Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Yπάρχει "συμβιβαστική" πρόταση, γιά τό κλείσιμο τής αξιολόγησης, από τήν Κομισιόν...

Το σχέδιο του «προωθητικού συμβιβασμού»
 


Η απάντηση στο δίλημμα θα κριθεί τις επόμενες - λίγες - εβδομάδες στις λεπτομέρειες του «πακέτου» και στις αντοχές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153. Το ακριβές περιεχόμενό του, όμως, θα γίνει γνωστό άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα, μέσα από την πρόταση απεμπλοκής που αποστέλλουν στην κυβέρνηση οι δανειστές.
Η πρόταση των δανειστών
Την πρωτοβουλία της πρότασης είχε η Κομισιόν και, σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτικές πηγές, οι βασικοί της άξονες είναι αποδεκτοί τόσο από το ΔΝΤ όσο και από το Βερολίνο.
Κατά τις ίδιες πηγές, οι εν λόγω άξονες ορίζουν τον πήχη για...

Οργή και αμηχανία στην Άγκυρα : Ο Τραμπ στέλνει τεθωρακισμένα στους Κούρδους...

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) έλαβαν για πρώτη φορά αμερικανικά τεθωρακισμένα...»
Οργή και αμηχανία στην Άγκυρα: Ο Τραμπ στέλνει τεθωρακισμένα στους Κούρδους - Media
Η αραβοκουρδική συμμαχία που μάχεται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία γνωστοποίησε σήμερα στο...
Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρέλαβε για πρώτη φορά αμερικανικά τεθωρακισμένα με απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, που υποσχέθηκε στις δυνάμεις της «περισσότερη υποστήριξη».

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) έλαβαν για πρώτη φορά αμερικανικά τεθωρακισμένα. Αυτό έγινε μετά την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε περισσότερη υποστήριξη στις FDS», ανέφερε ο Ταλάλ Σέλο, εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτών για τις οποίες ο Ερντογάν στο πρόσφατο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι τροφοδοτούν τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» των Κούρδων εντός Τουρκίας...

Ο Ντάισελμπλουμ στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ...

 και προειδοποιεί...
Ο Ντάισελμπλουμ στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ και προειδοποιείΗ Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναζητήσει νέους διεθνείς εμπορικούς εταίρους στην περίπτωση που ο παραδοσιακός οικονομικός και...
πολιτικός τους σύμμαχος, οι ΗΠΑ, παλινδρομήσουν σε μια πολιτική προστατευτισμού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν ξέρουμε ακόμη εάν αυτό θα συμβεί», τόνισε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να μείνει άπραγη και να περιμένει τι θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντίθετα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, και στο πεδίο του εμπορίου», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ καταγράφονται εν μέσω του παγκόσμιου σάλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο μετά τις πρώτες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης του νέου ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της απόφασής του οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), μια εμπορική συμφωνία 12 χωρών.

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, παρότι οι ΗΠΑ παραμένουν εμπορικός εταίρος-κλειδί το λογικό για την ΕΕ θα ήταν να οριστικοποιήσει τις εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται με χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

«Η συνεργασία μας με την Κίνα (...) είναι πολύ σημαντική. Από οικονομική άποψη, όλο και πιο πολύ, αλλά επίσης και από πολιτική», σημείωσε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας.

«Εάν οι ΗΠΑ πράγματι επιλέξουν μια πιο προστατευτική, εσωστρεφή προσέγγιση (...και) δεν υποστηρίζουν πλέον το εμπόριο και τη συνεργασία, η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει αυτόν τον ρόλο με αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε ο Ολλανδός...


Τα «αγκάθια» της κρίσιμης συνάντησης Μέρκελ - Ερντογάν...

Γερμανική αντιπολίτευση:
Ακατάλληλη στιγμή για την επίσκεψη Μέρκελ καθώς ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία ενδέχεται να ερμηνευθεί ως στήριξη του προέδρου Ερντογάν
To προσφυγικό, η κατάσταση στη Συρία αλλά και η έκδοση τούρκων υπηκόων θα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των επικείμενων συνομιλιών της γερμανίδας καγκελαρίου με τον Tούρκο πρόεδρο την Πέμπτη στην Άγκυρα.

Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ την Πέμπτη στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Μάλτα με θέμα το προσφυγικό. Αυτό ακριβώς το ζήτημα κεντρικής σημασίας θα απασχολήσει και τις συνομιλίες της καγκελαρίου με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Άλλα θέματα θα είναι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η κατάσταση στη Συρία αλλά και οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, όπως και διμερή γερμανοτουρκικά ζητήματα.

Αν και προς το παρόν η καγκελαρία δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την ατζέντα των συνομιλιών, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι από την πλευρά του κ. Ερντογάν θα τεθεί το...

Μπάμπης, ο Ασκληπιός…

Να τα πάλι τα χάπια. Ο Μπάμπης το ‘πε και το ξαναλέει, στον Τσίπρα («στο γιαλό –των εκλογών – μην κατεβείς»).

Δύο επιλογές έχει μπροστά του. Δυο χάπια. Όποιο και…
να πάρει, θα φαρμακωθεί. Το ένα είναι να κλείσει η διαβούλευση και να πάρει ότι του δίνουν οι δανειστές μαζί με το Ταμείο. Το δεύτερο να πάει σε εκλογές.

«Και τα δυο είναι πικρά», είπε ο Μπάμπης.

Μα καλά, δεν υπάρχει κανένα άλλο χάπι που να μαλακώνει την πίκρα, τον ρώτησε η Σία.

Μπα, που να βρεθεί, είπε ο «Ασκληπιός» του ΣΚΑΙ. Το τρίτο χάπι που υπάρχει είναι ακόμη πιο πικρό, αν όχι δηλητηριώδες. Είναι να κυλίσει ο χρόνος μέχρι τον Μάιο και τον Ιούνιο που δεν θα υπάρχει φράγκο στα Ταμεία. Οπότε «χρεοκοπία! Και τι σημαίνει χρεοκοπία; Να παραδώσουμε τα κλειδιά στο ΔΝΤ».

Δια ταύτα, ο Μπάμπης προτείνει στον πρωθυπουργό, να υπογράψει τώρα (να τα παραδώσει, μια ώρα αρχύτερα. Κάτι θα γλιτώσει)…

Νέα επίθεση Μαξίμου κατά Μητσοτάκη - τι απαντά η ΝΔ

Νέα επίθεση Μαξίμου κατά Μητσοτάκη - τι απαντά η ΝΔ

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύουν κυβερνητικοί κύκλοι, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για ταύτιση με τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ότι «ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί ότι “πρέπει να υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης και με την επιθετική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής”. Με ποιον άλλον τρόπο, πέραν της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, προτείνει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης; Τι εννοεί; Μείωση του αφορολογήτου; Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ζητάει το ΔΝΤ!».
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι...