Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Στο τέλος του 2016 αλλάζουν χέρια τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Στο τέλος του 2016 αλλάζουν χέρια τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
Το τελευταίο τρίμηνο του 2016 αναμένεται να αναλάβει τη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας η γερμανοελληνική κοινοπραξία Fraport - Slentel, με τη σύμβαση παραχώρησης να υπογράφεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας την Πέμπτη στο 3ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES - Athens, 3rd Airport Chief Executives' Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport AG, κ. Stefan Schulte, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση και τις προοπτικές των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους.
Ανοίγοντας τις εργασίες του Συμποσίου ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης, έδωσε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προώθηση της Αθήνας, μία πρώτη «γεύση» της νέας ευρηματικής καμπάνιας υπό τον τίτλο «Speak AΘenian. Be an AΘenian», μέσω της οποίας θα προβληθεί διεθνώς η πρωτεύουσα της Ελλάδας το 2016.
Στόχος του ACES είναι η ανάδειξη της σχέσης των αερομεταφορών και των αεροδρομίων ειδικότερα, με την ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούν, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Περισσότεροι από 140 εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών, αλλά και του οικονομικού και τουριστικού κλάδου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΑΑ και επικεντρώθηκαν σε ενότητες, όπως:  
- Το στρατηγικό ερώτημα της συμβολής των αεροδρομίων - κόμβων στην ανάπτυξη του προορισμού και
- Οι πρόσφατες θεσμικές και ρυθμιστικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον κλάδο των αερομεταφορών.    
 Επίσης, στη διάρκεια του 3ου ACES, στις κεντρικές ομιλίες τους, οι Angela Gittens, γενική διευθύντρια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World) και  Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI Europe), αναφέρθηκαν στις προοπτικές, στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αεροπορικός κλάδος διεθνώς. 

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια του συμποσίου, τα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης έχουν μετατραπεί σε «πεδίο μάχης», καθώς ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που ξεκίνησε από τα περιφερειακά αεροδρόμια, εξελίσσεται τώρα στα κορυφαία αεροδρόμια της Γηραιάς Ηπείρου.
Αυτήν την εικόνα για την κατάσταση στο χώρο των αερομεταφορών της Ευρώπης, μετέφερε ο κ. Jankovec.

Ο ίδιος έκανε ταυτόχρονα λόγο για «κανιβαλισμό της επιβατικής κίνησης» από πλευράς εταιρειών όπως η easyJet και Ryanair, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.
Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη των αεροδρομίων της Ευρώπης, ο επικεφαλής της ACI Europe ανέφερε πως το 60% από αυτά είναι ζημιογόνα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε τη ραγδαία ανάπτυξη των αεροδρομίων της Τουρκίας, τα οποία βρέθηκαν πέρυσι μεταξύ των είκοσι μεγαλύτερων αεροδρομίων της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο κ. Jankonvek, στάθηκε κυρίως στην αλματώδη ανάπτυξη της Κωνσταντινούπολης, το βασικό αεροδρόμιο της οποίας βρέθηκε πέρυσι στην 4η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με ανοδική τάση.
Στον αντίποδα, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση των αεροδρομίων της Ρωσίας, τα οποία εμφανίζονται να χάνουν διαρκώς επιβατική κίνηση το τελευταίο διάστημα.
Λίγο νωρίτερα, η κυρία Gitens, ανέφερε πως από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, ο όγκος των επιβατών που διακινήθηκε μέσω των αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 5,7% σε όλο τον κόσμο, με την Ευρώπη να καταγράφει άνοδο 5,5%. Με πολύ υψηλότερους ρυθμούς την ίδια περίοδο, αυξήθηκε η κίνηση στην περιοχή του Κόλπου (+12%) αλλά και στην Ασία και τον Ειρηνικό (+8%).
tanea.gr

O βαρύς χειμώνας της νεοφιλελεύθερης Αριστεράς...

Άγρια επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και στις επιλογές της ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου σχολιάζοντας πως...
«έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας, ο χειμώνας της νεοφιλελεύθερης Αριστεράς».

Για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «δεύτερη φορά Αριστερά, αλλά πρώτη φορά βγαίνει σπίτι στο σφυρί» ενώ για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε «ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε;».

