Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Οι λαγοί, οι «γάμοι» και οι καναλάρχες για μια ημέρα...

Ψυχάρης - Κοντομηνάς - Αλαφούζος
Από όλα έχει η λίστα των 11 υποψηφίων που διεκδικούν τηλεοπτική άδεια

Ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι, δείγμα πληρότητας του φακέλου που κατέθεσαν οι υποψήφιοι για να συμμετάσχουν στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες η ποσότητα των εγγράφων…
Μιας και από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι κυρίως οι εν ενεργεία τηλεοπτικοί σταθμοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ξεφόρτωσαν κούτες στη ΓΓΕΕ… Έμπειροι παρατηρητές διακρίνουν στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τους υποψήφιους καναλάρχες, τουλάχιστον μία με δύο περιπτώσεις «λαγών»!

Φυσικά μένει να αποδειχθεί αν οι «κακόβουλοι», πλην έμπειροι παρατηρητές της μιντιακής αγοράς, διακρίνουν σωστά ανάμεσα στο 11μελές πλήθος… Και βέβαια να διαπιστωθεί ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και σε τι αποσκοπούν!

Πάντως η κυβέρνηση θα κριθεί από αυτή τη διαδικασία και μάλιστα αυστηρά… Περισσότερο κι από τα σκληρά μέτρα που ψήφισε!

Παράλληλα μένει να διαπιστωθεί ποιοι ανάμεσα στην 11μελή λίστα προτίθενται να συνεργαστούν και με ποιους, προκειμένου να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια, δεδομένου ότι είναι μόλις 4… Ακόμη όμως και 5 να γίνουν στην πορεία… Πολύ σύντομα θα φανεί ποιοι πραγματικά επιθυμούν να εμπλακούν σε ένα ακριβό σπορ όπως είναι η τηλεόραση και ποιοι πουλάνε απλώς μούρη!

Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να προκύψουν «γάμοι», είτε από έρωτα είτε από συνοικέσιο! Διότι αποχωρήσεις θα υπάρξουν οπωσδήποτε και ειδικά όταν τα εκατομμύρια αρχίσουν να παίρνουν την ανηφόρα. Άλλωστε εκεί θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος… Ποιοι είναι καναλάρχες για μια ημέρα… Και ποιοι πραγματικοί επενδυτές!...

enimerosi24.gr

Οι 5 «παλαιοί» και οι 4 «νέοι» υποψήφιοι καναλάρχες

Tvxs Ανάλυση  07:47 | 05 Ιουλ. 2016
Τελευταία ανανέωση 10:54 | 05 Ιουλ. 2016
Έντεκα υποψηφιότητες, πέντε παλιοί και τέσσερις νέοι μνηστήρες, και μια μετωπική πολιτική σύγκρουση διαμορφώνουν το σκηνικό μέσα από το οποίο θα προκύψει το νέο – κατά τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά – τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Το πρώτο crash test, από το οποίο θα φανεί εάν οι 11 υποψήφιοι πληρούν τις προδιαγραφές για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, έχει αρχίσει από χθες το απόγευμα με την διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης η διαδικασία αποσφράγισης, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων, διεκόπη χθες το βράδυ στις 10.30 και συνεχίζεται σήμερα, από τις 9 το πρωί.
Το επιχειρηματικό προφίλ, ωστόσο, των 11 υποψηφίων που κατέθεσαν φακέλους για τη συμμετοχή στη δημοπράτηση των αδειών δίνει ήδη την πρώτη εικόνα για το μεταξύ ποιων σχημάτων, συμφερόντων και, παλαιών και νέων, παικτών θα δοθεί η μάχη του επόμενου διμήνου για τις τηλεοπτικές συχνότητες.
Στους «11» βρίσκονται τα πέντε παλιά και γνωστά μεγάλα κανάλια, τέσσερα νέα επιχειρηματικά σχήματα με το δικό του ιδιαίτερο ενδιαφέρον το καθένα και δύο μικρότερα, επίσης εν λειτουργία κανάλια – το «EPSILON TV» (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ του Φίλιππου Βρυώνη) και το CITY NEWS – ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Οι 5 «παλαιοί» παίκτες
Οι 5 παλιοί γνώριμοι, με τη σειρά που κατέθεσαν τους φακέλους τους, είναι οι:
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ (Όμιλος Γιάννη Αλαφούζου)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL (συμφερόντων Βαρδή Βαρδινογιάννη)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ (Όμιλος Κυριακού)
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά)
  • ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL (Τηλέτυπος)
Η «ειδική περίπτωση» του Mega
Εκ των 5 αυτών παλαιών γνώριμων, η περίπτωση του Mega είναι εκείνη που έχει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανάλογα με την έκβασή της, μπορεί σε πολλά επίπεδα να επηρεάσει την διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού χάρτη.
Ο φάκελος που κατατέθηκε από τον «Τηλέτυπο» δεν περιλαμβάνει τραπεζική ενημερότητα, όπως προβλέπεται ρητά από την προκήρυξη του διαγωνισμού, αλλά μια έγγραφη βεβαίωση με βάση την οποία η ενημερότητα θα δοθεί μόλις υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των μετόχων του καναλιού για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Οι εν λόγω δεσμεύσεις περιλαμβάνονται και σε Μνημόνιο των μετόχων (MoU) που απεστάλη στις 4 πιστώτριες τράπεζες την περασμένη Παρασκευή. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι από την πλευρά των τραπεζών εξακολουθεί να υπάρχει έντονη διστακτικότητα και δυσπιστία και, εάν δεν καταβληθούν άμεσα τα ποσά που έχουν υποσχεθεί οι παλαιοί (Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης) και νέοι επενδυτές (Θεοχάρης Φιλιππόπουλος) του Τηλέτυπου, πολύ δύσκολα θα επέλθει απεμπλοκή, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.
Οι 4 νέοι παίκτες
Το παιχνίδι, όμως, ανοίγει και αποκτά και νέα δεδομένα με τα 4 νέα – στον τηλεοπτικό χώρο – επιχειρηματικά σχήματα που δηλώνουν «παρών» στον διαγωνισμό.
Πρόκειται για τους:
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (Εταιρία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη)
Η εταιρία εκπροσωπείται από τον 38χρονο Αρτούρ Νταβιντιάν. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Dimera, έχει γεννηθεί στο Ροστόφ, είναι απόφοιτος  Oxford University και είναι στέλεχος των επιχειρήσεων Σαββίδη. Η επιρροή του Ιβάν Σαββίδη είναι ιδιαίτερα ισχυρή στη Θεσσαλονίκη, λόγω του ΠΑΟΚ, ενώ είναι γνωστές και οι καλές σχέσεις του τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όσο και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.
  • ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (συμφερόντων Γιάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα)
Ο Γιάννης Καλογρίτσας είναι γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πρώτη» και παλιού στελέχους του ΚΚΕ, που δραστηριοποιείτο και στον κατασκευαστικό κλάδο. Ο Γιάννης Καλογρίτσας είναι μέτοχος και της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, ενώ το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες τον φέρουν να σχεδιάζει και την επανέκδοση της εφημερίδας «Πρώτη».
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη)
Η εμπλοκή του προέδρου του Ολυμπιακού στον διαγωνισμό για τις άδειες είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Σαββάτου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο φάκελος που κατέθεσε είναι ιδιαίτερα «εντυπωσιακός».
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (κυπριακών συμφερόντων – εκπροσωπείται από τρεις δικηγόρους)
Οι δικηγόροι που εμφανίζονται στο ΔΣ της «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» είναι οι  Φίλιππος Χατζηφιλίππου, Αθανάσιος Δάμης και Ναταλία Καλογέρη. Ως κύριος μέτοχος της μητρικής της «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος», που είναι η  S.N.P. Southeast Network Public Limited, με έδρα την Κύπρο, εμφανίζεται ο Νικόλαος Ντάβαρης με ποσοστό 99%. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στη Νέα Αγορά του Κυπριακού Χρηματιστηρίου στην Κύπρο και έχει ως αντικείμενο τη συμμετοχή στα ΜΜΕ.
Το ενδιαφέρον στοιχείο, όπως έγραψε το typologies.gr, είναι ότι πρόσωπο με το ίδιο όνομα εμφανίζεται ως μέτοχος, με μικρό ποσοστό, και στην STAR Επενδυτική, συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Το γεγονός αυτό έχει πυροδοτήσει σενάρια για πιθανή προσπάθεια χρησιμοποίησης του Mega (όπου η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι επίσης βασικός μέτοχος) ως οχήματος για την κυπριακή εταιρεία, στην περίπτωση που η Τηλέτυπος δεν καταφέρει τελικά να μετάσχει στη δημοπράτηση των αδειών.

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.


Tvxs Σκίτσο 07:27 | 05 Ιουλ. 2016

Κοζάνη: Με άριστα 19,6 πήρε το απολυτήριο της 82χρονη...

giagia
Με βαθμό 19.6 πήρε το απολυτήριο της η 82χρονη Σουλτάνα Γκέσου από την Κοζάνη, ολοκληρώνοντας τη...
φοίτηση της στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Σύμφωνα με το kozanilife.gr η κ. Γκέσου αρίστευσε τελειώνοντας την Τρίτη τάξη του Γυμνασίου έμαθε να χειρίζεται υπολογιστή για τις ανάγκες των μαθημάτων και είχε πολύ καλή συνεργασία με τους συμμαθητές της αλλά και τους καθηγητές της, όπως ανέφερε.

Όνειρο της ήταν να γίνει δασκάλα. Η 82χρονη κ. Σουλτάνα θα συνεχίσει, όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, για να ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών της, καθώς ήδη έχει εγγραφεί και στο Λύκειο.

Μάλιστα πρότεινε ανεπιφύλακτα σε όλους να ακολουθούν τα όνειρά τους και να παλεύουν για αυτά...

aixmi.gr

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο όμιλος Μαρινόπουλος...


Μάχη με τον χρόνο δίνει πλέον ο όμιλος Μαρινόπουλος, η διοίκηση του οποίου δηλώνοντας «προσηλωμένη στην ανάπτυξη μιας θετικής λύσης το συντομότερο δυνατόν» εμφανίζεται να...
διεξάγει ήδη συζητήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. 

«Πραγματοποιούμε κάθε δυνατή προσπάθεια και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη μιας θετικής λύσης το συντομότερο δυνατόν. Στόχος μας είναι η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τη διευθέτηση των οφειλών προς τους προμηθευτές» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αλυσίδα, υπογραμμίζοντας για ακόμα μια φορά ότι «το δίκτυο των καταστημάτων Μαρινόπουλος συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του». 

Το «στοίχημα» της διοίκησης του ομίλου εκπνέει σε περίπου 80 μέρες, όταν και θα κληθεί να παρουσιάσει μια βιώσιμη και ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση εξυγίανσης στις αίθουσες του δικαστηρίου.  Στο διάστημα αυτό, η αγορά παραμένει σε αναβρασμό με αποτέλεσμα να φουντώνουν πολλά σενάρια. 

Διαπραγμάτευση για «κούρεμα» χρεών

Ως προς την «επιτακτικότητα» να υπάρξει κούρεμα χρεών στο σχέδιο σωτηρίας, μερίδα των προμηθευτών -κυρίως όσοι στήριξαν τον όμιλο σε πρώτη φάση κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων την προηγούμενη Παρασκευή- εμφανίζονται πρόθυμοι να διαπραγματευτούν μια εν δυνάμει απομείωση οφειλών, ωστόσο το πλάνο 15ετίας που έχει κατ’ αρχήν παρουσιάσει η πλευρά Μαρινόπουλου δεν φαίνεται να τους βρίσκει σύμφωνους. 

Επίσης, υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι στο άλλο μεγάλο deal που ολοκληρώθηκε επιτυχώς, δηλαδή στην εξαγορά της εγχώριας δραστηριότητας της Βερόπουλος από τη Μετρό ΑΕΒΕ, δεν υπήρξε κανένα κούρεμα. Ωστόσο, οι συσχετισμοί με τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μάλλον παρακινδυνευμένοι.

«Το πιο κρίσιμο κομμάτι του παζλ είναι αυτό που έχουν οι τράπεζες και αφορά τη στάση που κρατούν έναντι όλου του εγχειρήματος και κατά πόσο έχουν παθητική ή ουσιαστική διάθεση να το στηρίξουν» σημειώνουν παράγοντες της βιομηχανίας τροφίμων. 

