Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Sms = "il primo ruffiano di Napoli"...! Tέρμα, πιά, οι λαοφιλείς "κοπάνες"...

Τέλος οι "κοπάνες" για τους μαθητές...
Τέλος οι κοπάνες για τους μαθητές - Θα στέλνουν στους γονείς sms με τις απουσίεςΘα στέλνουν στους γονείς sms με τις απουσίες...

Την πλήρη κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών, χωρίς να επηρεαστεί το συνολικό όριο των 114 που ισχύει σήμερα, προβλέπει ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα στο υπουργείο Παιδείας θα ετοιμαστεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα , η οποία θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της χώρας, προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται μέσω sms ή e-mail για την απουσία του παιδιού τους από το σχολείο.
Η πολιτική ηγεσία, αυτές τις ημέρες επεξεργάζεται το σχέδιο ποιο θα είναι το όριο των απουσιών, για να στέλνεται το μήνυμα στους γονείς.

Σήμερα οι Διευθυντές των Λυκείων στέλνουν ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς στις αρχές κάθε μήνα για τους μαθητές που κάνουν πάνω από 30 απουσίες.

Οσον αφορά την κατάργηση των αδικαιολόγητων απουσιών η ρύθμιση, προβλέπει:

Α. Όριο απουσιών μαθητών Λυκείου 114
Β. Καταργείται η διάταξη για τις δικαιολογημένες απουσίες.
Σχετικά με το Γυμνάσιο στο υπουργείο υπάρχει προβληματρισμός εάν πρέπει να καταργηθούν οι δικαιολογημένες απουσίες.
17.765 μαθητές Γ Λυκείου έκαναν από 80-100 απουσίες τον περσινό Απρίλιο

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:
Α. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν κατά το περσινό σχολικό έτος 2015-2016 στην τελευταία τάξη των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ήταν 100.689.
Β. Κατά τον μήνα Απρίλιο του περσινού σχολικού έτους έτους 38.102 μαθητές πραγματοποίησαν 0-50 απουσίες (ώρες), 17.765 μαθητές πραγματοποίησαν 50-100 απουσίες (ώρες) και 346 μαθητές πραγματοποίησαν παραπάνω από 100 απουσίες (ώρες).

Το esos επισημαίνει κάθε χρόνο προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία κάτι που είναι κοινό μυστικό στην εκπαιδευτική κοινότητα, και το θυμίζει και τώρα προς τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να βάλει “φρένο” στο φαινόμενο, περίπου τον Μάρτιο να αρχίζει μια φάμπρικα απουσιών και δικαιολόγησης απουσιών, στη Γ Λυκείου, ώστε αρκετοί μαθητές (όχι όλοι) να "κάνουν" τις 114 ή τις 164 απουσίες, τις οποίες "δικαιούνται".

Ξαφνικά όλη η μαθητιώσα Ελλάδα αρρωσταίνει και καταφθάνουν σωρεία δικαιολογητικών από κηδεμόνες και γιατρούς.

Το αποτέλεσμα είναι η διάλυση του δημόσιου σχολείου για το επόμενο διάστημα μέχρι την αρχή των εξετάσεων. Θυμίζουμε ότι... 

Δείτε ολόκληρο τό άρθρο τού esos.gr : ΕΔΩ 

Παπανάτσιου : Αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018...

Τι είπε για ανασφάλιστα ΙΧ και ΚΤΕΟ...
Παπανάτσιου στον Realfm 97,8:  Οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 - Τι είπε για ανασφάλιστα ΙΧ και ΚΤΕΟ
Ριζικές αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη ενώ ξεκαθάρισε επίσης πως δεν θα δοθεί παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα και πως τα πρόστιμα για τα ΚΤΕΟ αφορούν το υπουργείο Μεταφορών.

Ειδικότερα η κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως το σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του και πως εντός του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο.

Μάλιστα διευκρίνισε πως δεν θα υπάρχουν μεγάλα κενά μεταξύ των κατηγοριών τόσο στα Τέλη Κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό δηλαδή στα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το Νοέμβριο του 2010 αλλά και σε εκείνα που τα Τέλη Κυκλοφορίας τους υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr το οικονομικό επιτελείο θα προσπαθήσει για ακόμη μία φορά να «δελεάσει» τους ιδιοκτήτες οχημάτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω να τα «βγάλουν» από την ακινησία μειώνοντας τα ποσά στα Τέλη Κυκλοφορίας τους μέχρι και σε ποσοστό 50%.

Οι κάτοχοι οχημάτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. πληρώνουν από 615 έως και 690 ευρώ ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος.

Στη συνέχεια οι κάτοχοι οχημάτων με κινητήρες από 2.358 κ.εκ. έως και 3.000 κ.εκ. πληρώνουν για ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας...

Βραδιές Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες!...

Οι χώρες του Νότου απαντούν στο «έφαγαν τα λεφτά σε γυναίκες και ποτά»...

Eυρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες διοργανώνουν αύριο, Τρίτη 27 και μεθαύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, «Dijsselbloem Nights: Πολεμώντας τα στερεότυπα». 

Γιορτή με μουσική και γεύσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Πορτογαλία, η πρωτοβουλία έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Εurogroup ότι, «οι Νότιοι σπατάλησαν τα χρήματά τους στις γυναίκες και στα ποτά». 

Οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο Colectivo Garcia Lorca Collectif (Rue des Foulons 47-49, 1000, Βρυξέλλες), ξεκινούν αύριο με γεύσεις και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, ανάμεσα τους, η Ευανθία Ρεμπούτσικα. 

«Όλη αυτή η προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας και των άλλων χωρών του Νότου που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία στερεοτύπων πρέπει να πολεμηθεί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, που είχε την ιδέα της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά