Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

28 Οκτωβρίου 1940 η άρνηση υποταγής καί η κήρυξη τού πολέμου...

Όλα τά κράτη εορτάζουν τή λήξη τού πολέμου... 
Η Ελλάδα έχει ως Εθνική εορτή τήν έναρξη...

1940: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων ήρθε όταν στις 3 π.μ. επιδίδεται τελεσίγραφο από τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι, στον Έλληνα πρωθυπουργό, με το οποίο η κυβέρνηση της χώρας του ζητά «το δικαίωμα να καταλάβει δια των ενόπλων αυτής δυνάμεων ορισμένα στρατηγικά σημεία του ελληνικού εδάφους». Ο Μεταξάς αρνείται και απαντά: «Αlors, c' est la guerre! // Λοιπόν, έχουμε πόλεμο!». Στις 5:30 αρχίζει στην Πίνδο η ιταλική επίθεση.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος θεωρεί ότι η «αντικατάσταση του γνωστού ακροδεξιού μουσαφίρη υπουργού»...

...σιγοβράζει...!
Evangelos Antonaros
Δεν ξέρω πόσο δίκιο έχουν όσοι λένε πως επίκειται η αντικατασταση του γνωστού ακροδεξιού μουσαφίρη υπουργού. Οι περιπτώσεις αυτές συνήθως σιγοβράζουν για αρκετό διάστημα. Εχω ζήσει πάμπολλες. Και ως δημοσιογράφος κι αργότερα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Συνήθως -- όχι πάντα -- οι πρωθυπουργοί διστάζουν, κι όχι μόνο στη χώρα μας (τις περισσότερες φορές αδικαιολογητα κατά τη γνώμη μου χάνοντας πολύτιμο χρόνο και εντυπώσεις). Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αν και πότε θα πάρει το καπελλάκι του το εν λόγω άτομο -- κατά τη προσωπική μου άποψη -- θα το καθορίσουν οι εξελίξεις κι όχι ο Μητσοτάκης

από τό fb 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Ο βιασμός καί η παιδεραστία τής Μάνης είναι γεγονός τετελεσμένο. Η υπόθεση δεηθείτε -οσονούπω- νά τελεσιδικήσει...

Ποινή χάδι για τον παιδεραστή παπά. Η μητρόπολη Μάνης τον τιμωρεί με ‘αργία’, σύμφωνα λέει με τις κείμενες εκκλησιαστικές διατάξεις. Όμως στην αργία, ισόβια ή προσωρινή (ούτε καν αυτό δεν διευκρινίζεται στην απόφαση) ο ιερέας παραμένει κληρικός και το ιερατικό του αξίωμα διατηρείται ανέπαφο.
Αντίθετα στην καθαίρεση - η πιο βαριά ιερατική ποινή - ο τιμωρημένος χάνει οριστικά τόσο την ιερατική του ιδιότητα, όσο και τα προνόμια που απορρέουν από αυτήν. Ο παπάς δηλαδή πετιέται έξω από την εκκλησία και ξαναγίνεται λαϊκός, όπως ήταν πριν χειροτονηθεί.
Η αργία γι’ αυτόν τον άθλιο που μαστίγωνε αλύπητα και βίαζε ένα κοριτσάκι σημαίνει πως τον παύουν από τα καθήκοντα του για ένα διάστημα και μετά επιστρέφει σε αυτά σαν να μην τρέχει κάστανο. Και μισθός και σύνταξη κι απ’ όλα τα κομφόρ.
Και φυσικά ούτε λόγος για αφορισμό. Αυτή την εσχάτη των ποινών η Εκκλησία της Ελλάδας την φυλάει απ’ ο,τι φαίνεται για κάτι... λογοτεχνικά αποβράσματα τύπου Καζαντζάκη, Ροίδη και Λασκαράτου.
Υ.Γ. Ξέρω ξέρω...αν δεν τελεσιδικήσει πρώτα...


Έλενα Ακρίτα (fb)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"