Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Τό σημερινό σατιρικό σκίτσο του...

                                                                ...Δημήτρη Χαντζόπουλου

από hantzopoulos.gr

"...όταν η συζήτηση επιστρέφει στην πολιτική, η ΝΔ φαίνεται νιώθει άβολα..."


Χωρίς υπεκφυγές...  

Παρακολουθώντας κανείς την πρόσφατη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώτη μετά την έξοδο από τα μνημόνια και αφού η κυβέρνηση κάνει ξεκάθαρη τη στρατηγική της για δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου, διαπιστώνει ότι το προγραμματικό του πλαίσιο εξυπηρετεί απόλυτα το κυβερνητικό αφήγημα και δίνει τον χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ για μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος απόψε...

Ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι για συναυλίες με ελεύθερη είσοδο...

Απόψε είναι μια βραδιά που αξίζει να την περάσει κανείς έξω με καλή παρέα και να απολαύσει την μαγική Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Σήμερα Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, κορυφώνεται ο εορτασμός της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία σε όλη την Ελλάδα.

Μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις και προβολές ταινιών πλαισιώνουν την πετυχημένη δράση, που σε ορισμένους χώρους και μουσεία ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου. 

Στή Μύκονο έχουμε εκδήλωση στό : 
 Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου

Μουσική εκδήλωση με επίκεντρο τη Θάλασσα με τη συμμετοχή της Εύης Μάζη, συνδιοργάνωση με
ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνου, 
Σύλλογο Φίλων Δήμου Ρήνειας και 
Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου

Σκληρή απάντηση Καμμένου στον Κυριάκο: «...που ήσουν Κυριάκο;...»

Καμμένος: Όταν ο Σαμαράς έστηνε τις κομπίνες...
...που ήσουν Κυριάκο;...

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ με αφορμή την υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου. 

Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε: 

«Όταν ο Σαμαράς έστηνε τις κομπίνες και οι βουλευτές του ήταν συνήγοροι του Φλώρου πού ήσουν Κυριάκο; 
Αυτούς περιθάλπεις στη ΝΔ. 
Τον προδότη του πατέρα σου και τους ανατροπείς του Καραμανλή...
…μην ψάχνεις λοιπόν πως βγαίνουν έξω…».

Όταν ο Σαμαράς έστηνε τις κομπίνες και οι βουλευτές του ήταν συνήγοροι του Φλώρου πού ήσουν Κυριάκο ; Αυτούς περιθάλπεις στη ΝΔ . Τον προδότη του πατέρα σου και τους ανατροπείς του Καραμανλή...μην ψάχνεις λοιπόν πως βγαίνουν έξω .
documentonews.gr

Ερώτηση στή Βουλή γιά τήν αποφυλάκιση Φλώρου (σκάνδαλο Energa)

Στη Βουλή η αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου...
Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής Πατρών, με κατεπείγουσα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητά να ενημερωθεί για τα παρακάτω:

«Σύγκρουση» γιά τήν κατάργηση τού Ασφαλιστικού νόμου...

Πολιτική σύγκρουση μετά τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Σε συνέντευξή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε την κατάργηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς «όχι μόνο επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά η λογική του είναι τιμωρητική προς τους εργαζομένους».
Σε μείζον πολιτικό ζήτημα έχει καταστεί η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης.
Σε συνέντευξή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε την κατάργηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς «όχι μόνο επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά η λογική του είναι τιμωρητική προς τους εργαζομένους».
Παράλληλα, έκανε λόγο για πρωτοφανές άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης, σημειώνοντας πως αποτελεί «κίνητρο φορο-αποφυγής». Εξήγησε δε, ότι η Ν.Δ. έχει ήδη επεξεργαστεί ένα νέο σχέδιο, το οποίο βασίζεται σ’ ένα «εντελώς βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».
Έντονη ήταν η αντίδραση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως είναι «υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης».
Τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, συνεπάγονται την...

Aνυπολόγιστη η ζημιά από τόν τυροπιτά πού δέν έκοψε απόδειξη καί ...έριξε τή χώρα στά μνημόνια...

«Αυτοδημιούργητοι» με προβλήματα υγείας


Ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται για λόγους υγείας έχοντας καταδικαστεί για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο σκάνδαλο-μαμούθ των 256 εκατ. ευρώ της Energa-Hellas Power αλλά και για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου της αντιδίκου, ακολουθώντας τον έτερο πρωταγωνιστή του σκανδάλου Βασίλη Μηλιώνη, επίσης αποφυλακισμένο για λόγους υγείας, που πρωταγωνιστεί όμως στις κοσμικές σελίδες με τα προκλητικά πάρτυ σε βίλες.
Οι συμπτώσεις δεν σταματάνε εδώ καθώς ως δικηγόρος έχει εμπλακεί στην υπεράσπιση ο...

Έφυγε ο σπουδαίος άνθρωπος καί γιατρός Γρηγόρης Σκαλκέας

Πέθανε ο ακαδημαϊκός και γιατρός Γρηγόρης Σκαλκέας


Γεννήθηκε στην Aρεόπολη Λακωνίας το 1928. Σπούδασε Iατρική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, όπου πήρε και την ειδικότητα του Γενικού Xειρουργού. Mετεκπαιδεύτηκε στη Mεγάλη Bρετανία στην Kαρδιακή Xειρουργική, καθώς και στις H.Π.A., επί μία πενταετία. Eξελέγη Yφηγητής το 1964 και εν συνεχεία Eντεταλμένος Yφηγητής του Πανεπιστημίου Aθηνών. Ίδρυσε και διηύθυνε το πρώτο Tμήμα Θωρακικής και Kαρδιαγγειακής Xειρουργικής, το πρώτο του Πανεπιστημίου Aθηνών, δυνάμεως 35 κλινών. Στο Tμήμα αυτό, εκτελέστηκαν, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, οι πρώτες επεμβάσεις συγγενών καρδιοπαθειών, και αντικατάστασης βαλβίδων...

Ώωω, τί δημοσιογραφία, μπαμπά!...

Tι διαβάζουν οι αναγνώστες του "Φιλελεύθερου"...

Πρωθυπουργός διορίστηκε ο Παπαδήμος στις 11 Νοεμβρίου 2011. Η θητεία του στην ΕΚΤ έληξε 31 Δεκεμβρίου 2010. Είναι που...
άφησε την καλοπληρωμένη θέση έτσι; 
Και αυτά τα διαβάζουν οι αναγνώστες του Φιλελεύθερου...

Πηγη e-tetradio.gr (Twitter)