Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τό Δήμο Μυκόνου : ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Ο Δήμος Μυκόνου παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα στην είσπραξη των εσόδων, καθώς επίσης έχει μειώσει τις πολλές οφειλές παρελθόντων ετών, κλείνοντας έτσι οικονομικές εκκρεμότητες. Η Δημοτική Αρχή μάλιστα έχει εκτελέσει περισσότερους από 30 σύνθετους διαγωνισμούς, οι οποίοι έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Στα δύο χρόνια της θητείας της, από τα εκατοντάδες χρηματικά εντάλματα που έχουν ελεγχθεί από τον Επίτροπο, όλα έχουν θεωρηθεί και εγκριθεί. Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της υπευθυνότητας, ήδη αποτυπώνεται στην καθημερινότητά μας.
 

Η πραγματικότητα είναι μία και είναι αδιαμφισβήτητη. Η Μύκονος διανύει περίοδο εξέλιξης και προόδου με πρωτεργάτη και συντονιστή το Δήμο Μυκόνου και τις Υπηρεσίες του. Η πραγματικότητα αυτή έχει προκαλέσει τριγμούς σε μερίδα της αντιπολίτευσης, η οποία αντιδρώντας σπασμωδικά και σε πανικό, καταφεύγει σε ψεύδη και ανακρίβειες. Η αντιπολίτευση αυτή, κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν, με δημαρχιακές καρέκλες στα όνειρά τους.
 

Τρανή απόδειξη η πρόσφατη συκοφαντική ανακοίνωση της κυρίας Σαμψούνη, στην οποία με ανήθικο τρόπο και με συνειδητά ψεύδη κατηγορεί για δήθεν χαμένα χρήματα.
 

Η αλλαγή λογιστικού κωδικού στο ταμειακό υπόλοιπο καθώς και η δέσμευση ποσού στον προϋπολογισμό του έτους 2016 για χρήματα που υπάρχουν ταμειακά και λογιστικά στο 2015, δεν επηρεάζουν τα οικονομικά του Δήμου ούτε τα ταμεία του. Άλλωστε τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Μυκόνου είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες και οι προϋπολογισμοί καταρτίζονται σε δημόσια διαβούλευση με την κοινωνία.
 

Το ότι η κα Σαμψούνη δεν αγαπάει το νησί μας, παρά τα χρόνια που ζει στον τόπο μας, το υποψιαζόμασταν. Το μαρτυρούν άλλωστε όλες οι προσφυγές που έχει ασκήσει κατά των αποφάσεων για σοβαρά και αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τη Μύκονο, με αποκλειστικό σκοπό την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου μας.
Αλήθεια πόσες από αυτές έχουν κερδηθεί; Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι έχουν απορριφθεί όλες - δεν έχει κερδίσει καμμία.

Σήμερα, διαπιστώνουμε, ότι δεν εκτιμά και δεν υπολογίζει ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Μυκόνου, που δίνουν καθημερινό αγώνα να κρατήσουν το Δήμο ζωντανό σε αυτές τις συνθήκες της τρομερής υποστελέχωσης.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός, ότι γραφειοκρατικά θέματα, τα ανήγαγε σε μείζον ζήτημα ηθικής και αναποτελεσματικότητας.

Τέλος, κυρία Σαμψούνη, όπως λέει και το παιδικό τραγούδι «ψάξε ψάξε ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ, το σκανδαλάκι που ζητείς». Η συκοφαντία, η συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και η εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα, δεν αφορούν εμάς, παρά μονάχα εσάς.

Tό σκίτσο τού Κώστα Μητρόπουλου

                                                                                                                                          από ΤΑ ΝΕΑ

"...ο πόλεμος των καναλαρχών μέχρι τελικής... εξόντωσης αλλήλων..."

Πολιτικά «μαχαίρια» για την υπόθεση Καλογρίτσα

TVXS Ανάλυση Τελευταία ανανέωση 13:40 | 19 Σεπ. 2016
Η «επιχείρηση νομιμότητα» στο τηλεοπτικό τοπίο ήταν εξ αρχής σύνθετη υπόθεση. Όπως εξ αρχής ήταν δεδομένος και ο πόλεμος των καναλαρχών μέχρι τελικής... εξόντωσης αλλήλων.

