Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Πετρέλαιο: Βουτιά στά χαμηλά 14 μηνών...

Κατήφορος χωρίς τέλος για το πετρέλαιο

Μεγάλες απώλειες παρουσιάζουν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Νέα Υόρκη, σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί πως η πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας είναι από μόνη της ικανή να απορροφήσει την περίσσεια προσφορά στην αγορά. Η εκρηκτική άνοδος της αμερικανικής παραγωγής και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας κρατούν τις τιμές σε διαρκή πτώση.
Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υποχώρησε σήμερα έως και 3% στα 57,80 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο και στις 13:55 ώρα Ελλάδος σημειώνει πτώση 2,3% στα 58,22 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης υποχώρησε έως και 3,3% στα 48,24 δολάρια και διαμορφώνεται λίγο πριν τις 14:00 στα 48,5 δολάρια με πτώση 2,7% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Σημειώνεται ότι οι τιμές και των δύο συμβολαίων έχουν κάνει βουτιά περίπου 35% από τα υψηλά τεσσάρων ετών, στα οποία είχαν σκαρφαλώσει στις αρχές Οκτωβρίου. Κυμαίνονται δε σε χαμηλά 14 μηνών. 

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
από naftemporiki.gr

Τό επίκαιρο πολιτικό σκίτσο...

                                                     ...Του Κώστα Γρηγοριάδη


«Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου» στο μέγαρο Υπατία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι δημοσιογράφοι Τάσος Παππάς, Έλλη Στάη και Παύλος Τσίμας παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου "Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, με πρόλογο του Λευτέρη Κουσούλη και επίμετρο από τον Τάσο Μπιρσίμ.
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 13.00 στο μέγαρο Υπατία (Πατησίων και Ηπείρου). Το βιβλίο διερευνά.. τη σχέση της πολιτικής με την επικοινωνία και τους κανόνες στους οποίους υπόκειται όποιος προσέρχεται για να δράσει στο δημόσιο χώρο. Ένα ευανάγνωστο εγχειρίδιο που θα κάνει πολιτικούς και πολιτευόμενους, αλλά και απλούς πολίτες, να αναθεωρήσουν όσα πίστευαν για την πολιτική και την επικοινωνία.
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Θά ξυπνήσουν μέ τό ίδιο πλευρό πού κοιμούνται;...

Κούνια που τους κούναγε...
Το ρίγος του νεοδημοκρατικού λόγου...

Ανευρος –και κυρίως πληκτικά προβλέψιμος- ήταν ο λόγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες, στις εργασίες του 12ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ουδέν καινό, πολλά κενά. Και πολλά –τι να λέμε τώρα– «θα», σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εμφάνιση του κακομούτσουνου, «ελεύθερου», «ανεξάρτητου» ελληνικού κράτους.

Αυτά είναι άνευ σημασίας και απογοητευτικά γνωστά. Νομίζει ο κ. Μητσοτάκης [είναι παραπάνω από βέβαιος] ότι θα είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. Κούνια που τον κούναγε· με τέτοιο ρηχό, ευχητικό λόγο και τόση ελαφρότητα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι ψηφοφόροι θα τον προτιμήσουν τόσο ώστε να αναδειχτεί πρωθυπουργός.

Ελεγε και κάτι ασυνάρτητα, λογοτεχνικά δήθεν, σχεδόν ακατανόητα. «Είμαστε –λέει– έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξουμε το μέλλον». Να αλλάξουμε το μέλλον! Τον αθεόφοβο –τι φιλολογικός άμα τε και φιλοσοφικός συλλογισμός [οίστρος;], τι αερογλωσσοκοπανήματα, τι Πηνελόπη Δέλτα και αυτοαναιρέσεις. Πάσχιζε και ο δόλιος ο σκηνοθέτης να...

Ο "μονοφωνικός" πού λιβανίζει τήν ...πολυφωνία!

«Νταβατζήδες» και «βοθροκάναλα»...
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ «είδε» ηθικό αυτουργό πίσω από τη χθεσινή επίθεση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός σύμφωνα με την ανακοίνωση Αλαφούζου διότι τα δύο κόμματα «από το 2014 έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ».

Πάντως σύμφωνα  με το σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ. Συν.» σε προηγούμενες επιθέσεις στο ΣΚΑΪ, ο κ. Αλαφούζος έβλεπε άλλους ηθικούς αυτουργούς που ανήκαν στο χώρο της... μπάλας. Ας σημειωθεί επίσης ότι παρόμοιες επιθέσεις έχουν δεχτεί ο ΣΚΑΪ όπως και άλλα ΜΜΕ στο παρελθόν πολύ πριν...

Μέ "ειδικό ψαχτήρι" οι έλεγχοι τών μισθώσεων τύπου Airbnb...

Με πορτογαλικό μοντέλο οι έλεγχοι μισθώσεων Airbnb
Πώς θα εντοπίζονται όσοι δεν δηλώνουν τα ακίνητά τους
Η ΑΑΔΕ προχωρά στην αξιοποίηση του «search robot», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές να «ξεσκονίσουν» μέσω του διαδικτύου τις πλατφόρμες οικονομίας διαμοιρασμού και να εντοπίσουν τυχόν παραβάσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων.
Το πορτογαλικό μοντέλο υιοθετεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να εντοπίσει φορολογούμενους που νοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας και δεν εμφανίζουν στη φορολογική τους δήλωση τα εισοδήματα που εισπράττουν. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά σε νέους ειδικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους, αξιοποιώντας το «search robot», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές μέσω του διαδικτύου να «ξεσκονίσουν» τις πλατφόρμες οικονομίας διαμοιρασμού και στη συνέχεια να ξεκινήσουν το σαφάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση πρόσφατα στοιχεία μόνο στην Αθήνα οι καταχωρήσεις ακινήτων σε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες φθάνουν περίπου τις 5.127, με τη μέση τιμή να ανέρχεται σε 52 ευρώ ανά ημέρα και τη μέση πληρότητα να διαμορφώνεται στο 73%.
Ουσιαστικά με τον νέο τύπο ηλεκτρονικών ελέγχων μπορούν να εντοπιστούν διαχειριστές ή ιδιοκτήτες ακινήτων που...

Συγκρούονται ΣΥΡΙΖΑ-Γ. Αλαφούζος...

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Γ. Αλαφούζου για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Σε πολιτικό ζήτημα έχει αναδειχθεί η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», με τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει το γάντι και να απαντάει στις κατηγορίες του ιδιοκτήτη του καναλιού, Γιάννη Αλαφούζου.
«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι μια εγκληματική ενέργεια, που καταδικάστηκε απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους» υπενθύμισε το κυβερνών κόμμα.

Και πρόσθεσε: «Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας».
«Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες  επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των “ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας” στα τηλεοπτικά τους πάνελ» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα, ο κ. Αλαφούζος χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως βασικό ηθικό αυτουργό για την επίθεση. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

ΦΙΛΟΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ-Δελτίο Τύπου : Καράβες 2018

Με μπόλικη έμπνευση και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 το ετήσιο "Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικης Καράβας" από το Σωματείο "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου". 
Μικροί και μεγάλοι κατασκεύασαν και έβαψαν τις "καράβες" τους, των οποίων το φετινό θέμα ήταν το αντιτορπιλικό.
Στο τέλος, ευχηθήκαμε όλοι "Και του χρόνου να τις φτιάξουμε!"
Καλές γιορτές σε όλους!