22 Αυγ. 2015
tvxs.gr
Η 20η Σεπτεμβρίου παραμένει η επικρατέστερη ημερομηνία των εκλογών, παρά την προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη να κωλυσιεργήσει ροκανίζοντας το χρόνο που δικαιούται να έχει στα χέρια του τη διερευνητική εντολή.
Ο επόμενος, ο Π. Λαφαζάνης, πιθανότατα, θα καθυστερήσει κι αυτός τη διαδικασία. Μπορεί μάλιστα να επιδιώξει συναντήσεις και με κοινωνικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κοκ) όπως είχε κάνει το 2012 ο Α. Τσίπρας. Αλλά ακόμη και αν αυτό συμβεί, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουν τελειώσει όλα και θα ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος που μπορεί να ολοκληρωθεί μετά από περίπου τρεις εβδομάδες.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Α. Τσίπρα ότι βιάστηκε για να μην προλάβει να οργανωθεί και να απλωθεί το κόμμα Λαφαζάνη αλλά επίσης για να μην έχουν πληρώσει οι πολίτες το λογαριασμό των μέτρων του νέου μνημονίου. Η πραγματικότητα είναι κάπως πιο σύνθετη. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, στις συνεννοήσεις που έκανε με τους εταίρους-πιστωτές ο Α. Τσίπρας, προκειμένου να μην υπάρξει αιφινιδιασμός και αρνητικές αντιδράσεις, έγινε δέκτης του μηνύματος πως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα για να μη χαθεί χρόνος νομοθετικού έργου και υλοποίησης των συμφωνηθέντων.
Οι έξι λόγοι
Πέρα από το γεγονός ότι είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο η πρώτη αξιολόγηση από τους “θεσμούς” της εφαρμογής του νέου προγράμματος και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού υπάρχουν και άλλοι λόγοι που επιβάλλουν την όσο το δυνατόν συντομότερη προσφυγή στις κάλπες. Ειδικότερα:
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: Η δέσμευση 10 δισ σε ειδικό λογαριασμό είναι το πρώτο βήμα για τη στήριξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί αν δεν αρθεί η πολιτική αβεβαιότητα. Η ανακεφαλαιοποίηση είναι προϋπόθεση για να αμβλυνθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά μέσω της απελευθέρωσης πιστώσεων.
Η εξόφληση χρεών του Δημοσίου: Ακόμη και τα 500 εκ. ευρώ που δόθηκαν από τους πιστωτές με την πρώτη δόση δεν είναι βέβαιο ότι θα φτάσουν εκεί όπου χρωστάει το Δημόσιο με δεδομένες τις επικείμενες αλλαγές υπουργών στο πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα σχηματιστεί αλλά επίσης λόγω της χαλάρωσης που πάντα φέρνει στη διοίκηση η προεκλογική βαβούρα. Εκκρεμεί η εκταμίευση 3 δισ ευρώ για τον σκοπό αυτό που οι πιστωτές έχουν μεταθέσει για τη μετεκλογική περίοδο.
Η αναδιάρθρωση του χρέους: Με την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος συνδέονται οι αποφάσεις των πιστωτών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ακόμη δεν έχει κριθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ακριβώς επειδή το Ταμείο ζητά απομείωση χρέους για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, κάτι το οποίο συζητά πλέον το Βερολίνο. Αλλά για να έρθει αυτή η ώρα θα πρέπει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, δεσμευμένη σε μεταρρυθμίσεις και πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης Ντράγκι: Η χώρα μας είναι η μοναδική στην ευρωζώνη που δεν έχει επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που έχει δώσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες δανεισμού με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί σημαντικά τα επιτόκια. Είναι σαφές ότι εφόσον εφαρμόζεται το πρόγραμμα από την ελληνική κυβέρνηση θα αρθούν οι επιφυλάξεις της Φρανκφούρτης.
Νομοθετικές πρωτοβουλίες: Πέρα από τους πολλούς εφαρμοστικούς νόμους που εκκρεμούν, τον Οκτώβριο θα πρέπει να κατατεθεί μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο για την περίοδο 2015 -2019 με μέτρα που θα διασφαλίζουν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018. Επίσης θα πρέπει να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμό για το τελευταίο τρίμηνο του 2015 ανάλογα και με τις “τρύπες” που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί.
Επενδύσεις: Όσες συζητήσεις έχουν γίνει με μεγάλες ξένες εταιρείες (αμερικανικές, ρωσικές, κινεζικές κα) για επενδύσεις εδώ “κολλάνε” στο πολιτικό ρίσκο. Οσο παρατείνεται η αβεβαιότητα τόσο αργεί να οριστικοποιηθεί κάποια επενδυτική συμφωνία που θα δημιουργήσει απασχόληση και θα τονώσει την ελληνική οικονομία.