Σταματήστε να λέτε ότι τα μέτρα αυτά τα έχουμε ψηφίσει και εμείς είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σημείωσε ότι τα μέτρα φέρνουν αποκλειστικά την υπογραφή της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, καλλιεργεί την σύγχυση. «Θα έπρεπε να ντρέπεστε και να ζητήσετε ένα συγγνώμη από τον λαό και τις παρατάξεις που βάλανε πλάτη» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως δεν χρειάζονταν νέοι φόροι καθώς η Ελλάδα είχε περάσει στην ανάπτυξη.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην δυναμική της ΝΔ αφού σε λίγες ημέρες είναι οι εσωκομματικές εκλογές της «γαλάζιας» παράταξης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ ενωμένη για να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα»...
topontiki.gr

Πέρασε με 153...

Με τις απώλειες Παναγούλη και Νικολόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο με  153 ψήφους.
Το...
'πε κι ο Ντερμπεντερης: Και με 153 κυβερνάει. 
Αλλά, μέχρι πότε?...

Διαγράφηκε ο Παναγούλης. Ετοιμος κι ο Νικολόπουλος...


Οπως αναμενόταν, ο Στάθης Παναγούλης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά την ανακοινωση περί αποχής που εξέδωσε ο ίδιος. 
Στον ίδιο δρόμο της διαγραφης κι ο Νικολόπουλος που όπως ήδη σας ενημερώσαμε, ψήφισε "Οχι".
Από λεπτό σε λεπτό, αναμενεται και η επίσημη ανακοίνωση των ΑΝΕΛ...
 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (19.11.15)


Παραίτηση Σακελλαρίδη κατ' εντολήν Τσίπρα, ρήξη Καμμένου με Νικολόπουλο

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός, μετά τις πληροφορίες ότι προτίθεται να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους επίδοξους διαφωνούντες του κυβερνώντος κόμματος.
Παράλληλα, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, ζήτησε από τον Νίκο Νικολόπουλο ή να υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα ή να παραδώσει την έδρα του, με τον τελευταίο να επιμένει στο «όχι», δρομολογώντας διαδικασίες ρήξης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ στην οποία συμμετείχε.
"Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Ελληνες γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του..." αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Καμμένου.
Νικολόπουλος: Καταψηφίζω
Με σκληρή γλώσσα και αποσπάσματα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Καμμένου για πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας απάντησε ο βουλευτής Αχαϊας. «Δεν πρόκειται να ψηφίσω, γα να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά» σημειώνει, αρνούμενος να παραδώσει την έδρα του: «Την έδρα τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο. Θα είχε και σήμερα δίκιο αν όντως είχαμε εκλεγεί με ατό το πρόγραμμα που φέρνει το νομοσχέδιο τότε ναι, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία ης πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε .....».
Η παραίτηση Σακελλαρίδη
Η επιστολή παραίτησης του κ. Σακελλαρίδη γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης. Την θέση του κ. Σακελλαρίδη καταλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην επιστολή του κ. Σακελλαρίδη. «Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σακελλαρίδη και του ζήτησε να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο λόγος που ζητήθηκε η παραίτηση ήταν το γεγονός ότι "τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία".
Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το τελευταίο διάστημα ο κ. Σακελλαρίδης δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για πολλά από τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του κ. Τσίπρα. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κ. Σακελλαρίδη ότι εφ όσον ψήφισε υπέρ του Μνημονίου, θα πρέπει να ψηφίσει και όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα και ο πρώην υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να παραιτηθεί.
Ο κ. Σακελλαρίδης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών και διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015.
Κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν χθες την αισιοδοξία τους ότι ακόμη και η δύσκολη συμφωνία για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας θα περάσει χωρίς απώλειες, χωρίς, ωστόσο, να κρύβουν τον προβληματισμό τους για την απουσία δεκάδων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. που συγκλήθηκε ακριβώς γι’ αυτό το θέμα.

