Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πού πήρε τα υψηλότερα ποσοστά η ΝΔ...

και πού «πάτωσε»...

Διόλου τυχαία, οι περιφέρειες που «πάτωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτές που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία και το αντίστροφο.

Με την ενσωμάτωση να έχει ξεπεράσει το 50%, η Νέα Δημοκρατία παίρνει τα...
μεγαλύτερα ποσοστά της στη Λακωνία, με ποσοστό 38,42%, ενώ ακολουθεί η Καστορία με 37,1% και η Μεσσηνία με 35,96%.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία είδε τα χαμηλότερα ποσοστά της στη Β΄ Πειραιώς με μόλις 18,23% και ακολούθως σε νομούς της Κρήτης: Χανίων με 19,74% και Ηρακλείου με 20,42%.
Δείτε αναλυτικά τα υψηλότερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας:

Λακωνίας 38,42%
Καστοριάς 37,10%
Μεσσηνίας 35,96%
Σερρών 35,53%
Κιλκίς 34,61%
Ευρυτανίας 34,13%
Αργολίδας 33,67%
Χαλκιδικής 33,21%
Έβρου 32,77%
Πρέβεζας 32,64%

Δείτε αναλυτικά τα χαμηλότερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας:

Β΄ Πειραιώς 18,33%
Χανίων 19,74%
Ηρακλείου 20,42%
Κέρκυρας 22,92%
Αχαΐας 23,04%
Βοιωτίας 23,09%
Ροδόπης 23,25%
Ξάνθης 23,67%
Εύβοιας 23,72%
Σάμου 24,13%

Κυριαρχία Τσίπρα - Νέα κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος (Φωτό: INTIME NEWS)
Κυριαρχία Τσίπρα - Νέα κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ


Με την κοινή εμφάνιση και τον εναγκαλισμό του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στην πλατεία Κλαυθμώνος, επισημοποιήθηκε η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί ο λαός έδωσε καθαρή εντολή να παλεύουμε και μέσα και έξω από τη χώρα. Ο λαός έδωσε καθαρή εντολή να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε κολλημένους στο χθες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εν μέσω πανηγυρισμών για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε το Γενάρη. Καταφέραμε η ελληνική σημαία να κυματίζει σε όλες τις πλατείες της Ευρώπης. Σήμερα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός είναι συνώνυμα της περηφάνιας και του αγώνα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός είναι για κυβέρνηση τετραετίας, προσθέτοντας ότι «ο
ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Αυτό το αποτέλεσμα δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στα λαϊκά στρώματα».

Αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος ανέβηκε στην εξέδρα και χαιρέτισε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα το συγκεντρωμένο πλήθος.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μαζί για να συνεχίσουμε όσα ξεκινήσαμε το Γενάρη», ευχαριστώντας τον κ. Καμμένο.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια καθαρή νίκη που ανήκει στον λαό. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή και δύσκολη μάχη και σημείωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς όπως είπε ο λαός έδωσε εντολή «να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε στο χθες».

Για τη νέα διακυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος, έχουμε προοπτική για ανάπτυξη, η οποία μπορεί να έρθει με πολύ δουλειά, σχέδιο, πείσμα και αγώνα για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Παράλληλα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα εντολή, είναι επίσης «μια κρυστάλλινη εντολή» να ξεμπερδεύουμε με την φαυλότητα και το παλιό καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής και όπως είπε, θα κριθούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε.
tanea.gr

Τηλεφωνήματα συγχαρητηρίων στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε ήδη τηλεφωνήματα ξένων ηγετών
Τηλεφωνήματα συγχαρητηρίων στον Αλέξη Τσίπρα

 
Στον Αλέξη Τσίπρα τηλεφώνησαν και τον συνεχάρησαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Β. Φάιμαν, ο γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 
tanea.gr

Ακρίτα: Απόψε είδανε τα polls, την exit...

Καυστικό σχόλιο της Ελενας Ακρίτα, για τους δημοσκόπους (με...
αφορμή τα αποτελέσματα των exit polls).
Ιδου τι έγραψε στο Facebook:

Εκλογική διαδικασία

Straight Out Of Camera

thepressproject.gr

Νικολακόπουλος: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ενδεχομένως να χρειαστεί εκτός από τους ΑΝΕΛ, ένα ακόμη κόμμα, για τη δημιουργία κυβερνητικού σχήματος...