Μόνον που πλέον το ζήτημα αποκτά και ιδιαιτέρως ευαίσθητες πολιτικές και θεσμικές διαστάσεις - διαστάσεις, οι οποίες θέτουν υπό αίρεση το εάν οι 4 «υπερθεματιστές» θα είναι τελικά και οι 4 νέοι, και νόμιμοι, καναλάρχες.
Οι αποστάσεις που πήρε χθες ο Αλέξης Τσιπρας από τον όμιλο Καλογρίτσα και οι ευθείες αιχμές Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ προς την κυβέρνηση για επιχείρηση τραπεζικών διευκολύνσεων φίλων και ημετέρων αποτυπώνουν και το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο μπαίνει η μάχη της νέας τηλεοπτικής - και οικονομικής - ισχύος.
Οι καταγγελίες-αποκαλύψεις των κομμένων του διαγωνισμού Alpha και Star (ήτοι, Κοντομηνά - Βαρδινογιάννη) περί διάτρητου Πόθεν Έσχες Καλογρίτσα υιοθετήθηκαν πάραυτα από την αξιωματική αντιπολίτευση και συνδυάστηκαν με την επεισοδιακή προσπάθεια αλλαγής διοίκησης στην Attica Bank και τη νέα θύελλα στις σχέσεις κυβέρνησης και Γιάννη Στουρνάρα.
Φαινομενικά, το ραντεβού Τσίπρα -Στουρνάρα το απόγευμα του Σαββάτου έφερε ανακωχή στο δύσκολο αυτό μέτωπο, όμως το πολιτικό ζήτημα παραμένει διάπλατα ανοιχτό.
Στην πράξη, η αντιπολίτευση ― όπως λένε ανοιχτά γαλάζια στελέχη τα τελευταία 24ωρα ― χρεώνει στην κυβέρνηση προσπάθεια να ελέγξει την Attica Bank για να στήσει μέσω αυτής, και μέσω της χορήγησης ευνοϊκών έως και αμφιλεγόμενων δανείων, το δικό της μιντιακό και επιχειρηματικό σύστημα, στο οποίο η ΝΔ εντάσσει και τον όμιλο Καλογρίτσα.
Το Μαξίμου έχει αποκρούσει εξ αρχής τους εν λόγω ισχυρισμούς περί νέας διαπλοκής, ενώ πηγές και της Attica Bank διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα Καλογρίτσα για χορήγηση μεγάλου δανείου (το οποίο και θα μπορούσε να καλύψει την πρώτη δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες).
Οι καταγγελίες ωστόσο για ελλιπές Πόθεν Έσχες Καλογρίτσα και η υπόθεση με τα περίφημα βοσκοτόπια έχουν πυροδοτήσει προβληματισμό και στην κυβέρνηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χρεωθεί ένα φιάσκο στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ― πόσο μάλλον, μετά την αρχική πολιτική νίκη που έφερε το υψηλό τίμημα της δημοπρασίας.
Υπό το κλίμα αυτό, ο πρώτος που έσπευσε να αποστασιοποιηθεί ήταν ο υπουργός Υποδομών ― και κουμπάρος του Καλογρίτσα ― Χρήστος Σπίρτζης, ενώ το πλέον καθαρό μήνυμα έσπευσε να το στείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ:
«Αν κάποιος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «από τους υπερθεματιστές δεν έχει τη δυνατότητα να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο, κανείς τους δεν είναι φίλος μας».
Αυτή είναι και η γραμμή πάνω στην οποία θα κινηθεί στο εξής το Μαξίμου, το οποίο πλην των άλλων δέχεται και την έντονη πίεση Καμμένου να εξαντλήσει τη θεσμική αυστηρότητα απέναντι στον όμιλο Καλογρίτσα.
Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στο Μαξίμου το βράδυ του Σαββάτου μετά το ραντεβού Τσίπρα - Στουρνάρα μόνον τυχαία δεν ήταν, ενώ ο Πάνος Καμμένος ήταν από τους πρώτους που καυτηρίασαν μέσω Twitter τις αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια.
Ωστόσο, όλα αυτά δεν εγγυώνται άμεσο ξεκαθάρισμα του νέου τηλεοπτικού πολέμου, με δεδομένες και τις στενές σχέσεις Καμμένου με τον πρώτο επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη, την έως τώρα σιωπή Καλογρίτσα, αλλά και τον ανοιχτό πόλεμο του δεύτερου επιλαχόντα, Δημήτρη Κοντομηνά, κατά αμφοτέρων ― τόσο κατά Σαββίδη όσο και κατά Καλογρίτσα...

H δημοσιογραφία της περούκας

Νομίζαμε ότι όλα τα είχαμε ακούσει και όλα τα είχαμε δει και στην πολιτική και στην δημοσιογραφία. Αλλά κάναμε λάθος: Συνεχίζουμε να κατεβαίνουμε δυο δυο τα σκαλοπάτια στου κακού την σκάλα

Βαγγέλης Δεληπέτρος*
19 Σεπτεμβρίου 2016
Εντάξει. Ψιλά γράμματα η δεοντολογία. Και χοντρά ο εντυπωσιασμός, η προσπάθεια να δεις από την κλειδαρότρυπα, οι μισές αλήθειες, τα ολόκληρα ψέματα και όλες οι εκδοχές του κιτρινισμού.
Αλλά ό,τι χρώμα γυαλιά και να φοράς, όποια κι αν είναι η άποψή σου για αυτό και εκείνο, αυτό που θάβεις κι εκείνο που μπουμπουνίζεις, όσο και αν σε πιέζουν οι διευθυντάδες σου να βγάλεις “θέμα”, όσο κατευθυνόμενη και να είναι η πένα σου, κι όσο υπαγορευμένα να είναι τα λόγια που εκστομίζεις στο μικρόφωνο, η απόσταση ανάμεσα στη δημοσιογραφία και τις b-movies είναι μεγάλη.
Μπορεί τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα να έχουν γίνει καθεστώς και να δίνουν τον τόνο και τα βραδινά δελτία ειδήσεων να έχουν καταντήσει επιθεωρησιακά νούμερα, αλλά όλοι τους, ακόμα και οι τηλεοπτικές περσόνες και οι κομπέρ της κακιάς ώρας, ακόμα και οι τυφλοπόντικες που στήνουν το παιχνίδι κάνοντας τον διάλογο καρικατούρα και τον πολιτικό σχολιασμό μάπετ σόου, έχουν ανάγκη να βγάλουν σε απευθείας σύνδεση ή να δώσουν τον λόγο σε ένα που να δηλώνει δημοσιογράφος.
Για να μιλήσουν -υποτίθεται- με ακρίβεια. Για να πουλήσουν το υποπροϊόν τους με έστω και αμφισβητούμενη εγκυρότητα. Για να παραμυθιάσουν τον κόσμο ότι το τηλεοπτικό σόου -που συχνά βαφτίζεται “δελτίο ειδήσεων”- δεν είναι στημένο αλλά εδράζεται σε “πληροφορίες” και “έρευνες”.
Αλλά όταν ο δημοσιογράφος εξαφανίζει την επαγγελματική του ιδιότητα πίσω από τα μαύρα γυαλιά που φοράει κατ΄εντολήν, όταν σκεπάζει την δεοντολογία που υποτίθεται ότι ενστερνίζεται με... περούκες, όταν εμφανίζεται ως... άλλος, ντετέκτιβ, παπαράτσι, δικαστής, χειροκροτητής, παπαγαλάκι, τότε, πολύ απλά, δεν ασκεί δημοσιογραφικό έργο και πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς θέλησε, σαν... άλλος. Και από το κοινό, και από τους συναδέλφους του και από την πολιτεία.
Γιατί ουδείς μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος. Ειδικά όταν ο βασικός του ρόλος είναι να ελέγχει την εξουσία και τους εκπροσώπους της.
Γιατί ο δημοσιογράφος, όπως λένε και οι ρημαδοκανόνες που οι περισσότεροι τους θυμούνται μόνο όταν είναι να ελέγξουν άλλους και όχι όταν κοιτάζονται στον... καθρέφτη, οφείλει “Να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες) με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους, γνωστοποιώντας πάντοτε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα”.
Δηλαδή, αυτό ακριβώς που δεν κάνει η δημοσιογραφία της “περούκας”, προς μεγάλη τέρψη αυτών που (υποτίθεται) ότι είναι ο στόχος της.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.

