Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» «δένει» στη Μεσόγειο


Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνετσόφ»  
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνετσόφ» μεταφέρει έως και 42 σύγχρονα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Σουχόι SU-33 και MiG-29-KUBR, αλλά και βαριά επιθετικά ελικόπτερα τύπου Καμόφ Ka-27 και Ka-53K | AP PHOTO
Στα στενά του Γιβραλτάρ φτάνει μέσα στις επόμενες ώρες το (μοναδικό πλέον) ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», μαζί με επτά συνοδευτικά σκάφη επιφανείας, μια πραγματική αρμάδα, η έλευση της οποίας στην ανατολική Μεσόγειο –και συγκεκριμένα στη συριακή βάση της Ταρτούς– αλλάζει από κάθε άποψη τη γεωστρατηγική ισορροπία στη «γειτονιά μας».
Και, όπως είναι φυσικό, η κάθοδος σχεδόν ολόκληρου του ρωσικού στόλου διαμέσου των στενών της Μάγχης στα «θερμά νερά» της Μεσογείου προκαλεί μεγάλη ανησυχία στα επιτελεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη αεροναυτική δύναμη αποτελεί την ισχυρότερη προσπάθεια προβολής της ρωσικής πολιτικο-στρατιωτικής ισχύος μετά το τέλος του... Πρώτου Ψυχρού Πολέμου, και μάλλον επισφραγίζει την έναρξη του Δεύτερου.
Ανάμεσα στα σκάφη που συνοδεύουν τη ρωσική ναυαρχίδα με τους 1.900 ναυτικούς είναι κι ένας άλλος γίγαντας της θάλασσας, το βαρύ πυραυλοφόρο καταδρομικό μάχης «Μέγας Πέτρος», εξοπλισμένο μεταξύ άλλων με τη δική του αντιπυραυλική και αντιαεροπορική «ασπίδα» διαμέτρου 200-300 χιλιομέτρων, τα αντιτορπιλικά «Σεβερομόρσκ» και «Κουλάκοφ» και σκάφη υποστήριξης.
Ολα αυτά μεταφέρουν δεκάδες πυραύλους Κρουζ «Granit», με δυνατότητα μεταφοράς (και) πυρηνικών κεφαλών.
Αξιοσημείωτη όμως είναι και η παρουσία στην ομάδα μάχης και ενός βαρέος... ρυμουλκού, αφού, παρά την πολύ μεγάλη δύναμη πυρός του, το 55.000 τόνων «Κουζνετσόφ» τα ’χει τα χρονάκια του, δεδομένου ότι καθελκύστηκε το μακρινό 1985 και έχει έκτοτε πολυσέλιδο ιστορικό βλαβών στις τουρμπίνες του, παρά τους διαδοχικούς εκσυγχρονισμούς των οπλικών και ηλεκτρονικών του συστημάτων, που εκπροσωπούν την τελευταία λέξη της ρωσικής πολεμικής τεχνολογίας.
Σε κάθε περίπτωση, το «Κουζνετσόφ» μεταφέρει έως και 42 σύγχρονα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Σουχόι SU-33 και MiG-29-KUBR, αλλά και βαριά επιθετικά ελικόπτερα τύπου Καμόφ Ka-27 και Ka-53K: μόνον οι Αμερικανοί διαθέτουν αυτή τη στιγμή αεροπλάνα που μπορούν να αναμετρηθούν με τα προηγμένα ραντάρ και τους πυραύλους των συγκεκριμένων τζετ «αεροπορικής υπεροχής».
Χαρακτηριστικοί της έντασης που επικρατεί είναι και οι αγωνιώδεις τίτλοι σε πολλές βρετανικές εφημερίδες, αλλά και η μεγάλη κινητοποίηση του βρετανικού ναυτικού, αλλά και σκαφών επιφανείας της Νορβηγίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, που παρακολουθούν –διακριτικά και από... απόσταση– τα ρωσικά σκάφη: σε χτεσινές δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η αρμάδα που κινείται από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Μεσόγειο πιστεύεται ότι κατευθύνεται προς τη Συρία για να... αποτελειώσει το Χαλέπι: «Η αρμάδα μπορεί να αυξήσει τη δυνατότητα της Ρωσίας να πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα κατά αμάχων στο Χαλέπι», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.
Ανώτερος διπλωμάτης του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Reuters, επικαλούμενος στοιχεία των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, πως οι Ρώσοι «αναπτύσσουν όλο τον Βόρειο Στόλο και μεγάλο μέρος του στόλου της Βαλτικής, στη μεγαλύτερη αποστολή σκαφών επιφανείας από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Δεν πρόκειται για κάποια φιλική επίσκεψη. Σε δύο εβδομάδες θα δούμε ένα “κρεσέντο” αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι ως τμήμα της ρωσικής στρατηγικής ».