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος σχολιάζοντας τα exit poll είπε στο MEGA,  πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει το 34% και οι ΑΝΕΛ το 4% τότε…
σχηματίζει κυβέρνηση αν δεν μπει στην Βουλή η Λαϊκή Ενότητα.

Σε νέοτερη εκτίμηση του ο Ηλίας Νικολακόπουλος είπε πως σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, αλλά για τον σχηματισμό κυβέρνησης εκτός από τους ΑΝΕΛ, θα χρειαστεί ενδεχομένως και την σύμπραξη ενός ακόμη κόμματος...

Νικολακόπουλος: Πάνω από 3 μονάδες, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ...

Αλλη μια δικαίωση του nonews-NEWS...
Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νεα Δημοκρατία θα ξεπεράσει τις 3 μονάδες, εκτίμησε ο Ηλίας Νικολακόπουλος (το nonews-NEWS από τις 3 το μεσημέρι είχε μιλήσει για διαφορά που ξεπερνούσε το 3%).
Από οτι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξήσει την..
συσπείρωσή του κατά 70% .
Άλλωστε την τελευταία βδομάδα, οπως έδειξε σε σχετική καρτα, το ποσοστό των αναποφάσιστων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 32%, ποσοστό που αποτελούσε μεγάλη δεξαμενή  για την άντληση ψήφων...

Νέο ναυάγιο με 26 αγνοούμενους στη Μυτιλήνη...


Άλλο ένα ναυάγιο σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Λαγκαδιανό, ο οποίος μίλησε στο Mega, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση πλωτών και ελικοπτέρων του Λιμενικού για την ανεύρεση 26 ατόμων, ενώ... 20 άτομα έχουν περισυνελεγεί και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Στη λέμβο, κατά δήλωση των μεταναστών που βρίσκονταν μέσα, βρίσκονταν συνολικά 46 άτομα. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της Frontex.

Χθες άλλο ένα σκάφος ναυάγησε στη Μυτιλήνη στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα κορίτσι πέντε ετών, ενώ 13 άτομα διασώθηκαν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων αγνοούνται ακόμα περίπου 10-12 άτομα για τους οποίους η έρευνα συνεχίζεται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα

Απολογισμός...




 Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, κι ένας μικρός απολογισμός για την προεκλογική περίοδο θα είναι απογοητευτικός. Μάθαμε ποια ισοδύναμα μέτρα θα προταθούν στους δανειστές για κάποιες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και οι οποίες από, σχεδόν το σύνολο των κομμάτων, κρίνεται ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν; Γίναμε σοφότεροι για το ποιος θα συνεργαστεί με ποιον-ποιους μετεκλογικά, δεδομένου ότι δεν πρόκειται κανένας να πάρει αυτοδυναμία;
Ακούσαμε για κάποιο παραγωγικό μοντέλο το οποίο προτείνουν οι πολιτικές δυνάμεις και το οποίο θα διαδεχτεί την οικονομική φούσκα που έσκασε πέντε χρόνια πριν και τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε; Υπήρξε κάποια μικρή έστω δόση αυτοκριτικής από τα κόμματα που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο; Είπαν πως η χώρα αυτή θα πάψει να ζει σε καθεστώς μνημονίων;
Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε δεκάδες ακόμα ερωτηματικά, αλλά όλα θα έχουν αρνητική απάντηση. Η προεκλογική περίοδος δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, σε μεγάλο βαθμό ήταν αδιάφορη και κινήθηκε στη λογική του εντυπωσιασμού. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα. Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ανάδειξη της παραπολιτικής, πολιτικά κουτσομπολιά, καταγγελίες αναπόδεικτες, κραυγές, εύκολοι χαρακτηρισμοί και υποσχέσεις, πολλές γενικόλογες υποσχέσεις.
Όσοι ψηφίσουν -στην πλειονότητά τους, όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη- θα ψηφίσουν αρνητικά. Για το μικρότερο κακό. Η ψήφος τους δεν θα έχει μέσα δόσεις αισιοδοξίας και ελπίδας. Ο καθένας έχει ένα διαφορετικό κριτήριο, αλλά αυτό απέχει πολύ από μια θετική ψήφο. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που ήδη βιώνει συνθήκες ανέχειας και φτώχειας, ένα άλλο κομμάτι στο οποίο κυριαρχεί ο φόβος, οι νέοι άνθρωποι που αναζητούν λύσεις εκτός συνόρων, όσοι ανησυχούν για το μέλλον, δεν έχουν να περιμένουν πολλά. Δεν μίλησαν γι’ αυτούς...
Γιάννης Παντελάκης 

Από τό άρθρο τού Reuters : «...Αυτή τη φορά κανένας πολιτικός δεν ήρθε να μας επισκεφτεί». «Νομίζω ότι φοβήθηκαν να έρθουν»

"Reuters": Ηρεμία πριν την καταιγίδα...


Η πολιτική ηρεμία των δύο τελευταίων 24ώρων της προεκλογικής μάχης, με τις εκστρατείες και τις δημοσκοπήσεις να έχουν σιωπήσει, αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε μια «κλειστή» εκλογική μάχη με αβέβαιο...
μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, σημειώνει το δημοσίευμα του Reuters, καταγράφοντας την ελληνική πολιτική επικαιρότητα, πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι έλληνες ψηφοφόροι εκτός από αναποφάσιστοι παρουσιάζονται και κουρασμένοι, την ώρα που όλη η Ευρώπη «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς ο νικητής θα πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τη συμφωνία των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται ελάχιστα από την Νέα Δημοκρατία, αν πιστέψει κανείς τα τελευταία δείγματα των δημοσκοπήσεων, τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται με αγωνία ώστε να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, προσθέτει, ενώ αναφέρει πως το πλέον σίγουρο είναι ότι κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να προσεγγίσει το 38% που χρειάζεται για να αγγίξει την αυτοδυναμία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενο στους δύο βασικούς αντιπάλους, αναφέρει πως ο Τσίπρας, τις τελευταίες ημέρες, έδωσε αγώνα να πείσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην απόσχουν από τις εκλογές, κάτι που επανέλαβε σε όλους τους τόνους και στην τελευταία ομιλία του στην Αθήνα.

Από πλευράς του, όπως σημειώνει, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για ψεύτικες υποσχέσεις χαρακτηρίζοντάς τον καταστροφέα της Ελλάδας. «Στόχος μας είναι να μην μας δώσουν άλλα δάνεια οι ευρωπαϊκές χώρες και επιτέλους να φύγουμε από την κρίση», τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη σαββατιάτικη Bild.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας (την Παρασκευή) έδειχναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει πρώτος το νήμα του εκλογικού αγώνα, και θα προχωρήσει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Αμφότερα όμως τα μεγάλα κόμματα, συνεχίζει το άρθρο, έχουν δεσμευτεί ως προς την εφαρμογή του Μνημονίου, αν και στοχεύουν έκαστο σε διαφορετικές μεταρρυθμίσεις στα φλέγοντα ζητήματα της χώρας όπως η αγορά εργασίας, οι συλλογικές συμβάσεις και το μεταναστευτικό.

Αυτό που τονίζει όμως το ειδησεογραφικό πρακτορείο είναι ο κίνδυνος των κουρασμένων και συνάμα θυμωμένων ψηφοφόρων οι οποίοι μπορεί να κινηθούν στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος. Άλλοι προς τη Χρυσή Αυγή και άλλοι προς το ΚΚΕ. «Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, νιώθει ήδη αποξενωμένη από την πολιτική κατάσταση καθώς καλείται να ψηφίσει για τρίτη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τον ίδιο χρόνο» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

Τέλος, ως επιβεβαίωση των προλεχθέντων, το Reuters καταγράφει την δήλωση ενός ταξιδιωτικού πράκτορα από την Κω: « οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι και εφησυχασμένοι. Αυτή τη φορά κανένας πολιτικός δεν ήρθε να μας επισκεφτεί». «Νομίζω ότι φοβήθηκαν να έρθουν», λέει ένας άλλος κάτοικος του νησιού, «οι άνθρωποι εδώ είναι θυμωμένοι. Πλέον, δεν έχουν τίποτα να μας πουν».

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                   από "ΤΑ ΝΕΑ" (19/9/15)