Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Γεωργίου: Αν καταδικαστώ, κινδυνεύει η διαπραγμάτευση

Με συνέντευξή του στους FT, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, προειδοποιεί ότι εάν καταδικαστεί για παραποίηση στοιχείων, τότε η Ελλάδα θα έχει προβλήματα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νιώθω ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο όπου τα πάντα στέκονται ανάποδα. Αυτοί που παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία που έχουν επικυρωθεί πολλές φορές από διεθνείς οργανισμούς διώκονται, την ώρα που όσοι είναι απέναντι και ήταν υπεύθυνοι για τη νοθεία των στατιστικών στοιχείων κατά το παρελθόν δεν αμφισβητούνται».

Δηλώνει ότι η απόφαση για εκ νέου παραπομπή του σε δίκη είναι ένα γεγονός που θα έπρεπε να ανησυχήσει την ελληνική κυβέρνηση και τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

«Αν οι αξιωματούχοι της Ελλάδας δεν μπορούν να έχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία χωρίς τον φόβο ότι θα σύρονται για χρόνια στα δικαστήρια, τότε η ηθική ακεραιότητα της Ε.Ε και του οικονομικού συστήματός της, θα έχει υπονομευτεί σοβαρά».

Ο κ. Γεωργίου επέστρεψε στις ΗΠΑ όταν έληξε η πενταετής θητεία του τον περασμένο Αύγουστο και παρότι «αντιμετωπίζει τώρα μια παρατεταμένη μάχη για να καθαρίσει το όνομά του» όπως γράφουν οι FT, ο ίδιος εξακολουθεί να είναι ευτυχής που επέστρεψε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Για να καταλήξει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ: «Δεν το μετανιώνω καθόλου. Θα έκανα ακριβώς το ίδιο ξανά, χωρίς δεύτερη σκέψη».
nooz.gr

Αθάνατε κλεφτοκοτά πού έφτασες καί στό twitter : σέ "AΘΩΩΝΟΥΜΕ", παμψηφεί, λόγω εξεζητημένου humour...



Τό διάβασα στό twitter καί μόλις ...συνήλθα σάς τό μεταφέρω -αυτολεξεί- γιά νά ευφρανθεί η ψυχή σας, έστω καί πρόσκαιρα, μέ τό μεγαλείο τού αιώνιου Έλληνα πού απτόητος από τίς κάθε είδους αντιξοότητες...
...συνεχίζει τό "χαβά" καί τόν "καμβά" του... 
...μέ τήν "θανατερά" περιπαίχτρα γραφίδα του... 
...μέχρι καί στόν ...κυβερνοχώρο!

Απολαύστε το  
 "Aπό τό παράθυρό μου βλέπω τόν κόκκορα τού γείτονα πού έχει μπεί καί περπατάει στόν κήπο μου.
  Άς είναι ελαφρύ τό μακαρόνι πού θά τόν σκεπάσει..."! 

Εκπληκτικού φλέγματος απαράμιλλο χιούμορ!
Είναι ανεπανάληπτο!
Σάν νά τό έγραψε ο Σουρής σέ συνεργασία μέ τόν Ροϊδη!!! 

Σέ καλό μας...
Δ.Ν.Α. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι καί 'φέτος...

Το πολυφορεμένο ''δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο'' του Ουμπέρτο Έκο, έχει μεγαλύτερη ισχύ τον 15αύγουστο. Οι διευθυντάδες των καναλιών, χωρίς καμιά έμπνευση και πρωτοτυπία παρουσιάζουν δελτία - καρμπόν όλων των...
15 αύγουστων που προηγήθηκαν από καταβολής τηλεόρασης: ρεπόρτερ στα λιμάνια, στους σταθμούς και στα διόδια και ρεπορταζάκια για αυτούς που μένουν και για αυτούς που φεύγουν.
Τι να κάνουν; Πολλά. Αν το ψάχναν λιγάκι - έστω και με αυτή την θεματολογία...

Δεν σχολιάζει την παραπομπή Γεωργίου το ΔΝΤ


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Κανένα σχόλιο δεν έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την εκ νέου παραπομπή του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, σε δίκη. Οπως δήλωσε στην «Κ» αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού, «το ΔΝΤ γνωρίζει την υπόθεση, και είναι πολιτική του να μη σχολιάζει δικαστικές διαδικασίες στα κράτη-μέλη του».

Η σιωπή των θεσμών προκαλεί εντύπωση σε ανθρώπους που συνεργάσθηκαν με τον κ. Γεωργίου, καθώς χαρακτηρίζουν μέχρι και «πραξικοπηματική» την εκ νέου παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος. Οπως εκτιμούν, «η παραπομπή δεν συνάδει με δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα» και προβλέπουν ότι το κόστος για τη χώρα θα είναι «τεράστιο».

Καθώς ο κ. Γεωργίου έχει διατελέσει στο παρελθόν στέλεχος του ΔΝΤ, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στην Ουάσιγκτον επικρατεί αμηχανία. Στον διεθνή οργανισμό δεν θέλουν η όποια στάση τους για το θέμα να αποδοθεί σε αυτή τη σχέση. Ενώ όμως δεν σχολιάζει, το ΔΝΤ παρακολουθεί την υπόθεση με ανησυχία. Αλλωστε, η «κρίση Γεωργίου» εκτιμάται ότι θα επηρεάσει, έστω και εμμέσως, την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Το... δεκατριάχρονο
Και αυτό διότι, σε συνδυασμό με τις διάφορες μάχες οπισθοφυλακής εντός της κυβέρνησης, η παραπομπή του σε δίκη για τα πεπραγμένα του ως προέδρου μιας ανεξάρτητης αρχής προκαλεί ένα ακόμη πλήγμα στην εμπιστοσύνη των θεσμών προς την Ελλάδα. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ, «το να συμπεριφέρεται κανείς ως δεκατριάχρονο όταν νομίζει ότι δεν το βλέπει κανείς, το να αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, έχει κόστος».
Επί της αρχής, οι θεσμοί θεωρούν ότι...