26.10.2016, 17:00 
efsyn.gr

Oργιο φοροδιαφυγής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Oργιο φοροδιαφυγής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια
Μεγάλη φοροδιαφυγή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια κατά την καλοκαιρινή περίοδο εντόπισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω διασταυρώσεων που διενήργησε μεταξύ των στοιχείων που αποδεικνύουν τις πληρότητές τους και τις δηλώσεις τους στην εφορία.

Τα στοιχεία παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιώργος Πιτσιλής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΔΕ.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν αποκλίσεις δηλωθέντων εσόδων από τα εκτιμώμενα πραγματικά έσοδα ύψους 4 εκατ ευρώ ενώ σε άλλες περιπτώσεις είχε δηλωθεί μηνιαίος τζίρος μηδέν ή κάποιων δεκάδων ευρώ ενώ ο εκτιμώμενος πραγματικός ανερχόταν σε 180.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα όπως ανακοινώθηκε τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησαν την έρευνα τους από ένα αρχείο 2.123 καταλυμάτων με βάση στοιχεία που ελήφθησαν και από το υπουργείο Τουρισμού. Από αυτά τα 1.545 ήταν ξενοδοχεία και τα 578 ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Τα 901 καταλύματα τηρούσαν διπλογραφικά βιβλία που σημαίνει ότι οι δηλώσεις ΦΠΑ του Ιουνίου θα έπρεπε να υποβληθούν τον Ιούλιο και τα 1.180 απλογραφικά ενώ 42 είτε δεν τηρούσαν βιβλία ή ήταν ασαφές σε ποια κατηγορία βιβλίων ανήκαν.

Το επόμενο βήμα για τα στελέχη της ΓΓΔΕ ήταν να συλλέξουν πληροφορίες για την πληρότητα των καταλυμάτων αυτών μέσω των ιστοσελίδων τους στο Ιντερνετ, μέσω του Booking, ή δια τηλεφώνου.

Μέσω της διαδικασίας αυτής διαπίστωσαν τις πληρότητες τους αλλά και τις υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές με τις οποίες χρέωναν τους πελάτες τους.

Στη συνέχεια έγινε διασταύρωση με τις δηλώσεις ΦΠΑ των καταλυμάτων αυτών τον Ιούλιο. Ειδικότερα με βάση τις δηλώσεις ΦΠΑ των 901 επιχειρήσεων με διπλογραφικά βιβλία εντοπίστηκε δείγμα 525 καταλυμάτων με πλήρη στοιχεία από τα οποία προέκυψε ότι:

- 53 καταλύματα είτε δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ είτε υπέβαλαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ. Σε 10 από αυτούς έχει ήδη ξεκινήσει ο έλεγχος και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

- 64 είχαν απόκλιση πάνω από 100.000 ευρώ στα δηλωθέντα έσοδά τους.

- 384 είχαν αποκλίσεις χαμηλότερες από 100.000 ευρώ αλλά πολύ χαμηλά δηλωθέντα έσοδα
Μεταξύ των περιπτώσεων ήταν και κάποιες με αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εσόδων και εκτιμώμενων πραγματικών έως 4,5 εκατ. ευρώ μόνο για το μήνα Ιούλιο.

Επίσης υπήρξαν ενδεικτικές περιπτώσεις όπου ο τζίρος ήταν 18.000 ευρώ το μήνα και τα συγκεκριμένα καταλύματα είχαν δηλώσει έσοδα μηδέν, είτε 174 ευρώ την περίοδο που εμφάνισαν πληρότητα πάνω από 90%.

Ο Γιώργος Πιτσιλής κάλεσε τους επαγγελματίες του χώρου είτε να δηλώσουν τα πραγματικά τους έσοδα εντός της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ που λήγει την προσεχή Δευτέρα είτε να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στις ενοικιάσεις καταλυμάτων μέσω Airbnb.

tanea.gr

Φοροδιαφυγή... 5 αστέρων...