Ταυτόχρονα, το «καλό σενάριο» εμπλοκής της Σκλαβενίτης, με οποιονδήποτε τρόπο αυτή επιτευχθεί, έχει αρχίσει να ατονεί στα μάτια της αγοράς, ένεκα των πολλών αστερίσκων που έχουν μπει στο τραπέζι, αλλά και του «δεδικασμένου» που αφορά τόσο το «πάγωμα» του deal με τη Βερόπουλος όσο και τη σύσταση κοινής εταιρείας με την ίδια τη Μαρινόπουλος, που επίσης «πάγωσε». 

Ενδιαφέρον από επενδυτικό fund

Αναφορικά με τη φημολογία περί ύπαρξης επενδυτικού fund που φέρεται να έχει εκφράσει ένα αρχικό ενδιαφέρον, δεν φαντάζει αδύνατο στους επιχειρηματικούς κύκλους της αγοράς και δη για την περίπτωση ενός ομίλου με μακρά ιστορία και δυνατό brand name. 

Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό σημείο θεωρείται η ολοκλήρωση -ενός επιβεβλημένου κατά την αγορά- νομικοοικονομικού ελέγχου (due diligence) προκειμένου να υπάρξει μια υγιής βάση, τουλάχιστον ως προς τα πραγματικά δεδομένα της εταιρείας.

Ως προς τα σενάρια που κυκλοφόρησαν χθες στο διαδικτυακό Τύπο που ανέφεραν ότι εξετάζεται η πώληση της εταιρείας Starbucks, που ελέγχεται από τον όμιλο Μαρινόπουλο, διαψεύδονται κατηγορηματικά από πηγές προσκείμενες στην αλυσίδα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετούς μήνες η οικογένεια Μαρινόπουλου αναζητά αγοραστή για την εταιρεία FAMAR και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να είναι πολύ κοντά στη μεταβίβαση ποσοστού άνω του 51%. Η εξέλιξη αυτή, στον βαθμό που επιβεβαιωθεί, ενδεχομένως να εξασφαλίσει αναγκαία κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν στην προσπάθεια της εξυγίανσης του ομίλου...
naftemporiki.gr

Το happy birthday του Ομπάμα στην κόρη του. (Βίντεο)

Ο Ομπάμα τραγουδά το Happy Birthday στην κόρη του (Video) - Media

Είναι πρόεδρος, σύζυγος και πάνω από όλα πατέρας. Ο  Μπαράκ Ομπάμα γιόρτασε τα 18α γενέθλια της κόρης του Μάλια τραγουδώντας ο ίδιος το...
happy birthday έχοντας στο πλευρό του τους Κέντρικ Λαμάρ και Τζανέλ Μονέ. 

«Είναι στα καθήκοντα του πατέρα να ντροπιάζει την κόρη του» είπε με την μοναδική αίσθηση χιούμορ που διαθέτει... «Τυχαίνει να γιορτάζουμε την "ημέρα γέννησης" της πατρίδας μας την ίδια ημέρα που γιορτάζω τα γενέθλια της μεγάλης μου κόρης» είπε και η Μάλια επί σκηνής του έδωσε μια σφιχτή αγκαλιά. ..
thetoc.gr

Ασχετοι...


Το σπορ μπλουζάκι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σχολίαζαν στα ραδιόφωνα όλη μέρα χθες, λες και αυτό ήταν το...
σημαίνον από την άφιξη της ελληνικής αποστολής στην Κίνα.

Για τις συνομιλίες με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, τη βοήθεια που ζητάμε από τους Κινέζους, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Κυπριακό και για τις συνομιλίες για το διεθνές θαλάσσιο δίκαιο, δεν βρήκαν να πουν κουβέντα.