 news247.gr, left.gr

Δημοσιογράφοι μέ περούκες...!

Η περούκα, απ' όποια σκοπιά καί νά εξετασθεί, συμπεραίνουμε ότι, μάλλον, δέν είναι αμιγώς δημοσιογραφικό εργαλείο...
Δ.Ν.Α.

«Χαστούκι» στη Μέρκελ τα αποτελέσματα των εκλογών στο Βερολίνο...

Φωτογραφία: Shutterstock/360b
Άνοδος της ακροδεξιάς...
Το δεύτερο εκλογικό του πλήγμα σε διάστημα δύο εβδομάδων υπέστη το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της (CDU) να...
καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά του μετά την ενοποίηση, πτώση που αποδίδεται στην ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της.

Το εχθρικό στους μετανάστες κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έφθασε στο 14,2% και κατακτά 25 έδρες.  

Οι χριστιανοδημοκράτες έφθασαν στο 17,6%, από 23,3% στις προηγούμενες εκλογές του 2011, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 21,6%. Οι Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται πλεόν στη διάσπαση της μεγάλης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες στην τοπική κυβέρνηση της γερμανικής πρωτεύουσας.

Το εκλογικό τούτο πλήγμα της Μέρκελ είναι το δεύτερο σε δύο εβδομάδες, έπειτα από την αποτυχία της στο ανατολικό κρατίδιο Μακλεμβούργου- Πομερανίας. Οι απανωτές τούτες αποτυχίες έχουν εγείρει αμφιβολίες για το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ, όμως το κόμμα της έχει λιγοστές εναλλακτικές λύσεις για ηγέτη, συνεπώς η υποψηφιότητά της θεωρείται πάλι δεδομένη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το SPD (21,6%), σύμφωνα με τα (προσωρινά) τελικά αποτελέσματα των χθεσινών τοπικών εκλογών για τη Γερουσία του Βερολίνου. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το CDU με βαριές απώλειες, ενώ στην τρίτη η Αριστερά, μπροστά από τους Πράσινους. Η συμμετοχή έφτασε το 66,9%

Eλαβαν (σε σχέση με τις εκλογές του 2011):

  •    Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) : 21,6% ( -6,7%), Eδρες 38 
  • Xριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU): 17,6% (-5,7%) , Eδρες 31
  • Aριστερά (Die Linke): 15,6% ( +3,9% ), Eδρες 27
  • Πράσινοι (Gruenen): 15,2% ( -2,4%), Eδρες 27
  •  Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): 14,2% (+14,2%), Eδρες 25
  • Φιλελεύθερο κόμμα (FDP): 6,7% +4,9%, Eδρες 12
  • Πειρατές (Piraten): 1,7% ( -7,2%) , Eδρες 

 Δεδομένου ότι Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με τους χριστιανοδημοκράτες, η πλέον πιθανή δυνατότητα παραμένει ο κοκκινο-κοκκινο-πράσινος συνασπισμός (Σοσιαλδημοκράτες-Αριστερά-Πράσινοι)...
iefimerida.gr

Από πότε η περούκα είναι δημοσιογραφικός εξοπλισμός για ανταποκριτές;...