από kathimerini.gr

Μειώνεται κατά το ήμισυ ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί


Τη βελτιωμένη πρόταση κυβέρνησης και θεσμών για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί παρουσίασε στη Βουλή μία ώρα πριν την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Οπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής η επιβάρυνση ανά φιάλη θα μειωθεί κατά το ήμισυ και συγκεκριμένα στα 15 από τα 30 λεπτά.
Εξάλλου, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα, ενώ για τα κρασιά που εξάγονται θα υπάρξει άλλη ρύθμιση.
Η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση και αλλαγή της διάταξης για την επιβολή φόρου στον οίνο, διαπιστώνοντας ότι το σχετικό άρθρο στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα δεν τυγχάνει στοιχειώδους στήριξης ούτε από τους βουλευτές της δικομματικής πλειοψηφίας. Μετά ένα τσουνάμι επικρίσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση, ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, την εκδήλωση διαθέσεων καταψήφισης από τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ, αλλά και το αίτημα των ούτως ή άλλως ελαχίστων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν τον λόγο να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη, η κυβέρνηση διά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη δήλωσε ότι θα επανεξεταζόταν το ζήτημα και πως σήμερα, στην Ολομέλεια, θα παρουσιαζόταν νέα πρόταση.
Οι όποιες αλλαγές αποτέλεσαν αντικείμενο έκτακτων συνομιλιών των κ. Αλεξιάδη-Χουλιαράκη με τους θεσμούς, αργά χθες το βράδυ, ώστε να βρεθεί αποδεκτή εναλλακτική λύση, με την κυβέρνηση να προσέρχεται στις συνομιλίες αυτές με πρόταση για μείωση του φόρου από τα αρχικώς προταθέντα 40 στα 15-20 λεπτά ανά φιάλη και αναζήτηση κάλυψης των περίπου πενήντα εκατομμυρίων που θα δημιουργηθούν ως «κενό» μέσω άλλων ισοδύναμων μέτρων.

από kathimerini.gr

Παράλογο χαρακτηρίζει ο Μπουτάρης τον φόρο στο κρασί...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Τη διαφωνία του με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί επανέλαβε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οινοπαραγωγός Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Μπουτάρης τόνισε (στό ΜΕGA) ότι για τις χώρες τις μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το κρασί «είναι πολιτισμικό προϊόν, δεν είναι αλκοολούχο ποτό».

«Είναι τόσο παράλογο να φορολογείς ένα γεωργικό προϊόν, το οποίο μέσα στην κρίση έχει αύξηση», σημείωσε, μιλώντας για «εύκολη λύση».

«Ας αφήσουμε τα χαζά, να πιάσουμε την παρανομία. Αυτό χρειαζόμαστε στη χώρα, δεν χρειαζόμαστε να τσακίζουμε τους νόμιμους», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Βάλτε τα στο ουίσκι και στη μπύρα που δεν είναι προϊόντα ελληνικά».
 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                   από τή "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (18.11.15)


Η ΠΓΔΜ υψώνει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα


ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εργασίες για την εγκατάσταση σιδερένιου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ξεκίνησε ήδη η ΠΓΔΜ, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.
Με μπουλντόζες και τρακτέρ, στα οποία έχουν προσαρμόσει διατρητικά συστήματα, διαμορφώνουν τον χώρο και ανοίγουν τρύπες ώστε να μπήξουν πασσάλους, στους οποίους θα τοποθετήσουν αγκαθωτά συρματοπλέγματα και θα φράξουν έτσι τη βασική δίοδο των προσφύγων που καταφθάνουν από την Ελλάδα. Κατά τα φαινόμενα, ο φράχτης θα απλώνεται από το ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έως την όχθη του Αξιού, σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου, και οι εργασίες διεξάγονται από τον στρατό.

Με το φράξιμο της μεθορίου της με την Ελλάδα, η ΠΓΔΜ προσπαθεί να προλάβει ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων (και) από άλλα κράτη της διαδρομής βορειότερα, ή και τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται. Μεταφέρει έτσι την πίεση στην Ελλάδα, η οποία απειλείται με «ασφυξία», αφού τα προσφυγικά κύματα μη μπορώντας να εκτονωθούν προς τον βορρά, ούτε φυσικά να αναχαιτιστούν στο Αιγαίο, θα πλημμυρίσουν την ανέτοιμη, όπως όλα δείχνουν, για μια τέτοια κοσμοπλημμύρα, χώρα. Στην Ειδομένη, που εξακολουθούν να συρρέουν καθημερινά κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες –5.000 έφτασαν χθες, 4.600 την Τρίτη και 6.892 τη Δευτέρα (!)–, επικρατεί ατμόσφαιρα ανησυχίας.

