Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς...

  - Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ
 Τετάρτη 17/10/2018
Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Καταλύτη για την οριστικοποίηση της απόφασης Κοτζιά για την έξοδο από την κυβέρνηση, αποτέλεσαν οι πρωινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου που ανέφερε ότι «όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης».




















zoornalistas

Πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τήν ακύρωση τής συνάντησης Γιούνκερ-Μητσοτάκη...

Γιατί ο Μητσοτάκης «έφαγε πόρτα» από τον Γιούνκερ...
Πλούσιο φαίνεται πως είναι το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από το «άκυρο» του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες και η οποία τελικά ματαιώθηκε.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι όλη την εβδομάδα η Πειραιώς διέρρεε ότι στη συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα σχετικά τις συντάξεις, τις δηλώσεις του Παύλο Πολάκη κ.ά, η Κομισιόν παρέπεμψε τη σχετική συζήτηση με τον πρόεδρο της ΝΔ στις… καλένδες.

Αναλυτικότερα, αν και πηγές της ΕΕ αλλά και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα έκαναν λόγο περί «βεβαρημένου προγράμματος» του κ. Γιούνκερ, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

Η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ - ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Επίσκεψη του π. Αντωνίου Παπανικολάου και των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Δημαρχείο Μυκόνου και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά

 Ο πρόσφατα βραβευμένος ως ο καλύτερος Ευρωπαίος Πολίτης π. Αντώνιος Παπανικολάου, εμπνευστής και ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», επισκέφθηκε με 25 από τα παιδιά του το νησί της Μυκόνου.
 Αφού ξεναγήθηκαν στη Χώρα Μυκόνου και στο Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου, ακολούθως επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Κουσαθανάς, Πέτρος Σταυρακόπουλος και Άννα Καμμή, υπάλληλοι του Δήμου Μυκόνου, σύλλογοι του νησιού, στα πλαίσια μιας σεμνής και ζέστης εκδήλωσης. 

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή οικοδομικών αδειών...

Εκκίνηση με... εκπτώσεις για τις e-Άδειες στην οικοδομή
Πλήρης λειτουργία τον Δεκέμβριο
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 
Σε λειτουργία τέθηκε από χθες το πληροφοριακό σύστημα για την έκδοση των οικοδομικών αδειών (e-Άδειες), ωστόσο η… αντίσταση των πολεοδομιών είχε αποτέλεσμα να δοθεί προθεσμία για την πλήρη εφαρμογή του συστήματος για δύο κατηγορίες νέων οικοδομικών αδειών, έως 1 Δεκεμβρίου. 
Βάσει εκτιμήσεων του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) που υλοποίησε και λειτουργεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα, η εξοικονόμηση πόρων ετησίως για τον ιδιωτικό τομέα από το e-Άδειες φθάνει τα 150 εκατ. ευρώ. 
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη το e-Άδειες συμβάλλει ώστε οι πολίτες «να μην ξαναδούν πολεοδομίες τα επόμενα χρόνια». Όμως, οι οικοδομικές άδειες θα γίνουν ουσιαστικά πλήρως ηλεκτρονικές σε ενάμιση μήνα. Μέχρι τότε δίνεται η δυνατότητα για τις κατηγορίες νέων οικοδομικών αδειών 1 και 2 να κατατίθενται και με τον παραδοσιακό τρόπο. Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να προετοιμαστούν οι πολεοδομίες. Πληροφορίες αναφέρουν πως του ζητήθηκε ακόμα και η μετάθεση της έναρξης λειτουργίας του e-Άδειες, ενός συστήματος που αλλάζει ριζικά και απλοποιεί την όλη διαδικασία, διευκολύνει τις επενδύσεις και κυρίως, όπως υπογράμμισε και ο υπουργός Περιβάλλοντος χθες κατά την παρουσίασή του, «συμβάλλει στην πάταξη της διαφθοράς στις πολεοδομίες»...