Φωτογραφήματα



REUTERS/Toby Melville
 Εναλλακτικό θεματικό πάρκο. Διάσημος για τα έργα του σε τοίχους σε όλο τον κόσμο, ο Βρετανός καλλιτέχνης Banksy, ταράζει πάλι τα νερά με την δημιουργία ενός διαφορετικού θεματικού πάρκου. Το Dismaland στο Weston-Super-Mare της νοτιοδυτικής Αγγλίας, αποτελείται από έργα του καλλιτέχνη με θέματα όπως η μετανάστευση, η κριτική του πολέμου και η ελαφρότητα της καθημερινότητας, δεν ενδείκνυται δε για ημερήσιες οικογενειακές διασκεδάσεις αλλά για την ψυχαγωγία σκεπτόμενων ενηλίκων.
(από τήν Σαββατιάτικη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")

"Η ζωή ΜΕΤΑ" από τά "αδημοσίευτα" τού Αρκά...


Με αφορμή το νέο ξεκατίνιασμά τους...

Πόσο πιο γελοία μοιάζουν τα κομπλιμέντα της Ζωής προς τον Παυλόπουλο σήμερα.
                                                                Με αφορμή το νέο ξεκατίνιασμά τους...

 Όταν ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι περισσότεροι φρίξαμε. Όχι όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ενθουσιάστηκε και ξόδεψε σχεδόν ένα δεκάλεπτο για να τον εκθειάσει!
  Εκτός των...
άλλων εξύμνησε τη στάση του (!) στα Δεκεμβριανά του '08 και την προσήλωσή του στο Σύνταγμα και τις δημοκρατικές του αξίες.

Το βίντεο αυτό χαρακτηρίστηκε τότε ένα μνημείο σουρεαλισμού. Σήμερα ακόμα περισσότερο!
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου -θιασώτης της τακτικής «γιατί να μην ξοδέψω τρεις ώρες για κάτι που μπορούσα να πω σε πέντε λεπτά;»- μπορούσε απλώς να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και να δώσει συγχαρητήρια. Όμως επέλεξε να μας παρουσιάσει (ποιον!) τον Παυλόπουλο ως ιερός τέρας της Δημοκρατίας, εγγυητή του Συντάγματος κλπ.

Σήμερα η αντιπαράθεσή τους (που κορυφωνόταν συνεχώς τις τελευταίες μέρες) άγγιξε τα όρια του ξεκατινιάσματος - ειδικά απ' την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή τον κατηγόρησε για παραβίαση του Συντάγματος, αυτός της είπε «Δεν θα μου μάθεις εσύ τον κανονισμό και το Σύνταγμα», έβγαλαν ανακοινώσεις που κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον, πριν λίγο η Προεδρία της Δημοκρατίας είπε «Δεν ασχολούμαστε με την κα Κωνσταντοπούλου», η ίδια απάντησε δηκτικά και πάει λέγοντας.

Όταν η κα Κωνσταντοπούλου μας παρουσίαζε σαν το σούπερ κελεπούρι τον Παυλόπουλο δεν ήξερε για τι πολιτικό άνδρα μιλούσε; Όλοι οι άλλοι το ξέραμε - μήπως αυτή ήταν τόοοσο αφελής; Ή μήπως ήξερε αλλά παρ' όλα αυτά έλεγε ψέματα συνειδητά και προσπάθησε να μας δουλέψει; 
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας λούζεται τελικά τα λόγια και τις πράξεις του, και τις επιλογές του: 
Ο Καμμένος λούστηκε αυγά
ο Τσίπρας λούστηκε την Κωνσταντοπούλου 
κι αυτή λούστηκε τον Παυλόπουλο.

Εμείς όμως τι φταίμε;
Aρης Δημοκίδης
lifo.gr