Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοινώθηκε πρό ολίγου ο ανασχηματισμός. Νέο πρόσωπο ο Φώτης Κουβέλης...

Με Φώτη Κουβέλη ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης
Οι αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις παραιτήσεις Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου
Με Φώτη Κουβέλη ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης
Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, μια κίνηση που έρχεται μετά τις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου για το επίδομα ενοικίου.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Οικονομίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας
Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης, ενώ υφυπουργός Εργασίας ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος.
Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και υφυπουργός Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Στρατής.
 18:16
28/02/2018
από Newsbeast

«...μια υπόθεση που διερευνάται σε 20 χώρες στην Ελλάδα είναι πολιτική δίωξη των αντιπάλων...»

«Δράσεις όπως της Novartis δεν χωράνε»...
NovartisΗ υπόθεση Novartis δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Δεν αποτελεί έκπληξη. Ούτε την εξαίρεση του κανόνα.
Η Novartis είναι ο κανόνας. Είναι η εφαρμογή στην πράξη της πολιτικής πρότασης του νεοφιλελεύθερου και νεοσυντηρητικού μοντέλου.
Στη δραστηριότητα της υπόθεσης Novartis απεικονίζεται -στην επιθετικότερη μορφή του- ο τρόπος δράσης πολυεθνικών σήμερα.
Στην «εποχή των Novartis», αξίζει να σταθούμε στους βασικούς τρόπους δράσης:

1.  Δίκτυο χρηματισμού υψηλά ιστάμενων δημόσιων λειτουργών (συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών προσώπων) οι οποίοι έχουν αποφασιστικό ρόλο στις εγκρίσεις εισαγωγής φαρμάκων στην αγορά, στην τιμολόγηση των φαρμάκων, στις αποζημιώσεις.
2.  Δίκτυο ξεπλύματος χρήματος μέσω θυγατρικών εταιρειών.
3.  Δίκτυο εταιρειών με παρεχόμενες υπηρεσίες διαφήμισης-διοργάνωσης επιστημονικών εκδηλώσεων. Το δίκτυο αυτό συνέβαλε στο ξέπλυμα χρήματος, στην προβολή της δράσης και του «κοινωνικού προσώπου» της εταιρείας, στην προβολή των πολιτικών που στηρίζουν την εταιρεία.
4.  Δίκτυο γιατρών με πληρωμές μέσα από πολυτελή ταξίδια που βαφτίζονταν «ιατρικά συνέδρια».

*****************************************************************************
Το FBI ούτε λίγο ούτε πολύ είναι «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ που συνωμοτεί ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους
*****************************************************************************
Ολο αυτό το απίστευτα δαιδαλώδες δίκτυο, μέσα από την -τελικά- αλόγιστη χρήση των φαρμάκων, την προκλητή ζήτηση και την επακόλουθη υπερσυνταγογράφηση, τις υπερτιμολογήσεις και την απάτη, οδήγησε στα ταμεία της Novartis ποσό χρημάτων που αντιστοιχεί σχεδόν στο 2ο μνημόνιο...

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Δωρεάν Οφθαλμίατρο, Ωτορινολαρυγγολόγο, Ορθοπαιδικό & Οδοντίατρο σε όλα τα παιδιά της Μυκόνου μέχρι και 14 ετών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                             
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                          
    
                                                Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο Δήμος Μυκόνου και η Sea Medical Health Clinic στα πλαίσια της πρόληψης, μετά από την εντυπωσιακή και μεγάλη συμμετοχή των παιδιών της Μυκόνου στις δωρεάν εκτιμήσεις από Οφθαλμίατρο, Ωτορινολαρυγγολόγο & Ορθοπαιδικό, σας προσφέρουν και δωρεάν Οδοντιατρική εκτίμηση για παιδιά έως 14 ετών.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν και για όλο τον μήνα Μάρτιο κατόπιν ραντεβού.

Τηλ επικοινωνίας : 22890 27350

Μύκονος, 28-02-2018
                                                                 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κάποτε που οι εφημερίδες ξενυχτούσαν...