Ξενοδοχειακή μονάδα
Απόκλιση εισοδήματος που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και τα 4 εκατομμύρια ευρώ, εντοπίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σε ελέγχους που έκανε σε 5άστερα ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές μονάδες. Στο στόχαστρο βρέθηκαν 2.123 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 1.545 ξενοδοχεία και 578 καταλύματα.
Ο έλεγχος έδειξε ότι 901 εταιρείες τηρούν διπλογραφικά βιβλία, 1180 μονογραφικά, ενώ 42 ήταν χωρίς βιβλία.
Τους ελέγχους έκανε η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, με το πρόγραμμα να εκτελείται με βάση της εξής παραμέτρους:
την πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, μέσω των ειδικών μηχανών αναζήτησης όπως booking, trivago κτλ.
την ημερήσια τιμή που είχαν δηλώσει στην ιστοσελίδα τους αλλά και στις μηχανές αναζήτησης
τα ποσά που δήλωσαν στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

Οι έλεγχοι αφορούσαν σε όλη την επικράτεια αλλά και σε περιοχές τουριστικής προβολής (νησιά κτλ.).
Περαιτέρω έλεγχος αναμένεται να γίνει και με βάση τα στοιχεία που θα προσκομίσουν οι tour operators. Έλεγχοι ετοιμάζονται και σε ενοικιάσεις καταλυμάτων μέσω της online υπηρεσίας AirBNB.
Όλα αυτά, τη στιγμή που ενώ αυξήθηκε φέτος η τουριστική κίνηση, μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό κατά 8%...

 Μάριος Χριστοδούλου 
efsyn.gr

Σήμερα κρίνεται η συνταγματικότητα ή μη του νόμου

Σε εξέλιξη η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 5.30 το απόγευμα η πιο κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου κρίνεται η συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς όλες οι εκτιμήσεις συνηγορούν στο ότι η απόφαση θα εκδοθεί σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το κρίσιμο θέμα που θα κρίνει την εφαρμογή του νόμου αλλά και θα καθορίσει την ουσία της δικαστικής απόφασης είναι το θέμα που συναρτάται με την αρμοδιότητα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Οι πληροφορίες από δικαστικές πηγές, συγκλίνουν στο ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες το πιθανότερο είναι να κριθεί...

Εν τω μεταξύ στην Θεσσαλονίκη...

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΦΩΤΟ...
Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον Πολιούχο άγιο της, τον Άγιο Δημήτριο όπως κάθε χρόνο με μεγάλη επισημότητα. Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου έγινε η καθιερωμένη δοξολογία με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και άλλων...
επισήμων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Δείτε περισσότερες φωτό, ΕΔΩ...
από lifo.gr

Του Μega η μοίρα ...

Δυο λόγια για όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της Μεσογείων...
Του Μega η μοίρα - Δυο λόγια για όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της ΜεσογείωνΌταν τραμπαλίζεται ένα Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας, τρεις είναι η καθοριστικοί παράγοντες για τη σωτηρία ή το φούντο: 
η ιδιοκτησία, οι εργαζόμενοι και οι τράπεζες
Ο καθένας εξ αυτών παίζει το ρόλο του στο σενάριο της πτώσης και ο καθένας εξ αυτών φέρει τις δικές του ευθύνες. Το είδαμε αυτό σε ένα σωρό μαγαζιά που είπαν αντίο στη ζωή, το βλέπουμε και τώρα με την περίπτωση του Mega.