Ενημέρωση Μουζάλα
Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Χρ. Γκαντενούδας είπε στην «Κ» πως ενημέρωσε τον αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης υπουργό Γ. Μουζάλα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής φράχτη από τους γείτονες, επισημαίνοντας το τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή με τη συσσώρευση προσφύγων από τον νότο. «Πράγματι άρχισαν να δουλεύουν μηχανήματα πίσω απο τα σύνορα. Εχουν ανακοινώσει τρία κέντρα υποδοχής και καταγραφής, στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και το Κιλκίς, αλλά δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Οταν ρώτησα τον υπουργό τι θα γίνει εάν καθηλωθούν εδώ μερικές χιλιάδες άνθρωποι, μου απάντησε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο, το οποίο όμως αρνήθηκε να μου αποκαλύψει».
Το «ακάνθινο ντόμινο» ακουμπάει πλέον τη μοναδική έως τώρα «βαλβίδα προσφυγικής εκτόνωσης» για την Ελλάδα, και η Αθήνα ίσως χρειαστεί να διαχειριστεί εκρηκτικές καταστάσεις στο άμεσο μέλλον, χωρίς να είναι βέβαιον ότι διαθέτει σχέδιο επ’ αυτού. Ο βαλκανικός διάδρομος κλείνει σιγά σιγά από τον βορρά προς τον νότο με συρματοπλέγματα που απλώνονται μέχρι την Ειδομένη και η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε απέραντη «λίμνη» προσφύγων. Η Ουγγαρία και η Σλοβενία έφτιαξαν ήδη φράχτες, η Κροατία έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει το ίδιο, το Βελιγράδι δηλώνει πως αν βάλει στα μεταξύ τους σύνορα το Ζάγκρεμπ συρματοπλέγματα θα «υπερασπίσει τα συμφέροντά» του, διακήρυξη που οι γνωρίζοντες ερμηνεύουν ως προειδοποίηση ότι θα ακολουθήσει και η Σερβία, και τώρα στην «αλυσίδα» προστίθεται η ΠΓΔΜ.
Αν όμως «φταρνιστεί» η Ελλάδα, κινδυνεύουν να κρυολογήσουν η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία. Φοβούμενοι ότι σε περίπτωση που «φράξει» η έξοδος των προσφύγων από την Ελλάδα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, οι ροές θα κινηθούν μέσω του «διαδρόμου του Δούναβη», των εδαφών τους δηλαδή, οι πρωθυπουργοί των τριών χωρών συναντήθηκαν πρόσφατα στη Σόφια και διακήρυξαν πως σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κλείσουν και εκείνοι τα σύνορά του.
από kathimerini.gr

Ιδού το νομοσχέδιο για κύρια κατοικία, 100 δόσεις και φόρο στo κρασίREUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Σχέδιο νόμου: Επείγουσες ρυθμίσεις 
για την εφαρμογή της Συμφωνίας
 Δημοσιονομικών Στόχων και 
Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων
Κατατέθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα τελευταία ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση των 10+2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το νομοσχέδιο, περιλαμβάνει τελικώς την επιβολή του φόρου στο κρασί (40 ευρώ ανά εκατό λίτρα τελικού προϊόντος ή περίπου 30 λεπτά ανά μπουκάλι).
Όσον αφορά στις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη, τελικώς τα όρια της αντικειμενικής αξίας κλιμακώνονται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
Έτσι, στην πρώτη κατηγορία με τους ευπαθέστερους οι οποίοι θα μπορούν να εισπράξουν και βοήθημα από το δημόσιο, η αντικειμενική αξία του ακινήτου θα πρέπει να μην ξεπερνά τα επίπεδα των 120.000 ευρώ ενώ το εισόδημά του θα πρέπει να διαμορεφώνεται στα επίπεδα των εύλογων δαπανών διαβίωσης.
Για τη δεύτερη κατηγορία (όπου δεν υπάρχει δυνατότητα επιδότησης) το όριο της αντικειμενικής αξίας ορίστηκε τελικώς στις 180.000 ευρώ για τον άγαμο, στις 220.000 ευρώ για τον παντρεμένο ενώ για κάθε παιδί προβλέπεται προσαύξηση κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Για το 2016, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το επίδομα στο οποίο είχε αναφερθεί η κυβέρνηση, δεν θα χρηματοδοτείται από το κράτος αλλά από τον ίδιο τον οφειλέτη με αναδιάρθρωση του δανεισμού.
Οι πληρωμές του δημοσίου θα γίνονται από το 2017 ενώ στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου δεν προσδιορίζεται η δαπάνη. Ορίζεται μόνο με σαφήνεια ότι ο φόρος στο κρασί θα αποφέρει 110 εκατομμύρια ευρώ.
Για τις 100 δόσεις, περιλαμβάνει διάταξη που ορίζει ότι οι τρέχουσες οφειλές θα πρέπει να πληρώνονται σε 30 ημέρες έως το 30/06/2016 και σε 15 ημέρες από την 1η Ιουλίου του 2016 και μετά. 