N.Z
efsyn.gr

Τι συμφωνίες υπέγραψε η Ελλάδα με την Κίνα

Deal


tvxs.gr
Τελευταία ανανέωση 23:50 | 04 Ιουλ. 2016
Σημαντικές επαφές με την κινεζική κυβέρνηση είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Μια σειρά σημαντικών συμφωνιών σε διάφορους τομείς υπεγράφησαν  μεταξύ Ελλάδας-Κίνας, κατά τη διάρκεια των σηναντήσεων αυτών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συμφωνίες που υπεγράφησαν είναι οι εξής:

- Επιτελικό πρόγραμμα για την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού για την περίοδο 2016-2018 στο πλαίσιο της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
- Συμφωνία συνεργασίας για την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία μεταξύ του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας.
- Υπόμνημα συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Κίνας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.
- Υπόμνημα συνεργασίας μεταξύ της Κρατικής Διοίκησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.
- Επιστολή πρόθεσης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Μητροπολιτικού Μουσείου της Κίνας για την έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο».
- Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας και της Τράπεζας της Ελλάδας.
- Συμφωνία Συνεργασίας για την προώθηση των επενδύσεων μεταξύ του Φορέα Προώθησης Επενδύσεων Κίνας (China Investment Promotion Agency) και της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).
- Υπόμνημα Κατανόησης μεταξύ της Κινεζικής Κεντρικής Τηλεόρασης (CCTV) και της ΕΡΤ.
- Επιστολή επιβεβαίωσης βούλησης μεταξύ της COSCO και του ΤΑΙΠΕΔ.
 

Αμάν πια με την ψεύτικη ενημέρωση των καναλιών, νισάφι...

 
Στήνουν τα δημοσιογραφικά θέματα με όποιον τρόπο θελήσουν, διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις, βγάζουν συμπεράσματα που τους βολεύουν κι...
εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Κυρίες και κύριοι, οι ταγοί της ελληνικής ενημέρωσης! Θαυμάστε τους.

Ποιο ήταν το πρώτο θέμα χθες σε όλα τα κανάλια (σε όλα!) αλλά και σε μεγάλες συστημικές εφημερίδες όπως το Βήμα, το Πρώτο Θέμα και άλλες; Η επιστολή... κόλαφος της Κομισιόν για τις... τηλεοπτικές άδειες. Για άλλα πράγματα ήταν βέβαια η επιστολή όπως λέγαμε και χθες (ΕΔΩ) αλλά τα δικά μας, γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ, το διαστρέβλωσαν.

«Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες» έγραφε το ΒΗΜΑ, «Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες» και το Πρώτο Θέμα.

Αυτά χθες. Σήμερα λοιπόν (όπως ήδη γράψαμε ΕΔΩ) ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο ευρωπαϊκό πρακτορείο Euractiv.com ότι η επιστολή Ετινγκερ δεν έχει καμία σχέση με το  διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών. Και ξεκαθαρίζει ότι η αδειοδότηση αποτελεί θέμα της ελληνικής κυβέρνησης. Λίγη ώρα αργότερα βγήκε επισήμως και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν να ξεκαθαρίσει ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή του επιτρόπου Έτιγκερ δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.

Δεν μας είπε κάτι καινούργιο βέβαια ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Άλλωστε όσοι χθες διάβασαν τα έγγραφα που αποκάλυψε η Καθημερινή κατάλαβαν πως η επιστολή δεν αφορούσε την αδειοδότηση των καναλιών. Και ας έλεγε άλλα ο τίτλος των ρεπορτάζ τους (των άλλων sites). Προφανώς θεωρούν χαζούς τους αναγνώστες τους.

Τα κανάλια από την άλλη δεν θεωρούν χαζούς τους τηλεθεατές τους. Απλώς τους πρόσφεραν την είδηση όπως ακριβώς την ήθελαν αυτά, αυτά και οι ιδιοκτήτες τους. «Μαγειρεμένη». Τι ντροπή...

Και μετά τους φταίει ο μικρός αριθμός των αδειών, προφανώς δεν θα τους αρκεί το νούμερο για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν.

Και σιγά την ενημέρωση που μας δίνουν. Πόσα ιδιωτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μας παρουσιάσουν το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, την προηγούμενη εβδομάδα, στις 10 το βράδυ; Εκτός της ΕΡΤ, φυσικά; Πόσα κανάλια λέτε, λοιπόν; Όχι τίποτε άλλο, για να διαπιστώσουμε την ενημέρωση που χάνουμε αν θα κλείσουν κάποια από αυτά...


Δημήτρης Κανελλόπουλος