Με το κανάλι να είναι κατ’ ουσίαν κλειστό, αλλά να κατακτά ζηλευτές θέσεις στην θεαματικότητα. Με την πλειοψηφία των εργαζομένων να μην το σκάει για αλλού, αλλά να παραμένει ετοιμοπόλεμη στις θέσεις της. Με τις τράπεζες να μειώνουν τη χασούρα τους, αλλά να έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο τις υποψίες της κοινής γνώμης όσο και τις διαμαρτυρίες των απλήρωτων. Και τους ιδιοκτήτες να σφυρίζουν στο δικό τους σκοπό. Τη μελωδία του ανήξερου…
Η Nielsen τη δουλειά της κάνει, μετράει νούμερα. Κι αυτά τα νούμερα λένε ότι ενώ έχει αρχίσει η σαιζόν και τρέχουν σχεδόν φουλ τα τηλεοπτικά προγράμματα, το Mega στέκει σε επίπεδα απρόσμενα υψηλά. Αν μας έλεγε κανείς στις αρχές του καλοκαιριού εμάς των δημοσιογράφων που τα ξέρουμε όλα ότι το μεγάλο κανάλι θα γυρόφερνε το 10% καθημερινό μέσο όρο και ότι σε κάποιες ώρες (στο prime time, ας πούμε…) θα έπαιρνε κεφάλια, θα τον στέλναμε στον κουβά με τους αλογομούρηδες. Συμβαίνει όμως και δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς. Όπως δεν μπορεί να αγνοήσει ότι τα απρόσμενα υψηλά νούμερα τα πετυχαίνουν στη Μεσογείων χωρίς ειδήσεις. Άρα ποιο τμήμα του προγράμματος έδιωχνε τον κόσμο και ποιο τον έφερνε πίσω;
Τροφή για σκέψη, αναμφιβόλως. Οι εργαζόμενοι πάντως τα πήραν τα μαθήματά τους από την κουφιοκεφαλιά κάποιων άλλων (ημών στην «Ελευθεροτυπία», για παράδειγμα) και χτύπησαν εκεί που έπρεπε. Αντί να διαδηλώνουν έξω από την ΕΣΗΕΑ σαν τα κορόιδα, πήγαν και διαμαρτυρηθήκαν έξω από μια τράπεζα. Μια τράπεζα από αυτές που πίστωναν το Mega και τώρα μαζεύουν τα λεφτά των διαφημίσεων στα σεντούκια τους. Τα λεφτά των παλαιοτέρων διαφημίσεων βεβαίως, όταν ηγεμόνευε στην αγορά το μεγάλο κανάλι και αποσπούσε μερίδιο κοντά στο 30%.
Κι επειδή οι τράπεζες αγαπούν το χρήμα αλλά αγαπούν και τη δημόσια εικόνα τους, αμέσως έσκασε μύτη μια εισήγηση να απελευθερωθούν δυόμιση μύρια από τα «παγωμένα» κεφάλαια για να πληρωθούν ολίγα από τα οφειλόμενα οι εργαζόμενοι. Σωστή εξέλιξη αναμφιβόλως, κάθε εξέλιξη υπέρ των εργαζομένων που είναι τόσους μήνες απλήρωτοι είναι σωστή. Κι από την άλλη, είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν οι τράπεζες στο παιχνίδι με ρόλο «κάτι σαν» ιδιοκτήτες, αποδεχόμενες τις ευθύνες τους. Κρατείστε το αυτό για το μέλλον θα φανεί χρήσιμο…
Ίσως το χρησιμοποιήσουν και οι μέτοχοι του καναλιού για να ρίξουν και τις τελευταίες δικές τους ευθύνες κάτω απ’ το χαλί. Να στέλνουν δηλαδή τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές στις τράπεζες, πλένοντας μια χαρά τα χεράκια τους. Να επενδύσουν, ούτως ή άλλως, δεν έχουν καμία όρεξη. Ούτε τώρα ούτε αν καταπέσει ο νόμος Παππά. 
Στη δεύτερη, μάλιστα, περίπτωση θα εξαερωθούν και οι τελευταίες δικαιολογίες για την αδιανόητη αδράνειά τους

Χρήστος Ξανθάκης  
newpost.gr

Τέλος η δωρεάν χρήση της πλαστικής σακούλας...

«Φόρος» έως 0,10 ευρώ για τη χρήση πλαστικής σακούλαςΜια νέα επιβάρυνση για τους καταναλωτές σχεδιάζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 καθώς για τότε προγραμματίζεται η επιβολή αντιτίμου για τις...
πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Τσιρώνη η νομοθετική ρύθμιση για το θέμα προκειμένου η Ελλάδα να ενσωματώσει τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η επιβάρυνση για τους καταναλωτές αναμένεται να είναι της τάξης των 5-10 λεπτών ανά σακούλα καθώς τόσο εκτιμάται ότι θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με το Έθνος.

Η οδηγία δίνει δύο εναλλακτικές λύσεις στα κράτη-μέλη:

- Τη λήψη μέτρων που εξασφαλίζουν ότι το ετήσιο επίπεδο κατανάλωσης δεν υπερβαίνει τις 90 λεπτές πλαστικές σακούλες κατά κεφαλήν το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και τις 40 σακούλες έως το τέλος Δεκεμβρίου 2025

- Έκδοση πράξεων που εξασφαλίζουν ότι το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου 2018 οι πλαστικές σακούλες δεν θα παρέχονται δωρεάν στα σημεία πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται ότι καταλήγει στη δεύτερη λύση ενώ όσον αφορά το αντίτιμο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πάνω από μια κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος της σακούλας.

Παράλληλα για τους παραβάτες θα προβλέπονται κυρώσεις που θα ξεκινούν από απλές συστάσεις και θα φτάνουν έως και την επιβολή προστίμου για όσους είναι υπότροποι...

enikonomia.gr

Ο αριθμός 4...

ste

Έρρικα Βαλλιάνου
Οι δικαστές δεν ζουν σε «αποστειρωμένο» περιβάλλον.
Εν ονόματι του ελληνικού λαού εκδίδουν τις αποφάσεις τους και  γνώμονα το...
δημόσιο συμφέρον, έχουν  οι δικαστές του ΣτΕ.

Και στο τοπίο των τηλεοπτικών σταθμών, το έχουν ξαναπεί: ότι η ανυπαρξία νόμου, το καθιστούσε παράνομο…

Τώρα, ίσως περισσότερο, τους απασχολεί ο αριθμός 4…

Η Σολομώντειος λύση….

  crimenet.gr

Η κατασκευή τών διαχωριστικών πολιτικών γραμμών καί η τεχνητή πόλωση...

Ο Άδωνις της ΝΔ, η Χούντα και ο Γεωργαλάς
Συγγένειες

tvxs.gr 17:30 | 25 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:55 | 25 Οκτ. 2016
Το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που υποστήριξε πως οι Αριστεροί θα πρέπει να είναι στη φυλακή, άφησε έκθετο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την ίδια στιγμή υποστήριζε πως δεν υπάρχουν διαχωριστικές πολιτικές γραμμές και κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για τεχνητή πόλωση, ακραία ρητορική και ψεύτικο διχασμό.

Η ΝΔ, με καθυστέρηση μιας ημέρας και μετά από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, επιχείρησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις, αδειάζοντας τον αντιπρόεδρο του κόμματος. «Ήταν μια λάθος δήλωση», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας πως «η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του». «Εξάλλου  ο κ. Γεωργιάδης ανασκεύασε», πρόσθεσε.
«Εδώ και πολύ καιρό, έχω πει ότι πνέει άνεμος Αδώνιδος Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα είναι «τα στελέχη αυτά να επηρεάζουν την έκφραση του κόμματος και τις προγραμματικές του στοχεύσεις».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Μαξίμου επισημαίνουν πως «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς (πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα,  εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς». 
Όπως τονίζουν από την κυβέρνηση, «διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε». Και συνεχίζουν: «Και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Σήμερα οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι:
• Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν
• Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.
• Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν.
• Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προωθούν μια αποτελεσματική και ταυτόχρονα ανθρωπιστική διαχείριση του Προσφυγικού και σε αυτούς που μιλάνε με διπλή γλώσσα, συμμαχούν ανοιχτά με τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη, και ενθαρρύνουν ευθέως ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινωνίες». 

«Αυτές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές σήμερα. Και είναι ακριβώς οι γραμμές πάνω στις οποίες η Νέα Δημοκρατία διεξάγει απεγνωσμένη μάχη, προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει», καταλήγουν από το Μαξίμου. 

Σημείωση: Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες...


Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, στις 17:30, για πέμπτη φορά η διευρυμένη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες.
Όλες οι εκτιμήσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το ανώτατο δικαστήριο θα καταλήξει σε απόφαση (στην συνταγματικότητα ή μη του επίμαχου νόμου).

Τα σενάρια
1. Οι δικαστές να ψηφίσουν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου, λόγω της συνταγματικής επιταγής που προβλέπει πως αρμόδιο για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και της χορήγησης των αδειών είναι το ΕΣΡ. Άλλωστε, προ μηνών τέτοια σκέψη είχε καταγραφεί από την Ολομέλεια, όταν οι δικαστές της εξέταζαν την περίπτωση της ΕΡΤ. Σε αυτήν την περίπτωση ο νόμος δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί και θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση. Σε αυτό το σενάριο, οι δικαστές μάλλον δεν χρειαστεί να ψηφίσουν για τον αριθμό 4. Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ωστόσο, σε αυτό το σενάριο να καταγραφούν σκέψεις που θα οδηγούν σε "αποφόρτιση" της κατάστασης, δίδοντας ένα διέξοδο στην πολιτική διαχείριση της υπόθεσης, δηλαδή να αναφερθεί ότι η αντισυνταγματικότητα προέκυψε λόγω της αδυναμίας συγκρότησης του ΕΣΡ. Αυτό το σενάριο δεν αποκλείει το δικαστήριο να δίνει μία προθεσμία 3 ή 6 μηνών για την συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε να περάσει μέσα από αυτό χορήγηση των αδειών.
2. Οι δικαστές να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου, αφού δεν υπήρχε ΕΣΡ και συνεπώς οι αρμοδιότητες "πέρασαν" στον υπουργό. Τότε, οι δικαστές θα προχωρήσουν σε ψηφοφορία και για το σκέλος του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, όπου εάν η ρύθμιση κριθεί αντισυνταγματική, και πάλι θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις.... Τα σενάρια ωστόσο παραμένουν σενάρια, με την τελική κρίση να βρίσκεται στα χέρια των δικαστών..
Από την πλευρά τους πάντως οι δικαστές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δώσουν μία παράταση περίπου 6 μηνών στην κυβέρνηση προκειμένου να συσταθεί το ΕΣΡ και στη συνέχεια να επανέλθει η Ολομέλεια για να κρίνει το θέμα...
 

«Καθάρισε» το... ΣτΕ για τα 14 αεροδρόμια...

Η επιχειρηματική έδρα της Fraport, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε έξι αιτήσεις για την ακύρωση της μεταβίβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, οι οποίες αποτελούσαν την τελευταία δικαστική εκκρεμότητα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ.
Οι προσφυγές είχαν υποβληθεί από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), τους Δήμους Χανίων και Κέρκυρας, καθώς και τις περιφερειακές διοικήσεις της Κρήτης και των Ιονίων νήσων.
Η μεταβίβαση των αεροδρομίων έχει πάντως μετατεθεί για τον επόμενο χρόνο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, με βάση επίσημη δήλωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα...
efsyn.gr

Τρεις επί ΕΡΤ…

Εξαιρετική ανάλυση για την Μοσούλη από Σταύρο Λυγερό, Γιώργο Καπόπουλο και Πάνο Χαρίτο….
Η ανάλυση που κάνουν οι τρεις αυτοί δημοσιογράφοι, στις Εξωτερικές ειδήσεις, όχι μόνο μας ανοίγουν τα μάτια, για το τι συμβαίνει έξω από την χώρα μας, αλλά και…
σε κανένα άλλο κανάλι, από τα λεγόμενα ιδιωτικά, δεν έχει να δει κανείς κάτι ανάλογο…
 

Αυτό δεν είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη;..

Μαύρα μεσάνυχτα σε κανάλι, η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Ειρήνη Γιανναδάκη…

Λίγες ώρες πριν βγει η απόφαση του ΣτΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες, δυο ανώτατοι δικαστές κάνουν συζητήσεις στα κανάλια και μετά τρέχουν και βγάζουν ανακοινώσεις κατακεραυνώνοντας τον...
πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου, που τόλμησε να κάνει εκείνη την δήλωση «η Δικαιοσύνη αφουγκράζεται την κοινωνία» και ζητώντας από πολιτικούς και δημοσιογράφους να μην παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη.

Πλάκα δεν έχει;

Λες και οι δικαστικές αποφάσεις δεν βγαίνουν στο όνομα του ελληνικού λαού και το ΣτΕ δεν είναι υποχρεωμένο να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον!

Η κυρία λοιπόν πρόεδρος μαζί με ένα ακόμα δικαστή βγήκε μεσάνυχτα στο «Kontra», για να κάνει τι;..

Στις 15 Νοεμβρίου η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα

tvxs.gr 18:44 | 25 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 01:20 | 26 Οκτ. 2016
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι διήμερη, μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γερμανία και το Βερολίνο.  
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος του Μπαράκ Ομπάμα είναι να επαναβεβαιώσει τη στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή της οικονομίας στη βιωσιμότητα.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων εκτός από την οικονομία θα τεθεί και το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Ομπάμα θα ενδέχεται να επισκεφτεί και τη Λέσβο και την Κρήτη.
Στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος Ομπάμα θα υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη και τον πλανήτη. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα εκφράσει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία του λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Τό πρόγραμμα γιά τίς εκδηλώσεις τού 3ήμερου εορτασμού τής Εθνικής εορτής τής "28ης Οκτωβρίου 1940" στή Μύκονο

 Ι. Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών – Κοινοτικών κλπ. Κατ/μάτων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από ώρα 08:00’ το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2016, καθώς και φωταγώγηση όλων των παραπάνω κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2016.
 

ΙΙ. Την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου:
07.00’ π.μ.- Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών όλων των ενοριών της Χώρας και της Άνω Μεράς.
08.00’ π.μ.- Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Πεσόντων από Τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου. 17.30’ μ.μ.- Υποστολή της σημαίας από το Τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου στο μνημείο των Πεσόντων.


α. 27 Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ
09.00’ π.μ. - Χώρα
και Άνω Μερά: 

Ομιλίες καθηγητών και δασκάλων και λοιπές εκδηλώσεις συναφούς με την εθνική επέτειο περιεχομένου, στα Σχολεία της Χώρας και της Άνω Μεράς.

12.00’ μεσημέρι
Χώρα:

 - Προσκύνημα και στέψη προτομής της Ηρωίδας Μαντούς Μαυρογένους από τους μαθητές των Σχολείων, τους Προσκόπους
και τους Οδηγούς, στη Χώρα Μυκόνου. Στην τελετή θα παρευρεθούν υποχρεωτικά όλες οι Αρχές της νήσου και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών.


β.
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12.20’ μ.μ. - Στη Χώρα:
Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός της Β ́βάθμιας Εκπαίδευσης Μυκόνου. 
Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και επίσημη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων, από τους κ.κ.
α) Δήμαρχο Μυκόνου,
β) Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,
γ) Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ ,
δ) Διοικητή του Α.Τ. Μυκόνου &
ε) Λιμενάρχη Μυκόνου.
Επίσης, θα κατατεθεί στεφάνι από τον κ. Δήμαρχο Μυκόνου, στη μνήμη των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης. 

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί εν συνεχεία ο Εθνικός Ύμνος από την Χορωδία του Π.Α.Κ.Ο. ‘ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ’, υπό την μουσικό 
κα Τίνα Ψαλίδα. 12.45’ μ.μ. 
- Θα παρελάσουν τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία: Νηπιαγωγεία Χώρας και Φτελιάς - Μαραθιού, Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια, το Ε.Π.Α.Λ., καθώς και οι Πρόσκοποι και Οδηγοί. (Η φορά της παρέλασης θα είναι από το άγαλμα της Μαντούς Μαυρογένους προς το Δημαρχείο).
Αμέσως μετά την παρέλαση, στη Χώρα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές-μαθήτριες στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.


γ. 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10.30’ π.μ. - Στην Άνω Μερά:
Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός του Δημοτ. Σχολείου Άνω Μεράς. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και επίσημη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς, 

από τους κ.κ.
α) Δήμαρχο Μυκόνου,
β) Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,
γ) Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς,
δ) την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου,
ε) Μαθητές του Παιδικού Σταθμού,
στ) Μαθητές του Νηπιαγωγείου και
ζ)Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί εν συνεχεία ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των παραπάνω Σχολείων.
Εν συνεχεία, θα γίνει παρέλαση από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, στο χώρο μπροστά από το Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς.
Αμέσως μετά την παρέλαση, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές-μαθήτριες στον ίδιο χώρο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Άνω Μεράς Μυκόνου.
 

Τελετάρχης στις εκδηλώσεις στην Άνω Μερά, ορίζεται:
Ο κος Πολυκανδριώτης Αντώνιος.
 
Τελετάρχης στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» στη Χώρα, ορίζεται:

Η κα Ράιου Γεωργία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γ.Ε.Λ. Μυκόνου, με αναπληρωτή της τον κ. Ρουσουνέλο Γεώργιο, Γυμναστή - Δ/ντή Ε.Π.Α.Λ. Μυκόνου.   

Σας καλούμε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας τις επίσημες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κωνσταντίνος Κουκάς

Πέθανε ο Κάρλος Αλμπέρτο, αρχηγός της θρυλικής Βραζιλίας του '70

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη, σε ηλικία 72 ετών, ο Καρλος Αλμπέρτο Τόρες, από τις σημαντικότερες μορφές του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και αρχηγός της «σελεσάο» στο Μουντιάλ του 1970.
Oπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή προσβολή.
Αποτέλεσε για πολλά χρόνια βασικό στέλεχος της Εθνικής Βραζιλίας, με την οποία μέτρησε συνολικά 53 συμμετοχές και οκτώ γκολ, αλλά και των Σάντος και Φλουμινένσε, φορώντας τις φανέλες τους για 14 χρόνια, από το 1963 μέχρι το 1977.

Στην ιστορία έχει μείνει το εκπληκτικό γκολ του στον τελικό του Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό απέναντι στην Ιταλία, μετά από πάσα του Πελέ.
kathimerini.gr

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Υ ΜΥΚΟΝΟΥ

Σε μια σεμνή αλλά σπουδαία τελετή πραγματοποιήθηκαν χθές 24/10 τα εγκαίνια της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο,παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και πολλών ακόμα διακεκριμένων προσκεκλημένων.

Υψίστης σημασίας έργο  για τα νησιά καθώς αποτελούσε προσδοκία πολλών ετών και με ευεργετικά σπουδαίες επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων των Κυκλάδων, καθώς μειώνεται σημαντικά ο πτητικός χρόνος των αεροδιακομιδών.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ κ.ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΜΑΙΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΜΥΚΟΝΟΥ
Του δικού μας Φώτη!

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλος  βράβευσε δύο λειτουργούς για την προσφορά τους στην δημόσια υγεία των  κατοίκων  και επισκεπτών  των νησιών  του Αιγαίου. Τον ιατρό κ. Αποστολόπουλο από το Κ.Υ. Μήλου  και   τον μαιευτή κ. Δημητρίου Φώτη από το Κ.Υ. Μυκόνου.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συγκεκριμένα αναφέρθηκε  για τον κ. Δημητρίου «Ο κ. Δημητρίου αναγνωρίζεται και βραβεύεται για την πληρότητα ανταπόκρισης στα καθήκοντα του ιατρικού λειτουργήματος του. Η συνεργασιμότητα, η συναδελφικότητα, η εργατικότητα και η προσφορά διαρκούς διαθεσιμότητας του, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιοπιστίας, υπευθυνότητας και αίσθημα σιγουριάς για την απαιτούμενη παροχή φροντίδας υγείας στις γυναίκες που είναι σε κατάσταση κυοφορίας».
Ο δικός μας λοιπόν ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΤΜΉΜΑ. ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
1985. - 1995 ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑΞΑ
1988 -  1995 ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ. Καθηγητής Εφαρμογών στο τμήμα Μαιευτικής του
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΑ
Το  1995 εγκατέλειψε την ακαδημαϊκή καριέρα και ήρθε στο Κ.Υ. Μυκόνου όπου και υπηρετεί  έως και σήμερα, με 167 τοκετούς στο ενεργητικό του, με πρόωρες και δίδυμες κυήσεις, ισχιακές προβολές, τοκετούς μετά από καισαρικές τομές και άλλα πολλά! Αυτός είναι ο δικός μας Φώτης στην στεριά στον αέρα στην θάλασσα, πάντα πρόθυμος, διαθέσιμος, εργατικός, σεμνός και αλληλέγγυος και έτοιμος.
Για όλους εμάς τους τυχερούς που τον γνωρίζουμε πάρα πολλά χρόνια, δεν μας εξέπληξε το γεγονός της βράβευσής του. Ο Φώτης ένας πολύ σεμνός άνθρωπος  κέρδισε ακόμα μια φορά τον σεβασμό και την αναγνώριση σε όλο το Αιγαίο επίσημα. Η χθεσινή του  βράβευση   αποτελεί  ιερή  παρακαταθήκη και ηθικό κίνητρο για ατομική και συλλογική αφοσίωση στο έργο της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να δίνει χρόνια πολλά προσφοράς και αγάπης στον Φώτη.

ΔΕ ΚΥ ΜΥΚΟΝΟΥ