Το «χαρτί» στη δημοσιογραφία ως μέσον άμεσης ενημέρωσης έχει πεθάνει ή, τουλάχιστον, είναι άρρωστο και έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη. Γνωστό αυτό, αλλά επιβεβαιώνεται κάθε τόσο. Όπως έγινε με την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου, που υποβλήθηκε νωρίς τη Δεύτερα, και συνεπώς την πρόλαβαν οι εφημερίδες, και η παραίτηση του συζύγου της, του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που υποβλήθηκε αργά τη νύχτα και κάποια φύλλα όχι μόνο την έχασαν αλλά έκαναν και αρνητικές αναφορές. Τα Νέα είχαν την παραμονή Παπαδημητρίου (που δεν ίσχυε) βασικό τους θέμα, γράφοντας «Ζήτημα με Παπαδημητρίου» και «Μετά την Αντωνοπούλου οφείλει να αποχωρήσει και ο σύζυγός της».
Το γεγονός άλλοτε θα εθεωρείτο πολύ μεγάλη δημοσιογραφική γκάφα αλλά σήμερα –που η αμεσότητα της έντυπης ενημέρωσης έχει αμβλυνθεί– υπάρχει, κατά κάποιο τρόπο, κατανόηση. 

Αλλά και πάλι υπάρχουν ευθύνες και κατακραυγή. Στην προκειμένη περίπτωση οι Zoonalistas αποδίδοντας τα του Καίσαρος γράφουν «Ξεπερασμένα πρωτοσέλιδα εκθέτουν του διευθυντές» (διαβάστε εδώ). Βέβαια, στα χρόνια του παλιού ΔΟΛ, τα Νέα ήταν από τις εφημερίδες εκείνες που διέθεταν τη δυνατότητα να περιμένουν...

Τσίπρας: Άλλοι παραιτούνται και άλλοι κάνουν τον Κινέζο...

Πυρά κατά της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από την Τρίπολη.

Είναι πια σε όλους μας καθαρό ότι «όταν σε κάποια μεγάλα συμφέροντα, που διαπλέκονται με τμήματα του πολιτικού κατεστημένου, και μιας κακομαθημένης ελίτ, δίνεται χώρος για να απομυζούν τα δημόσια έσοδα και να κερδοσκοπούν σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, ακόμα και με την Υγεία του ελληνικού λαού, με το φάρμακο, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια κομματική σκευωρία, πολιτική ρεβάνς, ή προσωπική εκδίκηση».

«Έχουμε να κάνουμε», τόνισε, με ένα καρκίνωμα, που «αν δεν ξεριζωθεί οριστικά, θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξη».

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφέρθηκε επίσης και στις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου για την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου λέγοντας: «Άλλοι έχουν την ευθιξία να παραιτούνται για 23 χιλιάριακα και άλλοι κάνουν τον Κινέζο για 23 δισ., γιατί τόσο κόστισε το πάρτι του φαρμάκου».​..

«Παπαριές Γιωργίτσα μου»...

Κοινοβουλευτικό μπαλαμούτι...
ΒουλήΤάσος Παππάς 
Το είδαμε κι αυτό στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Κοτζάμ κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει να γίνει κυβέρνηση προκειμένου να σώσει τη χώρα από τη συμμορία των σαλτιμπάγκων που την διοικούν από τον Γενάρη του 2015 κατέθεσε πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να ερευνηθεί αν οι υπουργοί Υγείας Ξανθός και Πολλάκης έχουν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας.
Σοβαρή, σοβαρότατη κατηγορία.
Περιμένεις από το κόμμα αυτό, παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες διολισθαίνει στην ελαφρότητα με ταχύτητα σπρίντερ, ότι θα προσκομίσει κάποια στοιχεία που θα συνηγορούν υπέρ της πρότασης του. Διαπιστώνεις με έκπληξη ότι το μόνο που επικαλείται είναι μια ανώνυμη επιστολή που υπάρχει στη δικογραφία για την Novartis και το δημοσίευμα μιας δεξιάς εφημερίδας που αναφέρεται στην επιστολή.
 

Προσέξτε, ανώνυμη επιστολή, όχι κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή στις εισαγγελικές αρχές. Δηλαδή, το κόμμα που καταγγέλλει τους προστατευόμενους μάρτυρες ως κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες-όργανα του μεγάρου Μαξίμου- και τους έχει μηνύσει ο πρώην αρχηγός του Α. Σαμαράς γιατί τους θεωρεί μέρος της σκευωρίας, επικαλείται μια ανυπόγραφη επιστολή για να δικαιολογήσει την πρόταση του για τη σύστασης της επιτροπής.

Πως λέγεται αυτό; «Μπαλαμούτι» ή ακόμη καλύτερα «παπαριές Γιωργίτσα μου»...

από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

ΟΗΕ : Βασανιστήρια στήν Τουρκία...

Κόλαφος ο ΟΗΕ κατά της Τουρκίας...
Βασανιστήρια σε πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν...
Η τουρκική αστυνομία διέπραξε, σύμφωνα με καταγγελίες, βασανιστήρια εις βάρος ενός μεγάλου αριθμού πολιτικών αντιπάλων και υπόπτων για τρομοκρατία τον περασμένο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Νιλς Μέλζερ, κατηγορώντας την Άγκυρα για υπονόμευση του κράτους δικαίου.
Ο Μέλζερ εξέφρασε την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών για κακομεταχείριση πολλών ανθρώπων, που έχουν κριθεί ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, ή με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
«Οι καταγγελλόμενες κακομεταχειρίσεις περιλαμβάνουν ξυλοκόπημα, ηλεκτροσόκ, ‘ντους’ με παγωμένο νερό, στέρηση ύπνου, απειλές, προσβολές και σεξουαλική κακοποίηση», τόνισε με ανακοίνωσή του ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.
Η αποτυχία της Τουρκίας να σταματήσει τα βασανιστήρια ως μια καθημερινή πρακτική «δείχνει να έχει ευνοήσει ένα κλίμα ατιμωρησίας, ανοχής και συναίνεσης» που υπονομεύει σοβαρά το κράτος δικαίου, πρόσθεσε.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπέγραψε διατάγματα που επιτρέπουν μεταξύ άλλων την παράταση της προσωρινής κράτησης μέχρι και 30 ημέρες...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - DPA

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Πλειστηριασμός : Από τά 4,7 εκατ. ξεκινάει, αύριο, η έπαυλη τού Ψυχάρη στό Πόρτο Χέλι...

Στο “σφυρί" αύριο η βίλα του Σταύρου Ψυχάρη...
sto-sfuri-aurio-i-bila-tou-staurou-psuxari-sto-porto-xeliστο Πόρτο Χέλι...

Στο “σφυρί” βγαίνει την Τετάρτη η βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι,  με τιμή εκκίνησης τα 4,7 εκατ. ευρώ.

Η παραλιακή έπαυλη του
πρώην ισχυρού ανθρώπου του ΔΟΛ, η οποία είναι παραθαλάσσια αλλά συνορεύει και με δάσος, θεωρείται "φιλέτο" από τους ειδικούς της αγοράς ακινήτων της περιοχής. Η πολυτελής διώροφη κατοικία, συνολικά 600 τ.μ., βρίσκεται σε έκταση 26 στρεμμάτων και περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης. Στην ίδια έκταση υπάρχει πισίνα 100 τ.μ., που συνορεύει με την "ιδιωτική" παραλία της βίλας. Η κατοικία βρίσκεται στην θέση «Μετόχι» Αγίου Αιμιλιανού.

Στα επίσημα συμβόλαια αγοράς εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης η κυπριακή εταιρεία BRIONTE, η περιουσία ανήκει στον πρώην εκδότη. Στην τοπική κοινωνία αναμένεται με ενδιαφέρον ο πλειστηριασμός, ώστε να φανεί εάν υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί σύντομα νέος ιδιοκτήτης.

Το ακίνητο εκπλειστηριάζεται από την Alpha Bank και ως εγγυοδοσία, την οποία πρέπει να καταθέσει ο πλειοδότης που επιθυμεί να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, ορίζεται το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς, δηλαδή το ποσό των 1.395.000 ευρώ. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών έχουν αναρτηθεί συνολικά τρεις καταχωρήσεις στο όνομα της BRIONTE, οι οποίες αναφέρονται στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Για τον Μάιο έχει προγραμματιστεί και ο πλειστηριασμός της κατοικίας του Σταύρου Ψυχάρη στο Κολωνάκι, με τιμή εκκίνησης τα 478.000 ευρώ, η οποία ανήκει στη σύζυγο του πρώην εκδότη, Χριστίνα Τσούτσουρα...


thetoc.gr