από naftemporiki.gr
 

Κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή προηγμένων δορυφορικών GPS βρίσκονται SpaceX και ΗΠΑ

Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού

REUTERS/MIKE BROWN

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύχθηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο, η SpaceX είναι η μοναδική εταιρεία η οποία έχει καταβάλει σχετική πρόταση, καθώς η United Launch Alliance αποχώρησε από το διαγωνισμό.
 MarketWatch

Aυτά είναι τα νέα τέλη κυκλοφορίας


SHUTTERSTOCK

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
 tvxs.gr| 18 Νοε. 2015
1. Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου είχε στην Άγκυρα ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το μήνυμα Τσίπρα από το ταξίδι του στην Τουρκία είναι ότι αν και για να αντιμετωπιστεί συνολικά το προσφυγικό πρέπει να λυθεί το συριακό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που να οδηγεί στον περιορισμό των ροών και στην καθιέρωση σταθερού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία. Στο μεταξύ, κοινή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του Δεκεμβρίου.
3. Επτά ώρες μετά την έναρξή της, τερματίστηκε η γιγαντιαία επιχείρηση αντιτρομοκρατικής και στρατού στο προάστιο Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι. Συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ υπάρχουν και δυο νεκροί. Η μία είναι μια γυναίκα - καμικάζι που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε. Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν έαν ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είναι μεταξύ των νεκρών της σημερινής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σε σπίτι στο προάστιο Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι.
4. Η ασύμμετρη απειλή του ISIS κλονίζει την Ευρώπη και το ντόμινο του τρόμου διαχέεται από το Παρίσι στην Γερμανία και το Βέλγιο. Δύο πτήσεις της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι άλλαξαν χθες το βράδυ πορεία, έπειτα από ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές. Την ίδια στιγμή το Ισλαμικό Κράτος σε νέο μήνυμά του αναφέρει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος στην Αίγυπτο με ένα κουτάκι αναψυκτικού. Την ίδια στιγμή, για σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος ερευνώνται δύο άτομα που συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Κω.
5. Ολοκληρώθηκε το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης όλων των νεκρών στις επιθέσεις στο Παρίσι τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου, έπειτα από ημέρες αγωνίας για τους οικείους των θυμάτων. Ανάμεσα στα θύματα και πολλοί μουσουλμάνοι, όπως κι ένας σκύλος ήρωας. Σε μία προσπάθεια να πέσουν τα στερεότυπα που ο τρόμος υψώνει ένας νεαρός μουσουλμάνος κάλυψε τα μάτια του και παρότρυνε Γάλλους κατοίκους που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία να τον αγκαλιάσουν, γράφοντας σε ένα χαρτί «Είμαι μουσουλμάνος, με εμπιστεύεστε να με αγκαλιάσετε;».
6. Στον απόηχο των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, πολλά γράφονται και λέγονται για τη «χρηματοδότηση» της «τρομοκρατικής οργάνωσης» που ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτές, γνωστής ως ISIS από τα αρχικά του ονόματος με το οποίο αυτοαποκαλείται, δηλαδή Islamic State of Iraq and Syria (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας). Πρόκειται για ένα «Κράτος Τρόμου» με περιουσία 2 τρισ. δολάρια, έκταση Βρετανίας και πληθυσμό 10 εκ.
7. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρόσηλθε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. «Έχω εμπιστοσύνη μόνο στον πρωθυπουργό και αν συναντηθούμε θα του πω για ποιο λόγο έχω εμπιστοσύνη μόνο σε αυτόν», δήλωσε στην ακρόαση του. «Δεν έχω καμιά πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα μέλη του, ούτε ποτέ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την τρομοκρατία» αναφέρει ο Γιάννης Πανούσης σε γραπτή δήλωσή του που διένειμε σε δημοσιογράφους στη Βουλή.
8. Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν το πρωί, χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό. Ενώ μέχρι το μεσημέρι το κλίμα ήταν ήρεμο, εντελώς ξαφνικά και μετά από λεκτικές αντιπαραθέσεις, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των αγροτών και των ΜΑΤ.
9. Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί εκ νέου η δίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από προκλήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των χρυσαυγιτών κατηγορουμένων, οι οποίοι έφτασαν να αναφερθούν μέχρι και στο ΕΑΜ και τον Μελιγαλά προκειμένου να υπερασπιστούν τους πελάτες τους.
10. Περισσότερες από πενήντα δράσεις που προωθούν τον στρατηγικό στόχο για επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην πόλη, πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου.
* Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη

ISIS: «Κράτος Τρόμου» με περιουσία 2 τρισ. δολάρια, έκταση Βρετανίας και πληθυσμό 10 εκ.

Τα νούμερα


tvxs.gr| 18 Νοε. 2015
Πάνος Παναγιώτου
Στον απόηχο των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, πολλά γράφονται και λέγονται για τη «χρηματοδότηση» της «τρομοκρατικής οργάνωσης» που ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτές, γνωστής ως ISIS από τα αρχικά του ονόματος με το οποίο αυτοαποκαλείται, δηλαδή Islamic State of Iraq and Syria (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας).
Αυτή η λογική κατατάσσει την ISIS στην ίδια κατηγορία με άλλες παραστρατιωτικές ισλαμικές οργανώσεις, οι οποίες κρύβουν πίσω από το ιδεολογικό, θρησκευτικό κάλυμμα της «τζιχάντ», δηλαδή του ιερού πολέμου εναντίον των «απίστων», τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.
Ωστόσο η μελέτη μυστικών εγγράφων και εμπιστευτικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το αρχείο του wikileaks.org, η προσεχτική καταγραφή πληροφοριών που διαρρέουν από ομιλίες θρησκευτικών ηγετών του Ιράκ και οι παραδοχές που κατά διαστήματα έχουν γίνει από Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με το ISIS, υποστηρίζουν μία διαφορετική υπόθεση, μακράν πιο εφιαλτική.
ISIS: Το πρώτο «κράτος τρόμου»
Εδαφική έκταση στο μέγεθος της Μεγάλης Βρετανίας
Το ISIS έχει πάρει τον έλεγχο μίας περιοχής ίσης με το μέγεθος της Μεγάλης Βρετανίας. Στη Συρία ελέγχει τις επαρχίες Χαλέπι, Ράκαχ και Ντέιρ ες Ζορ και στο Ιράκ τις επαρχίες Σαλαχουντίν, Αλ-Ανμπάρ, Νινέβεχ και Ντιάλα.
Πληθυσμός: 10 εκ.
Ο πληθυσμός στις εκτάσεις που ελέγχει το ISIS ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ανθρώπους.
Κεφάλαια υπό έλεγχο: $2 τρισ.
Εν έτη 2015 το ISIS ελέγχει περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερης των δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ύψος των κεφαλαίων αυτών είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ κρατών όπως η ο Καναδάς, η Ινδία, η Ιταλία και η Ρωσία.
Προϋπολογισμός $2 δισ. – πρωτογενές πλεόνασμα $250 εκ.
Ο Σεΐχης Άμπου Σάαντ αλ-Ανσάρι, ηγετική θρησκευτική φυσιογνωμία της Μοσούλης στο Βόρειο Ιράκ, αποκάλυψε ότι το ISIS ενέκρινε τον πρώτο προϋπολογισμό του για το 2015, ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, με πρωτογενές πλεόνασμα 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ντέιβιντ Κοέν, Αμερικανός Υφυπουργός Τρομοκρατίας και τις Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών, επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός των περιοχών που ελέγχει το ISIS ξεπερνά τα $2 δισ. ετησίως.
Κεντρική Διοίκηση – Υπουργεία, νέο Υπουργείο Πετρελαίου
Το ISIS ασκεί την κεντρική του διοίκηση μέσω των επικεφαλής του, με την κορυφή της ηγεσίας του να μην αποτελείται από περισσότερα από δώδεκα άτομα. Οι επικεφαλής έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες οι οποίες είναι χωρισμένες σε «υπουργεία». Σε εμπιστευτική αλληλογραφία που δημοσιεύεται για πρώτη φορά στα πλαίσια αυτής της έρευνας, διαβάζουμε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών των ΗΠΑ σημείωσε το 2015 ότι «το Ισλαμικό Κράτος πρόσφατα διόρισε έναν υπουργό πετρελαίου για να συντονίσει τις κατακτημένες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας».
Περιφερειακή Διοίκηση
Όσον αφορά στην περιφερειακή διοίκηση και σύμφωνα με μυστικό έγγραφο της υπηρεσίας πληροφοριών του Ιράκ, το ISIS αφήνει στην εξουσία τοπικούς άρχοντες των περιοχών που κατακτά, με όσους δεν συνεργάζονται να απειλούνται με θάνατο και όσους συνεργάζονται να εξασφαλίζουν οικονομικές απολαβές.
Φορολογία: ΦΠΑ, Φόρος αναλήψεων & προστασίας Χριστιανών
Το ISIS χρεώνει φόρο προστιθέμενης αξίας σε όλα τα αγαθά που διακινούνται σε έναν πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων και επιπλέον, μεταξύ άλλων, φόρο αναλήψεων, υψηλότερο φόρο για όσους Χριστιανούς επιχειρηματίες και εμπόρους έχουν παραμείνει με την άδειά του στην περιοχή, φόρο στους μισθούς, τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, τελωνειακό φόρο και φόρο προστασίας Χριστιανών και αλλοθρήσκων.
Πετρέλαιο: Έλεγχος 20 κοιτασμάτων πετρελαίου
Με το Ιράκ να διαθέτει το 40% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, ήταν αναπόφευκτο το ISIS να επιδιώξει να το εκμεταλλευτεί και αυτό ακριβώς έχει κάνει, καταλαμβάνοντας δεκατρία κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα. Επιπλέον έχει καταλάβει επτά κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία συμπεριλαμβανομένου του Αλ Ομάρ, του μεγαλύτερου κοιτάσματος της χώρας.
Η συνολική του παραγωγική ικανότητα ξεπερνά τα 120 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.
Φυσικό Αέριο
Το ISIS έχει καταλάβει μία σειρά κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Συρία και το Ιράκ συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κοιτάσματος του Ιράκ, στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ.
Φυσικοί Πόροι: Φωσφορικό άλας, τσιμέντο, θείο – Γεωργία
Έχοντας υπό την κατοχή του μία έκταση όση η Μεγάλη Βρετανία ήταν απολύτως λογικό, το ISIS να βάλει χέρι και στους φυσικούς και γεωργικούς πόρους. Πράγματι, ελέγχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικών πόρων και την πιο εύφορη γεωργικά περιοχή της Συρίας.
Συμπερασματικά, όλα τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι το ISIS έχει κατακτήσει τέτοια εδαφική έκταση, έχει αποκτήσει τόση περιουσία και έχει δημιουργήσει τέτοια υποδομή, ώστε να έχει μεταλλαχτεί από τρομοκρατική οργάνωση σε ένα σκιώδες «κράτος τρόμου», αντίστοιχο του οποίου δεν έχει προϋπάρξει στη σύγχρονη ιστορία.
Και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο επείγουσα η ανάγκη αντιμετώπισής του αλλά και για τον οποίο απαιτείται η συντονισμένη προσπάθεια των ισχυροτέρων, στρατιωτικά, κρατών του κόσμου προκειμένου αυτό να συμβεί με επιτυχία.
analitis.gr

Στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών επιμένει ο Βούτσης

Στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών επιμένει ο Βούτσης

 Να δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών, επιμένει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μίλησε την Τετάρτη στην Ολομέλεια κατά τη συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το οικονομικό έτος 2016.
«Η διαφάνεια και η ανάρτηση των δηλώσεων των 300 του Κοινοβουλίου, αποτελεί κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας, ταυτοχρόνως, πως δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».
Ο κ. Βούτσης, πάντως, διευκρίνισε πως «σε καμία περίπτωση η πρότασή του αυτή για δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των δικαστών, δεν αφορά στους Πρωτοδίκες.

Το έναυσμα για το σχετικό σχόλιο του Προέδρου της Βουλής έδωσε η επιστολή που απηύθυναν έξι δικαστικές Ενώσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την οποία ζητούν να μην ισχύσει για εκείνους το μέτρο της δημοσιοποίησης των δηλώσεων της περιουσιακής τους κατάστασης. 

 tanea.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Λίγη δροσιά. Μπορεί στην Ελλάδα να ζούμε ένα νέο καλοκαίρι, στην Βόρεια Ευρώπη όμως τα πράγματα έχουν αρχίσει να αγριεύουν. Καταιγίδες και θύελλες έχουν μπει στο πρόγραμμα με τα κύματα στο Newhaven της Αγγλίας να καλύπτουν τους φάρους.
 REUTERS/Toby Melville

Στήν τελική ευθεία η "ΜΑΡΙΝΑ Φ."

Στήν τελική ευθεία από χθές η "ΜΑΡΙΝΑ Φ.", πού από λανθασμένη κατασκευή τού τρέϊλερ πήγε πίσω χρονικά.  Αναχώρησε, τελικά, χθές Τετάρτη από τό ναυπηγείο τού μαστρο-Γιάννη Λέκκα (Κοιλάδα Αργολίδας) γιά τό ιστιορραφείο τών αδελφών Σπύρου καί Δημήτρη Ζουγανέλη στό Μικρολίμανο (Τουρκολίμανο), πλάϊ στόν Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (εκεί καί τό Λεμβαρχείο τού Π.Ν.) όπου θά γίνει- τίς προσεχείς ημέρες η "αρματωσιά" τού σκάφους. Καί μετά ...Μύκονο!
Ο ναυπηγός τών φημισμένων παραδοσιακών σκαφών, 
μαστρο-Γιάννης Λέκκας, 
στεναχωρημένος πού αποχωρίζεται τό δημιούργημα του,
τή στιγμή πού η "ΜΑΡΙΝΑ Φ" 
αρχίζει νά απομακρίνεται
από τό καρνάγιο του...Σέ ένδειξη σεβασμού : "Τα χέρια στις τσέπες…"!


Παρέμβαση Κουτζαμάνη για πρωτοφανή κτηνωδία σε σκύλο


Tην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η πρωτοφανής κτηνωδία που σημειώθηκε στην Κόρινθο με θύμα της πρωτοφανούς αγριότητας ένα σκυλάκι μόλις δύο ετών.
Ο δράστης τον εντοπισμό του οποίου ζήτησε με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, διατάσσοντας την Εισαγγελία Κορίνθου να ερευνήσει σε βάθος το ανήκουστο περιστατικό, προέβη σε αποτρόπαιη κακοποίηση και βασανισμού του σκύλου καθώς ακρωτηρίασε τα τέσσερα πόδια του ζώου την ουρά και το ένα του αυτί και ζωντανό το εγκατέλειψε σε κάδο σκουπιδιών!!
Το μοναδικής αγριότητας έγκλημα έγινε στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στο Λουτράκι Κορινθίας.
Η βάναυση κακοποίηση των ζώων υποκρύπτει κατά τους επιστήμονες - έχουν γίνει συστηματικές μελέτες και έχουν εξαχθεί βέβαια συμπεράσματα στο εξωτερικό- υποκρύπτουν πρωτίστως εγκληματικές προσωπικότητες που διαπράττουν σκληρά εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας και οργανωμένης εγκληματικής δράσης.
Σχετικά με το σοβαρότατο αυτό θέμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ημερίδα με αμερικανούς ειδικούς από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας φιλοζωικών οργανώσεων με την οργάνωση της Προέδρου της Ειρήνης Μολφέση, προκειμένου αστυνομικοί και δικαστικοί να ενημερωθούν πως πίσω από την βάναυση κακοποίηση ενός ζώου βρίσκεται μια εγκληματική προσωπικότητα με πολυσχιδή έκνομη δράση.
kathimerini.gr

Φωτογραφίες από το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ»


Φωτογραφίες από το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» που θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στη Συρία και αυτή την στιγμή πλέει στην ανατολική Μεσόγειο.
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ.
Το αεροπλανοφόρο που αποχώρησε την Τετάρτη (σημ "Ν.Μ.": 18/11) από τη ναυτική βάση της Τουλόν συνοδεύεται συνήθως από ένα υποβρύχιο επίθεσης, μερικές φρεγάτες και ένα πλοίο ανεφοδιασμού.
(από τήν ηλεκτρονική έκδοση τής εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
 Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στή συνέχεια