Δημάδης - Σουλτογιάννης
Να απαντήσουν STAR και ALPHA αν οι δύο λειτουργούσαν με δικές τους εντολές…  
Δεν έχουμε προλάβει να χωνέψουμε τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα… 
Και ήρθαν οι περούκες των δύο δημοσιογράφων – ανταποκριτών του ALPHA και του STAR στις ΗΠΑ! 
Για να ...εμπεδώσουμε την κωμωδία που εξελίσσεται στα ΜΜΕ τα τελευταία 30 χρόνια! Μια κωμωδία όχι και τόσο αθώα, αφού την «ανεβάζουν» συγκεκριμένα συμφέροντα κάθε φορά!

Πριν όμως αναρωτηθούμε από πότε οι περούκες ειναι δημοσιογραφικός εξοπλισμός των ανταποκριτών σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη που καλύπτουν – κατά κύριο λόγο, πολιτικές δραστηριότητες… Και δεν αναζητούν για εκπομπές όπως αυτές που έκανε παλιά ο Ευαγγελάτος, κατσαρίδες σε κουζίνες και χαλασμένα στρώματα… Δεν έχουν απαντηθεί ούτε οι καταγγελίες για ψευδείς δηλώσεις, πλαστογραφίες και άλλα σχετικά μικρό-αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν οι δυο ανταποκριτές, δύο καναλιών που δεν κατάφεραν να πάρουν τηλεοπτική άδεια!

Οσο κι αν οι ίδιοι και τα κανάλια τους προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, με χαριτωμένες εξηγήσεις στα σόσιαλ μίντια του τύπου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση… Προκαλεί απορία γιατί χρειάζονται οι περούκες και Σέρλοκχολμικες παρακολουθήσεις για να κάνει κάποιος ανταποκριτής τη δουλειά του… Εκτός κι αν η δουλειά του ήταν κάτι αλλο που δεν γνωρίζουμε… Και τότε έχει δίκιο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που αφήνει υπόνοιες – με δήλωση του, για το ρόλο που είχαν αναλάβει, αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας επιτυχώς!

Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά… Όπως είναι προφανές ότι για να φορέσεις περούκα και να μεταμφιεστείς… Απο κάποιον κρύβεσαι… Το ερώτημα είναι λοιπόν η δημοσιογραφία που εμπλέκεται σε όλο αυτό… Τι εντολές είχες… Από ποιον… Και με ποιο σκοπό!

Για αυτό εκτός από τις αστείες εξηγήσεις των δύο ανταποκριτών… Εξηγήσεις οφείλουν τα κανάλια τους που γελοιοποιούνται με αυτές τις συμπεριφορές των συνεργατών τους… Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί… Και επειδή πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται… Και επειδή οι συγκεκριμένοι σταθμοί δεν πήραν τηλεοπτικές άδειες… Οφείλουν με ανακοινώσεις τους να διαχωρίσουν τη θέση τους και να ξεκαθαρίσουν αν οι συνεργάτες τους λειτουργούσαν με εντολή τους ή όχι...
enimerosi24.gr

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποδοκιμάζει...

Πλήρης αποδοκιμασία από την «Εφ.Συν.»

Εφημερίδα των Συντακτών efsyn.gr
Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, πρόκειται για τους ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών Star και Αlpha, ο οποίοι κατηγορούνται και για πλαστογραφία. Ο δεύτερος είναι και συνεργάτης της εφημερίδας μας τον τελευταίο χρόνο.
Η «Εφ.Συν.» θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του.
Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της.
Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις».
Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ.Συν.».

Εναντίον τους αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία

Να σημειώσουμε πως οι δύο δημοσιογράφοι σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, πλαστογράφησαν την...

Βατοπέδι και εξόντωση Ρουσόπουλου θυμίζουν οι επιθέσεις των καναλαρχών στην κυβέρνηση


Βατοπέδι και εξόντωση Ρουσόπουλου θυμίζουν οι επιθέσεις των καναλαρχών στην κυβέρνηση


Στο ίδιο έργο πάλι θεατές με τη διαπλοκή να πρωταγωνιστεί, ζητώντας κοινό μέτωπο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ
Κορυφώνονται οι επιθέσεις των καναλιών που δεν πήραν άδεια με όλα τα μέσα και με όλους τους τρόπους απέναντι στην κυβέρνηση… Ενώ μέσα σε όλα προστίθεται και η χθεσινοβραδινή αποκάλυψη για τις φαιδρές συμπεριφορές των δυο ανταποκριτών του STAR και του ALPHA, προκαλώντας επιπλέον ερωτήματα για τα κίνητρα τους… Τα οποία παραμένουν άγνωστα και κυρίως αν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων εντολών από τους εργοδότες τους!
Ωστόσο μέσα σε ένα κλίμα νοσηρότητας… Αφού για πολλοστή φορά συγκεκριμένα κέντρα προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πολιτική εξουσία στο όνομα των συμφερόντων τους που απειλούνται… Παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια της μιντιακής διαπλοκής σε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να χτυπήσουν την κυβέρνηση… Που σε πολλούς θυμίζει την περίοδο Καραμανλή όταν επιτέθηκε στους «νταβατζήδες»… Για να του «απαντήσουν» συντονισμένα με όχημα τότε τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA… Σε μια επιχείρηση αποδόμησης που άκουγε στο όνομα Βατοπέδι και είχε στόχο τον τοτε υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο.
Πολλοί μιλούν πια για ανατριχιαστικές ομοιότητες της εποχής εκείνης με σήμερα που επιχειρείται έστω και άτσαλα σε κάποια σημεία να μπει τάξη σε ένα χώρο που νόθευσε τη δημοκρατία, λειτούργησε ερήμην των εκλεγμένων κυβερνήσεων και παρήγαγε σκάνδαλα ύψους 1,5 δις ευρώ!
Ήδη απο «ΤΑ ΝΕΑ» της περασμένης εβδομάδας ακούστηκαν σαλπίσματα για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και για παραμερισμό των όποιων διαφορών έχουν τα κόμματα της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κοινό μέτωπο κατά της κυβέρνησης!
enimerosi24.gr

Ο Καλογρίτσας φεύγει... Ο Σαββίδης έρχεται;

Καλογρίτσας - Σαββίδης


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση των καναλαρχών που κέρδισαν τις τέσσερις άδειες… 
Ανεξάρτητα όμως από τις αντιρρήσεις που έχουν προβάλλει ορισμένοι ιδιοκτήτες για να προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ… 
Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εταιρία
Καλογρίτσα η οποία δεν προκύπτει ότι διαθέτει το απαιτούμενο ποσό, προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια που κέρδισε… 

Ενώ την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες της συγκεκριμένης εταιρίας – επίσης, δεν προκύπτει ότι μπορεί να δικαιολογήσει το ποσό για το οποίο υπερθεμάτισε… 
Κατά συνέπεια εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να χάσει την άδεια… 
Και να κληθεί ο πρώτος από τους επιλαχόντες Ιβάν Σαββίδης.
Ενδιαφέρον όμως προκαλεί ότι ο λαλίστατος Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας που με δηλώσεις του στην ΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα αναζητούσε τον αλγόριθμο για να αγοράσει τον ALPHA δεσμευόμενος ότι θα διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας… Τις τελευταίες ημέρες που έχουν φουντώσει οι αποκαλύψεις για την εταιρία Καλογρίτσα, διατηρεί σιγή ιχθύος! Καμία παρέμβαση ή δήλωση για το τι προτίθεται να κάνει… Θα βάλει το χέρι στην τσέπη να πληρώσει περί τα 65 εκ ευρώ για την άδεια… Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την είσοδο στην ελληνική τηλεοπτική αγορά… Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του ALPHA;
enimerosi24.gr

Ίντριγκα, περούκες και... κατασκοπεία εις βάρος του Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη


Η πληροφορία ότι οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας παρενέβησαν, χθες, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα δύο ατόμων που, μεταμφιεσμένα, παρακολουθούσαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, υπό τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη προκάλεσε έκπληξη και θυμηδία στην Αθήνα.
Παράλληλα πυροδότησε ένα πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι καθώς ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έδωσε διαστάσεις στο ζήτημα καθώς, σε δήλωσή του, υπαινίχθηκε ότι οι δύο δημοσιογράφοι που τον κατασκόπευαν εκτελέσουν άνωθεν εντολές. Με άλλα λόγια, ο κ. Παππάς συνέδεσε την υπόθεση με το ανοικτό και φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι δύο δημοσιογράφοι που είχαν στήσει καρτέρι στον υπουργό ήταν οι Θάνος Δημάδης από τον Άλφα και Δημήτρης Σουλτογιάννης από το Σταρ, από δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, που η διαδικασία που επέλεξε ο κ. Παππάς αφήνει εκτός τηλεοπτικών αδειών.
Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για τις κινήσεις των δύο δημοσιογράφων, την επιλογή τους να χρεώσουν δύο καφέδες που ήπιαν (σ.σ. και την εικαζόμενη βούλησή τους να χρεώσουν και... χαβιάρι) στο δωμάτιο μέλους της ελληνικής αποστολής αλλά και την στάση των αμερικανικών αρχών που, δεδομένα, παρενέβησαν προχωρώντας στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δύο μεταμφιεσμένων που παρακολουθούσαν την ελληνική αποστολή, η υπόθεση σύντομα έλαβε διαστάσεις που ξεπέρασαν τα όρια της φαρσοκωμωδίας.
Και ενώ ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων διέψευσε αρχικά την μεταμφίεσή τους με περούκες, προκειμένου να μην αναγνωριστούν από την ομάδα που συνόδευε το Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη, ο έτερος, με ανάρτησή του στα social media, παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσαν επί μακρόν την ελληνική αποστολή μεταμφιεσμένοι, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία του στο διαδίκτυο.
Το νοσηρό κλίμα «κατασκοπευτικού θρίλερ» ενέτειναν και οι ανταποκρίσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχετικά με τις συνθήκες αποκάλυψης, την ίδια στιγμή που τα μέλη της, μικρής, κοινότητας των ελλήνων ανταποκριτών στις ΗΠΑ δήλωναν ότι δεν ήταν οι ίδιοι που διακίνησαν την πληροφορία ενώ παρέμενε άγνωστο εάν, τελικά, οι δύο δημοσιογράφοι που ενέπλακησαν στην υπόθεση θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν, χωρίς μεταμφίεση προφανώς, την παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.
από kathimerini.gr

Μάριο Μόντι: «Αν έφευγαν Ιταλία και Ελλάδα, θα επέστρεφαν στα παλιά...»

Μάριο Μόντι: Δεν θα ήταν διατηρήσιμη η ανάπτυξη που θα καταγραφόταν για όποια χώρα έφευγε από την Ευρωζώνη.
Μάριο Μόντι: Δεν θα ήταν διατηρήσιμη η ανάπτυξη που θα καταγραφόταν για όποια χώρα έφευγε από την Ευρωζώνη.
«Αν η Ιταλία ή η Ελλάδα έφευγαν από την Ευρωζώνη, θα υπήρχε μία φλόγα ανάκαμψης λόγω της υποτίμησης, αλλά, όπως ξέρουμε από την εμπειρία του παρελθόντος, η φλόγα γρήγορα θα έσβηνε». Με αυτή τη φράση, ο Μάριο Μόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, απαντά στην εκτίμηση του Πολ Κρούγκμαν, στην οποία προέβη σε πάνελ του Athens Democracy Forum την περασμένη Τετάρτη, ότι η Ελλάδα θα ωφελείτο αν αποχωρούσε από το ευρώ.
«Δεν θα ήταν διατηρήσιμη η ανάπτυξη που θα καταγραφόταν», τονίζει ο κ. Μόντι, σε συνομιλία που είχε με την «Κ» στο περιθώριο των εργασιών του Athens Democracy Forum στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
«Φοβάμαι ότι και οι δύο χώρες μας θα επέστρεφαν σε παραδοσιακές οικονομικές συνταγές, που δεν έφεραν καλά αποτελέσματα τις προηγούμενες δεκαετίες».
Το σενάριο της εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωζώνη...